Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@11:41:58 GMT

بن بست واقعی مذاکرات امریکا و کره شمالی

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۴۳۵۱۳

بن بست واقعی مذاکرات امریکا و کره شمالی

خبرگزاری مهر- گروه بین الملل: سایت تحلیلی نشنال اینترست با انتشار مقاله ای با عنوان «بن بست مذاکرات واقعی میان کره شمالی و امریکا» به بررسی روند مذاکرات این دو کشور پرداخت و نوشت امریکا فقط به خلع سلاح کامل کره شمالی فکر می کند و نمی خواهد هیچ امتیاز با ارزشی به پیونگ یانگ دهد.

ترجمه متن کامل مقاله در ادامه آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مذاکرات واقعی میان آمریکا و کره شمالی به بن بست رسیده است. «دونالد ترامپ» رئیس جمهور ایالات متحده امریکا، با «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی یک بار در سال ۲۰۱۸ در سنگاپور و یک باردیگر نیز در سال ۲۰۱۹ در هانوی ملاقات کرد. هیچیک از این نشست ها از لحاظ تجربی دستاوردی نداشتند. در این نشست ها هر دو طرف بر حسن نیت خود تاکید کردند، چند مبادله جزئی انجام شد و آنها نسبت به سال ۲۰۱۷ کمتر یکدیگر را تهدید کردند.

اما هیچ اقدامی در مورد مسائل استراتژیک هسته ای از جمله کلاهک های هسته ای، موشک های حامل آنها و پرتابگرهای موشک صورت نگرفت. به عبارت دیگر خلع سلاح هسته ای کره شمالی به وقوع نپیوسته و به نظر نمی رسد قریب الوقوع باشد. با گذشت چند ماه از شکست اجلاس هانوی، هیچکس واقعاً نمی داند مذاکرات به چه سمتی می رود. به نظر می رسد تعامل امریکا و کره شمالی سست شده باشد. ممکن است سومین نشست ترامپ و کیم در آینده برگزار شود، اما پس از دو نشست بی حاصل باید گفت که سومین نشست نیز دستاورد چندانی نخواهد داشت.

انگیزه ذاتی امریکا سرزنش کره شمالی در مورد دستیابی پیونگ یانگ به سلاح هسته ای است و در واقع می‌توان به درستی استدلال کرد که کیم با بدبینی وارد این نشست ها می‌شد. در سنگاپور، کاملاً مشخص بود که تاکید کره شمالی بر نمادگرایی بود. کیم در هانوی پیشنهاد یک معامله – لغو تحریم های اعمال شده علیه پیونگ یانگ را در عوض غیرفعال کردن یک تاسیسات هسته ای قدیمی - داد اما ترامپ آن‌را معامله‌ای بد دانسته و آن را رد کرد.

واشنگتن نیز در هر دو نشست پیشنهادات ضعیفی به پیونگ یانگ می‌داد. سیاستمداران امریکایی پیش از نشست سنگاپور به طور منظم درباره خلع سلاح کامل، قابل تایید و غیر قابل برگشت برنامه هسته ای و موشکی کره شمالی (CVID) صحبت می‌کردند. در نشست هانوی ایالات متحده امریکا پیشنهاد خلع سلاح کامل (FFVD) را مطرح کرد. در واقع امریکا پیشنهاد خلع سلاح یکجانبه را مطرح می‌کرد.

با این حال، در مقابل این امتیاز بزرگ، امریکایی‌ها حاضر به دادن امتیازات ارزشمند به کره شمالی نبودند. واشنگتن امتیازاتی مانند معاهده صلح برای پایان دادن به جنگ دو کره، لغو تحریم‌ها، شناسایی دیپلماتیک، اعطای کمک و تضمین‌های امنیتی مبهم را به پیونگ یانگ می‌داد. درست است این امتیازات برای کره شمالی مهم و با ارزش هستند اما هیچیک ارزش این را ندارند که کره شمالی کلاهک‌ها و موشک های هسته ای خود را فدا کند.

کره شمالی کشوری است که به شدت تحریم شده است به غیر از یک رابطه بسیار فرصت طلبانه با چین، این کشور هیچ متحدی ندارد. برای چنین کشوری، سلاح‌های هسته ای انتخابی استراتژیک و عالی هستند. سلاح هسته ای در واقع امنیت بی نظیر ومطلق حکومت کیم را علیه حمله خارجی فراهم می کند.

به نظر می رسد کیم بر خلاف پدرش، مذاکره کننده‌ای خوب بوده و واقعاً مایل است کره شمالی را از سردی روابط با همسایگان - حداقل اندکی - بیرون آورد. به نظر می رسد او خواهان رابطه باثبات تر با کشورهای منطقه بوده جایی که کره شمالی حداقل تا حدودی به عنوان یک دولت عادی پذیرفته شده است. او قطعاً همه تسلیحات هسته ای و موشک های خود را کنار نخواهد گذاشت و در واقع ممکن است مایل باشد برخی از کلاهک‌ها یا موشک های هسته ای خود را کنار بگذارد.

باید گفت کلاهک‌ها و موشک های هسته ای برای کره شمالی بسیار ارزشمند هستند. آنها امنیت کره شمالی را برای طولانی مدت در برابر بسیاری از مخالفان آن فراهم می‌کنند. همچنین بخش بزرگی از تولید ناخالص داخلی کره شمالی هزینه ساخت این تسلیحات می‌شود و پیونگ یانگ تقریباً پنجاه سال به دنبال تولید آنها بوده است.

بنابراین، کره شمالی حتی تعدادی از آنها را بدون گرفتن امتیازی جدی و با ارزش از امریکا کنار نخواهد گذاشت. چنین امتیازاتی می‌تواند شامل موارد زیر باشد: پایان دادن به اتحاد ایالات متحده امریکا با کره جنوبی؛ خروج نیروهای ایالات متحده امریکا از کره جنوبی؛ خروج نیروی هوایی و یا نیروی دریایی ایالات متحده امریکا از کره جنوبی؛ لغو تحریم‌ها و اعطا کمک‌های مالی عظیم به پیونگ یانگ، عادی سازی کامل روابط با کره جنوبی، امریکا و ژاپن، کاهش تعداد نیروها و قابلیت‌های ارتش کره جنوبی.

همه این امتیازات مهم هستند اما ایالات متحده امریکا نمی خواهد آنها را به کره شمالی اعطاء کند. واشنگتن اینگونه امتیازات را مورد بحث قرار نمی‌دهد و در عوض، سیاستگذاران آمریکایی بارها خواستار خلع سلاح هسته ای و موشکی کره شمالی شده‌اند و منطقی است که کره شمالی آنها را رد کند. در بهترین حالت، امریکا مایل به اضافه کردن برخی از صحبت‌های مبهم درباره مدرنیزه شدن کره شمالی یا تضمین‌های امنیتی ایالات متحده است. اما کره شمالی‌ها احمق نیستند. آنها امتیاز با ارزشی مانند سلاح هسته ای را بدون وعده‌ای جدی، ملموس و ارزشمند واگذار نمی‌کنند.

سوالات مهمی اکنون مطرح می‌شود از جمله اینکه آیا ارزش دارد امریکا نیروی هوایی خود را از کره جنوبی در ازاء بیست کلاهک هسته ای کره شمالی خارج کند؟ اگر کره شمالی ۸۰ درصد موشک های خود را در عوض بسته شدن تمام پایگاه‌های ایالات متحده در کره جنوبی تسلیم کنند، آیا این یک معامله خوب خواهد بود؟ آیا بهتر است امریکا کلاهک های هسته ای کره شمالی را از آنها بخرد؟ این معاملات خوب هستند یا وضعیت موجود بهتر است؟

اینکه هیچکس حتی در مورد این نوع مبادلات عمیق در ایالات متحده امریکا صحبت نمی‌کند نشان می‌دهد که واشنگتن جدی نیست. در عوض، سیاستگذاران امریکایی فقط می‌خواهند کره شمالی سلاح‌های خود را تحویل دهد. مطمئناً کره شمالی نخواهد پذیرفت و مذاکرات همچنان به بن بست می رسد. پانزده ماه مذاکره پیشرفتی نداشته است زیرا امریکایی‌ها خواهان ارائه امتیازات با ارزش به کره شمالی نیستند. در مقابل کره شمالی نیز هیچ امتیازی به امریکا نمی‌دهد و همچنان پیونگ یانگ و واشنگتن در نقطه شروع ایستاده‌اند.

کد خبر 4630502

منبع: مهر

کلیدواژه: ایالات متحده آمریکا کره شمالی کلاهک هسته ای کره جنوبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۴۳۵۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد


به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایسنا «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا در مصاحبه‌ای با مجله «تایم» که سه‌شنبه منتشر شد، بر اصرار ماه گذشته خود مبنی بر اینکه تل‌آویو باید «جنگ را به پایان برساند» قبل از آنکه هرگونه حمایت بین‌المللی را از دست بدهد، ایستاد.

ترامپ گفت: «فکر می‌کنم که اسرائیل یک کار بسیار بد در حوزه روابط عمومی انجام داده است. فکر می‌کنم ارتش اسرائیل نباید هر شب تصاویری از ساختمان‌های فروریخته و بمباران بفرستد.»

او در پاسخ به این سوال که آیا او تعلیق یا اعمال شروطی برای کمک نظامی ایالات متحده به رژیم صهیونیستی را به منظور پایان دادن به جنگ در نظر دارد، گفت «خیر.»

تهدید ناتو

در جریان گفت‌وگو با مجله تایم، ترامپ همچنین خطاب به اعضای ناتو گفت آنها را به حال خود رها می‌کند، مگر اینکه آنها هزینه‌های نظامی خود را افزایش دهند.

دونالد ترامپ به اعضای ناتو هشدار داده است که در صورت پیروزی در دور دوم ریاست‌جمهوری، آن‌ها «دست تنها» خواهند بود، مگر اینکه هزینه‌های نظامی خود را افزایش دهند. رئیس‌جمهور سابق ایالات متحده و نامزد سال ۲۰۲۴ گفت که پیام او به این ائتلاف نظامی این است: «اگر نمی‌خواهید هزینه کنید، پس خودتان هستید و خودتان.»

ترامپ که مدت‌هاست شکایت می‌کند که «ایالات متحده بار مالی ناروایی را در ناتو به دوش می‌کشد»، قبلا ماده پنج این معاهده، یعنی اصل دفاع جمعی ائتلاف را زیر سوال برده است.

در اوایل سال جاری، او بیشتر از این پیش رفت و گفت روسیه می‌تواند با متحدان ناتو که به اندازه کافی برای دفاع جمعی هزینه نکرده‌اند، «هر کاری که می‌خواهد انجام دهد.» ترامپ در مصاحبه مفصل خود با مجله تایم گفت هنوز روی حرفش هست.

یک اقیانوس فاصله

این سیاستمدار ۷۷ ساله گفت، اگر در انتخابات نوامبر دوباره کاخ سفید را به دست بگیرد، ادامه کمک‌های ایالات متحده به اوکراین مشروط به این خواهد بود که اروپا با این کمک‌ها مطابقت کند. واشنگتن تاکنون بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار، با حمایت جو بایدن و حمایت دو حزب اصلی کنگره، کمک به اوکراین ارسال کرده است.

ترامپ می‌گوید: «ما یک اقیانوس بین خودمان داریم، آنها هیچی.»

ترامپ نگفت که آیا به همه کمک‌های مالی آمریکا پایان می‌دهد یا خیر، اما گفت: «تا زمانی که اروپا شروع به برابری نکند، پول نمی‌دهیم. اگر اروپا قرار نیست پول بپردازد، چرا ما باید پرداخت کنیم؟ آنها بسیار بیشتر تحت تأثیر قرار می‌گیرند. ما یک اقیانوس بین خودمان داریم، آنها نه.»

رئیس‌جمهور سابق آمریکا همچنین اشاره کرد که در صورت پیروزی در دور دوم ریاست جمهوری، در حمایت نظامی دیرینه آمریکا از تعدادی از متحدان کشورش تجدیدنظر خواهد کرد. او پیشنهاد کرد که می‌تواند نیروهای آمریکایی را که با هدف بازدارندگی علیه نظام کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی در کره‌جنوبی مستقر هستند، خارج کند.

ترامپ گفت که تدابیر فعلی «هیچ معنایی ندارد. چرا ما باید از کسی دفاع کنیم؟ و ما در مورد یک کشور بسیار ثروتمند صحبت می‌کنیم.»

دیگر خبرها

  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد
  • تصویب ممنوعیت واردات اورانیوم از روسیه در سنای آمریکا
  • لهستان: برای طرح اشتراک‌گذاری هسته‌ای ناتو آماده‌ایم
  • مقایسه اقتصاد چین با ایالات متحده در بخش‌های مختلف
  • مقایسه اقتصاد چین با ایالات متحده در بخش های مختلف
  • استدلال‌های مضحک نهادهای اطلاعاتی آمریکا از اوضاع جهان
  • (تصاویر) A-۱۰ Thunderbolt II؛ «گراز» ترسناک نیروی هوایی آمریکا
  • اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه
  • بورل: رویارویی هسته‌ای به یک احتمال واقعی تبدیل شده است
  • پیشگویی ترسناک نوستراداموس زنده جهان؛ منتظر تاریکی مطلق باشیـد!