Web Analytics Made Easy - Statcounter

ب‌ه گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ سید حسن حسینی ظهر شنبه در جلسه شورای فرهنگی عمومی که در دفتر امام جمعه صومعه سرا برگزار شد با بیان اینکه باید باور داشته باشیم که فرهنگ یک قدرت است، اظهار کرد: فرهنگ کشور ما فرهنگ مقاومت و برگرفته از دین است.

وی وجود فرهنگ مقاومت را ضامن تداوم و حفظ انقلاب و نظام جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: رهبری با عناوینی همانند شبیخون فرهنگی و هجمه فرهنگی بر لزوم توجه مسئولان به حوزه فرهنگ تأکید می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرمانده سپاه ناحیه صومعه سرا در ادامه با اشاره به اینکه فرهنگ اسلامی در ابعاد برای ما برنامه دارد و قطعاً سرمایه گذاری بر روی همین برنامه‌ها نتایج خوبی به همراه خواهد داشت، افزود: سه رکن تربیتی در جامعه منزل، مدرسه و مسجد باید مورد توجه قرار گیرد.

وی همچنین بر لزوم مخاطب شناسی در حوزه فرهنگی و ارائه برنامه بر اساس آن تأکید و بیان کرد: باید برنامه‌های ما برای انتقال فرهنگ مقاومت و فرهنگ دینی به نسل چهارم بر اساس مخاطب شناسی باشد باید ببینیم که چه الگویی می‌خواهیم به نسل چهارم ارائه دهیم.

سرهنگ حسینی با بیان اینکه شهرستان صومعه سرا ظرفیت بسیاری خوبی دارد که در زمینه اجرای برنامه‌های فرهنگی به عنوان پایلوت در استان و حتی کشور مطرح باشد، تصریح کرد: متأسفانه والدین در حوزه فضای مجازی از سواد رسانه‌ای برخوردار نیستند بنابراین باید همایش بصیرت افزایی و سواد رسانه‌ای برای آنها در شهرستان برگزار شود.

وی با اشاره به ایجاد فاصله بین خانواده‌ها و نسل چهارم، افزود: شورای فرهنگ عمومی باید برای کم کردن این فاصله برنامه داشته باشد. باید قبول کنیم که دشمن در این زمینه بهتر از ما عمل کرده است.

فرمانده سپاه ناحیه صومعه سرا بر لزوم ارتقای فرهنگ عاشورایی در جامعه و انتقال فرهنگ دفاع مقدس به نسل چهارم تأکید کرد و گفت: باید روحیه جنگ و شهادت طلبی به نسل‌های بعدی انتقال دهیم.

وی در ادامه با بیان اینکه باید از انجام کارهای جزیره‌ای در حوزه فرهنگی خودداری کنیم، بیان کرد: دوره اخلاق برای رؤسای ادارات برگزار شود.

لزوم ایجاد همت جمعی در حوزه فرهنگی

معاون فرماندار صومعه سرا نیز در ادامه این جلسه با بیان اینکه یکی از مهمترین کار گروه‌های که باید تقویت شود شورای فرهنگ عمومی است، اظهار کرد: هر چیزی که به عنوان فرهنگ نهادینه شود می‌تواند بسیاری از مشکلات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی را حل و فصل کند.

محمد نعمت پور با اشاره به اینکه مسئولان بسیاری از نسخه‌ای که برای مردم می‌پیچند را خود عمل نمی‌کنند، افزود: اگر همت و اراده جمعی وجود داشته باشد می‌توانیم در حوزه فرهنگی اقدامات خوبی انجام دهیم.

وی با بیان اینکه بخشی از مشکلات جامعه از ناحیه دشمنان بوده و بر مردم تحمیل شده است، گفت: در این میان عده‌ای صاحبان سرمایه نیز هستند که با رفتارهای خود فشارهای بر جامعه وارد می‌کند امروز نیازمند نهادیه کردن فرهنگ درست در سطح جامعه باشیم.

معاون فرماندار صومعه سرا با اشاره به اینکه در زمینه فضای مجازی باید متخصصین و کارشناسان استفاده شود، بیان کرد: در زمینه استفاده از اینترنت در سطح جامعه شرایط خوبی مشاهده نمی‌شود اکثر استفاده در این حوزه نیز در زمینه چت روم‌ها است که خود فضای مناسبی برای از بین رفتن حریم‌ها است.

وی در ادامه به طراحی دشمنان در زمینه ایجاد شبهات در ذهن جوانان اشاره و اظهار کرد: رسانه ملی بسیار در این زمینه تأثیرگذار است و باید مباحث دینی از طریق ساخت برنامه‌های فرهنگی به جوان انتقال داده شود.

نعمت پور ادامه داد: متأسفانه در حوزه فضای مجازی و حجاب از بسیاری از ارزش‌های اسلامی و انقلابی فاصله گرفته‌ایم.

ادارات برنامه‌های فرهنگی را ارائه کنند

فرمانده انتظامی صومعه سرا نیز در ادامه این جلسه با بیان اینکه جوامع از ناحیه فرهنگی همیشه دچار آسیب می‌شوند، اظهار کرد: ادارات با برنامه‌های فرهنگی خود را ارائه دهند.

رضا کوهستانی با اشاره به اینکه آستانه تحمل مردم بسیار پایین آمده و آمار بالای طلاق نگران کننده است، افزود: خانواده یکی از نهاد مؤثر اجتماعی است که متأسفانه امروز شاهد توطئه دشمن برای سست کردن بنیان خانواده‌ها هستیم.

وی با بیان اینکه ۲۶ نهاد در حوزه فرهنگی مسئولیت دارند که نیروی انتظامی در آخر رده آن قرار دارد، گفت: امروز نیروی انتظامی تغییر رویه داده است و علاوه بر اجرای برنامه‌های فرهنگی برخورد نیز می‌کند.

کد خبر 4631145

منبع: مهر

کلیدواژه: سید حسن حسینی شورای فرهنگ عمومی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۴۸۵۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعامل فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس و مدیران نمایشگاه کتاب ضروری است

عضو فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس گفت: تعامل فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس و مدیران نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ضروری است و به همین دلیل باید با هم جلسات کاری مشترک داشته باشیم.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، فداحسین مالکی؛ عضو فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی به قدمت فرهنگ و تمدن کشورمان اشاره کرد و گفت: فرهنگ و تمدن ایران به بلندای تاریخ است و به همین دلیل همواره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران مورد توجه کشور‌های عضو اکو و دیگر کشور‌ها در اروپا و آمریکای لاتین قرار می‌گیرد.

وی افزود: با وجود اینکه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران هنوز به چهل سالگی خود نرسیده، اما این رویداد ارزشمند مورد توجه دنیا گرفته و لازم است با توجه به اهمیتش نگرش جدیدی نسبت به برگزاری آن داشته باشیم. در حال حاضر شرایط حاکم بر منطقه خاورمیانه و جهان با شرایطی که در گذشته برقرار بود، متفاوت است.

مالکی چتر معادلات سیاسی را بر فعالیت حوزه‌های فرهنگی گسترده دانست و ادامه داد: دیپلماسی فرهنگی کشور ما بی‌تأثیر از معادلات سیاسی فعلی دنیا نیست. لازم است مسئولان فرهنگی کشورمان با در نظر گرفتن ملاحظات سیاسی جهانی و یارگیری کشور‌ها به شناسایی نخبگان فرهنگی دیگر کشور‌ها در تعاملات دیپلماسی فرهنگی مبادرت داشته باشند.

این عضو فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به استقبال اهل فرهنگ، ادب و جامعه نخبگانی دیگر کشور‌ها به فرهنگ و ادبیات ایران اشاره کرد و گفت: من سابق بر این سفیر ایران در برخی از کشور‌ها بودم، دقیقاً می‌دانم میزان علاقه‌مندی مردم و نخبگان دیگر کشور‌ها با فرهنگ و آثار مکتوب ایرانی قابل توجه است. این علاقه‌مندی در حوزه کتاب‌های تاریخی و ادبی که جایگاهی در وحدت میان کشور‌ها دارد، بیشتر است.

مالکی ادامه داد: برخی از کتاب‌های مرتبط با شخصیت شهید بهشتی، شهید مطهری و مرحوم دکتر شریعتی در بسیاری از کشور‌ها همواره مورد توجه بوده است. شعرا و عرفای نامدار ایرانی، چون حافظ، سعدی و فردوسی تا دیگر بزرگان فرهنگ و ادب کشور توجه به فرهنگ ایران را در دنیا افزایش داده‌اند. معتقدم دیپلماسی فرهنگی می‌تواند توازن‌بخش دیپلماسی سیاسی و اقتصادی باشد.

نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران رونق بخش دیپلماسی فرهنگی ایران است

وی دیپلماسی فرهنگی را بسترساز روابط چند وجهی میان کشور‌ها خواند و گفت: نمایشگاه کتاب و به طور کلی صنعت نشر می‌تواند دیپلماسی فرهنگی را توسعه دهد. با عرضه کتب ایرانی و تبادل آن میان دوستداران کتاب در دیگر کشور‌ها می‌توان ارتباطات را رونق داد. ممکن است از منظر سیاسی با برخی از کشور‌ها روابط مستحکمی نداشته باشیم، اما از دید فرهنگی جوامع راه خود را طی می‌کنند. چرا که ملاحظات سیاسی به طور معمول مقطعی است.

این عضو فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی از دیپلماسی فرهنگی به عنوان امری تاریخی، یاد کرد و افزود: نمی‌توان مبانی فرهنگی نظیر زبان فارسی را از شبه قاره، پاکستان و افغانستان حذف کرد. شاهد هستیم که در موضوع هویت برخی از شاعران ایران در میان کشور‌ها بحث وجود دارد، نظیر مولانا که ترکیه و افغانستان ادعا دارند مولوی به آن‌ها تعلق دارد و این موارد شیرینی فرهنگ است؛ بنابراین لازم است به دیپلماسی فرهنگی از مسیر کتاب توجه بسیاری داشته باشیم.

لزوم توسعه فعالیت رایزنان فرهنگی ایران در دیگر کشور‌ها

مالکی در بخش دیگری از این گفتگو به اهمیت و نقش رایزنان فرهنگی ایران در دیگر کشور‌ها در توسعه دیپلماسی فرهنگی پرداخت و ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید به رایزنان فرهنگی توجه بیشتری داشته باشد و تنگنا‌های مالی این حوزه را مرتع سازد. به طور حتم باید در حوزه اکو وابسته‌های فرهنگی خود را مستقر کنیم. در بسیاری از کشور‌ها لازم است فعالیت خوب فرهنگی داشته باشیم؛ در این صورت نمایشگاه‌های فرهنگی نظیر نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به بهترین شکل مورد توجه جهانیان قرار می‌گیرد.

وی عنوان کرد: در فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس تأکید داریم که باید دولت، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی رایزنان فرهنگی ایران را به خوبی فعال کنند.

این عضو فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی، گفت: انتخاب یک کشور به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران یک اقدام پُرفایده است و لازم است در طول سال این فعالیت‌ها در مورد کشور‌ها برقرار باشد و تنوع همکاری با کشور‌ها از منظر فرهنگ و تبادلات فرهنگی و ادبی را در نظر گرفته شود. خوب است کشور‌های مختلف در تعاملات فرهنگی مورد توجه باشند.

وی افزود: وابسته‌های فرهنگی کشورمان طبق رسالت ذاتی خود به طور مستمر و موثر می‌توانند تعاملات فرهنگی ایران را به دیگر کشور‌ها در طول سال پیگیری کنند. از این طریق نتایج مورد نظر و مطلوب حاصل خواهد شد.

مالکی از آمادگی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و فراکسیون دیپلماسی فرهنگی برای افزایش تعاملات فرهنگی ایران با دیگر کشور‌ها خبر داد و گفت: لازم است مدیران نمایشگاه کتاب و مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه فعالیت‌های دیپلماسی فرهنگی نیاز‌ها و کاستی‌های خود را از نمایندگان پیگیری کنند تا اگر حمایت‌های بودجه‌ای مورد نیاز است، در بودجه ریزی سنواتی لحاظ شود. فراکسیون دیپلماسی فرهنگی آمادگی دارد تا در جلسه‌ای مشترک میزبان متولیان نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در محل نمایشگاه کتاب و یا در ساختمان مجلس شورای اسلامی باشد تا از ظرفیت مجلس به درستی استفاده شود. اهمیت تبادلات در این است که پیشنهادات فراکسیون‌ها نیز به قانون تبدیل می‌شود.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • کاهش تلفات تصادفات رانندگی نیازمند اقدامات فرهنگی است
  • مسجد مهمترین پایگاه انقلاب و مردم/ مسلمانان از انتقام سخت فرزندان امام به وجد آمده‌اند
  • قوی کردن‌زیر ساخت‌های فرهنگی
  • لزوم توجه به باورهای فرهنگی جامعه
  • تعامل فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس و مدیران نمایشگاه کتاب ضروری است
  • لزوم توجه به سلیقه مردم در امور مختلف
  • لزوم استفاده از ظرفیت‌های استانی در ساخت موزه دفاع مقدس
  • برگزاری جشنواره قلب شهر در مسجد ملااسماعيل یزد
  • زمینه توسعه فرهنگ کتابخوانی در کردستان مهیا است
  • لزوم تدبیر جدی برای پرداخت مطالبات پزشکان خانواده