Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-28@19:49:45 GMT

جشن شکوفایی ثمرات پرهیزکاری

تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۶۱۵۳۰

جشن شکوفایی ثمرات پرهیزکاری

عید فطر یکی ازاعیاد بزرگ اسلامی است که در روز اول ماه شوال برگزار می‌شود و مسلمانان پس از یک ماه عبادت وبندگی این روز را جشن گرفته و بابرگزاری نماز پرشکوه عید، ماه مبارک رمضان را بدرقه می‌کنند.کلام وحی، یکی ازاهداف بلند تشریع روزه ماه رمضان را دستیابی به «تقوی» ذکرکرده واز آن به‌عنوان یکی از پایه‌های تکامل انسان یاد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اسماعیل علوی دبیر گروه پایداری

درسایه تقوی هرفرد مسلمانی فرصت می‌یابد تا چهره باطنی خود را از نزدیک در آیینه خودشناسی مشاهده کرده و وضع روحی خود را از نظر نقایص اخلاقی مورد بررسی قرار دهد، تا ریشه رذایلی را که در روح و روانش پدید آمده است  برطرف کند. تقوی درمجموعه تعالیم مکتب اسلام از آنچنان اهمیتی برخورداراست که گفته شده اگر کسی بخواهد زنجیره ناپاکی‌های وجود را از هم بگسلد واز آثار سوء عیوب روانی نجات یابد، نه تنها در فصل خاصی از عمر، بلکه همه روزه، بویژه درهنگامه‌های غوغای زندگی به صیانت از نفس بپردازد. امیرالمؤمنین علی(ع) نیز تقوی را کلید درستی و اندوخته روز قیامت دانسته و راه نجات انسان از هرنوع  بردگی و بندگی غیر پروردگار را تمسک به تقوای الهی برمی شمرد.
تقوی ملکه‌ای است که براثر ممارست به دست می‌آید و روح را جلا می‌دهد. در تربیت دینی، تقوی آن حالت معنوی است که به انسان قدرت وقوت می‌دهد تا نفس اماره را مطیع عقل گرداند و حافظ و نگهبان انسان از درغلتیدن به ورطه گناه باشد. تقوی به روح انسان آنچنان علو وقداستی می‌بخشد که نه تنها انسان را به ترک گناه ملزم می‌سازد، بلکه به او فرقان و قدرت تشخیص حق از باطل را عطا می‌کند.«ان تتقواالله یجعل لکم فرقانا»پیامبر اکرم(ص) نیزتقوی را در بصیرت و روشن‌بینی افراد مؤثر دانسته وآن را مترادف حکمت می‌شناساند و نسبتی مستقیم میان روشن‌بینی و تقوا برقرار می‌فرماید و در همین راستا از تقوی به‌عنوان چراغ عقل یاد می‌کند.
 بیشترین تعالیم اسلامی صرف ایجاد ملکه تقوی در مسلمانان شده و بزرگان دین با جدیت راه دعوت به تقوای الهی را پیمودند و به صورت‌های مختلف ومتناسب با شرایط، ویژگی‌های آن را برشمردند.
به‌طور کلی محور تفکر واندیشه انبیای الهی را پس ازتوحید و یکتاپرستی ایجاد روح تقوی در میان مسلمانان تشکیل می‌دهد و خود آنان نیز به‌عنوان اسوه تقوی مطرحند.
ناگفته پیداست که تقوای الهی در روابط محدود بنده با خالق خلاصه نشده و دامنه آن کلیه شئون فرد را دربرمی گیرد وهمچون روح کلی برتمامی اعمال پیروان مکتب اعم از فردی واجتماعی و مادی و غیرمادی سیطره وغلبه دارد.
برپایه این جهان‌بینی، تقوی گاهی ممکن است در روابط اجتماعی رنگ سیاسی به خود گرفته و با مظاهر گناه درمی‌افتد و مسلمانان را از اطاعت وانقیاد از طواغیت باز دارد.
تقوی به مسلمانان می‌آموزد که چگونه رفتاری شایسته مسلمانی است وعید فطر که عید بزرگ مسلمانان است واجد این امتیاز بزرگ است که در هرعصری قادر است میراث انبیا که همان دعوت به معنویت است را احیا کرده و براساس آن تحولی اجتماعی به وجود آورد. از این روعید بزرگ فطر با‌ وجود محتوای توحیدی یک پدیده وحرکت معنوی است که با ایجاد تحول در ارزش‌های حاکم براجتماع در جهت ازبین بردن موانع تکامل و ترقی وحاکمیت بخشیدن به ارزش‌های تعالی‌بخش اسلام قرار دارد.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۶۱۵۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگران رکن مهم اقتصاد کشور هستند

جمعه یزد با بیان اینکه کارگران رکن مهم اقتصاد کشور هستند، گفت: نباید به کارگران ظلم شود بلکه باید با برنامه‌ریزی در کارخانجات و کارگاه‌ها، با شکوفایی استعداد کارگران راه را برای رشد و تعالی این افراد هموار کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد، آیت‌الله محمدرضا ناصری ظهر امروز _ جمعه هفتم اردیبهشت_ در خطبه‌های نماز جمعه این هفته یا بیان اینکه خانواده‌ها و والدین باید در تربیت فرزندان خود به‌گونه‌ای عمل کنند که کودک از همان ابتدای تربیت دوستدار خدا و پیامبر خداوند باشد، اظهار کرد: در مدارس هم رفتار معلمان و مسئولان تربیتی مدارس باید در این راستا باشد، کودکان امانت خداوند هستند.

وی افزود: فضای مجازی در شکل‌گیری شخصیت کودکان و فرزندان نقش مهمی دارد و همواره دشمنان و مستکبران خواستند که کودکان ما توان تفکر نداشته باشند و بر همین اساس است که اشاعه فرهنگ غرب در فضای مجازی را شاهد هستیم.

امام جمعه یزد گفت: شجاعت و ایستادگی امام خمینی (ره) الگو و اصل اساسی ما در ایستگاهی‌ها بود، تدبیرهای امام در بحران‌ها و خنثی کردن نقشه‌های دشمن، سبب شد با شجاعت، ایستادگی، توکل بر خدا (ره) نظام ما سرفراز و سربلند باشد.

آیت‌الله ناصری به توطئه‌هایی شرقی و غربی علیه کشور اشاره و خاطرنشان کرد: جوانان و نوجوانان و تربیت‌شدگان مکتب امام خمینی (ره) هستند که همواره از این انقلاب محافظت کرده و اقتدار ایران را به جهانیان نشان دادند.

وی با اشاره به وجود و گسترش دروغ‌ها و بی‌انصافی‌ها علیه انقلاب و امام راحل بیان کرد: این اقدام راهبرد دشمنان برای از بین بردن انقلاب و نظام است.

امام جمعه یزد ادامه داد: از شجاعت و صلابت مقام معظم رهبری و نیروهای سپاه پاسداران تشکر می‌کنیم چرا که دیدیم تاکنون هیچکدام از کشورها جرئت نداشتند که در برابر صهیونیست‌ها بایستند؛ اما ایران تنها کشوری است که در برابر ظلم آن‌ها ایستاد، کمک کرد و انسان‌دوستی را رواج داد.

آیت‌الله ناصری بیان کرد: تمام دشمنان دنیا ایران ذلیل شدند، حرکتی که ایران در مقابل کشورهای مستکبر جهان و هم‌پیمانان خارجی انجام داد، به اراده خداوند ذلت و خواری دشمنان اسلام و ایران را رقم زد.

وی در ادامه به اهمیت مسئله حجاب اشاره نمود و گفت: قصد دشمن آلوده کردن و اسیر کردن فرزندان ایران در هوا و هوس و خواسته‌های نفسانی است تا اجازه ندهند تا نسل‌های امروزی ما همچون شهید احمدی روشنی‌ها اهل دین، علم و دانش باشند.

امام جمعه یزد با بیان اینکه وقتی دشمنان نتوانند از نظر اقتصادی، نظامی و سیاسی به کشور ایران ضربه بزند دست به رخنه کردن در فرهنگ و رفتار دینی مردم می‌زنند، گفت: آن‌ها تلاش می‌کنند تا با ایجاد فساد جامعه را به تزلزل و فحشاء سوق دهند.

آیت‌الله ناصری با بیان اینکه کارگران رکن مهم اقتصاد کشور هستند، گفت: نباید به کارگران ظلم شود بلکه باید با برنامه‌ریزی در کارخانجات و کارگاه‌ها، با شکوفایی استعداد کارگران راه را برای رشد و تعالی این افراد هموار کرد.

وی ادامه داد: شکوفایی کارگران در صنعت به معنای توسعه صنعت است و نباید کارگران تا پایان عمر کاری خود تنها کارگر بمانند؛ جهش تولید یعنی استفاده از ظرفیت جوانان و کارفرماها و شکوفایی استعداد آن‌ها در راستای خودکفایی در تولید و جلوگیری از مونتاژکاری است.

کد خبر 748111

دیگر خبرها

  • تمرین تیم ملی والیبال و یک تماشاگر ویژه: آقای رئیس!
  • روستای رودریش شهرستان کهگیلویه درگیر اپیدمی بیماری تب مالت است
  • محموله ۲۴۷ کیلویی حشیش در مشهد کشف شد
  • امام رضا، محل وفاق تمام مسلمانان جهان است
  • ائمه معصومین(ع) سرآمدانِ گفت‌وگو بودند/ احساس مسئولیت مسلمانان، نسبت به تمام بشریت
  • امام رضا (ع) محل وفاق تمام مسلمانان جهان است
  • زمانیکه مسلمانان کاخ سفید را به مسجد تبدیل کردند! | فیلم
  • سقوط اندلس با یک تار مو
  • احکام دین باید در اجتماع جاری شود
  • کارگران رکن مهم اقتصاد کشور هستند