Web Analytics Made Easy - Statcounter

امیر آقایی، حافظ کل قرآن کریم در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا درباره آغاز فعالیت‌های قرآنی‌اش، گفت: از سال 1362 به واسطه یکی از دوستانم با هیئات مذهبی تهران با نام هیئت مکتب‌ الباقر(ع) آشنا شدم.
وی با اشاره به اینکه در آن زمان حدود 14 سال داشته است، اظهار کرد: با ورود در آن هیئت روخوانی، روان‌خوانی، تجوید قرآن را فراگرفتم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین با توجه به مسابقات حفظ سوره‌های کوچک قرآن کریم گذاشته می‌شد، علاقه‌ و انگیزه‌ای برای بنده در زمینه حفظ آیات کلام وحی به وجود آمد اما در آن زمان فردی نبود که با هدایت و راهنمایی درست و با برنامه‌ریزی مشخص من را به حفظ منظم آیات رهنمود کند.
آقایی با تأکید بر اینکه فضای قرآن در آن ایام، به این میزان رشد نکرده بود، ادامه داد: در آن زمان به دلیل فضای حاکم بر جامعه که حاصل هشت سال جنگ تحمیلی بود و انجام فعالیت‌های فرهنگی متناسب با آن، لذا زمینه‌ای برای انجام فعالیت‌های قرآنی به شدت امروز مهیا نبود به گونه‌ای که شخصاً فکر نمی‌کردم روزی باشد تا فردی حافظ کل قرآن شود.
این مدرس قرآن بیان کرد: پس از پایان ایام جنگ و اینکه کارهای فرهنگی سمت و سوی خوبی پیدا کرد، در یکی از شب‌های ماه مبارک رمضان و انجام برنامه‌های قرآنی، به مسجد یاسین در شرق تهران رفتم که در آنجا استاد عباس سلیمی به مدت 30 شب، 30 برنامه قرآنی داشت. وی با مدیریت و اجرای برنامه‌های جذاب، خیلی از مردم به ویژه جوانان را به سمت و سوی قرآن مشتاق کرده بودند.
وی افزود: در یکی از شب‌ها میهمانی را دعوت کردندکه وی حافظ 20 جزء قرآن بود، آن فرد «استاد میرموسایی» بود که طی پرسش و پاسخ محفوظاتشان را ارائه کردند که موجب متحیر شدن حاضران در آن جلسه بود. این موجب شد که اشتیاق من دو چندان شود و پس از آن کلاسی با موضوع حفظ قرآن برپا شود و فرصتی مهیا شد که در این کلاس نام نویسی کردیم و از آنجا به صورت جدی کار حفظ قرآن را آغاز کردم.
این خادم قرآن با اشاره به اینکه زمانی که روند حفظش را آغاز کرد با ایام خدمت سربازی‌اش همراه بود، بیان کرد: لذا این موجب شد که به دلیل فراغ بال و فرصتی که داشتم طی مدت 20 ماه توفیق حفظ کل را کسب کنم و پس از آن وارد مسابقات قرآنی و از سوی دیگر برگزاری دوره‌های آموزش قرآنی شدیم و بعد از حضور در مسابقات بین‌المللی سازمان اوقاف و امور خیریه در سال 75 توانستم رتبه نخست در رشته حفظ کل را کسب کنم البته پیش از آن نیز در پس از اعزام به مسابقات قرآن سوریه به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران توانستم رتبه نخست را کسب کنم.
وی در پاسخ به این سؤال که خادمان قرآن چه اقداماتی را می‌توانند در زمینه توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی داشته باشند؟ اظهار کرد: البته من خود را لایق این نشان نمی‌دانم چون معتقدم خدمت به قرآن حیطه وسیعی دارد و امیدوارم به معنای واقعی کلمه بتوانیم به قرآن خدمت کنیم. افرادی که به عنوان خادم قرآن انتخاب می‌شوند از معنویات قرآن طی مؤانست با آن لذت برده‌اند و به نظر می‌رسد افرادی که مفتخر به دریافت نشان خادم قرآن می‌شوند باید تجربیات را تا جایی که امکان دارد در اختیار ساحت قرآن قرار دهند تا افرادی بهتر از خود را تربیت کنند.
آقایی با تأکید بر رشد دهه‌های اخیر در زمینه‌های قرآنی، ادامه داد: خاطرم هست اولین سال‌ها (حدود 69-70) که در مسابقات قرآن حضور پیدا می‌کردم، تعداد حافظان قرآن در کل کشور به تعداد انگشتان دو دست نیز نمی‌رسید و از این تعداد نیز حدود سه، چهار نفر مسلط بودند و سایرین نیز محفوظات خوبی نداشتند اما در حال حاضر به جایی رسیده‌ایم که در مرحله کشوری مسابقات قرآن، پس از عبور از فیلتر‌های مختلف، حدود 40-50 حافظ کل درجه یک وارد مرحله کشوری مسابقات قرآن می‌شوندکه این نشان دهنده رشد است. البته با آن آرمان‌ها هنوز فاصله زیادی داریم.
این داور مسابقات قرآن با تأکید بر اینکه در عرصه‌های قرآنی در دهه‌‌های اخیر شاهد رشد بودیم، بیان کرد: لذا باید افرادی که مفتخر به دریافت نشان خادم القرآنی می‌شوند، تلاش کنند تا هر چه بیشتر آموزه‌های قرآنی را در جامعه گسترش دهند تا تربیت قرآنی که آرمان امام خمینی(ره) نیز بود در جامعه کسترش پیدا کند و شاهد خیلی از برکات در جامعه باشیم.
وی با تأکیدبر اینکه بسیاری از ارگان‌های فرهنگی می‌توانند از خادمان قرآن به عنوان مشاور فرهنگی بهره‌مند شوند، ادامه داد: هنگامی که کتاب انقلاب ما، قرآن است و براساس آموزه‌های قرآنی انقلاب کردیم و این نظام شکل گرفته‌ است قطعا باید قرآن و قرآنیان جایگاه ویژه داشته باشند و بعضا بتوانند در مسائل سیاسی اثرگذار باشند و پیوستی را با ارگان‌های فرهنگی داشته باشند و افرادی که در راه قرآن فعالیت می‌کنند نیز حمایت‌های لازم را انجام دهند. همچنین در مساجد نیز با برپایی کرسی‌های تلاوت قرآن به منظور بهره‌گرفتن از تجربیات آنها در محل سکونتشان برگزار شد.
آقایی بیان کرد: امیدوارم شاهد این باشیم که روزی قرآنیان به عنوان قطب در کشور معرفی شوند و بتوانند مسیری را تعیین کنند و اثرگذاری لازم را در جامعه داشته باشند.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا فعالیت های قرآنی مؤسسات قرآنی قرآن امیر آقایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۴۲۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت نام چهارمین دوره مقدماتی طرح ملی قرآنی "حفظ نور رضوی" آغاز شد

"اعظم السادات برغمدی" با بیان این که دبیرخانه طرح ملی تلاوت قرآن کریم در مشهد دایر است گفت: همه دختران ۱۴ تا ۲۴ سال می‌توانند در این طرح شرکت کنند و از آموزش‌های ویژه بهره‌مند شوند.

وی ادامه داد: کار ثبت نام از دختران تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری ادامه دارد و علاقه مندان می‌توانند برای ثبت نام به تارنمای طرح ملی قرآن حفظ نور https://beitnarjes.ir/Article/Single/۴۸ مراجعه کنند.

مدیرطرح ملی قرآنی حفظ نور کشور گفت: تربیت نسل جوان، تربیت نسل قرآنی مهدوی، کمک به خواسته رهبری در خصوص تربیت حافظ قرآنی و انتقال فرهنگ قرآنی به خانواده ها از جمله اهداف این طرح است.

برغمدی افزود: این طرح فرصت بی‌نظیری پیش‌ روی دختران علاقه مند به قرآن در استانها قرار می‌دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • ثبت‌نام لیگ قرآنی «ضحی» در گیلان آغاز شد
  • تجلیل از نخبگان قرآنی در استان البرز
  • تمرکز امسال فعالیت‌های فرهنگی بر توسعه و تقویت جلسات خانگی
  • هنر‌های قرآنی از منظر میراث فرهنگی حائز اهمیت است
  • ثبت نام چهارمین دوره مقدماتی طرح ملی قرآنی "حفظ نور رضوی" آغاز شد
  • مشارکت ۳۲۵ نفر در مسابقات قرآنی شرکت گاز خراسان جنوبی
  • آغاز ثبت نام چهارمین دوره مقدماتی طرح ملی قرآنی حفظ نور رضوی
  • بررسی سیر تحول هنرهای قرآنی/ اهمیت نگاه میراث فرهنگی به هنر قرآنی
  • سند راهبردی جامعه قرآنی عصر رونمایی شد
  • تجلیل از قاریان، خادمان و فعالان قرآنی در ارومیه