Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، هفته گذشته هیأت عالی واگذاری تصویب کرد باقیمانده سهم دولت در ۶ پالایشگاه، بانک‌های تجارت، ملت و صادرات ایران، بیمه‌های بیمه البرز و بیمه اتکایی امین، ایران خودرو و سایپا و نیز چند شرکت بزرگ دیگر بصورت بلوکی و نقدی واگذار شود. این واگذاری‌ها شامل ۲۰ درصد سهام دولت است که در شرکت‌های گروه ۲ خصوصی سازی شده، هنوز در اختیار دولت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت دوازدهم از سال گذشته پیگیر فروش سهام خود در برخی شرکت‌ها بود و در مصوبه جدید هیأت عالی واگذاری، حساب جدی روی پالایشگاه‌ها باز کرده است؛ به این ترتیب که تصمیمی دارد سهم خود در پالایشگاه‌های تبریز، لاوان، تهران، اصفهان، بندرعباس و شیراز و همچنین هلدینگ خلیج فارس را واگذار کند؛ بر این اساس دولت فعلاً فروش سهام ۲۰ درصدی خود در پالایشگاه امام خمینی اراک را در دستور کار ندارد.

احمد حسینی، کارشناس صنعت نفت در گفتگو با خبرنگار مهر درباره رویکرد دولت در واگذاری سهام خود در این ۶ پالایشگاه نفتی و هلدینگ خلیج فارس گفت: طبق اصل ۴۴ قانون اساسی ۲۰ درصد از حوزه خصوصی سازی صنعت پالایشی کشور در اختیار دولت است. اکنون دولت به منظور کاهش فشار هزینه‌ای بر بودجه تصمیم به واگذاری سهام خود به صورت بلوکی دارد. این درحالی است که عمده سهام پالایشگاه‌های مذکور در دست بخش شبه‌دولتی است.

دولت، دست برتر بازار سرمایه

وی با بیان اینکه سهم سهام بیشتر به معنای اعمال قدرت بیشتر در تصمیم گیری است، افزود: هیچ صاحب سرمایه‌ای تمایل به سرمایه گذاری و خرید سهم باقی مانده از پالایشگاه یا هلدینگی که اختیار سهامدار دیگر از وی بیشتر است را ندارد. بنابراین به نظر می‌رسد این بخش خصولتی است که باقی سهام دولتی را می خرد. این در حالی است که ارزش حقیقی مجموعه‌های واگذار شده بیش از میزان عرضه شده است.

حسینی ادامه داد: به نظر می‌رسد این مصوبه هیأت وزیران به منظور خصوصی سازی شرکت‌های ایران خودرو و سایپا است که هزینه زیادی را به سبب زیان ده بودن بر دوش دولت می‌گذارد. حدود ٤٠ درصد سهام ایران خودرو به صورت مستقیم و غیرمستقیم در اختیار دولت و ٢٦ درصد آن در اختیار گروه کروز است. به این ترتیب دولت با سهم ٤٠ درصدی خود اعمال قدرت می‌کند. البته بخش خصوصی حقیقی که از بستر مردمی باشد نه چنین حجم سرمایه‌ای در اختیار دارد و نه تمایلی به خرید سهامی دارد که عملاً اختیار آن را نخواهد داشت.

حسینی توضیح داد: در همه جای دنیا خصولتی ها در بخش‌هایی از صنعت درآمدزای کشورها حضور فعال دارند و این حضور آسیب زا نیست. نکته مثبتی که در واگذاری سهام این ٧ مجموعه نفتی وجود دارد شفافیت است؛ چرا که سهام این مجموعه‌ها قرار است در فضای شفافی همانند بورس عرضه شود و سازمان خصوصی سازی فروشنده و بورس ناظر معامله است.

سهام عدالت تعیین تکلیف شود / اختیارات بیشتر، مشتری بیشتر

وی با تاکید بر اینکه عمده سهام پالایشگاه‌ها و هلدینگ خلیج فارس در اختیار سهام عدالت است، تصریح کرد: دولت باید تعیین وضعیت سهام عدالت به عنوان سهامی مردمی را نسبت به این واگذاری سهم در اولویت قرار می‌داد که این اقدام بی شک ثمربخش‌تر بود.

سینا برزگر، کارشناس بازارهای مالی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه اقدام به برون سپاری سهام این ٧ مجموعه نفتی با هدف کاهش هزینه‌ها در بودجه است، گفت: خصوصی سازی هر محموعه ای مقوله‌ای قابل دفاع است، مشروط بر اینکه حقیقتاً خصوصی شده و تبدیل به هلدینگ های خرد نشود؛ چرا که در آن صورت این خرده هلدینگ ها حتی توان اجرای طرح‌هایی مانند برندینگ را ندارند.

به گفته وی، در صورتی دولت که اختیارات صنعت پالایشی در حوزه‌هایی همچون حوزه صادرات را بیشتر کند، می‌توان امیدوار بود بخش خصوصی استقبال بیشتری از این واگذاری داشته باشد.

کد خبر 4629757 عرفانه تاجیکی

منبع: مهر

کلیدواژه: پالایشگاه نفت احمد حسینی بازار سرمایه سازمان خصوصی سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۵۶۷۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عجیب اما واقعی؛ وزارت ورزش همچنان مالک استقلال و پرسپولیس!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ در شرایطی که در هفته‌های گذشته کار واگذاری استقلال و پرسپولیس به کنسرسیوم‌هایی متشکل از زیرمجموعه‌های هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس و 6 بانک کشور انجام شده بود، اما همچنان در سامانه سازمان بورس و اوراق بهادار، این تغییرات صورت نگرفته است.

به نقل از ورزش سه در واقع پس از واگذاری 85 درصد از سهام پرسپولیس به بانک‌های: بانک شهر (30 درصد)، تجارت و ملت (هر کدام 20 درصد) و رفاه، اقتصاد نوین و صادرات (هر کدام 5 درصد) و واگذاری 85 درصد از سهام استقلال به: شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس (۵ درصد)، شرکت‌های پتروشیمی بندرامام خمینی (ره)، شهید تندگویان، بوعلی و پارس (هر کدام 20 درصد)، این دو باشگاه از زیر سایه وزارت ورزش و جوانان خارج شدند.

با این حال، همچنان در سایت رسمی سازمان بورس و اوراق بهادار و مقابل نام سهامداران دو باشگاه، تغییری دیده نمی‌شود. با مراجعه به سایت مذکور و جستجوی نام استقلال و پرسپولیس، مشاهده می‌شود که از وزارت ورزش و جوانان به عنوان سهامدار اصلی سرخابی‌ها با 90 درصد سهام نام برده شده است.

ضمن اینکه از زمان واگذاری سرخابی‌ها، هنوز این دو باشگاه هیچ اطلاعیه رسمی مبنی بر واگذاری را در سامانه کدال منتشر نکرده‌اند.

257 251

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902817

دیگر خبرها

  • عجیب اما واقعی؛ وزارت ورزش همچنان مالک استقلال و پرسپولیس!
  • وزارت ورزش همچنان مالک استقلال و پرسپولیس!
  • امکان اعتراض برای دریافت سهام عدالت جاماندگان + جزئیات
  • جاماندگان سهام عدالت بخوانند
  • امکان اعتراض برای دریافت سهام عدالت جاماندگان به وزارت رفاه
  • جاماندگان سهام عدالت حتما بخوانند/ اگر شرایط دریافت سهام عدالت را دارید، این کار را انجام دهید؟
  • خبر تازه و مهم درباره دریافت سهام عدالت | به نظر می‌رسد قطار سهام عدالت با این گام به ایستگاه پایانی می رسد
  • جاماندگان سهام عدالت حتما بخوانند؛ اگر شرایط دریافت سهام عدالت را دارید، این کار را انجام دهید؟
  • امکان اعتراض برای دریافت سهام عدالت جاماندگان
  • طرح ارتقاء فرآورده های نفتی پالایشگاه اصفهان تا پایان تابستان به پیشرفت 30 درصد مي رسد