Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-05-06@22:29:31 GMT

آیا سری‌ترین جلسه جهان به ایران می‌پردازد؟

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۵۷۵۶۲

خرداد؛ مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، ظرف یک ماه گذشته سه بار به اروپا سفر کرد تا مسائل مرتبط با ایران را با مقامات اروپایی در میان بگذارد. سفر فعلی او به اروپا از منظر شرکت در سری‌ترین نشست جهان قابل توجه است.
به گزارش فرارو، هر سال که این نشست بسیار سری برگزار می‌شود، موجی از گمانه‌زنی‌های عمدتا متاثر از نظریه‌های توهم توطئه، فضای رسانه‌ای را فرا می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کنترل سفت و سخت محتویات و جزئیات این نشست و فقدان هر گونه پوشش خبری از آن، به این گمانه‌زنی‌ها دامن زده است. از این رو، بعضی معتقدند جلسه بیلدربرگ، محفلی کوچک از افراد متنفذ غربی است که تلاش می‌کند حکومت جهانی واحدی تاسیس و از این طریق جهان را کنترل کند.
برخی دیگر، این دیدگاه را رد می‌کنند و بر این باور هستند که بیلدربرگ محفلی است که برای تقویت روابط اروپا و آمریکا تلاش می‌کند و دلیل سری بودن آن هم این است که به حاضران در جلسه آزادی کافی بدهد تا بدون نگرانی از رسانه‌ها و افکار عمومی، آراء و افکار خود را درباره مسائل کلان جهانی مطرح کنند.
درباره جلسه بیلدربرگ دیدگاه واحدی وجود ندارد. در آمریکا، این اعتقاد وجود دارد که بیلدربرگ گروهی پنهانی است که اتحادیه اروپا آن را اداره می‌کند و هدف آن محدود کردن آزادی‌ها در آمریکاست. اما در اروپا، این اعتقاد شایع است که بیلدربرگ مجموعه‌ای از برگزیدگان است که به بازار آزاد ایمان دارند و برای ترویج راست‌گرایی تلاش می‌کنند.
واقعیت این است که با وجود سپری شدن بیش از نیم قرن از تاسیس محفل بیلدربرگ، هنوز هم افکار عمومی جهان نمی‌داند که در این محفل دقیقا چه چیزی بحث و بررسی می‌شود. اما از فهرست شرکت‌کنندگان جلسه سالانه محفل یادشده می‌توان با اطمینان بالا استنتاج کرد که موضوعات مورد بحث در نشست‌های بیلدربرگ جنبه کلان و استراتژیک دارند که بر کل جهان تاثیر می‌گذارند. طبق اعلامیه وبگاه قدیمی و مختصر محفل بیلدربرگ، نشست امسال این محفل، که از ۳۰ مه تا دوم ماه ژوئن در شهر مونترو سوئیس برگزار می‌شود، موضوعات کلی نظیر «نظم استراتژیک با ثبات»، آینده اروپا، تغییر آب و هوایی، چین، روسیه، آینده سرمایه‌داری، برگزیت، اخلاقیات هوش مصنوعی، سلاح کردن شبکه‌‎های اجتماعی، اهمیت فضا و تهدیدات سایبری را بررسی می‌کند.
در میان موضوعات اعلامی، نامی از ایران و خاورمیانه نیامده است. اما با توجه به مشارکت جارد کوشنر، داماد رئیس‌جمهور آمریکا و متولی پرونده موسوم به معامله قرن، و مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، و نیز هنری کیسینجر، وزیر خارجه اسبق آمریکا، در بیلدربرگ، می‌توان با اندکی اطمینان این احتمال را مطرح کرد که خاورمیانه و شاید ایران در نشست بیلدربرگ بررسی خواهند شد. یکی از محور‌های سفر فعلی پمپئو به اروپا، مسئله ایران است. از یک ماه پیش تاکنون، همزمان با تشدید تنش‌ها میان تهران و واشنگتن در خلیج فارس، مسئله ایران در اکثر نشست‌های بین المللی در اروپا، آمریکا و خاورمیانه مطرح بوده است. به دلیل توافق هسته‌ای ایران، اروپا و آمریکا دچار اختلاف شده‌اند. به رغم خروج یکجانبه کاخ سفید از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، اروپا هنوز در این توافق باقی مانده و ایران را به استمرار پایبندی به برجام تشویق می‌کند. پمپئو برای کمتر کردن اختلافات در این زمینه، چندین بار به اروپا سفر کرده و یکی از محور‌های اصلی سفر فعلی او به سوئیس هم همین موضوع است.
در حقیقت، نشست بیلدربرگ در نزدیکی جایی برگزار می‌شود که مذاکرات برجام انجام شده بود. شصت و هفتمین نشست این محفل در شرق دریاچه ژنو در مونترو، یعنی در حوالی شهر لوزان سوئیس، در حال برگزاری است. آیا رهبران سیاسی، اقتصادی و تکنولوژیکی غرب در بیلدربرگ به ایران می‌پردازند؟ جز اعضای بیلدربرگ، کسی پاسخ این سوال را نمی‌داند و حتی اگر هم به ایران بپردازند، بسیار بعید است که این امر رسانه‌ای شود. ولی پمپئو اخیرا هر جا سفر کرده، درباره ایران سخن گفته است.

منبع: خرداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۵۷۵۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلسه مهم یوفا: خیرونا یا سیتی در چمپیونزلیگ

به گزارش "ورزش سه"، مطابق قوانین یوفا، خیرونا و منچسترسیتی نمی‌توانند به‌صورت همزمان در لیگ قهرمانان اروپا حضور داشته باشند.

این دو باشگاه در این فصل به ترتیب در پی کسب بالاترین رتبه ممکن در لیگ برتر و لالیگا هستند و صعود به فصل آینده لیگ قهرمانان اروپا را تضمین کرده‌اند.

سیتی از قبل مشخص کرده بود که در جمع چهار تیم برتر لیگ برتر قرار می‌گیرد و خیرونا هم امشب با برتری مقابل بارسلونا، صعود به فصل آینده چمپیونزلیگ را تایید کرد.

با این حال، با توجه به اینکه منچسترسیتی و خیرونا مالک مشترکی دارند که توسط گروه فوتبال سیتی اداره می‌شوند، این سوال مطرح بود که آیا هر دو باشگاه اجازه خواهند داشت در فصل آینده در لیگ قهرمانان اروپا شرکت کنند یا خیر.

به گفته جک گوکان، خبرنگار میل اسپورت، کمیته کنترل مالی باشگاه‌های اروپایی (CFCB) برای تعیین اینکه آیا خیرونا و منچسترسیتی می‌توانند سال آینده در لیگ قهرمانان بازی کنند، تشکیل جلسه خواهد داد.

مسائل پیرامون منچسترسیتی و خیرونا که هر دو در لیگ قهرمانان فصل آینده رقابت می‌کنند، توسط گروه فوتبال سیتی تصمیم گیری می‌شود و باید ثابت شود «هیچ کنترل اجرایی یا اشتراک اطلاعات» بین این دو باشگاه وجود ندارد.»

گروه فوتبال سیتی مالکیت صد در صدی درصدی باشگاه منچسترسیتی را در اختیار دارد. آن‌ها در سال 2017 نیز 47 درصد سهام باشگاه خیرونا را خریدند و یکی از مالکان اصلی این تیم کاتالان شدند.

طبق ماده 5 یوفا "هیچ باشگاهی در هیچ رقابت اروپایی نباید سهام مشترک با باشگاه دیگری داشته و یا عضوی از مجموعه باشگاه دیگری باشد و یا مدیریت مشترکی با باشگاه دوم داشته باشد."

جک گوکان تایید کرد که اگر کمیته کنترل مالی باشگاه‌های اروپایی علیه باشگاه‌های گروه فوتبال سیتی رای صادر کند، هر باشگاهی که در لیگ مربوطه بالاترین رتبه را در اختیار داشته باشد، سهمیه لیگ قهرمانان اروپا را کسب خواهد کرد.

منچسترسیتی امیدوار است که در فصل آینده لیگ قهرمانان اروپا حضور داشته باشد و اگر این رای از سوی یوفا صادر شود، آن‌ها شانس بیشتری نسبت به خیرونا برای حضور در چمپیونزلیگ خواهد داشت.

رئال مادرید اکنون عنوان قهرمانی لالیگا را به دست آورده و بهترین مقامی که خیرونا می‌تواند کسب کند رتبه دوم است. در مقابل،  اگر منچسترسیتی در چهار بازی باقیمانده لیگ برتر انگلیس مقابل ولورهمپتون، فولام، تاتنهام و وستهام برنده شود، چهارمین قهرمانی متوالی لیگ برتر را جشن می‌گیرد.

دیگر خبرها

  • بورل: آمریکا دیگر هژمونی ندارد؛ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • ۶ نکته در مورد پذیرش دانشجویان اخراجی در آمریکا
  • آمریکا دیگر هژمونی ندارد/ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • بیانیه انجمن اسلامی فارغ‌التحصیلان آمریکا و کانادا در پی جنبش جهانی حمایت از فلسطین
  • بورل: آمریکا دیگر هژمونی ندارد/ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • جلسه مهم یوفا: خیرونا یا سیتی در چمپیونزلیگ
  • بیانیه انجمن اسلامی فارغ التحصیلان آمریکا و کانادا در پی جنبش جهانی حمایت از فلسطین
  • وزیر امور خارجه در پانزدهمین نشست سران اسلامی: رژیم اسرائیل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است
  • آغاز نشست سران سازمان همکاری اسلامی در بانجول با حضور امیرعبداللهیان
  • دانشجویان در آمریکا و اروپا بیداری افکار عمومی را رقم زدند