Web Analytics Made Easy - Statcounter

 انتقادها نسبت به حاکمیت هرچه بیشتر دولت‌ها بر سازمان تأمین اجتماعی رو به افزایش است و کمتر روزی است که فعالان کارگری و نمایندگان کارفرمایان نسبت به این موضوع انتقاد نکنند.

محمود مصدق/

 انتقادها نسبت به حاکمیت هرچه بیشتر دولت‌ها بر سازمان تأمین اجتماعی رو به افزایش است و کمتر روزی است که فعالان کارگری و نمایندگان کارفرمایان نسبت به این موضوع انتقاد نکنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به باور منتقدان با تصویب طرح ساختار جامع تأمین اجتماعی در اردیبهشت 1383 و تأیید آن از سوی شورای نگهبان، زمینه برای تسلط کامل دولت‌ها بر بزرگ‌ترین صندوق اجتماعی فراهم شده است. در واقع سازمانی که قرار بوده براساس اصل سه جانبه گرایی اداره شود به یک نهاد صرفاً دولتی تبدیل شده است. تغییری که البته دست دولت‌ها را بیش از هر زمان دیگری برای دخالت در سازمان تأمین اجتماعی باز گذاشته است.

براستی تسلط دولت بر این سازمان که 42 میلیون نفر یعنی نصف جمعیت ایران را تحت پوشش خدمات بیمه درمانی، بازنشستگی و از کار افتادگی قرار داده است به چه بهانه‌ای انجام می‌گیرد؟

قانون را اصلاح کنید

هادی ابوی، دبیرکل کانون انجمن‌های صنفی کارگران ایران به «قدس» می‌گوید: ساختار سازمان تأمین اجتماعی مناسب نیست و به نسبت گذشته وضعیتش بدتر می‌شود. یعنی با ساختار فعلی هر آن ممکن است تعهداتی خارج از حیطه وظایف به این سازمان تحمیل شود.

وی می‌افزاید: در مقطعی از مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی به عنوان معاون ریاست‌جمهور یاد می‌شد که این محل ایراد بود. در حال حاضر چون نقش دولت در تعیین اعضای هیئت امنا، اعضای هیئت مدیره و اعضای نظارتی این سازمان به مراتب بیشتر از بیمه شدگان و کارفرمایان به عنوان صاحبان اصلی سازمان تأمین اجتماعی است، همین موضوع موجب شده تا سازمان ناخواسته تعهدات بسیار زیادی را بپذیرد.

وی با انتقاد از مجلس شورای اسلامی در پررنگ شدن نقش دولت در سازمان تأمین اجتماعی، می‌گوید: بعضی از نمایندگان، فراکسیون‌ها، کمیسیون اجتماعی و... در تعیین مدیرعامل این سازمان نظر می‌دهند. ما از مدت‌ها پیش گفته‌ایم این سازمان در وضعیت سربه سر قرار دارد؛ بنابراین تحمیل تعهدات خارج از قاعده برای سازمان تأمین اجتماعی قابل قبول نیست چون سبب تسریع در ورشکستگی آن می‌شود.

وی از بیمه زنان خانه‌دار، بیمه کارگران مشاغل آزاد، طرح‌های بازنشستگی پیش از موعد، مشارکت در اجرای طرح تحول نظام سلامت به عنوان چند نمونه از تعهدات تحمیلی دولت‌ها به سازمان تأمین اجتماعی یاد می‌کند و می‌گوید: از سوی دیگر با انحلال شورای عالی نظارت، این سازمان دچار مشکلات نظارتی شده است.

ابوی می‌گوید: دولت‌ها بدون اینکه چیزی به این سازمان داده باشند بیشترین سهم را در تعیین هیئت امنا و هیئت مدیره آن دارند. به همین دلیل است که مدیران عامل آن از بطن جامعه کارگری بیرون نیامده بلکه بیشتر سیاسی هستند، در نتیجه از منافع دولت حمایت می‌کنند. بنابر این ما در وهله نخست خواهان احیای شورای عالی نظارت و بعد خواستار اصلاح قانون ساختار جامع تأمین اجتماعی هستیم.

*همه موارد قانونی است

محسن سرخو، عضو هیئت‌مدیره سازمان تأمین اجتماعی به «قدس» می‌گوید: همه اموری که از آن‌ها به عنوان دخالت دولت در تأمین اجتماعی یاد می‌شود، قانونی بوده و برای هر گونه تغییر در آن‌ها نیاز به تصویب قانون جدید و این موضوع نیز مستلزم مطالعات دقیق و زیاد است.

*دولت‌ها باید ناظر باشند

سهیلا جلودارزاده، نایب رئیس کمیسیون اجتماعی به قدس می‌گوید: سازمان تأمین اجتماعی یک سازمان بیمه‌گر و خصوصی است و مانند خیلی از بیمه‌ها باید براساس اصل سه جانبه گرایی پیش برود. یعنی یکی از ارکانش باید هیئت مدیره باشد که بخش کارگران و بخش کارفرمان هر کدام در آن نماینده داشته باشند و دولت هم باید نقش ناظر را در روابط بین این دو بازی کند اما متأسفانه پس از انقلاب این سازمان جنبه دولتی پیدا کرده است. بر همین اساس منابع مالی آن در زمان جنگ تحمیلی در اختیار دولت قرار گرفت . یعنی پول این صندوق در بانک‌ها با سود چهار درصد یا همان سود کارمزد بود و همین موضوع ضربه سنگینی به این سازمان وارد کرد.

این عضو فراکسیون کارگری مجلس با تأکید بر اینکه سازمان تأمین اجتماعی به هیچ وجه استقلال ندارد، تصریح می‌کند: دلیلش هم این است که دولت به جای ناظر در صندوق تأمین اجتماعی، نقش کارفرما را در آن بازی می‌کند؛ بنابراین اصلاح قانون ساختار جامع تأمین اجتماعی یک ضرورت است.

وی از تلاش فراکسیون کارگری از دوره پنجم مجلس برای اصلاح قانون ساختار جامع تأمین اجتماعی خبر می‌دهد و می‌گوید: ما طرح اصلاح آیین‌نامه این قانون را ارائه دادیم اما رأی نیاورد. بنابراین اگر نمایندگان مجلس باز هم در این زمینه همکاری نکنند ما مجبور نیستیم با آن‌ها همکاری کنیم یا حداقل کاری می‌کنیم که کارگران بفهمند دارد اتفاقی می‌افتد. به هرحال در این زمینه نیازمند عقلانیت مجلس هستیم. نمایندگان تا کی می‌خواهند منتظر باشند و ببینند که حق با کدام بخش است. همه می‌بینیم که با شرایط فعلی همه چیز از بین می‌رود چون دولت و وزارتخانه‌های مختلف به سازمان تأمین اجتماعی به عنوان هلو نگاه می‌کنند. مثلاً وزارت بهداشت در طول سه سال اخیر سه تهاجم گسترده و همه جانبه به سازمان تأمین اجتماعی انجام داده تا از طریق برنامه و بودجه، این سازمان را زیر پوشش مجموعه خودش ببرد که البته با تلاش ما این اتفاق نیفتاد.

جلودارزاده با اشاره به ضرورت حفظ منابع مالی و موجودیت سازمان تأمین اجتماعی، می‌گوید: همین حالا برای پرداخت حقوق بازنشستگان از بانک وام گرفته‌ایم. یعنی اکنون وضعیت این سازمان از حالت سر به سر گذشته است و درآمد آن پاسخگوی پرداخت حقوق بازنشستگانش نیست. حال با افزایش ورشکستگی واحدهای تولیدی، منابع صندوق تأمین اجتماعی روز به روز کاهش می یابد. با این شرایط نمی‌توان آینده خوبی برای سازمان متصور بود.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: تامین اجتماعی کارگران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۶۱۵۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تایید بیمه تأمین اجتماعی ۲۲۴ نفر از شاغلان صنایع‌دستی استان گلستان

به‌گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان با اعلام این خبر گفت: از سال گذشته بحث بیمه هنرمندان با پیگیری‌های وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و با دستور اکید رئیس‌جمهوری در دستور کار قرار گرفت.   محمدجواد ساوری خاطرنشان کرد: نظر به ابلاغ دستورالعمل وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در خصوص بیمه کردن افراد جدید از شاغلان صنایع‌دستی شناسه‌دار و در اجرای قانون حمایت از هنرمندان، استادکاران و فعالان صنایع‌دستی مصوب ۹۶/۱۱/۱۸، تعداد ۲۲۴ نفر متقاضی در استان گلستان مورد تأیید وزارتخانه و سازمان تأمین اجتماعی قرار گرفتند.   او یادآور شد: از سنوات گذشته تعداد ۴۲۷ نفر از صنعتگران استان در لیست انتظار بیمه بوده‌اند که از این تعداد ۲۲۴ نفر از سوی وزارتخانه تائید و به استان ابلاغ شدند.   ساوری با اشاره به این‌که فعالان حوزه صنایع‌دستی و رشته‌های فعال در استان گلستان بسیار گسترده هستند و تعدادی از این هنرمندان از گذشته نیز دارای خدمات بیمه تأمین اجتماعی بودند، اظهار امیدواری کرد با شروع روند جدید بتوانیم در ادامه، زمینه بهره‌مندی سایر هنرمندان را نیز برای استفاده از این خدمات فراهم کنیم.   مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان در ادامه تأکید کرد: افراد برای بیمه شدن علاوه بر مجوز میراث‌فرهنگی باید کارت فنی حرفه‌ای نیز داشته باشند ازاین‌رو به همه صنعتگران صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی شناسه دار استان تأکید می‌شود در اسرع وقت با مراجعه به اداره فنی و حرفه‌ای نسبت به اخذ کارت مهارت اقدام کنند.

دیگر خبرها

  • جزئیات بن خرید از نمایشگاه کتاب برای دانشجویان اعلام شد
  • هدیه ۴۰۰ هزار تومانی تامین‌اجتماعی به بیمه‌شدگان برای خرید کتاب
  • هدیه ۴۰۰ هزار تومانی خرید کتاب برای بیمه‌شدگان جدید تامین اجتماعی
  • ارائه رایگان ۴۴ میلیون خدمت دارویی به بیمه‌شدگان در مراکز درمانی تأمین‌ اجتماعی
  • تایید بیمه تأمین اجتماعی ۲۲۴ نفر از شاغلان صنایع‌دستی استان گلستان
  • ارائه رایگان ۴۴ میلیون خدمت دارویی به بیمه‌شدگان در مراکز درمانی تأمین‌اجتماعی
  • ارائه رایگان ۴۴ میلیون خدمت دارویی به بیمه‌شدگان در مراکز درمانی
  • ارائه ۴۴ میلیون خدمت دارویی به بیمه‌شدگان تامین‌ اجتماعی
  • سازمان تامین اجتماعی در تحقق شعار سال نقش کلیدی دارد
  • تأیید بیمه تأمین اجتماعی ۱۰۹ هنرمند صنایع دستی در مشهد مقدس