Web Analytics Made Easy - Statcounter

به مناسبت گرامیداشت روز جهانی قدس، همایشی با حضور جمعی از سفرا و دیپلمات‌های خارجی مقیم، نمایندگان پارلمان، شخصیت‌های سیاسی، فرهنگی، دینی، علمی و رسانه‌ای در بلغارستان برگزار شد.

به گزارش ایسنا، این نشست که برای نخستین‌بار با مشارکت سفارت‌خانه‌های جمهوری اسلامی ایران، فلسطین، سوریه، عراق و الجزایر برگزار شد،  با استقبال قابل توجهی همراه شد و  در این همایش سفرای جمهوری اسلامی ایران و فلسطین در بلغارستان، نماینده پارلمان بلغارستان و روسای جوامع سوری و لبنانی مقیم این کشور  سخنرانی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

سید محمد جواد رسولی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در بلغارستان در سخنان خود روز جهانی قدس را ابتکاری هوشمندانه از سوی امام خمینی (ره) در راستای عدم فراموشی و مقابله با به حاشیه راندن موضوع فلسطین دانست که پس از گذشت حدود چهل سال به فرصتی وحدت بخش برای مقابله با اشغالگری، آپارتاید، قتل عام، تفرقه افکنی و بحران آفرینی رژیم غاصب صهیونیستی در جهان تبدیل شده است.

وی در ادامه ضمن بر شمردن جنایات و اقدامات غیر انسانی رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین و تأکید بر مغایرت کامل آن اقدامات با قوانین و مقررات بین‌المللی، به برخی از موارد نقض حقوق بین الملل و قطعنامه‌های شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل از سوی رژیم مذکور اشاره کرد.

سفیر  کشورمان در بلغارستان؛ کشتار مردم غیر نظامی، آواره سازی، آپارتاید، تخریب اموال و خانه‌های مردم فلسطین را مطابق مواد 7 و 8 اساسنامه دادگاه کیفری بین المللی از مصدایق جنایت علیه بشریت و جنایت جنگی، گسترش شهرک سازی از سوی رژیم صهیونیستی را مغایر قطعنامه 2334 شورای امنیت، اعلام بیت المقدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی و اقدام آمریکا در شناسایی این موضوع را مغایر قطعنامه‌های 476 و 478 شورای امنیت، حضور اسرائیل در بیت المقدس شرقی را مصداق اشغال نظامی، اشغال بلندی‌های جولان و اقدام اخیر و یک‌جانبه آمریکا در شناسایی حاکمیت رژیم اشغالگر قدس بر آن را مغایر قطعنامه 497 شورای امنیت برشمرده و همه آنها را مصداق نقض سیستماتیک حقوق بین‌الملل دانست.

رسولی همچنان در بخش دیگری از سخنان خود ، طرح موسوم به معامله قرن را با توجه به تحلیل رفتار تاریخی آمریکا و رژیم صهیونیستی، چیزی جز در راستای نابودی کامل آمال و آرزوی مردم فلسطین و در راستای حمایت یک‌جانبه از رژیم صهیونیستی عنوان کرد.

این دیپلمات کشورمان در ادامه با اشاره به تجربه دو الگوی متفاوت توسط مردم فلسطین؛ شامل مقاومت و مذاکره؛ مقاومت در فلسطین را یک فرهنگ و بخشی جدایی ناپذیر از هویت ملی مردم فلسطین و تنها راه نجات آنها دانست. همچنین ضمن اعلام همبستگی کامل جمهوری اسلامی ایران با آرمان ملت فلسطین، بار دیگر مسئولیت جامعه بین المللی به ویژه سازمان ملل متحد را در پایان دادن به اشغال سازمان یافته سرزمین فلسطین و قدس شریف و کمک به مردم این سرزمین در تعیین سرنوشت خود و تشکیل دولت مستقل فلسطین به پایتختی بیت المقدس را مورد تاکید قرار داد.

انتهای پیام

به گزارش ایسنا، در ادامه این همایش، احمد المذبوح، سفیر فلسطین در بلغارستان با تشکر و قدردانی از سفارت جمهوری اسلامی ایران برای برگزاری چنین همایشی و اهمیت آن برای ملت فلسیطن، از آن به عنوان اقدامی در جهت نشان دادن مظلومیت مردم فلسطین و آگاه سازی افکار عمومی در خصوص واقعیات قدس نام برد.

وی اقدام ترامپ را در شناسایی قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی را به مثابه اهداء یک شهر با قدمت 5000 سال به رژیمی که تنها 75 سال قدمت دارد دانست و همچنین با خطاب قراردادن دادن آمریکا و اسرائیل به عنوان «پسر بچه‌ها» (با توجه به قدمت کم آنها) قدمت آمریکا را نیز تنها 270 سال دانست!!

سفیر فلسطین در بلغارستان در خصوص طرح موسوم به معامله قرن، با تأکید بر کلمه «معامله» بیان کرد که ترامپ روابط بین‌الملل را از زوایه دید یک تاجر که به خرید و فروش می‌پردازد می‌بیند.

وی همچنین ضمن اعلام تحریم کنفرانس آتی بحرین از سوی فلسطین، از کشورهای دیگر خواست تا در کنفرانس مذکور شرکت نکنند و تاکید کرد: لازمه هرگونه بحث و گفت‌وگو در خصوص موضوع فلسطین، پایان دادن به اشغال‌گری و پیروی از حقوق بین‌الملل از سوی رژیم اسرائیل است.

آنتون دونچف، نماینده پارلمان ملی بلغارستان نیز طی سخنانی، حضور خود در این همایش را یک وظیفه انسانی و اخلاقی دانست و با اشاره به روابط رو به گسترش دوجانبه در همه زمینه‌ها میان بلغارستان و فلسطین،  بازدید نخست وزیر و رئیس جمهور بلغارستان از رام‌الله را به‌عنوان نمونه‌ای از این روابط خوب برشمرد.

وی همچنین با تأکید بر لزوم همزیستی مسالمت آمیز، گفت:  بلغارستان از دولت مستقل فلسطین با مرزهای قبل از 1967 و به پایتختی بیت المقدس شرقی حمایت می‌کند.

در ادامه این همایش محمد ابراهیم، رئیس جامعه سوری‌های مقیم بلغارستان ضمن قدردانی از ابتکار امام خمینی (ره)، اظهار کرد که او تنها به لحاظ جفرافیایی به فلسطین نمی‌نگرد بلکه سرنوشت مردم فلسطین را مد نظر دارد.

وی رژیم صهیونیستی را مسئول بی‌ثباتی کنونی در خاورمیانه دانست و در خصوص رفتار آمریکا گفت: "آمریکا مانند مالک جهان رفتار می‌کند و چیزی را که متعلق به او نیست به دیگران می‌ بخشد" (اشاره به بین المقدس و بلندی های جولان).

وی در ادامه از ایران به‌عنوان ملتی بزرگ نام برد که در مسیر توسعه قرار دارد. او  همچنین داعش را دست پروده موساد، سیاد و ام.آی. 6 دانست.

در ادامه این همایش جرج ریاشی، رئیس جامعه لبنانی‌های مقیم بلغارستان نیز ضمن تقدیر از فراخوان امام خمینی(ره) برای حمایت از مردم مظلوم و بی گناه فلسطین، اقدام آمریکا را در بخشیدن چیزی که به آن تعلق ندارد را اقدامی غیر قابل قبول از لحاظ بین المللی دانست.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ایران و بلغارستان روز قدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۴۲۷۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه کلمبیای آمریکا تبدیل به پادگان نظامی شد؛ ترامپ خوشحال شد

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، مأموران پلیس شهر نیویورک شامگاه سه‌شنبه شب برای بازداشت و متفرق کردن معترضان طرفدار فلسطین وارد محوطه دانشگاه کلمبیا شدند. همزمان، رئیس دانشگاه خواستار ادامه حضور ماموران در دانشگاه شده است.

دانشجویان معترض که از حدود دو هفته پیش این مرکز متعلق به گروه دانشگاه‌های «آیوی لیگ» را اشغال کرده و در محوطه آن چادر زده‌اند، از ۲۴ ساعت پیش ساختمان دانشگاه را نیز تصرف کردند.

تصاویر زنده که از شبکه‌های تلویزیونی پخش شد، نیروهای پلیس با کلاه ایمنی و تجهیزات دیگر را نشان می‌دهد که وارد محوطه این دانشگاه در منهتن می‌شود. این مکان، نقطه کانونی اعتراضات دانشجویان علیه جنگ رژیم اسرائیل در غزه است که در روزهای اخیر به ده‌ها مرکز آموزشی در سراسر ایالات متحده گسترش یافته است.

مأموران پلیس هنگام حرکت به سمت ورودی ساختمان اشغال شده شده هامیلتون هال، ساختمانی دانشگاهی که معترضان در ساعات اولیه صبح روز سه شنبه وارد آن شده و کنترل آن را به دست گرفته بودند، فریاد می‌زدند: «ما در حال پاکسازی هستیم.»

در تصاویر پخش شده همچنین صف طولانی مأموران در حال استفاده از یک وسیله نقلیه مجهز به نردبان برای دسترسی به طبقه دوم و ورود از پنجره به داخل ساختمان مشاهده می‌شد.

ده‌ها مأمور دیگر به چادرهای دانشجویان معترض در همان حوالی هجوم آوردند، در حالی که دانشجویانی که بیرون محوطه ایستاده بودند، به سوی آنها فریاد می‌زدند: «خجالت، خجالت».

طولی نکشید که مأموران گروهی از معترضان دستبند زده را به سمت خودروهای پلیس در بیرون دروازه‌های دانشگاه هدایت کردند.

پلیس حدود ۵۰ نفر بازداشتی را سوار اتوبوس کرد. بازداشت‌شدگان دستانشان از پشت بسته بود و تمام صحنه با چراغ‌های قرمز و آبی چشمک‌زن خودروهای پلیس روشن شده بود. آمبولانس‌ها و سایر خودروهای خدمات اورژانس در محل ایستاده بودند.

معترضان بیرون ساختمان شعار می‌دادند: «فلسطین را آزاد کنید». برخی دیگر فریاد می‌زدند: «دانشجویان را رها کنید».

مقامات دانشگاه کلمبیا پیشتر روز سه‌شنبه تهدید کردند دانشجویانی را که سالن همیلتون را تصرف کرده بودند، اخراج خواهند کرد.

اشغال یک‌شبه دانشگاه زمانی آغاز شد که معترضان شیشه‌ها را شکسته، به داخل هجوم بردند و پارچه‌نوشته‌ای با مضمون «سالن هند» را برای تغییر نام نمادین سالن همیلتون نصب کردند. هند نام کودک ۶ ساله فلسطینی است که در غزه به دست ارتش رژیم اسرائیل به شهادت رسید.

ساختمان هشت طبقه و محوطه این دانشگاه که به سبک نئوکلاسیک ساخته شده، از ۱۹۶۰ به این سو بارها به دست دانشجویان معترض اشغال شده است. معترضان روز سه شنبه ورودی ساختمان را با چندین میز بسته و بازو به بازو زنجیره انسانی تشکیل دادند و همزمان شعارهایی در حمایت از فلسطین سر دادند.

ورود نیروهای پلیس به ساختمان دانشگاه

اریک آدامز، شهردار نیویورک و مقامات پلیس این شهر در یک نشست خبری عصرگاهی که چند ساعت قبل از ورود پلیس به دانشگاه کلمبیا برگزار شد، گفتند که تسخیر سالن همیلتون توسط «آشوبگران خارجی» که هیچ گونه وابستگی به دانشگاه کلمبیا ندارند و کار آنها برای مجریان قانون تحریک بی‌قانونی شناخته می‌شود، انجام شده است.

پلیس گفت که این نتیجه‌گیری خود را تا حدی بر اساس تاکتیک‌های اشغال از جمله خرابکاری، استفاده از موانع برای مسدود کردن ورودی‌ها و تخریب دوربین‌های امنیتی استوار کرده است.

آدامز گفت که برخی از دانشجویان معترض از وجود «عوامل خارجی» در میان خود آگاهی کامل ندارند.

شهردار گفت: «ما نمی‌توانیم و نخواهیم گذاشت که آنچه باید یک تجمع مسالمت‌آمیز باشد به یک نمایش خشونت‌آمیز تبدیل شود که هیچ هدفی ندارد. ما نمی‌توانیم منتظر بمانیم تا این وضعیت حتی جدی‌تر شود. این وضعیت باید اکنون پایان یابد.»

محمود خلیل، پژوهشگر فلسطینی و از رهبران تظاهرات دانشجویان که خود با ویزای دانشجویی در دانشکده روابط عمومی و بین‌الملل کلمبیا حضور دارد، اظهارات مبنی بر اینکه خارجی‌ها آغازگر این اشغال بوده‌اند را رد کرد.

او به رویترز گفت: «آنها دانشجو هستند.»

فعالان در کلمبیا یک ترم تعلیق شدند

یک روز پیش از آن، دانشگاه اعلام کرد که تعلیق دانشجویانی را که از ضرب‌الاجل برای تخلیه اردوگاه اعتراضی سرپیچی می کنند، آغاز کرده است، زیرا مذاکرات چند روزه با رهبران معترضان با هدف برچیدن چادرها به بن بست رسیده است.

این دانشگاه روز سه شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد: «اختلال در محوطه دانشگاه فضایی تهدیدآمیز برای بسیاری از دانشجویان و اساتید یهودی ما ایجاد کرده و تولید سر و صدا و پرت کردن حواس دانشگاهیان در آموزش، یادگیری و آمادگی برای امتحانات پایانی اختلال ایجاد می‌کند.»

حمله ۷ اکتبر به جنوب سرزمین های اشغالی توسط حماس و حمله وحشیانه متعاقب اسرائیل به غزه، بزرگترین موج اعتراض‌هایی دانشجویی را از زمان اعتراضات ضد نژادپرستی در سال ۲۰۲۰ در آمریکا به راه انداخته است.

بسیاری از  این اعتراضات با تظاهرات متقابل معترضانی روبرو شده است که آنها را به دامن زدن به نفرت ضد یهودی متهم می‌کنند. طرفداران فلسطین، از جمله یهودیان مخالف اقدامات اسرائیل در غزه، می‌گویند که به دلیل انتقاد از دولت اسرائیل و ابراز حمایت از حقوق بشر، آنها را ناعادلانه به عنوان یهودی‌ستیز معرفی می‌کنند.

مقامات دانشگاه در برخورد با اعتراضات، تاکنون تلاش کرده‌اند تا تعادلی بین اجازه آزادی بیان و حذف سخنان نفرت‌انگیز ایجاد کنند.

این موضوع در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده در ماه نوامبر رنگ و بویی سیاسی به خود گرفته است و جمهوری‌خواهان برخی از مدیران دانشگاه‌ها را به چشم بستن بر شعارهای یهودستیزانه و آزار و اذیت یهودیان متهم می‌کنند.

جان کربی، سخنگوی کاخ سفید روز سه‌شنبه اشکال غیر مسالمت‌آمیز اعتراضات دانشجویی را محکوم کرد و اشغال ساختمان‌های دانشگاه را یک «رویکرد اشتباه» خواند.

 

رئیس دانشگاه کلمبیا: پلیس در دانشگاه بماند

به گزارش خبرگزاری فرانسه، نعمت مینوش شفیق، رئیس دانشگاه کلمبیا، از پلیس نیویورک خواسته است تا ۱۷ مه در محوطه دانشگاه بماند تا «اطمینان حاصل شود که استقرار اردوگاه‌ها از سر گرفته نمی‌شود».

مقامات اداره پلیس نیویورک پیش از عملیات سه‌شنبه شب تاکید کرده بودند که مأموران از ورود به محوطه دانشگاه خودداری می‌کنند، مگر اینکه مدیران کلمبیا از آنها دعوت به حضور کنند، همان گونه که در ۱۸ آوریل چنین کرده و اردوگاه قبلی را برچیدند. در آن زمان بیش از ۱۰۰ نفر بازداشت شدند که اعتراض بسیاری از دانشجویان و کارکنان را برانگیخت.

چند روز بعد بر روی یک منطقه چمن در کنار چمنزار کوچک‌تری که صدها پرچم کوچک اسرائیل در آن کاشته شده بود، طرفداران فلسطین ده‌ها چادر برپا کرده و تا روز سه‌شنبه در محوطه دانشگاه باقی ماندند.

واکنش ترامپ چه بود؟

دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین ایالات متحده آمریکا در تماس تلفنی در یک برنامه تلویزیونی که از شبکه فاکس نیوز پخش می‌شد، پلیس را به دلیل انجام عملیات علیه معترضان حامی فلسطین در دانشگاه کلمبیا ستود.

همزمان با پخش زنده تصاویر پلیس از پاکسازی همیلتون هال در دانشگاه، ترامپ گفت که یورش پلیس باید زودتر انجام می‌شد.

او به یک مجری فاکس نیوز گفت: «اصلا نباید کار به اینجا می‌کشید. آنها باید خیلی زودتر، قبل از اینکه ساختمان را تسخیر کنند، این کار را می‌کردند. زمانی که آنها در چادر بودند کار خیلی راحت‌تر بود تا زمانی که وارد ساختمان شدند. حالا صدمات بزرگی هم وارد شده است.»

او  همچنین ضمن مقایسه اعتراضات دانشجویان با واقعه اشغال کاخ کنگره در واشنگتن به دست طرفداران خودش در ۶ ژانویه ۲۰۲۱، از این که ممکن است با معترضان حامی فلسطین در دانشگاه کلمبیا نسبت به عوامل تسخیر ساختمان کنگره رفتار ملایم‌تری بشود، ابراز تأسف کرد.

او گفت به همین دلیل است که مردم آمریکا «اعتماد خود را به دستگاه قضایی از دست داده‌اند».

در این هفته این دومین بار است که رئیس‌جمهور پیشین چنین مقایسه‌ای را مطرح می‌کند. 

اظهارات مجدد ترامپ نشان می‌دهد که چگونه او و حزب جمهوری‌خواه تلاش می‌کنند تا شدیدترین حمله به مقر قدرت آمریکا در بیش از ۲۰۰ سال گذشته را کوچک جلوه بدهند، با این استدلال که رفتار خشونت‌آمیز یا جنایتکارانه چپ‌ها تهدید بزرگ‌تری است. ترامپ اشغالگران کاخ کنگره را «میهن‌پرستان شگفت‌انگیز» نامیده و آشکارا در مورد احتمال عفو عوامل آن در صورت پیروزی برای دومین دور ریاست‌ جمهوری‌اش صحبت کرده است.

اظهارات ترامپ در حالی بیان می‌شود که همزمان با تلاش برای بازپس‌گیری قدرت در کاخ سفید، درگیر اتهاماتی در چهار پرونده قضایی مختلف است. او می‌گوید این اتهامات را دموکرات‌ها تنظیم کرده‌اند تا او را از کاخ سفید دور نگه دارند و او و حامیانش هدف آزار و شکنجه سیاسی توسط یک سیستم قضایی اساسا «فاسد» هستند.

ترامپ درباره معترضان دانشگاه کلمبیا گفت: «آنها یک ساختمان را تصرف کردند. این یک معامله بزرگ است و من نمی‌دانم آیا اتفاقی که قرار است برای آن‌ها بیفتد، قابل مقایسه با اتفاقی است که برای (متهمان) ۶ ژانویه افتاد یا نه، چون آنها (دانشجویان معترض) تخریب‌های زیادی انجام می‌دهند، آسیب‌های زیادی وارد می‌کنند و بسیاری از مردم به شدت آسیب می‌بینند. نمی‌دانم که آیا با آنها همان رفتاری را می‌کنند که با ۶ ژانویه کردند. حالا ببینیم چه کار می‌کنند.»

بیش از هزار و ۳۵۰ نفر به جنایات مرتبط با شورش کنگره متهم شده‌اند. بیش از ۸۰۰ نفر از آنها محکوم شده‌اند و تقریباً دو سوم آنها از چند روز تا ۲۲ سال حبس دارند. به گفته وزارت دادگستری آمریکا، ۸۹ نفر به اتهام «حمله به مأمور مجری قانون» اعتراف کرده‌اند.

 

دیگر خبرها

  • مأموریت دشوار بلینکن
  • از تصاویر دستگیری دانشجویان معترض به رژیم صهیونیستی در آمریکا تا تصاویر دردناک از مردم غزه
  • مردم دنیا متوجه ماهیت کثیف و خونریز رژیم غاصب صهیونیستی شده‌اند
  • اذعان صهیونیست‌ها به شکست آمریکا در مقابله با موشک‌های ایران
  • دانشگاه کلمبیای آمریکا تبدیل به پادگان نظامی شد؛ ترامپ خوشحال شد
  • اسرائیل حزب‌الله را تهدید کرد/ جنوب لبنان را اشغال می‌کنیم
  • رژیم صهیونیستی: حزب‌الله از مرزها دور نشود جنوب لبنان را اشغال می‌کنیم
  • فراخوان ارسال مقالات به همایش بین المللی «۷۵ سال اشغالگری در فلسطین»
  • خرمشاد: مقاومت مردم غزه نخبگان آمریکا و غرب را بیدار کرد
  • واکنش رئیس‌جمهور ونزوئلا به سرکوب دانشجویان آمریکا