Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-06@20:20:41 GMT

يادداشت/شادي و نشاط

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۴۳۸۰۱

يادداشت/شادي و نشاط

خبرگزاري آريا- جامعه سالم از انسان هاي سالم تشکيل شده است، يکي از ويژگي هاي انسان سالم دلي شاد و روح و جسمي با نشاط است، در اين نوشته به اين نکته مهم پرداخته شده است که با وجود مشکلات اقتصادي و اجتماعي موجود چگونه مي توان شاد و با نشاط بود.
شادي و نشاط احساس مثبتي است که در شرايطي خاص پديد مي آيد و حکايت از آرامش خاطر و رضايت باطن ازآنچه هستيم دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شادي زود گذر است، ولي نشاط  به عنوان وجه دروني، ذهنيات، تلقي و برداشت هاي انسان نسبت به خود، محيط وآينده است که حاکي از اميد، امنيت و اعتماد پايدارمي باشد.
شادي و نشاط ازنيازهاي اساسي و پايه انسان و از ابعاد بنيادين سلامت روان و شاخص ارزيابي جوامع است که در مفاهيم ديني ازآن به بهجت و سرورتعبير شده و شاد کردن ديگران( اِدخال سُرور) يکي از عبادات برشمرده شده است، در دنياي امروز، يکي از شعبات بزرگ روان شناسي به نام «روان شناسي شادکامي» ( مارتين سيليگمن) به نقش و عوامل شادي و نشاط در سلامت روان پرداخته است.
وجود آسيب هاي اجتماعي، مشکلات عاطفي وروحي نشان از وجود خِلل در زيستن شادمانه در جامعه ي ما دارد. از سوي ديگر جامعه ما از نظر منابع و فرصت هاي شادي و نشاط آنقدر غني است که هيچ ملتي مانند ما منابع و سرمايه هاي اجتماعي، دستاويزهاي هويتي مانند اعياد، مناسبت ها وجشن هاي ملي و مذهبي را در تقويم تاريخ خود ندارد، حتي در مراسمي چون محرم و عاشورا که مردم ما عموما غم زده و چشماني اشک بار دارند، بعد از حضور در هر مراسم به وضوح مي توان نوعي نشاط که حاصل انجام تکليفي معنوي است را در آنها مشاهده کرد.
چگونه مي شود شادي و نشاط را ايجاد کرد؟ متوليان جامعه براي گذران اوقات شاد، با گسترش فضاهاي تفريحي- ورزشي، غني سازي فضاهاي مجازي، فرصت هايي مانند اعياد و مناسبت هاي ملي و مذهبي، مي توانند با توليد برنامه هاي شاد به وظيفه خود عمل نمايند، امروز دشمنان ما سخت ترين تحريم ها را عليه ملت ما روا داشته اند ومي خواهند ملتي بي نظير را که در عرصه نظامي و تهديدات امنيتي نتوانسته اند خسته و از ميدان به درکنند،با بکار گيري آخرين حربه شيطاني خوديعني تحريم هاي سخت و نفس گير به زانو درآورند،در اين شرايط حساس تاريخي رسالت همه ي ارکان حکومت استفاده از ظرفيت هاي در اختيار براي دميدن روح شادي به جامعه است، در اين ميان رسالت رسانه ملي  و شبکه هاي اجتماعي بسيار حساس و تعيين کننده است که با توليد برنامه هاي شاد از اين خسته گي روحي مردم بکاهند.
اما بخش عمده نشاط پايدار به روابط بين فردي ما مربوط است و ريشه ي روان شناختي دارد، در اين ميان سبکِ زندگي ما بسيارتعيين کننده است، در سال 2017 موسسه تحقيقاتي گالوپ با انجام پژوهشي اعلان کرد که 7 کشور از 10 کشور شاد و با نشاط جهان در آمريکاي لاتين قرار دارند، مردمان اين کشورها، علي رغم مشکلات خُرد کننده اي که دارند، عمدتاً بر امور مثبتي مانند روابط گرم خانوادگي، دوستان و مذهب تاکيد دارند. اموري چون، عبادت، حمايت اجتماعي، همياري، مصاحبت، همبستگي و گرمي رابطه خانوادگي، گوش شنوا بودن، احترام و اعتماد به همديگر، احساس دوست داشتني بودن و دوست داشتن همديگر...به اين حالت کمک کرده بود.
چهارعامل احساس محبوبيت، احساس مقبوليت، احساس موفقيت و معنويت عوامل فردي موثري هستند که نقشي تعيين کننده در ايجاد نشاط پايدار دارند، اگر دقت شود اين چهار عامل بيش از آنکه به ديگران مربوط باشند و ما منتظر رسيدن آن از ديگران باشيم به افکار و رفتارهاي ما مربوط هستند.
تعدادي از اين عوامل عبارتند از: قدرداني کردن از ديگران، مهرباني، نرم دل و خوش زبان بودن،( قدرت معجزه گر زبان )، قرآن کريم در آيه 159 سوره بقره مي فرمايد:« اي پيامبر رحمت خدا تو را با خلق مهربان و نرم زبان کرد و اگر تند خو و سخت دل بودي مردم از اطراف تو پراکنده مي شدند»، اميدآفريني نسبت به گره گشايي و رحمت پروردگار، به عاقبت خير امور و جهان هستي، به حل مشکلات اقتصادي و مشکلات اجتماعي و سياسي، خوش بيني به گذر از بحران ها، دوست داشتني بودن با سرمايه گذاري عاطفي و وقت گذاشتن براي اهل خانواده و ساير مردم، همدلي و صميمت، معنا جويي در رنج ها، يعني با وجود رنج هاي فراواني که گاهي ما را احاطه مي کند، براي تحمل و پذيرش اين رنج ها معنايي پيدا بکنيم، مثلا جوان حق و نياز دارد که مانند ديگر دوستانش بچرخد، ولي مشکلات  اقتصادي اجازه نمي دهد، حال به خاطر آرامش سايراعضاي خانواده از انتظارات خود چشم پوشي مي کند، تا آنها درآسايش بيشتر باشند، يا پدري که به سختي تلاش مي کند که ساير اعضاي خانواده در آسايش باشند، نمونه هايي از تحمل رنج است که با وجود سختي به فرد نشاط ببخشد، گرايشات معنوي عامل تعيين کننده ديگر در خلق نشاط است. درهمين ماه ها که مردم ما در کنار باران رحمت الهي از سيل ويرانگر در رنج بودند، رفتار مردم عزيز ما چه در مناطق سيل زده که مشکلات فراواني را تحمل کردند و چه مردم ساير مناطق ايران و کمک ها وجنب و جوش بي دريغ مردم و نهاد هاي مردمي و دولتي گاه اشک شوق را در چشم ها جاري و نشاط و شادابي را به جامعه تزريق مي کرد.
عاري بودن از گناه و احساس پاکي دروني و داشتن روي سفيد در پيشگاه وجدان، خدا و خلقِ خدا عامل مهم ديگر در نشاط و بهجت دروني است، خداي مهربان در کنار چشمه جاري توبه، با قراردادن ماه مبارک رمضان با اوصافي از خيرات و برکات آن و قرار دادن شب قدر در آن که فضيلتي بيشتر از هزار ماه دارد و آمرزش گناهان، زمينه پاکسازي دروني ما را فراهم کرده است.


نويسنده: ابراهيم فهلي دانشجوي دکتري تخصصي مشاوره


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۴۳۸۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حیات دوباره در «کوشه سفلی»/ قصه پر غصه‌ای که به شادی ختم شد

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: اینجا روستای کوشه سفلی است. روستایی از توابع شهرستان خوسف که تا چندی پیش در آن خبری از زراعت و کشاورزی و در یک کلام رونق و آبادانی نبود.

از چندین دهه قبل به واسطه برخی از بی مبالاتی‌ها و دادن مجوزهای غیر اصولی حفر چاه، آب قنات روستا که ظرفیت ۶۰ لیتر بر ثانیه داشته، خشک و قنات تخریب شد که در پی این اتفاق زراعت و کشاورزی نیز با مشکل رو به رو شد.

ولی مردم روستا از چندی قبل آستین همت بالا زدند و با کمک بسیج سازندگی خراسان جنوبی پروژه انتقال آب روستا به مزارع را کلید زده و به نتیجه رساندند.

اتفاق شیرین دیگری که در این روستا رخ داده راه اندازی یک صندوق قرض‌الحسنه مردم نهاد با هدایت و راهبری بسیج سازندگی بوده که زمینه اشتغالزایی برای بسیاری از جوانان و بانوان این منطقه را فراهم آورده است.

سری به مزارع روستا می‌زنیم. شور و شوق را در میان کشاورزانی که بیل به دست گرفته و یا علف هرس می‌کنند را به خوبی می‌توان دید، شوری از جنس زندگی و دمیدن امید بعد از جاری شدن آب.

قنات روستا از ۳۰ سال قبل خشک شده بود

بانو رضایی که در زمین کشاورزی خود کار می‌کند، گفت: از حدود ۳۰ سال قبل قنات روستا خشک شده بود و عده‌ای مجبور به مهاجرت به شهر شدند.

وی با بیان اینکه با جاری شدن دوباره آب در روستا عده‌ای برگشته‌اند، یادآور شد: من الان در زمین خود پیاز، گوجه، بادمجان، گندم و سیر کشت می‌کنم و بابت این موضوع خوشحال هستم.

هادی غلامی، مسئول صندوق مردم نهاد روستای کوشه سفلی در این زمینه اظهار کرد: در سال ۱۳۹۸ با همت بسیج سازندگی سپاه انصارالرضا (ع) صندوق قرض‌الحسنه مردم نهاد روستای کوشه سفلی شروع به کار کرد که با استقبال بی نظیر مردم رو به رو شد.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر این صندوق ۱۳۰ عضو دارد، بیان‌کرد: صندوق قرض‌الحسنه مردم نهاد روستا ۱۰۳ فقره وام درون صندوقی از محل پس‌انداز خرد مردمی، بین اعضا در جهت اشتغالزایی اعطا کرده است و پیگیری برای وام از محل اعتبارات تبصره ۱۶ قرض‌الحسنه بسیج سازندگی به مبلغ ۹۰۰ میلیون داشتیم.

اشتغالزایی برای جوانان روستا

غلامی افزود: تسهیلات تبصره ۱۶ موجب اشتغالزایی ۱۴ نفر از جوانان روستایی را در بخش‌های پرورش دام سبک، حوله بافی، گلیم بافی، احداث گلخانه و کارگاه نجاری و…فراهم کرد.

مسؤول صندوق مردم نهاد روستای کوشه سفلی یادآور شد: همچنین پیگیری جهت اخذ تسهیلات اشتغالزایی بین دستگاهی در حوزه اشتغالات خرد خانگی به مبلغ ۳۴۰ میلیون تومان داشتیم.

غلامی گفت: با پیگیری صندوق مردم نهاد و بسیج سازندگی حضور تولید کنندگان صندوق را در بازارچه‌هایی محلی، نمایشگاه‌های داخلی و تهران و … را در چندین نوبت داشتیم که موجب درآمدزایی برای جوانان روستای کوشه سفلی شد.

وی ادامه داد: از طرفی توزیع جوجه مرغ تخم گذار بومی را در قالب طرح معیشتی خانوار طی سه نوبت داشتیم که به طور متوسط به هر خانوار ۲۰ جوجه مرغ واگذار شد.

مسئول صندوق مردم نهاد روستای کوشه سفلی با اشاره به اهمیت انتقال آب در روستا گفت: همچنین با پیگیری صندوق مردم نهاد روستا اخذ مبلغ ۲۶۰ میلیون تومان از کمک خیرین برای پروژه انتقال آب روستا و همچنین احداث کارگاه خیاطی را داشتیم.

قصه پرغصه ای که به شادی ختم شد

غلامی تأکید کرد: قریب ۳۰ سال بود که روستای کوشه سفلی از آب کشاورزی محروم بود و این قصه پرغصه جریان داشت که در سال‌های اخیر به همت جوانان روستا، صندوق مردم نهاد و بسیج سازندگی توانستیم در سال ۹۷ پروژه انتقال آب روستا را از مزارع بالا دست کلید بزنیم.

وی اظهار کرد: در حال حاضر شاهد جاری شدن آب روستا، برگشت کشت و کار در مزارع و مهمتر از همه مهاجرت معکوس به روستا هستیم.

مهدی هنری، رئیس بسیج سازندگی سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی در این زمینه اظهار کرد: بسیج سازندگی فقط هدایت و راهبری صندوق‌های قرض‌الحسنه مردم نهاد را دارد و خود مجموعه دخل و تصرف و حق امضا و… ندارد تا در جهت رفع مشکلات همه با هم قدم بردارند.

تلاش برای رفع مشکل آب روستا

وی با اشاره به اینکه در همان جلسات اول صندوق مردم نهاد روستای کوشه سفلی مطرح شد که بزرگترین مشکل روستا بحث آب است، ادامه داد: علت اینکه پروژه آب روستا به نتیجه نرسید این نکته بود که خود پروژه از چندین ریز پروژه تشکیل شده بود و یک دستگاه به تنهایی نمی‌توانست آن را حل کند.

رئیس بسیج سازندگی سپاه انصارالرضا (ع) خراسان‌جنوبی ادامه داد: تجهیز و بهره برداری چاه کشاورزی، انتقال برق به چاه کشاورزی، انتقال آب به اراضی و … از جمله ریز پروژه‌های این پروژه اصلی انتقال آب به مزارع روستای کوشه سفلی بود.

هنری با بیان اینکه در این راستای از کمک‌های قرارگاه محرومیت زدایی سپاه استفاده کردیم، ادامه داد: البته در این راستا مردم روستا نیز خودشان پای کار بودند.

مهاجرت معکوس با برگشت آب به مزارع روستا

وی گفت: پله پله پروژه را پیش بردیم و امروز شاهد هستیم که بعد از ۳۰ سال آب به مزارع روستای کوشه سفلی رسیده و از اواخر سال ۱۴۰۲ کشاورزی به صورت جدی به روستا برگشت و شاهد بازگشت امید به روستاییان و مهاجرت معکوس در کوشه سفلی هستیم.

رئیس بسیج سازندگی خراسان جنوبی یادآور شد: کار مجموعه بسیج سازندگی در حوزه اشتغال تنها پرداخت تسهیلات نیست بلکه حلقه‌های مفقوده در این زمینه را شناسایی و در زمینه تولید و بازاریابی هدایت و راهبری داریم.

کد خبر 6096672

دیگر خبرها

  • شادی مردم رفح از شنیدن خبر توافق حماس برای آتش‌بس | فیلم
  • شادی مردم رفح از شنیدن خبر توافق حماس برای آتش‌بس
  • فریادهای الله اکبر و شادی مردم غزه در پی اعلام خبر آتش‌بس+ فیلم
  • فیلم| فریادهای الله اکبر و شادی مردم غزه در پی اعلام خبر آتش‌بس
  • حیات دوباره در «کوشه سفلی»/ قصه پر غصه‌ای که به شادی ختم شد
  • مسیر اجرایی با انتخاب نماینده اصلح ترسیم می‌شود/نمایش نشاط عمومی با مشارکت مردم
  • زمانی که پرچم کشورم را میان تماشاگران می‌بینم، بسیار افتخار می‌کنم
  • کسی احساس تکلیف کند در برابر مشکلات تسلیم نمی‌شود
  • مرد سال آسیا: شادی مردم ایران برایم از همه چیز مهم‌تر بود
  • یادداشت| امام صادق(ع) و نگاه ویژه به شهر مقدس قم