Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-08@10:34:46 GMT

چگونه هنگام حرف زدن جذاب باشیم؟

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۵۰۹۹۱

بسیار مهم است که هر فردی برای حفظ احترام و موقعیت اجتماعی خود هم که شده، آداب و اصول صحبت کردن با دیگران را بیاموزد. ناطقان: همه می‌دانیم که صحبت کردن خارج از نوبت، بیان حرف‌های نامناسب، سوالات گستاخانه و پریدن وسط حرف دیگران تا چه اندازه زشت و ناپسند است. تحمل کردن افرادی که چنین اشتباهاتی را مکررا تکرار می‌کنند برای اطرافیان چندان آسان نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!




برخی اشخاص ممکن است بدون اینکه خودشان متوجه باشند، جزو کسانی باشند که همیشه با سرعت حرف می‌زنند و اجازه نمی‌دهند دیگران حتی یک کلمه هم صحبت کنند، یا ناگهان وسط حرف دیگران می‌پرند و دیگر نمی‌توان آن‌ها را ساکت کرد و باعث خراب شدن جو و سر رفتن حوصله دیگران می‌شوند.

برای اینکه جزو این آدم‌ها نباشید و اطرافیان از هم‌صحبتی با شما لذت ببرند بهتر است نکات زیر را همیشه گوشه‌ی ذهن خود داشته باشید.

مکث کردن را بیاموزید

پیش از اینکه دهان خود را باز کنید و حرف بزنید، یک لحظه سکوت کنید و به موضوعی که می‌خواهید بیان کنید، بیندیشید. بسیاری از مردم بدون اینکه فکر کنند حرف می‌زنند و همین باعث می‌شود تا وقتی کلمات از دهانشان خارج می‌شود، معنای حقیقی خود را نداشته باشند.

پیش از سخن گفتن فقط چند ثانیه به خود فرصت دهید و همه کلمات را از فیلتر ذهنیتان عبور دهید. پس از حصول اطمینان از درست بودن واژه‌ها با آرامش و شمرده صحبت کنید. همین کار به ظاهر ساده باعث می‌شود تا دیگران شما را فردی خوش‌سخن بدانند نه گستاج و بی‌نزاکت.

به زبان بدن طرف مقابل توجه کنید

هنگام صحبت با دیگران حتما حواستان به نشانه‌های زبان بدن طرف مقابل باشد. به این ترتیب می‌توانید متوجه شوید که آیا از ادامه حرف زدن با شما خوشحال است یا ترجیح می‌دهد سریع‌تر این مکالمه تمام شود! اگر به این نشانه‌ها توجه نکنید، احتمال اینکه دفعه‌های بعدی از شما در جلسات کاری یا دورهمی‌های دوستانه دعوت شود بسیار کم خواهد بود.

اگر فرد حرافی هستید، پیشنهاد می‌کنیم هر چند دقیقه یک نفسی بکشید و اجازه دهید دیگران هم صحبت و نظرات خود را بیان کنند.

نشانه‌هایی که مشخص می‌کند مخاطب شما حواسش به حرف‌هایتان نیست شامل موارد زیر است:

خمیازه کشیدن
پرهیز از تماس چشمی
نگاه کردن به اطراف و دنبال راهی برای فرار گشتن
عقب ایستادن
پاسخ ندادن
نمایش عدم تمایل برای ادامه یافتن مکالمه
بیشتر بخوانید: زبان بدن یکی از مهم‌ترین بخش‌های ارتباط‌های انسانی محسوب می‌شود

به حرف دیگران با دقت گوش کنید

یکی از نشانه‌های معاشر خوب بودن این است که به دیگران نشان دهید به حرف‌های آن‌ها گوش فرا می‌دهید. هنگامی که طرف مقابل صحبت می‌کند بهتر است به طور کامل زیپ دهان خود را بکشید و با تماس چشمی، همه حواس خود را به او بدهید.

این کار نشان می‌دهد که چقدر برای حرف‌های او ارزش قایل هستید و این سبب ایجاد حس خوب در طرف مقابل می‌شود به طوری که او هم در زمان حرف زدن شما دقیقا همین واکنش مثبت را نشان خواهد داد؛ یعنی با دقت و اشتیاق به صحبت‌هایتان گوش خواهد کرد.

چگونه به دیگران نشان دهیم که با دقت حرف‌هایشان را می‌شنویم:

تماس چشمی خود را قطع نکنید
سرتان را به منزله تایید تکان دهید. یا عبارت‌های کوتاهی همچون «موافقم»، «متوجهم چی می‌‎گی»، «درسته» را بیان کنید.
وقتی فردی که صحبت می‌کند، در بین صحبت‌هایش وقفه ایجاد کرد از زمان استفاده کرده و سوالات خود را مطرح کنید.
از پیروزی‌ها و دستاورد‌های فرد با تبریک گفتن، تقدیر کنید.
آداب صحبت کردن را بیاموزید
پیش از صحبت کردن درباره موضوعی خاص، حتما در مورد آن تحقیق کنید

برای اینکه دیگران از هم صحبتی با شما لذت ببرند بهتر است در مورد موضوعات موردنظرتان تحقیق و حسابی خشاب خود را پر کنید. مزیت این کار در این است که می‌توانید مثلا موضوعات جذاب و هیجان‌انگیزی برای دورهمی‌های دوستانه داشته باشید و با برخورداری از اطلاعات کافی، روی سوژه موردنظران مانور بدهید و دیگران از میزان اطلاعات شما شگفت‌زده شوند. بعلاوه، وقتی از قبل به موضوع مکالمه فکر کنید می‌توانید از کشیده شدن موضوع صحبت به مسایل بی‌ارزش و کسل‌کننده پیشگیری کنید.

ایده‌های خوب برای آغاز مکالمه شامل موارد زیر هستند:

اخبار محلی
غذا‌های مورد علاقه
کسب‌وکار‌های تازه‌ای که در محله، شهر یا کشور ایجاد شده‌اند
موضوعات ورزشی
سرگرمی‌ها
برنامه‌های تلویزیونی، فیلم، سریال
موضوعات فرهنگی
موضوعاتی که نباید در رابطه با آن‌ها با دیگران صحبت کنید شامل موارد زیر است:

عقاید و نقطه‌نظرات سیاسی (مگر اینکه یک فعال سیاسی باشید)
مسایل مربوط به سن و پیری
مسایل مربوط به وزن
وضعیت اقتصادی طرف مقابل / میزان درآمد / دارایی‌های شخصی
مسایل مربوط به سلامتی
اشتباهات رایج در زمینه آداب و اصول صحبت کردن

حتما این شعر سعدی را زیاد شنیده‌اید که: «تا مرد سخن نگفته باشد. عیب و هنرش نهفته باشد.»

این شعر مصداق بارز اتیکت صحبت کردن و اصول معاشرت است. هر فردی ممکن است از دور جذاب به نظر برسد، اما با باز کردن دهان و بیان تفکرات و عقاید خود و حتی لحن صحبت کردنش مشخص شود آن‌طور که به نظر می‌رسد، نیست.

در زیر در مورد آداب صحبت کردن و اشتباهات رایجی که باعث می‌شود معاشرت افراد با هم به بن‌بست برسد برایتان توضیحاتی داده‌ایم که امیدواریم با پرهیز از آنها، به هم‌صحبت بهتری برای دیگران تبدیل شوید.

اشتباهات رایج:

نداشتن شناخت کافی از فردی که با او صحبت می‌کنید می‌توانید موضوع صحبت را به سمتی پیش ببرد که چندان خوشایند نیست. پیشنهاد می‌کنیم وقتی کسی را درست نمی‌شناسید و از علاقه‌مندی‌ها و عدم علاقه‌مندی‌های او هیچ اطلاعاتی در دست ندارید، در مورد موضوعات عمیق و اساسی با او صحبت نکنید.
صحبت کردن در مورد موضوعات بالای ۱۸ سال در موقعیت‌های رسمی و مکان‌های عمومی

تعریف کردن جوک‌های بی‌مزه و نخ‌نما – وقتی هنوز طرف مقابل خود را نمی‌شناید هیچ دلیلی ندارد برای او جوک تعریف کنید، آن هم لطیفه‌های بی‌مزه و لوس.

وسط حرف دیگران پریدن یا متکلم وحده بودن – به دیگران هم اجازه دهید نظراتشان را بیان کنند. این کار باعث می‌شود به جای منفور شدن، محبوب باشید.

عوض کردن موضوع مکالمه به دلخواه خودتان و بدون توجه به اطرافیان/مخاطب – بدون شک کسی دوست ندارد که فردی موقعیت‌طلب به نظر برسد، پس سعی نکنید در جمع موضوع مکالمه‌ها را به نفع خود تغییر دهید.

خود را عقل کل نشان دادن – همه می‌دانیم که هیچ کسی در دنیا نیست که در مورد «همه» موضوعات اطلاعات و دانش داشته باشد.

غیب کردن در مورد دیگران – از کجا می‌دانید که فردی که نزد او غیبت می‌کنید دو روز دیگر دشمن شما نمی‌شود؟ از کجا می‌دانید چه کسی دوست واقعی شماست؟ از کجا می‌دانید مخاطب شما همه حرف‌هایتان را مستقیما کف دست سوژه موردنظر نمی‌گذارد؟ و از همه مهم‌تر: آیا دوست دارید کسی پشت سر شما حرف بزند و غیبت شما را بکند؟ منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: حرف زدن ، جذاب ، موقعیت اجتماعی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: حرف زدن جذاب موقعیت اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۵۰۹۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دنیای اسلام در تصمیم‌گیری مشترک، خلاء بزرگ دارد | حج امسال به صورت ویژه حج برائت است | جمهوری اسلامی منتظر دیگران نمی‌ماند

رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز در دیدار مسئولان و کارگزاران حج و جمعی از زائران بیت‌الله‌الحرام، ذکر پروردگار و «وحدت و ارتباط مسلمانان» را دو عنصر بسیار مهم معنوی و اجتماعی فریضه حج خواندند و با اشاره به حادثه عظیم غزه و جنایات رژیم خون‌آشام صهیونیستی گفتند: حج امسال در پرتو آیات قرآن کریم و یاد و نام مبارک حضرت ابراهیم (ع)، باید فراتر از هر سال، حج برائت از این دشمن جنایتکار مسلمانان و حامیان آن باشد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، رهبر انقلاب اسلامی حج را در جنبه مادی و معنوی، فریضه‌ای چند بعدی برشمردند و افزودند: در بُعد درونی و باطنی، ذکر پروردگار به عنوان «منشاء حقیقی زندگی و عزم و اراده و تصمیم‌گیری‌های فردی، اجتماعی و ملی»، نکته برجسته همه مراحل و مواقف حج است.

 

ایشان در همین زمینه به زائران بیت‌الله تاکید کردند: در حج متوجه مواردی باشید که در هیچ جای دیگر نیست مانند کعبه، مسجدالحرام و طواف و زیارت نبی اکرم (ص)؛ وگرنه بازار و اجناس در همه‌جا وجود دارد.

رهبر انقلاب نکته برجسته‌ی بُعد اجتماعی حج را وحدت و ارتباط مسلمانان با یکدیگر برشمردند و گفتند: فلسفه دعوت الهی از همه مردم برای حضور در مکانی مشخص و در ایامی مشخص، آشنایی مسلمانان با یکدیگر و همفکری و تصمیم‌گیری مشترک است تا نتایج مبارک و عینی حج نصیب عالم اسلام و همه بشریت شود که اکنون دنیای اسلام در زمینه تصمیم‌گیری مشترک، خلاء بزرگی دارد.

ایشان نادیده گرفتن تفاوت‌های ملیتی، مذهبی و قومی را مقدمه لازم وحدت دانستند و افزودند: اجتماع عظیم، یکدست و یک‌شکل پیروان همه مذاهب و فرق اسلامی از همه ملیت‌ها، نمود بارز وجه سیاسی-اجتماعی حج است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: البته ضرورت عبور از تفاوت‌ها و مسائل تفرقه‌انگیز مخصوص حج نیست و در آیات متعدد قرآن بر وحدت و همدلی مسلمانان تاکید شده است.

رهبر انقلاب با اشاره به اینکه فریضه حج باید مشحون از نام مبارک حضرت ابراهیم و تعالیم آن پیامبر بزرگ باشد، برائت از دشمنان دین خدا را از جمله تعالیم ارزشمند ابراهیمی خواندند و گفتند: از ابتدای انقلاب، برائت یک رکن جاری در حج بوده است، اما امسال و با توجه به حوادث عظیم و عجیب غزه که بیش از همیشه چهره خون‌آشام مجموعه‌ی برخاسته از تمدن غربی را آشکار کرده است، حج امسال به صورت ویژه حج برائت است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای حوادث کنونی غزه را شاخصی ماندگار برای تاریخ دانستند و افزودند: حملات وحشیانه سگ هار صهیونیستی از یک طرف و مقاومت و مظلومیت مردم غزه از طرف دیگر در تاریخ می‌ماند و راه را به بشریت نشان می‌دهد که بازتاب شگفت‌انگیز و بی‌سابقه آن در جوامع غیرمسلمان و دانشگاه‌های آمریکا و بعضی کشور‌های دیگر، از نشانه‌های این تاریخ‌سازی و شاخص‌سازی است.

ایشان در تبیین وظیفه امت اسلامی در قبال فجایع غزه در فرصت حج ابراهیمی، به نمونه‌های متعدد قرآنی از سیره حضرت ابراهیم (ع) اشاره کردند و گفتند: ابراهیم (ع) جزو پیامبرانی است که دل رئوف و بسیار مهربانی دارد، اما همین پیامبر الهی در مقابل دشمنان ظالم و ستیزه‌گر به شدت اظهار برائت و به صراحت اعلام دشمنی می‌کند.

رهبر انقلاب با اشاره به آیات قرآنی که دوستی با دشمنان ستمگر را هم کاملاً نهی می‌کند، رژیم صهیونیستی را مصداق کامل دشمنی با مسلمانان و آمریکا را همدست این رژیم خواندند و افزودند: اگر کمک آمریکا نبود آیا رژیم صهیونیستی قدرت و جرأت این رفتار وحشیانه با مردم مسلمان و زنان و کودکان را داشت؟

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: عامل قتل مسلمانان و آواره کردن آن‌ها و پشتیبان آن، هر دو ظالم هستند و طبق صریح قرآن اگر کسی با آن‌ها دست دوستی بدهد او نیز ظالم و ستمگر و مشمول لعنت خداوند است.

ایشان با توجه به شرایط کنونی جهان اسلام، رویکرد ابراهیمی به حج یعنی برائت آشکار در مقابل دشمنان را ضروری‌تر از همیشه خواندند و گفتند: بر این اساس حجاج ایرانی و غیر ایرانی باید بتوانند منطق قرآنی در پشتیبانی از ملت فلسطین را به همه دنیای اسلام منتقل کنند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: البته جمهوری اسلامی منتظر دیگران نمانده و نمی‌ماند، اما اگر دست‌های قوی ملت‌ها و دولت‌های اسلامی به کمک و همراهی بیاید، حالت رقت‌بار ملت فلسطین ادامه پیدا نخواهد کرد.

ایشان با تشکر از خدمات و فعالیت‌های بعثه و سازمان حج و سایر دستگاه‌های خدمات‌رسان در برگزاری حج، خطاب به آنان تأکید کردند: برای آسایش حجاج ایرانی و انجام حج مبرور و مقبول به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کنید که فاصله بین وضع موجود و مطلوب برطرف شود.

در ابتدای این دیدار، حجت‌الاسلام و المسلمین سیدعبدالفتاح نواب نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی در سخنانی، شعار حج امسال را «حج؛ قرآن‌محوری، همدلی و اقتدار امت اسلامی و دفاع از فلسطین مظلوم» خواند و گفت: حج ابراهیمی بستری برای تعلیم خودسازی و همچنین مبارزه با طواغیت بیرونی و دفاع از مظلومان است.

آقای سید عباس حسینی رئیس سازمان حج و زیارت نیز با اشاره به تشرف ۸۷ هزار و ۵۵۰ نفر زائر ایرانی به حج امسال، از برنامه‌ها و فعالیت‌های این سازمان در زمینه افزایش کیفیت خدمات بهداشتی، اسکان، تغذیه و حمل و نقل و همچنین راه‌اندازی عمره مفرده پس از ۹ سال توقف و امکان بهره‌مندی مشتاقان زیارت خانه خدا گزارش داد.

دیگر خبرها

  • هرکسی عاشق ایران است، هرچه در توان دارد، برای جوانی جمعیت پای کار بیاورد /به دنبال این هستند که ما را زمین بزنند
  • 8 نکته درباره سخنان دوم بانکی پور: به جای سرک کشیدن به "تختخواب" دیگران ، حواس تان به "سفره" مردم خودمان باشد
  • جذاب ترین مسابقات فوتبال در سال 2024 (تاکنون) / فیلم
  • اگر بیش از حد به دیگران وابسته می شوید بخوانید
  • لحظاتی جذاب از جادوی لوکا مودریچ در مستطیل سبز / فیلم
  • دنیای اسلام در تصمیم‌گیری مشترک، خلاء بزرگ دارد | حج امسال به صورت ویژه حج برائت است | جمهوری اسلامی منتظر دیگران نمی‌ماند
  • چرا برخی افراد سریع‌تر از دیگران می‌دوند؟
  • حقایق مهم و جذاب درباره سلامتی بدن
  • مجازات معافیت غیرقانونی از سربازی اعلام شد
  • نجاتگران هلال احمر برای نجات دیگران از خودگذشتگی و ایثارگری دارند