Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@13:55:29 GMT

بام ایران جان گرفت/ افزایش آبدهی قنات ها

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۵۴۸۷۹

بام ایران جان گرفت/ افزایش آبدهی قنات ها

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: استان چهارمحال و بختیاری دارای ۸۴۱ قنات است که بیشترین قنات ها در شهرستان های شهرکرد، لردگان، کیار، بروجن و اردل واقع هستند. قنات‌ها در این استان نقش مهمی در تأمین آب کشاورزی در این استان دارند.

کاهش بارش‌ها ووقوع خشکسالی طی ۱۰ سال گذشته موجب کاهش آب دهی و خشک شدن بسیاری از قنات‌ها در این استان شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیش از ۳۰۰ قنات در چهارمحال و بختیاری طی ۱۰ سال گذشته خشک شده است و آبدهی قنات‌های فعال نیز بیش از ۵۰ درصد کاهش داشته است.

وقوع بارش‌های قابل توجه باران در زمستان سال گذشته و بهار امسال موجب فعال شدن دوباره چشمه‌ها و قنات‌های خشک شده در این استان شد. در حال حاضر آبدهی قنات‌ها در این استان افزایش یافته است و کشاورزی در اراضی خشک شده توسط کشاورزان از سر گرفته شد.

بارش‌ها موجب فعال شدن چشمه‌ها و قنات‌ها شده است

یکی از کشاورزان شهر فرخ شهر در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: برخی از اراضی کشاورزی منطقه فرخ شهر چهارمحال و بختیاری از جمله منطقه «کرسنگ» فرخ شهر با آب قنات آبیاری می‌شود.

رحمت الله موسوی با اشاره به اینکه وضعیت منابع آب در این استان طی سالجاری بسیار خوب شده است، بیان کرد: بارش‌های قابل توجه در این استان موجب افزایش آبدهی قنات‌ها و زیر کشت رفتن اراضی کشاورزی شده است.

وی بیان کرد: بسیاری از قنات‌های منطقه در پی خشکسالی و کاهش بارش‌ها کم آب و خشک شده بودند که هم اکنون شاهد جریان آب در قنات‌های خشک شده هستیم.

وی بیان کرد: بسیاری از باغات منطقه طی ۱۰ سال گذشته در پی کم آبی و خشکسالی از بین رفتند.

این باغدار با اشاره به خوشحالی باغداران و کشاورزان منطقه در پی افزایش منابع آب کشاورزی، بیان کرد: بارش‌ها موجب فعال شدن چشمه‌ها و قنات‌ها شده است و کشاورزی و باغداری این منطقه دوباره رونق گرفته است.

بسیاری از قنات‌های چهارمحال و بختیاری طی بارش‌های اخیر احیا شده‌اند و آبدهی قنات‌ها در این استان افزایش یافته است مدیر آب، خاک و امور فنی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: بسیاری از قنات‌های چهارمحال و بختیاری طی بارش‌های اخیر احیا شده‌اند و آبدهی قنات‌ها در این استان افزایش یافته است.

غلامرضا ذاکری بیان کرد: ۵۰ درصد قنات‌های چهارمحال و بختیاری در خشکسالی‌های دهه اخیر خشک شده بودند و ۵۰ درصد دیگر قنات‌ها با کاهش آبدهی بین ۲۰ تا ۵۰ درصدی مواجه بودند.

مدیر آب، خاک و امور فنی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: بارش‌ها موجب افزایش آب چشمه‌ها، چاه‌ها و قنات‌ها در این استان شده است و در حال حاضر شاهد شادابی باغات پس از ۱۰ سال کم آبی هستیم.

وی با بیان اینکه بارش‌ها هنوز نتوانسته کمبود منابع آب کشاورزی را در این استان جبران کند، ادامه داد: سطح ایستابی آب‌های زیرزمینی باتوجه به خشکسالی‌های پی در پی در استان پایین است و بارندگی‌های اخیر هنوز نتوانسته است جبران کم‌آبی سفره‌های آب زیرزمینی را بکند.

مدیر آب، خاک و امور فنی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری بیان کرد: صرفه جویی در مصرف آب کشاورزی باید مورد توجه باغداران و کشاورزان قرار گیرد و تلاش شود که در مسیر حفظ منابع آب از تجهیزات آبیاری نوین در باغات و اراضی کشاورزی بهره گیری شود.

توسعه بخش کشاورزی در چهارمحال و بختیاری نیازمند مدیریت مناسب و آینده نگری در بخش منابع آب است کارشناس ارشد بخش کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: بسیاری از کمبودهای منابع آب در سطح استان چهارمحال و بختیاری با وقوع بارش‌های بهاری جبران شد.

رشید شاهرخ بیان کرد: توسعه بخش کشاورزی در این استان نیازمند مدیریت مناسب و آینده نگری است.

وی بیان کرد: وضعیت بارش و تأمین آب بخش کشاورزی در سال‌های آینده مشخص نیست و کشاورزان و باغداران با توجه به بارش‌های اخیر نباید این احتمال را بدهند که در تر سالی قرار گرفته‌اند و خشکسالی تمام شده است.

وی بیان کرد: بهره گیری از تجهیزات آبیاری نوین برای توسعه باغات ضروری است و باید تلاش کرد مصرف آب در بخش کشاورزی علمی شود.

این کارشناس تصریح کرد: صرفه جویی در مصرف آب در این استان در بخش کشاورزی و باغات چهارمحال و بختیاری باید مورد توجه جدی قرار گیرد و تلاش شود که دولت در راستای توسعه تجهیزات آبیاری نوین بیش از گذشته کشاورزان را یاری کند.

قنات «لقدنبه» سامان و «بروی» فرخ شهر جزو تاریخی‌ترین و بزرگ‌ترین قنات‌های چهارمحال و بختیاری هستند که در حال حاضر دارای آبدهی بسیار بالا هستند.

قنات لقدنبه سامان بعد از چهار سال خشکسالی دوباره فعال شده است و هم اکنون بخش قابل توجهی از باغات منطقه با آب این قنات آبیاری می‌شود.

آب دهی قنات بروی نیز طی ۱۰ سال گذشته کاهش قابل توجهی داشت که در حال حاضر این قنات از دبی بالایی برخوردار است.

کد خبر 4631379

منبع: مهر

کلیدواژه: قنات جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری شهرکرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۵۴۸۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح طرح انتقال آب اراضی کشاورزی روستای سرتنگ محمودی

حسین برزگر مدیرکل جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: همزمان با سفر استاندار به بخش ناغان شهرستان کیار، طرح تامین و انتقال آب اراضی کشاورزی روستای سرتنگ محمودی به بهره برداری رسید.

وی افزود: طرح تامین و انتقال آب اراضی کشاورزی روستای آبشاران علیا در سال ۱۳۹۰ کلنگ زنی شد و دارای یک ایستگاه پمپاژ و باشیوه آبگیری ثقلی، ۱۲۰ هکتار از اراضی این روستا را تحت پوشش قرار داده است.

بیشتر بخوانید

حمل و بارگیری دو دستگاه پست برق طرح انتقال آب اراضی دهکهنه

برزگر ادامه داد: میزان مجوز آب این طرح ۵۰ لیتر بر ثانیه بوده است و خط انتقال آن به میزان چهار هزار و ۴۰۰ متر لوله گذاری فولادی و با اختلاف ارتفاع ۲۱۳ متر از سطح رودخانه سرتنگ محمودی به اجرا درآمده است.

وی با بیان اینکه برای اجرای این طرح ۶۰ میلیارد ریال هزینه شده است، گفت: با بهره برداری از این طرح زمینه اشتغال ۸۰ نفر بصورت مستقیم فراهم شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی بارش باران در چهارمحال و بختیاری
  • استخر‌های ذخیره آب کشاورزی در چهارمحال و بختیاری مهیای پرورش ماهی
  • پیش بینی بارش باران درچهارمحال و بختیاری
  • آغاز پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی چهارمحال و بختیاری
  • چهارمحال و بختیاری از سه‌شنبه تحث تاثیر سامانه بارشی است
  • هشدار هواشناسی برای خودداری از اتراق در حاشیه رودخانه‌ها
  • ۶۰ هزار هکتار از دیمزارهای چهارمحال و بختیاری زیر کشت رفت
  • جهش تولید در ۶۰ هزار هکتار اراضی دیم چهارمحال و بختیاری
  • افتتاح طرح انتقال آب اراضی کشاورزی روستای سرتنگ محمودی
  • رخ نمایی رنگین کمان در آسمان شهرکرد پس از بارش باران + فیلم