Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-06@09:41:52 GMT

ابتکارجالب یک امام جمعه‌ درخطبه‌ها

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۵۴۲۴۱

ابتکارجالب یک امام جمعه‌ درخطبه‌ها

امام جمعه شهر پیشوا تقریبا یک ســال و نیم اســت بخشــی از خطبه‌های نماز جمعــه را به معرفی کتــاب و معرفی نویســنده کتاب اختصاص می‌دهد.

به گزارش مشرق، معرفی کتاب در نماز جمعه از آن نو ع ایده‌هایی است که احتمالاً بپرسیم چرا تا به حال به ذهن کسی نرسیده بود؟ اما مهم این است که فعلاً پرچم این کار را حجت‌الاسلام و المسلمین روح الله باقری بالا برده و هر هفته یا هر دو هفته، یکی از کتابهای حوزه دفاع مقدس، انقلاب، شهدا، مدافعان حرم، مهدویت و موضوعاتی از این قبیل را در هر قالب و ساختاری که باشد معرفی میکند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او به خاطر ندارد که دقیقاً چند کتاب تا امروز معرفی کرده اما از زمانی که خطیب جمعه پیشوا شده تا امروز که نزدیک دو سال است، هر هفته یا هر دو هفته یک کتاب معرفی کرده و این کارش مورد استقبال قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: آرزوی امام جمعه شهید کازرون که زودتر محقق شد+ سند فیلم / اقدام پسندیده امام جمعه اهواز

البته حاج‌آقا باقری فقط به فکر بزرگترهای پای منبرش در نماز جمعه نبوده و سراغ رمانها و قصه‌های کودکانه هم رفته است. با این حال این همه ماجرا نیست. حاج‌آقا باقری یک مجموعه فعالیت چند شاخه‌ای مرتبط با کتاب راه انداخته است.

حجت‌الاسلام والمسلمین باقری یک دهه شصتی فعال و پویاست که از سال ۱۳۸۷ به عنوان امام جمعه شهرهای مختلفی مانند معمولان، پلدختر و کرمانشاه خدمت کرده، ولی از سال ۱۳۹۶ خطیب جمعه شهرستان پیشواست و تقریباً از همان زمان به طور جدی معرفی کتاب و نویسندگان را در دستور کار قرار داده و یک جریان تاثیرگذار با نتایج قابل توجه ایجاد کرده است.

 

از کجا شروع شد؟

امام جمعه پیشوا بعد از گلایه‌های رهبر معظم انقلاب درباره پایین بودن سرانه مطالعه مردم کشور، جدیتر از قبل به معرفی کتاب در خطبه‌های نماز جمعه فکر کرد. چند بار زمانی که امام جمعه یکی از شهرهای کرمانشاه بود این کار را کرده بود، اما این بار خیلی جدیتر از قبل دست به کار شد و حالا تقریباً یک سال و نیم است بخشی از خطبه‌های نماز جمعه را به معرفی کتاب و معرفی نویسنده کتاب اختصاص میدهد. حجت‌الاسلام باقری درباره این کار میگوید: نماز جمعه تریبون تاثیرگذاری است. طی سال حدود ۲۵۰۰ نفر در نماز جمعه شرکت میکنند و در ماه مبارک رمضان این تعداد به ۶۰۰۰ نفر هم میرسد پس چرا از این فرصت مناسب برای ترویج فرهنگ کتابخوانی استفاده نکنیم؟ بنابراین این برنامه را شروع کردم و البته معرفی کتابها طبق آداب خاصی انجام میشود.

 

فروش همزمان با معرفی معرفی کتاب

فقط یک بخش از جریان تاثیرگذار ترویج کتابخوانی در نمازجمعه شهر پیشواست. بخشی از این جریان به فروش کتاب اختصاص پیدا کرده و روش کار بر این منوال است که حاج‌آقا باقری از قبل با ناشر و نویسنده کتاب هماهنگ میشود تا نسخه‌هایی از کتاب برای فروش در حاشیه نمازجمعه آماده باشد. او میگوید: دو سه نفری در این زمینه با من همکاری میکنند از جمله آقای جعفر کچویی که خودش در نویسندگی دستی دارد و با همکاری این دوستان توانسته‌ایم هر هفته کتابی را که معرفی میشود به علاقه‌مندان عرضه کنیم. به گفته خطیب جمعه پیشوا، همین جمعه از کتاب (من مادر مصطفی) ۴۰۰ جلد فروخته شد و تعدادی از علاقه‌مندان هم دست خالی به خانه برگشتند اما درعوض قرار شد تا جمعه این هفته کسری کتاب تامین شود و در اختیار این افراد قرار بگیرد. در این قسمت از گفت‌وگو، حجت‌الاسلام والمسلمین باقری توضیح میدهد که یکی از معیارهای مهم او برای انتخاب کتابها، قیمت پشت جلد است. چون باید این رقم به میزانی باشد که علاقه‌مندان بضاعت خریدش را داشته باشند. با این حال در همین مورد اقدامات دیگری نیز صورت گرفته که یکی از آنها نذر کتاب است.

 

سهمی برای کودکان و طلاب

دامنه ترویج کتابخوانی در نمازجمعه پیشوا به مدارس و حوزه‌های علمیه هم رسیده و با همت مردم و خیرین تعدادی کتاب به حوزه علمیه و تعدادی از مدارس مقطع ابتدایی شهر پیشوا ارسال شده است. این اقدام با همکاری مردم و با پشتوانه نذرهای فرهنگی مردم پیشوا انجام میشود و جالب اینجاست که خطیب جمعه این شهر در کنار کتابهایی که به بزرگترها معرفی میکند، یک بار بخشی از خطبه‌هایش را به معرفی کتابهای قصه مناسب برای گروه سنی کودک اختصاص داد و این کتابها در حاشیه نمازجمعه به علاقه‌مندان عرضه شد.

 

کتاب بخشی از خطبه

معرفی کتاب بخشی از مراسم نمازجمعه شهر پیشوا نیست که مجری مراسم آن را انجام میدهد؛ این برنامه بخش مهمی از خطبه‌های نمازجمعه این شهر است و حجت‌الاسلام والمسلمین باقری به عنوان خطیب جمعه خودش این کار را انجام میدهد. یکی دیگر از آداب معرفی کتاب در نمازجمعه پیشوا، معرفی نویسنده کتاب است. حاج‌آقا باقری درباره نویسنده هم توضیحاتی میدهد و کتابهای دیگرش را نیز معرفی میکند. چند وقتی است که حاج‌آقا تصمیم گرفته وقتی کتابی معرفی میکند از نویسنده هم دعوت کند در نماز جمعه حضور داشته باشد. آخرین نمونه‌اش همین جمعه گذشته بود که همزمان با روز قدس، حاج‌آقا کتاب «من مادر مصطفی» را با حضور نویسنده کتاب، رحیم مخدومی معرفی کرد. این کار نوعی قدردانی و تقدیر هم محسوب میشود. این نظر حجت‌الاسلام باقری است که دعوت از نویسندگان را یک تیر برای دو نشان میداند؛ هم مردم را با دنیای کتاب و نویسنده‌ها بیشتر آشنا میکند و هم فرصتی فراهم می‌آورد برای قدردانی از نویسندگان. آداب معرفی کتاب در نمازجمعه پیشوا به همین موارد ختم نمی‌شود و یکی از مهمترین آنها، مهرتایید حاج‌آقا روی کتابهاست. خطیب جمعه پیشوا میگوید: حتماً باید خودم کتاب را خوانده باشم تا آن را به مردم معرفی کنم. چیزی را نخوانده باشم توصیه نمیکنم. به گفته او یکی دو مورد هم بوده که کتابی را خوانده اما برای معرفی در نماز جمعه مناسب ندانسته است. تا امروز بیشتر کتابهایی که حاج‌آقا باقری معرفی کرده از نویسنده‌های بومی بوده اما لاجرم باید سراغ سایر نویسندگان هم برود و در نظر دارد در ماه ذی‌الحجه کتابی از یک خانم نویسنده را معرفی کند که درباره حج نوشته است.

 

کتاب به جای قورمه و قیمه و خرما

معرفی و عرضه کتاب در نمازجمعه پیشوا را یک جریان فرهنگی توصیف کردیم، چون تکمله‌های متعددی دارد که یکی از آنها نذر کتاب است. وقتی کتابی در نمازجمعه پیشوا عرضه می‌شود، معمولاً تخفیف‌هایی را شامل می‌شود. بخشی از این تخفیف را ناشر میدهد، بخشی را ستاد نمازجمعه تقبل میکند که در واقع براساس نذر افراد، امکان تخفیف دادن فراهم میشود. حجت‌الاسلام والمسلمین باقری میگوید: افراد یا خیرینی هستند که به جای نذر کردن قیمه و قورمه و خرما و سایر خوردنیها، نذر فرهنگی کرده و این امکان را فراهم میکنند که ستاد اقامه نماز بتواند کتابها را با تخفیف بیشتری به علاقه‌مندان عرضه کند. وی در این باره به کتاب «من مادر مصطفی» اشاره میکند که قیمت پشت جلدش ۱۲ هزار تومان است. در نمازجمعه پیشوا این کتاب به قیمت ۵,۰۰۰ تومان فروخته شد، چون ۲,۰۰۰ تومان ناشر تخفیف داد و ۵,۰۰۰ تومان هم براساس نذرهای فرهنگی مردم و خیرین، تخفیفی بود که ستاد اقامه نماز متقبل شد.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: وعده های روحانی امام جمعه کازرون بازار سکه و ارز قتل همسر نجفی امام جمعه کتاب کرمانشاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۵۴۲۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوه‌ای از شکوه زندگی امام صادق(ع)

حیدری ابهری در کتاب «من امام صادق(ع) را دوست دارم» روایت‌های کوتاهی را بر اساس منابع پژوهشی و قرآنی درباره زندگی بنیانگذار مکتب تشیع برای کودکان آورده است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مجموعه‌ 14 جلدی «من اهل بیت(ع) را دوست دارم»، اثری از حجت‌الاسلام غلامرضا حیدری ابهری است که تلاش دارد در بستری تاریخی، سبک زندگی اهل بیت(ع) را برای کودکان روایت کند. نویسنده برای نگارش این اثر که از سوی نشر جمال منتشر شده، به سراغ منابع متعدد قرآنی و روایی رفته است. هانیه عدالتی، فعال حوزه کتاب، در یادداشتی به معرفی هشتمین مجلد این مجموعه پرداخته؛ جلدی که در آن زندگی رئیس مذهب تشیع، امام صادق(ع) روایت شده است. یادداشت او را می‌توانید در ادامه بخوانید:

امام صادق(ع) در زمان خودشان شاگردان زیادی پرورش دادند و بسیاری از دانشمندان از اقصی نقاط دنیای اسلام برای مسائل علمی به ایشان مراجعه می‌کردند و در جلسات درس امام(ع) شرکت داشتند. کودکان و نوجوانان ما می‌توانند در علم‌آموزی و دیگر فضائل اخلاقی و تربیتی ایشان را الگوی خود قرار دهند. کتاب‌های داستانی با محوریت شخصیت و زندگی امامان معصوم(ع)، بستر تربیتی و آموزشی خوبی برای برای کودکان و نوجوان هستند. در این داستان‌ها علاوه بر اینکه کودک با امام(ع) آشنا می‌شود، به طور غیر مستقیم اخلاق و صفات پسندیده را هم می‌آموزد.

نشر جمال مجموعه‌ 14 جلدی «من اهل بیت (ع) را دوست دارم» را منتشر کرده و در هر جلد به زندگی‌نامه‌ یکی از اهل بیت (ع) می‌پردازد. نویسنده‌ این مجموعه، حجت‌الاسلام غلامرضا حیدری ابهری، نویسنده و محقق در حوزه‌ تعلیم و تربیت کودکان است و آثار متنوعی در زمینه‌ ادبیات دینی کودکان و نوجوانان دارد.

کتاب «من امام صادق(ع) را دوست دارم» هشتمین جلد از این مجموعه است. مبنای کتاب بر پایه‌ مودت و دوستی اهل بیت(ع) است و کتاب با این جمله شروع می‌شود؛ من امام صادق(ع) را دوست دارم. بعد از آن در معرفی امام به عنوان امام ششم شیعیان به پدر و مادر آن حضرت که امام باقر(ع) و بانو ام‌فروه بودند و جایگاه والای مادر امام از زبان خودِ امام اشاره شده است. یکی از راه‌های ایجاد رابطه‌ دوستی و مودت در جان کودکان نسبت به امام، شاد کردن آنها در شادی اهل‌بیت است. اولین صفحه‌ کتاب، تصویر کودکانی است که به مناسبت 17 ربیع‌الاول که میلاد پیامبر(ص) و امام صادق(ع) است جشن گرفته و خوشحال‌اند. حُسن سلیقه نویسنده و تصویرگر کتاب، حکیمه شریفی در این رابطه ستودنی است.

دوران امامت امام صادق(ع)، همزمان با درگیری حکومت‌های بنی‌امیه و بنی‌عباس بود و این تحولات فرصتی به حاکمان وقت برای سختگیری و ایجاد محدودیت برای شیعیان نمی داد. امام صادق(ع) از این فرصت ایجاد شده استفاده کردند و علوم اسلامی را گسترش دادند و شاگردانی، عالم و دانشمند تربیت کردند. نویسنده این موضوع را به زبان ساده و قابل فهم برای کودکان توضیح داده و در نهایت دلیل معرفی کردن امام صادق(ع) به عنوان رئیس مذهب شیعه را بیان می‌کند.

زمانه زر و زور و گل محمدی!

حیدری ابهری نمونه‌هایی از سبک زندگی امام صادق(ع) در قالب روایت کوتاه آورده تا کودکان با ابعاد متفاوت زندگی ایشان آشنا شوند. در یکی از این حکایت‌ها، از کار کردن و تلاش امام برای به دست آوردن هزینه‌های زندگی، داستانی آورده است. در حکایتی دیگر ضمن آشنایی مخاطب با علم غیب امام، تأکید ایشان را بر احترام به مادر بیان می‌کند. آگاهی از مسلط بودن امام(ع) به تمام زبان‌ها قطعاً برای کودکان جالب و شگفت‌انگیز خواهد بود. در این مورد نمونه‌ای از سخن گفتن امام(ع) به زبان فارسی آورده شده است.

در نهایت، موضوع مسموم شدن و شهادت امام(ع) بیان می‌شود تا مخاطب با سیمای واقعی دشمنان اهل بیت(ع) آشنا شود و بداند که دین اسلام، آسان به دست ما نرسیده است. آخرین ساعات حیات امام صادق(ع) و سفارششان به نماز این‌چنین به تصویر کشیده شده است:

«او در آخرین ساعات زندگی اش، چشمانش را باز کرد و به خانواده‌اش فرمود: همه‌ خویشانم را نزد من بیاورید. انگار امام(ع) کار مهمی با آنان داشت. وقتی خویشاوندان حضرت آمدند، امام(ع) در مورد اهمیت نماز با آنها صحبت کرد. حضرت به آنها هشدار داد که هرگز نسبت به نماز بی‌توجه نباشند و آن را سبک نشمارند.»

در پایان کتاب معرفی مختصر و شناسنامه‌ای و سه نمونه از سخنان نورانی حضرت آمده است کتاب «من امام صادق(ع) را دوست دارم» درکتابنامه‌ رشد آموزش و پرورش معرفی شده و مناسب کودکان 8 تا 12 سال است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ماجرای متن حاج صادق آهنگران در نماز جمعه و پیامی که امام خمینی (ره) به او داد؟
  • جلوه‌ای از شکوه زندگی امام صادق(ع)
  • خطبه های نماز جمعه نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان
  • خطبه های نماز جمعه شهرستان‌های هرمزگان
  • نماز جمعه شهرستان‌ها
  • معلمان روش تفکر و مبانی عقیدتی را به دانش‌آموزان بیاموزند
  • دولت اژدهای هفت سر فساد را در بخش‌های مختلف شناسایی کند
  • چهره واقعی آمریکای بزک کرده برای دنیا مشخص شد
  • بیداری جهانی علیه صهیونیست و اسرائیل
  • بیداری جهانی علیه تفکر صهیونیستی