Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-26@18:43:00 GMT

این میوه مانند آنتی‌بیوتیک عمل می‌کند!

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۵۳۷۹۳

این میوه مانند آنتی‌بیوتیک عمل می‌کند!

محققان کانادایی به تازگی دریافتند که مصرف میوه زغال اخته، شیوه‌ای موثر برای مبارزه با عفونت‌ها است و هیچ‌گونه مقاومت آنتی بیوتیکی ایجاد نمی‌کند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، سازمان جهانی بهداشت و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها، مقاومت نسبت به آنتی‌بیوتیک‌ها را یک نگرانی جهانی اعلام کرده‌اند و اعتقاد دارند که انسان در حال بازگشت به دوران ماقبل از کشف آنتی‌بیوتیک‌ها و زمانی است که عفونت‌‎های جزئی منجر به مرگ افراد می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آنجا که مصرف بیش از حد این داروها در انسان‌ها و  حیوانات، باعث ایجاد مقاومت نسبت به ابرباکتری‌ها می‌شود، دانشمندان برای نابودی آن‌ها به شیوه‌های نامتعارف متوسل شده‌اند.

 محققان دانشگاه "McGill"و انستیتوی ملی"de la recherche scientifique" در  مونترال  کانادا به بررسی تأثیر مولکول‌های میوه زغال اخته (cranberry) برای مبارزه با عفونت‌ها پرداختند. تیم تحقیق پس از مشاهده اثر مثبت این میوه بر عفونت‌های دستگاه ادراری، اثر آن را بر دیگر باکتری‌های عامل بیماری بررسی کردند. آن‌ها  عصاره این میوه را بر کشت‌های باکتریایی آزمایش کردند. یافته‌های جدید نشان داد که مولکول‌های زغال اخته، ابتدا به غشای باکتری‌ها نفوذ می‌کند و سپس ساز و کاری که باکتری برای از بین بردن آنتی‌بیوتیک به کار می‌گیرد را مختل می‌کند.

محققان کانادایی معتقد هستند که از بین بردن باکتری به کمک آنتی‌بیوتیک‌ها در طول زمان منجر به مقاومت داروئی آن‌ها می‌شود در حالی که عصاره این میوه، حساسیت باکتری‌ها را نسبت به آنتی‌بیوتیک‌ها افزایش می‌دهد. این عملکرد در دیگر انواع موجودات نیز مورد بررسی قرار گرفت و هر بار نتایج مشابهی به دست آمد اما باید تحقیقات بیشتری در این زمینه صورت گیرد.

دانشمندان امیدوار هستند در آینده دوزهای مصرفی آنتی‌بیوتیک‌هایی که در بخش‌های پزشکی و دامپزشکی استفاده می شود و همچنین مقاومت نسبت به این داروها کاهش یابد.

نتایج این مطالعه در مجله Science Advanced منتشر شده است.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: آنتی بیوتیک تازه های پزشکی درمان زغال اخته سلامتی عفونت باکتریایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۵۳۷۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش انتقال باکتری‌های مقاوم به دارو به طبیعت

گروهی از متخصصان در مؤسساتی از جمله دانشگاه «هوکایدو» ژاپن می‌گویند باکتری‌هایی که به آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم هستند هم در ژاپن و هم در خارج از کشور به یک مشکل جدی تبدیل شده‌اند.

متخصصان می‌گویند باکتری‌های مقاوم به دارو به دلیل استفاده بیش از حد یا استفاده نادرست از آنتی‌بیوتیک‌ها به طور فزاینده‌ای شیوع پیدا می‌کنند از جمله در بیمارانی که مصرف داروها را بدون در نظر گرفتن دستورالعمل تجویز شده توسط پزشک متوقف می‌کنند در حالی که میکروب‌ها در بدن آنها باقی می‌مانند.

تمرکز تحقیقات این گروه بر کلون E.coli ST۱۳۱ بود که مقاومت آنتی‌بیوتیکی بالایی دارد.

طی این مطالعه، ST۱۳۱ را از نمونه‌های آب دریاچه و رودخانه و همچنین مدفوع حیوانات در حیات وحش از جمله راکون‌ها و گوزن‌ها که در استان‌هایی از جمله «گیفو» و «شیگا» گرفته شده بود به مدت شش سال تا سال ۲۰۲۱ جدا کردند. سپس محققان ویژگی‌های ژنتیکی آن ها را تجزیه و تحلیل کردند.

آن ها همچنین ST۱۳۱ مشتق شده را که از نمونه‌های ادرار افراد در همان منطقه به دست می‌آمد، تجزیه و تحلیل کردند تا آن ها را با پس‌زمینه ژنتیکی نمونه‌های مشتق شده از محیط زیست مقایسه کنند.

آنالیزها حاکی از شباهت ژنتیکی نزدیک بین ST۱۳۱ انسان و محیط‌های آبی و حیات وحش است که نشان‌دهنده گسترش احتمالی باکتری از جامعه انسانی به محیط طبیعی است.

به گزارش شبکه تلویزیون ملی ژاپن (NHK)، این گروه می‌گوید این  نخستین‌بار در ژاپن است که گسترش باکتری‌های مقاوم به دارو بر اساس اطلاعات ژنتیکی آن ها نشان داده شده است.

این متخصصان همچنین هشدار می‌دهند اگر اقداماتی انجام نشود، باکتری‌های مقاوم به دارو می‌توانند بیشتر در طبیعت گسترش پیدا کنند و سپس از حیوانات به مردم بازگردند و سبب شیوع بیماری‌های عفونی جدید شوند.

ساتو تویوتاکا، دانشیارِ دانشکده تحصیلات تکمیلی دامپزشکی دانشگاه هوکایدو در این باره گفت که در مطالعات آتی می‌خواهد شناسایی کند چگونه باکتری‌های مقاوم به دارو از مردم به طبیعت پخش می‌شوند و چگونه می‌شود از گسترش آن ها جلوگیری کرد.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) در بیانیه‌های پیشین خود بارها تاکید کرده است مقاومت ضدمیکروبی یکی از مهمترین تهدیدات بهداشت عمومی و توسعه جهانی است.

این سازمان و دیگر نهادهای بهداشتی می‌گویند باکتری‌های مقاوم به ضدمیکروب‌ها مسئول حدود ۱.۲۷ میلیون مرگ و میر جهانی در سال ۲۰۱۹ بوده‌اند و اگر تدابیری اتخاذ نشود، ممکن است تا سال ۲۰۵۰ موجب مرگ ۱۰ میلیون نفر در سال شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • افزایش انتقال باکتری‌های مقاوم به دارو به طبیعت
  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند؟
  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • باکتری‌های درون دهان از تعداد کل انسان‌های زمین بیشتر است!
  • شناسایی بیماری‌های عفونی با نانوکامپوزیت آراسته به طلا
  • کشف یک باکتری عفونی خطرناک در ایستگاه ‌فضایی بین‌المللی
  • واکسیناسیون کودکان هرمزگان علیه بیماری پُنوموکوک
  • کشف یک راه جدید برای از بین بردن بوی زیر بغل
  • ناسا یک باکتری جهش‌یافته و خطرناک را در فضا کشف کرد