Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی برنا؛ در این جلسه دکتر حسن خجسته، دبیر هیئت امنا و رئیس پژوهشکده ارتباطات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات بر «ضرورت شناخت حلقه مفقوده سواد رسانه‌ای در کشور» تاکید کرد.

وی با اشاره به اینکه سواد رسانه‌ای با آموزش تکنیک صرف و مهارت در استفاده از ابزار دیجیتال حاصل نمی‌شود گفت: سواد رسانه‌ای از فهم انتقادی حاصل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خجسته کم بودن دانش انتقادی در کشور را دلیل تفاوت فهم انتقادی در ایران با دیگر کشورها عنوان کرد و گفت: نخستین قدم در حوزه تبیین سواد رسانه‌ای «فهم مبنای انتقادی ایرانی برای همراهی بینامتنی مخاطبین» است و نبود چنین تفکر و تحلیلی از مشکلات اساسی جامعه امروز ما است.

رییس پژوهشکده ارتباطات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات فهم مبنایی مردم از سپهر رسانه در اشکال و مدل‌های مختلف را بنیان سواد رسانه‌ای دانست.

وی خاطر نشان ساخت: مسئله و چالش اصلی در حوزه سواد رسانه‌ای در ایران این است که فهم دقیقی از سواد رسانه ای بومی وجود ندارد و همین امر باعث شده رویکرد انتقادی نیز بر اساس مبانی نظری غربی دنبال شود و به همین دلیل که مبنای آموزش سواد رسانه ای در ایران دانش و مهارت بومی سواد رسانه ای نیست، به نظر میرسد آموزش سواد رسانه ای در ایران از مسیر اصلی منحرف شده است.

در این جلسه دکتر محمدصادق افراسیابی مدیر عامل انجمن سواد رسانه‌ای ایران با اشاره به ضرورت وصول به ادبیات مشترک در حوزه سواد رسانه‌ای بر دستیابی به شاخص‌های سوادرسانه‌ای بومی تاکید کرد و گفت: دکتر خجسته سال ها قبل در جلسه ای تاکید کردند که مشکل افزایش سواد رسانه ای در ایران با برگزاری دوره های آموزشی و همایش های ملی و بین المللی حل نمیشود. آن زمان ما متوجه مقصود ایشان نشدیم اما الان متوجه شده ایم که تا زمانی که دانش و مهارت سواد رسانه ای بومی نداشته باشیم تمام تلاشهای آموزشی و علمی ترویجی میتواند در مسیر تحقق رویکرد غرب به موضوع سواد رسانه ای از جمله تحقق سند ۲۰۳۰ باشد.  

در ادامه دکتر معصومه اسماعیل‌نژاد از متخصصان علوم ارتباطات و تهیه‌کننده رادیو تصریح کرد: در بررسی رسانه‌ها باید در قدم نخست ریشه‌ها و ماهیت رسانه را شناسایی کرد و بعد محصولات رسانه‌ای را رصد کنیم.

دکتر محمد مهدی فتوره‌چی استاد دانشگاه با اشاره به ضرورت برگزاری نشست‌های هم‌اندیشی جهت آشنایی با ذهنیت مخاطبین، درک مساله اصلی مخاطبان برای ارائه مفاهیم سوادرسانه‌ای را ضروری دانست.

در ادامه این نشست مرتضی چشمه نور دبیر کارگروه شهرهوشمند و زرافشان از اعضای کارگروه پایش به ترتیب بر ضرورت تولید محتوا ایرانی اسلامی و تولید جریان فکری جریان‌ساز در حوزه سواد و مهندس خادم‌الحسینی معاون پژوهشی انجمن سواد رسانه‌ای بر تالیف فرهنگ لغت سواد رسانه‌ای تاکید کردند.

سیده سارا میرقاسمی دبیر کارگروه پایش نیز با ارائه مدل عملیاتی کارگروه گفت: اگر سوادرسانه‌ای از طریق آگاهی بخشی بر مخاطبان استراتژی رسانه‎ها را مهندسی معکوس می‌کند، کارگروه پایش میخواهد با مهندسی معکوس سوادرسانه‌ای از طریق رصد و پایش رسانه‌ها و دستیابی به شاخص‌های اثرگذار رسانه‌ها بر مخاطبان به تولید محتوای سواد رسانه‌ای بپردازد.

دومین نشست کارگروه "پایش محتوایی سواد رسانه‌ای و فضای مجازی با رویکرد سواد رسانه‌ای‌" با حضور دکتر حسن خجسته دبیر هیئت امنای انجمن سواد رسانه ای ایران و رئیس کارگروه پایش، دکتر محمدمهدی فتوره چی رئیس کارگروه تعلیم و تربیت، دکتر محمدصادق افراسیابی مدیر عامل انجمن سواد رسانه‌ای، میرقاسمی دبیر کارگروه پایش انجمن سواد رسانه‌ای، زرافشان، میربخش و اسماعیل‌نژاد اعضای کارگروه پایش، دکتر نعمت‌ا... از فعالان حوزه رصد بین‎الملل، چشمه‌نور دبیر کارگروه شهر هوشمند انجمن سواد رسانه‌ای، خادم‌الحسینی معاون پژوهشی‌انجمن،  حاتمی دبیر کارگروه کودک و نوجوان و راحله حقیقی مدیر روابط عمومی انجمن سواد رسانه‌ای برگزار شد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ادبیات ایران رسانه شاخص فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۵۳۰۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو انتصاب جدید در جشنواره اتقان

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدرضا باقری دبیر جشنواره فرهنگی – هنری اتقان در احکامی نوشت:

تعامل با معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تشکیل دبیرخانه متمرکز، سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی، ارتباط با مخاطبان و نشر آثار هنرمندان و گسترش فرهنگ کار و تلاش از طریق انجام امور رسانه‌ای، از جمله اهدافی است که دبیر جشنواره اتقان از دبیر اجرایی و مدیر روابط عمومی این جشنواره خواسته است.

امیرحسین شفیعی، تهیه کننده و کارگردان تئاتر، مدیر فرهنگی و دارای نشان درجه۲ هنری و مدرک کارشناسی مدیریت فرهنگی است. شفیعی در کارنامه خود دبیر اجرایی تئاتر مهم بین المللی و ملی را به ثبت رسانده که جشنواره بین المللی تئاتر فجر یکی از آنها است.

مصطفی ساجدی نیز فعال‌رسانه‌ای و دارای مدرک کارشناسی ارشد مدیریت رسانه از دانشگاه تهران است. ساجدی سابقه سردبیری پایگاه‌های خبری و اطلاع‌رسانی و برنامه‌های تلویزیونی و همچنین معاونت خبر و اطلاع‌رسانی مرکز رسانه‌ای حوزه هنری انقلاب اسلامی را در کارنامه خود دارد.
گفتنی است که فراخوان نخستین جشنواره فرهنگی و هنری «اتقان» با هدف ارتقای فرهنگ کار و تلاش و تبدیل آن به گفتمان عمومی توسط معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و با همکاری حوزه هنری انقلاب اسلامی از اسفند سال گذشته منتشر شد.

این جشنواره فرهنگی به منظور تولید محتوای ادبی – هنری در حوزه فرهنگ کار، ترویج و اشاعه مؤلفه‌های فرهنگ کار و حمایت و در بخش‌های هنر‌های تجسمی (پوستر و کاریکاتور)، عکاسی، طنز، شعر، نثر، استندآپ کمدی، ادبیات (شعر، داستانک، داستان کوتاه)، هنر‌های نمایشی (تئاتر خیابانی – تئاتر کوتاه (صحنه‌ای)) از هنرمندان به صورت سراسری برگزار می‌شود.

آخرین مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار به جشنواره اتقان تا ۵ خرداد ماه اعلام شده و اختتامیه آن تیرماه امسال برگزار می‌شود.


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آغاز به کار بیست و چهارمین کنگره مغز و اعصاب کودکان
  • هفدهمین کاروان زیر سایه خورشید در مسیر استان سمنان
  • ۱۲ حکم رئیس دانشگاه تهران برای بزرگداشت سنت دانشگاهی ایران صادر شد
  • دشمنان با جنگ رسانه‌ای در مسیر مردم و انقلاب سنگ اندازی می‌کنند
  • دشمنان، همواره در تلاش برای ایجاد نفاق برای منحرف کردن مسیر پیشرفت ایران هستند
  • میزگرد تخصصی ارزیابی عملکرد رسانه‌ای ایران در عملیات وعده صادق در قم برگزار شد
  • «دبیر کارگروه سلامت مدارس» منصوب شد
  • دبیر کارگروه سلامت مدارس منصوب شد
  • دهم خرداد ماه، انتخابات نمایندگان احزاب در کمیسیون ماده ۱۰ برگزار می‌شود
  • دو انتصاب جدید در جشنواره اتقان