Web Analytics Made Easy - Statcounter

بازار وکیل شیراز جزء بازارهای قدیمی کشور و از مشهورترین بازارهای سنتی و تاریخی ایران است که قدمت زیادی دارد و از نظر پیشینه تاریخی به دوران کریم‌خان زند برمی‌گردد؛ بازارهای هر شهر ارتباط مستقیمی با اقتصاد مردمان آن شهر دارد و بدون شک بازار وکیل شیراز هم قلب تپنده اقتصاد شیراز محسوب می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایمنا، با توجه به گذشت بیش از ۲۰۰ سال از ساخت این بازار، رعایت موارد ایمنی به منظور پیشگیری از بروز هرگونه حادثه احتمالی از اهمیت بالایی برخوردار است؛ آتش‌سوزی چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت‌ماه جاری بازار تبریز، تلنگری شد تا به منظور بررسی میزان ایمنی بازار معروف شیراز "بازار وکیل" گفت‌وگویی با محمدهادی قانع، مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی شهرداری شیراز داشته باشیم که در ادامه می‌خوانید؛

آخرین حادثه‌ای که در بازار وکیل شیراز اتفاق افتاده مربوط به چه سالی و به چه علت بوده است؟

حدود دو سال و نیم گذشته به دلیل جوشکاری در حجره‌ها آتش‌سوزی اتفاق افتاد که با توجه به اینکه بازار تعطیل بود نیروهای آتش‌نشانی به موقع در محل حاضر و در همان مرحله اول حریق اطفاء شد و خوشبختانه حادثه خیلی جدی اتفاق نیفتاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به حادثه آتش‌سوزی بازار تبریز چه اقدامات پیشگیرانه‌ای برای بازار وکیل شیراز انجام داده‌اید تا همان حادثه در بازار شیراز تکرار نشود.

قبل از انجام هر اقدامی در بازار، به نخستین موضوعی که برمی‌خوریم بحث متولی آن است که باید متولی بازار مشخص شود چراکه هر کدام از مسئولان موضوع اصلی خودشان را فراموش کرده‌اند؛ شهرداری شیراز و حوزه خدمات شهری می‌گویند همیشه پای کار هستیم و البته حسن نیت خودشان را هم در سنوات گذشته نشان داده‌اند، کانال‌های تأسیساتی را مشخص کرده‌اند و کانال‌های تاسیساتی را هم مشخص کرده‌اند تا تمام تاسیسات که خود عامل بروز حادثه هستند را از یک کانال رد کنند تا حادثه‌ای رخ ندهد.

سایر ارگان‌ها که باید برای انجام اقدامات ایمنی در بازار وکیل شیراز به اندازه سهم خود، پای کار بیایند، کمی اهمال کرده‌اند؛ با همکاری هیئت امنای بازار جلسات مستمری برگزار شد تا سایر مواردی که باید در ایمنی بازار رعایت شود را انجام دهیم.

سازمان آتش‌نشانی شهرداری شیراز در زمینه ایمنی بازار چه اقداماتی انجام داده است؟

آتش‌نشانی نیز با توجه به وظیفه ذاتی خود اقدامات زیادی برای ایمنی بازار وکیل انجام داده است؛ به طور مثال با هزینه سازمان، خاموش‌کننده متعدد ۵۰ و۶۰ کیلویی در طول بازار نصب کرده است، همچنین شیر هیدرات که یکی از لازمه‌های ضروری آبرسانی در مواقع حادثه است را در بازار گنجانده و طی برگزاری دوره‌های آموزشی، مواردی که کسبه بازار لازم است آگاه باشند را به آن‌ها آموزش داده است. تذکرات ایمنی مورد نیاز را طی نامه‌های متمادی اعلام کرده است.

شهرداری شیراز نیز در بودجه سال ۹۸ خود، رقم خوبی را برای تاسیسات و نیازمندی‌های بازار پیش‌بینی کرده است و به معاونت خدمات شهری نیز با جدیت در حال پیگیری انجام کارها در خصوص ایمنی بازار وکیل شیراز است.

البته مشکلاتی در مسیر نصب تجهیزات در بازار به دلیل قوانین دست و پاگیر از جمله قوانین میراثی وجود دارد؛ اگر قرار باشد تجهیزاتی در بدنه بازار نصب شود باید مجوز میراث فرهنگی داشته باشد. پیگیر رفع این مشکلات از طریق جلسات متعددی که توسط مسئولان ذی‌ربط حوزه قوه قضاییه برگزاری می‌شود هستیم تا بتوانیم ایمنی بازار معروف شیراز را تا حد اطمینان بالا ببریم و از بروز هرگونه حادثه احتمالی در بازار پیشگیری کنیم.

در حال حاضر چه مشکلاتی در زمینه انجام اقدامات ایمنی وجود دارد؟

باید متولی ایمنی بازار مشخص و فردی به عنوان مشاور برای این موضوع معرفی شود تا به صورت تمام‌وقت بر مباحث ایمنی و موارد دیگر از جمله جوشکاری، تراشکاری و ... در حجره‌ها که توسط صاحبان مغازه‌ها انجام می‌گیرد، در بازار حضور داشته باشد چراکه هرگونه اقدامی در بازار و مغازه‌ها قطعاً باید با هماهنگی سازمان آتش‌نشانی و حوزه ایمنی صورت گیرد.

فاصله زمانی رسیدن مأموران آتش‌نشانی به بازار وکیل چه قدر است؟

ایستگاه‌های آتش‌نشانی را طوری پیش‌بینی کرده‌ایم که نزدیک به یکدیگر بوده که هر ایستگاه نقشه‌های عملیاتی مربوط به خود را دارد؛ نزدیک‌ترین ایستگاه به بازار وکیل در سه راه پیروزی قرار دارد؛ در مجموع از طریق چهار ایستگاه به بازار دسترسی داریم؛ در صورتی‌که در بخش جنوبی بازار وکیل حادثه‌ای رخ دهد از اولین ایستگاه می‌توانیم در کمتر از سه دقیقه در محل حاضر شویم.

با توجه به حادثه آتش‌سوزی بازار تبریز، کسبه بازار وکیل نگرانی ندارند؟

پس از اتفاق بازار تبریز، در چندین نوبت تعدادی از اعضای هیئت امنای بازار تماس‌هایی مکرری با سازمان آتش‌نشانی داشته‌اند که راهمناییهای لازم صورت گرفته است. نکته مهم این است که خود کسبه بازار باید کمک کنند تا از بروز هرگونه حادثه احتمالی در بازار جلوگیری شود.

یکی از مشکلاتی که در بازار وکیل شیراز با آن مواجه هستیم این است که برخی از کسبه‌ها با قرار دادن اجناس خود مقابل حجره‌ها و ایجاد سدمعبر، از عبور و مرور شهروندان در بازار جلوگیری می‌کنند. قرار دادن اجناس مقابل مغازه‌ها هم به نوبه خود خطرساز و خطرناک است؛ همچنین سایبان‌هایی که مقابل حجره‌های بازار نصب می‌شود می‌تواند در صورت ایجاد هرگونه جرقه یا شعله آتش، منجر به بروز آتش‌سوزی بزرگی شود. خوشبختانه در سنوات گذشته با صحبت‌ها، آموزش‌های لازم و برخوردهای جدی با کسبه، رعایت موارد ایمنی نسبت به قبل بهتر شده است؛ البته کافی نیست و نیازمند اصلاحات بیشتری است.

همکاری کسبه برای ایمن سازی بازار چقدر است؟

از کسبه بازار درخواست دارم کار با خاموش‌کننده‌ها که دوره‌های آموزشی آن به صورت رایگان توسط آتش‌نشان‌ها برگزار می‌شود و همچنین بهینه‌سازی بازار را فراگیرند؛ هر اندازه سازمان‌های متولی این امر برای ایمنی بازار تلاش کنند اما در صورتی‌که خود بازاریان اقدامات لازم را انجام ندهند قطعا دچار مشکل می‌شویم.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: آتش سوزی بازار تبریز آموزش نکات ایمنی بازار بازار وکیل تجهیزات ایمنی شیراز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۵۶۵۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد چشمگیر احداث نیروگاه های خورشیدی در استان سمنان

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان ،مصطفی کرمی با اعلام اینکه در سال گذشته انرژی تولید شده بالغ بر ۲ میلیون کیلووات ساعت بوده است افزود: ظرفیت تولیدی مولدهای مقیاس کوچک و انرژی های نو در سال گذشته با ۱۴۱ درصد رشد به عددی افزون بر دو هزار کیلووات ساعت رسیده است.

وی همچنین در راستای تشریح اهم اقدامات و فعالیت های حوزه معاونت بهره برداری و دیسپاچینگ در سال ۱۴۰۲ افزود: اجرای اتوماسیون ۲۰۱ کلید در شبکه توزیع برق همراه با ضریب کنترل پذیری ۹۴% ، متمرکز سازی مرکز فوریت های برق در سطح استان، نصب ۱۵ دستگاه نشانگر خطا در شبکه توزیع و استقرار و پیاده سازی هوشمندسازی مراکز اتفاقات در قالب طرح هُما از مهمترین اقدامات حوزه دیسپاچینگ و بهره برداری در سال گذشته بوده است.

وی با بیان اینکه ۹۶ درصد خطوط فشارمتوسط و ۹۵% پست های توزیع در سال گذشته مورد بازدید قرار گرفته است گفت: نظارت بر اصلاح ولتاژهای غیر استاندارد برخی از مشترکین همراه با تست بیش از ۹۹% از لوازم اندازه گیری، بکارگیری چراغ های پربازده در روشنایی معابر، برنامه ریزی – مدیریت و نظارت بر فعالیت های خط گرم در راستای کاهش حجم خاموشی ها و ارتقای شاخص های بهره برداری که منجر به ۲۱ هزار عملیات بررسی شبکه توزیع برق توسط دستگاه آلتراسونیک به طول ۳۱۰ کیلومتر همراه با کشف ۴۴۰ مورد عیب، بررسی چهار هزار و ۷۵۰ کیلومتر شبکه از طریق دستگاه ترموگرافی با شناسایی ۱۱۰ مورد خطا و عیب یابی ۲۸ مورد اتصالی کابل توسط دستگاه عیب یاب از مهمترین اقدامات دفتر نظارت بر بهره داری در سال ۱۴۰۲ بوده است.

کرمی به اهم اقدامات در حوزه مدیریت بحران و پدافند غیرعامل اشاره کرد و افزود: برگزاری ۲۶ مورد مانور تجمعی- تعمیراتی خدمت متعالی از مجموع ۲۸۸ مانور سال ۱۳۸۹ تاکنون، تست و ارزیابی آماده به کاری ۱۹۶ مولد برق اضطراری ادارات و دستگاه های اجرایی استان سمنان به ویژه در مراکز درمانی همراه با اجرای رزمایش سراسری قطع برق و ارزیابی آماده به کاری مولدهای برق اضطراری در ۳۶ نقطه استان ، میزبانی و اجرای رزمایش تمرینی آموزشی مدیریت بحران و پدافند غیرعامل صنعت آب وبرق شمال شرق کشور از فعالیت های بارز در این حوزه بوده است.

وی افزود: محاسبه میزان انرژی و پیک نقاط تبادلی بین امور و استانی، به کارگیری نرم افزار جامع بازار برق با ورودی داده های کنتورهای بازار برق و مکانیزه نمودن قرائت داده های کنتورهای تبادلی از طریق وب سرویس فهام در نرم افزار مربوطه از دیگر اقدامات معاونت در حوزه دفتر بازار برق بوده است.

مصطفی کرمی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ اقدامات موثری در حوزه ایمنی پرسنل به انجام رسیده است، خاطرنشان کرد: تشکیل ۴۲۰ نفر ساعت جلسات کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار در ستاد و مدیریت های توزیع برق شهرستان ها، برگزاری جلسات بازآموزی ایمنی پرسنل عملیاتی در حدود ۲۰۱۶۰ نفر ساعت و انجام مستمر ارزیابی های ماهانه ایمنی از مهمترین اقدامات انجام شده در حوزه نظارت بر فعالیت های حوزه ایمنی در سال گذشته بوده است.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901980

دیگر خبرها

  • تهیه نقشه مناطق مستعد و دارای سابقه آتش‌سوزی در مراتع ضرورت است
  • تصاویر آتش‌سوزی شدید 100 ملک در امامزاده ابراهیم
  • رشد چشمگیر احداث نیروگاه های خورشیدی در استان سمنان
  • آتش‌سوزی در مغازه شارژ سیلندر گاز مهار شد
  • مهار آتش‌سوزی در مغازه شارژ سیلندر گاز
  • آتش سوزی آپارتمان ۳ طبقه در خیابان گلزاری قم
  • روکش آسفالت ورفع ۷ نقطه حادثه خیز درمحور‌های مواصلاتی سیستان وبلوچستان
  • شکایت از جرایم اداری به کمک وکیل کیفری
  • آتش سوزی کامیون حامل بیسکویت در محور فهرج ـ زاهدان
  • بازرسی از کارگاه های پرخطر تشدید می‌شود