Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-01@04:19:21 GMT

پیشتازان تجارت فروردین با ایران

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۴۵۱۳۷

ارزش صادرات به این ۱۷ کشور با کاهش ۲۳ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته یک میلیارد و ۸۷۹ میلیون دلار بوده و ارزش واردات از آنها با افزایش ۱۳ درصدی به یک میلیارد و ۵۵۴ میلیون دلار رسیده است. در مجموع حجم تجارت با کشورهای مورد بررسی ۳ میلیارد و ۴۳۳ میلیون دلار ثبت شده و تراز تجاری ایران با آنها مثبت ۳۲۶ میلیون دلار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس آمار سازمان توسعه تجارت از مبادلات تجارت خارجی ایران، بیشترین حجم ارزشی مبادلات متعلق به چین است. حجم مبادلات تجاری ایران با چین با توجه به صادرات ۷۱۱ میلیون دلاری و واردات ۴۳۴ میلیون دلاری به یک میلیارد و ۱۴۵ میلیون دلار رسیده است. تراز تجاری ایران با این کشور نیز مثبت ۲۷۷ میلیون دلار رقم خورده است. سهم چین از کل ارزش واردات نزدیک به ۱۹ درصد و از کل صادرات نزدیک به ۲۸ درصد است. البته ارزش صادرات به این کشور نسبت به بازه زمانی مشابه سال گذشته (فروردین ۹۷) کاهش ۲ درصدی داشته و ارزش واردات با کاهش ۳۰ درصدی روبه‌رو بوده است.  پس از چین، امارات بیشترین حجم تجارت را با ایران در اختیار دارد. حاصل جمع صادرات به امارات و واردات از این کشور،‌ حجم تجارتی معادل ۵۶۸ میلیون دلار را رقم زده است. صادرات ایران به امارات اگرچه در فروردین امسال نسبت به بازه زمانی مشابه سال گذشته با کاهش ۵۸ درصدی به ۲۳۱ میلیون دلار رسیده اما واردات از این کشور با افزایش ۷ درصدی روبه‌رو بوده و ۳۳۸ میلیون دلار را در کارنامه تجارت خارجی ثبت کرده است. تراز تجاری ایران با این کشور منفی ۱۰۷ میلیون دلار است. سهم ارزش واردات از امارات از کل ارزش واردات یک ماه نخست سال، ۵/ ۱۴ درصد و سهم صادرات به این کشور از کل ارزش صادرات کشور در همین مدت زمان، بیش از ۹ درصد است. حجم مبادلات تجاری ایران با ترکیه، این کشور را در سومین پله شرکای تجاری نشانده است. در یک ماه منتهی به فروردین ۹۸ حاصل عملکرد واردکنندگان و صادرکنندگان ایرانی درخصوص معاملات تجاری با این کشور، رقم خوردن ۴۶۵ میلیون دلار حجم مبادلات تجاری است. بر این اساس، صادرکنندگان به این کشور توانسته‌اند در فروردین سال ۹۸ صادراتی به ارزش ۱۱۹ میلیون دلار را ثبت کنند. اما ارزش واردات در این بازه زمانی ۳۴۶ میلیون دلار بوده است. تراز تجاری ایران با این کشور همسایه منفی ۲۲۷ میلیون دلار رقم خورده است. سهم ارزشی صادرات به این کشور نزدیک به ۵ درصد و سهم واردات از آن نزدیک به ۱۵ درصد است.  مبادلات تجاری با هند نیز در نخستین ماه سال معادل ۴۴۰ میلیون دلار بوده که توانسته این کشور را در رده چهارم شرکای تجاری ایران قرار بدهد. این حجم مبادله حاصل صادرات ۱۱۷ میلیون دلاری و واردات ۳۲۳ میلیون دلاری است. تراز تجاری ایران با این کشور به نفع هند و منفی ۲۰۷ میلیون دلار است. سهم ارزشی واردات از هند نزدیک به ۱۴ درصد و سهم ارزشی صادرات به این کشور نزدیک به ۵ درصد است. 

عراق پنجمین شریک تجاری ایران در فروردین ۹۸ است. صدور کالا به عراق در این بازه زمانی با کاهش یک درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۳۸۹ میلیون دلار رسیده است. اما واردات از عراق که با افزایش ۳۷۸ درصدی روبه‌رو بوده به ۶ میلیون دلار رسیده است. بر این اساس حجم تجارت خارجی با این کشور همسایه به ۳۹۴ میلیون دلار در فروردین سال جاری رسیده است. تراز تجاری ایران به این کشور هم مثبت ۳۸۳ میلیون دلار است. سهم ارزشی واردات به عراق ۲ دهم درصد و سهم ارزشی صادرات به این کشور بیش از ۱۵ درصد ارزیابی شده است. پس از آن افغانستان با حجم تجارت ۱۴۰ میلیون دلاری و تراز تجاری مثبت ۱۴۰ میلیون دلاری در رده ششم قرار دارد. پاکستان حجم تجارتی معادل ۱۰۵ میلیون دلار را در اختیار دارد و تراز تجاری مثبت ۴۶ میلیون دلاری با این کشور نیز در کارنامه نخستین ماه امسال ثبت شده است. صادرات و واردات به روسیه نیز حجم مبادلات تجاری ۸۸ میلیون دلاری را در این بازه زمانی ثبت کرده و تراز تجاری با این کشور منفی ۳۶ میلیون دلار رقم خورده است. جمهوری آذربایجان حجم تجارتی معادل ۲۱ میلیون دلار را با ایران رقم زده و تراز تجاری با این کشور مثبت ۱۹ میلیون دلار است. ارزش مبادلات تجاری با عمان نیز ۱۹ میلیون دلار بوده و ایران با این کشور تراز تجاری مثبت یک میلیون دلاری را ثبت کرده است. مجموع عملکرد صادرات و واردات ایران و ترکمنستان هم ارزش ۱۲ میلیون دلاری داشته و تراز تجاری ایران با این کشور مثبت ۱۰ میلیون دلار است. قطر و قزاقستان هر یک حجم تجارت ۹ میلیون دلاری با ایران را در فروردین ۹۷ ثبت کرده‌اند. اما تراز تجاری ایران با قطر مثبت ۸ میلیون دلار و تراز تجاری ایران با قزاقستان مثبت ۳ میلیون دلار است. همچنین حجم تجارت ایران و ارمنستان ۷ میلیون دلار و تراز تجاری ایران با این کشور ۶ میلیون دلار است. بحرین نیز مبادلاتی نزدیک به ۵۰۰ هزار دلار با ایران داشته و تراز تجاری این کشور نیز ۵۰۰ هزار دلار ثبت شده است. اما عربستان هیچ‌گونه مراودات تجاری با ایران ندارد. در نتیجه حجم تجارت ایران با این کشور صفر است.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۴۵۱۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش حجم تجارت ایران و کوبا به بیش از ۲۴۳ میلیون دلار می‌رسد

صمد حسن‌زاده رییس اتاق بازرگانی ایران صبح امروز در همایش تجاری ایران و کوبا در محل اتاق ایران گفت: روابط ایران و کوبا همواره دوستانه و با احترام متقابل بوده و دو کشور از شرکای سیاسی یکدیگر می شوند و  سابقه دوستی دو ملت در سطح عالی بوده است. با این حال، این حسن روابط سیاسی در روابط اقتصادی دو کشور بازتاب ملموسی و مطلوبی نداشته است.

وی افزود: دو کشور راه درازی را در توسعه روابط تجاری داند و مقامات دو کشور باید بر تعهد خود بر همکاری اقتصادی تاکید داشته باشند.

حسن زاده ادامه داد: حجم تجارت ایران و کوبا در سال‌های اخیر به طور پیوسته افزایش داشته و در سال ۲۰۲۲ تجارت دو کشور بیش از ۲۴۳ میلیون دلار بوده است. در حالی که این رقم در سال ۲۰۲۰، ۲۱۰ میلیون دلار بود.

رییس اتاق ایران خاطرنشان کرد: ایران محصولات نفتی و پتروشیمی و مواد غذایی و ساختمانی به کوبا صادر و دارو، تجهیزات پزشکی و خدمات مهندسی از این کشور وارد می کند.

وی یادآور شد: در تجارت دو کشور زیرساخت ها به اندازه کافی توسعه نیافته است و همچنین تحریم های آمریکا علیه هر دو کشور بزرگ ترین مانع تجارت بین دو کشور بوده است. با این حال، ایران و کوبا می‌توانند از تجارب هم در مقابله با تحریم‌ها استفاده کنند.

وی یادآور شد: کشاورزی، گردشگری و انرژی می تواند زمینه همکاری مشترک دو کشور باشد. همچنین ایران به دلیل برخورداری از کریدور شرق به غرب می‌تواند زمینه ارتباط کوبا را با اوراسیا فراهم آورد.

رییس اتاق ایران گفت: واکسن پاستوکووک در زمان شیوع ویروس با همکاری کوبا در ایران تولید شد.

وی در ادامه از کوبا به عنوان یکی از مهم ترین صادرکنندگان نیکل یاد کرد و گفت: معادن نیکل و کبالت در ایران وجود دارد که سرمایه گذاری بر آنها نشده و ایران می‌تواند از دانش و فناوری کوبا در زمینه بهره برداری از ذخایر نیکل استفاده کند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • تجارت ایران و چین می تواند به ۵۰ میلیارد دلار برسد
  • ظرفیت ۵۰ میلیارد دلاری تجارت ایران و چین
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمدگمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • افزایش حجم تجارت ایران و کوبا به بیش از ۲۴۳ میلیون دلار می‌رسد
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمد گمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • واردات ۵۰۰ هزار گوشی تلفن همراه در یک ماه
  • واردات ۵۰۰ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه در یک ماه گذشته
  • در یک ماه گذشته ۵۰۰ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه واردات شد
  • ریز ارز پرداختی کالاهای اساسی و تجاری/چقدر ارز پرداخت شد؟
  • تراز تجاری منفی ۱۶ میلیارد دلار واقعی نیست