Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@16:26:29 GMT

طرح پایش و مبارزه با سن غلات در مزارع مرند آغاز شد

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۴۶۲۰۸

طرح پایش و مبارزه با سن غلات در مزارع مرند آغاز شد

به گزارش خبرنگار مهر، منوچهر رحمانی، ظهر امروز در جلسه کمیته فنی پایش مزارع غلات شهرستان مرند ابراز داشت: هدف از اجرای این طرح پایش و پیش آگاهی و ابلاغ دستورالعمل‌های علمی به موقع در امر کنترل و مدیریت عوامل خسارت زا، تغذیه گیاهی و مراحل رشد و نمو گندم و نیز ارائه گزارش میدانی است.

وی گفت: طرح پایش و ردیابی و مبارزه با سن غلات باید قبل از طغیان در مزارع کشاورزی شهرستان انجام و عملیاتی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رحمانی ضمن بیان اهمیت و استراتژیک بودن محصول گندم و ضرورت تولید آن با عملکرد بالا، یکی از مهم ترین عوامل موثر در این مهم را مبارزه با آفت سن گندم برشمرد و خواستار تعامل بیشتر دهیاران و شوراهای اسلامی شهر با مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان و دفاتر جهاد کشاورزی در راستای گسترش فرهنگ مبارزه با آفت سن غلات شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند مبارزه همه جانبه و گسترده را راه علاج این معضل دانست و افزود: استفاده از پتانسیل مناسب شوراها و دهیاران و بخشداران با توجه به شناخت کافی ازفرهنگ کشاورزان هر روستا و نفوذ آنان می تواند بازوی توانایی برای این مبارزه باشد و همکاری تنگاتنگ کارشناسان پهنه هر روستا با شوراها و دهیاران می تواند کمک شایانی برای از بین بردن کامل این آفت در مزارع کند.

رحمانی اذعان داشت: با توجه به آغاز فصل مبارزه با آفت سن غلات، مبارزه همگانی با سن مادر در تمام روستاهای شهرستان مرند اجرا و دراین مورد، کارشناسان آموزش های لازم در خصوص مبارزه با آفت سن را به کشاورزان ارائه کردند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند ادامه داد: به دنبال حضور کارشناسان شبکه مراقبت در مزارع زیر کشت غلات شهرستان، اولین ریزش سن در ۱۸ اردیبهشت از روستای قراجه محمد به مدیریت جهادکشاورزی اعلام شد که پس از بررسی های لازم مبارزه با سن مادر در مزارع انجام شد.

وی افزود: در این راستا به منظور مبارزه آگاهانه، به موقع و همگانی، فعالیت هایی از قبیل اجرای دوره های آموزشی، آموزش انفرادی، نصب بنر و توزیع اطلاعیه های فنی و ترویجی بین بهره برداران انجام می شود.

رحمانی با بیان اینکه مبارزه با سن گندم همگانی است، خاطرنشان کرد: کشاورزان در صورت مشاهده سن در مزارع جهت بازدید کارشناسان پهنه روستاها مراتب را به اطلاع مسئول مراکز خدمات و یا مدیریت جهادکشاورزی برسانند تا پس از بازدید از مزارع آلوده در صورتیکه تعداد سن در مزرعه به نرم مبارزه رسیده باشد با راهنمایی و اقدامات لازم توسط کارشناسان پهنه روستاها مبارزه شیمیایی انجام گیرد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند با بیان اینکه خسارت این آفت به مزارع گندم موجب کاهش محصول تولیدی می شود، ابراز داشت: در صورتی که خسارت سن زدگی بیش از دستورالعمل های صادره باشد، مراکز خرید گندم نسبت به برگشت محصول مذکور اقدام خواهند کرد و همچنین در صورت عدم مبارزه به موقع با این آفت پس از وارد کردن خسارت به مزارع گندم و برگشت آن به اماکن زمستان گذران در سال بعد خسارت بیشتری به مزارع خواهند رساند.

این مقام مسئول در پایان، بازدید روزانه کارشناسان مروج پهنه از مزارع غلات، بررسی وضعیت آفت و انجام مبارزه اصولی، پیگیری و نظارت بر تدارک سموم مورد نیاز، مبارزه و تسهیل در دسترسی کشاورزان به سموم مناسب و آماده سازی ناوگان سمپاشی بخش دولتی و خصوصی جهت کنترل به موقع آفت را خواستار شد.

کد خبر 4630530

منبع: مهر

کلیدواژه: مرند کشاورزی جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۴۶۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خرید بیش از ۱۲ هزار تن گندم در خرمشهر

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خبرآنلاین؛ یاسر شریفی روز یکشنبه ۹ اردیبهشت در گفت و گوی رسانه‌ای اظهار کرد: تا کنون بیش از پنج هزار و ۷۰۰ هکتار از مزارع گندم در این شهرستان برداشت شده است.

وی ادامه داد: همچنین ۱۲ هزار تن و ۲۳۳ کیلوگرم گندم توسط ۲ مرکز خرید در این شهرستان از کشاورزان خریداری شده است.

شریفی تصریح کرد: ۳۶ دستگاه کمباین در شهرستان فعال شده است و پیش‌بینی می‌شود ۷۰ کمباین تا پایان برداشت وارد شهرستان شود.

شایان ذکر است در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ ، در سطح ۱۴ هزار هکتار از مزارع شهرستان خرمشهر گندم کشت شد.

مدیر کل غله و خدمات بازرگانی خوزستان نیز پیش بینی کرد: بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن محصول گندم از سطح مزارع استان برداشت و روانه سیلوها شود.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900640

دیگر خبرها

  • از تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی تا توزیع کالای اساسی طرح تنظیم بازار در فارس
  • برداشت محصول از مزرعه طــرح مــقـایـســه گندم در هندیجان
  • عملیات امحاء مزارع آلوده در شرق شیراز آغاز شد
  • پایش معادن شهرستان تفت
  • آغاز برداشت خوشه‌های طلایی از مزارع کازرون از فردا
  • خرید بیش از ۱۲ هزار تن گندم در خرمشهر
  • پیش بینی مبارزه با ملخ در سطح ۵ هزار هکتار از مزارع کشاورزی قزوین
  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
  • پیش‌بینی برداشت ۳۰ هزار تن گندم مازاد از مزارع آبدانان
  • سمپاشی بیش از ۲۳۰ هزار هکتار مزارع کردستان علیه سن غلات