Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-02@13:26:23 GMT

خودروسازان یکبار هم که شده افشاگری کنند!

تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۶۶۲۵۹

دبیر انجمن واردکنندگان خودرو با بیان اینکه خودروسازان همواره از نیروی مازاد در صنعت خودروسازی شکایت دارند، تصریح کرد: برای یک بار هم که شده لیست مسئولانی که نیروی مازاد به این صنعت تحمیل می کنند را افشا کنند.

برنامه " مناظره " رادیو گفت و گو با موضوع جولان دلال ها در بازار خودرو و دامن زدن به نرخ های غیر واقعی و حبابی در این بازار با حضور مهدی دادفر ، دبیر انجمن واردکنندگان خودرو روانه رادیو گفت و گو شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهدی دادفر در آغاز با بیان اینکه دلالی را با مفهوم رایج آن نمی پذیرم ، اظهار کرد : دلالی در قانون تجارت تعریف شده است و کار نادرستی نیست چون معامله ای را انجام می دهد. متاسفانه ما همیشه به دنبال دشمن سومی برای افزایش قیمت ها هستیم ، مشکلات و نواقص واقعی را نمی بینیم و به دنبال حل آنها نیستیم.

وی افزود : مطمئنا سودجویان از شرایط فعلی بازار کمال استفاده را می برند اما این سودجویی به آن میزان نیست که بازار را تحت تاثیر خود قرار دهد.فرض کنیم از جمعیت میلیونی خریدار خودرو 100 نفر سودجو باشند تا چه میزان می توانند اثرگذار باشد؟ مشکل اینجاست که ما به خواست مردم برای داشتن یک خودرو باکیفیت داخلی یا خارجی احترام نمی گذاریم و تا زمانی که این نگاه اصلاح نشود مشکل حل نخواهد شد.

دبیر انجمن واردکنندگان خودرو مشکل بازار فعلی را کاهش تولید خودرو دانست و بیان کرد : مسلما کاهش تولید کالا سبب افزایش قیمت آن می شود.در کشوری که سالیانه به 1میلیون و 700 هزار دستگاه خودرو نیاز دارد ، در حالی تولید این کالا بسیار کمتر از این تعداد است نباید توقعی جز افزایش قیمت داشته باشیم.

دادفر تاکید کرد : عدم وجود برنامه ریزی در تجارت ، واردات و تولید خودرو و همچنین بی توجهی به مدیریت تولید ، انبارش کالا ، ضریب ریسک و آینده نگری از یک سو و وارد کردن عوامل اخلال گر در نظم بازار مانند بخش نامه ها و قوانین توسط حاکمیت از سوی دیگر چنین بازار آشفته ای را ایجاد کرده است.

وی در ادامه برنامه مناظره رادیو گفت و گو خاطر نشان کرد : برنامه ریزی تولید در خودروسازی وجود نداشته تا قطعات مورد نیاز در طی این سال ها تهیه شود و برای خودرو سازان مهم نیست قیمت یک خودرو چقدر افزایش یابد چون حکم قیمتی را وزیر تعیین می کند و خودروسازان هر زمان با کمبود بودجه شوند دولت به آنها پول می دهد.

دبیر انجمن واردکنندگان خودرو از خودروسازان داخلی خواست برای یک بار دست به افشا گری بزنند و لیست نیروهای مازادی که از طرف نمایندگان مجلس و دیگر مسئولان به آن ها تحمیل شده اند و همیشه از آن گلایه دارند را منتشر کنند.

دادفر با تاکید بر اینکه تنها راه نجات خودروسازی ، واگذاری مطلق به بخش خصوصی است ، تصریح کرد : اگر در دولت و وزارت صنعت هزاران وزیر دیگر در راس کار قرار بگیرند از پست مدیرعاملی سایپا و ایران خودرو نخواهند گذشت.بخش خصوصی درباره اموال خود دلسوزی به خرج می دهد و تا نهایت توان خود برای پابرجا ماندن مجموعه خود تلاش می کند. بنابراین بهترین راه سپردن این مسئولیت به اهل آن است.

وی در پایان برنامه مناظره رادیو گفت و گو به قطعه سازان هم پیشنهاد داد در ازای مطالبات خود ، شرکت های زیر مجموعه خودروسازی را دریافت کنند و با یکدیگر تعاونی های مختلف تشکیل دهند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: خودرو خودروسازان بازار خودرو واردكنندگان خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۶۶۲۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده

به گزارش «نماینده»،محمدرضا پورابراهیمی در پاسخ به اینکه چرا سهام شرکت‌هایی مانند خودروسازی‌ها با وجود گران شدن قیمت محصولات تولیدی آن‌ها، رشد نمی‌یابد، گفت: برخی از شرکت‌ها زیان انباشته سنگینی دارند و هرچه که سود نیز کنند، تازه بخشی از زیان آن‌ها کاهش می‌یابد و با این سود شرکت به درجه مطلوبی نمی‌رسند، مانند فردی که به درآمد مناسبی می‌رسد اما تازه باید بدهی‌های قبلی خود را پرداخت کند، البته این افزایش قیمت می‌تواند به عنوان یک خبر مثبت باشد.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی درباره وضعیت صنعت خودرو، بیان کرد: اولین نکته این است که بهای تمام شده تولید اقلام مصرفی در کشور ما بالاتر از متوسط قیمت تولید در کشورهای پیشرفته و متوسط است؛ به طور مثال اگر قیمت تولید هر تن آهن در ایران یک عدد مشخص باشد در سایر کشورها این عدد کمتر است.

وی در تشریح دلایل افزایش بهای تمام شده تولید، اضافه کرد: دانش فنی و تکنولوژی پایین در بخشی از صنایع و ارزان بودن قیمت حامل‌های انرژی که انگیزه‌ای برای بهبود این وضعیت ایجاد نمی‌کند و سوء مدیریت موجب شده بالا بودن بهای تمام شده تولید شده است.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم تصریح کرد: نکته دوم این است که ما نمی‌توانیم با سیاست دستوری قیمت‌ها را مدیریت کنیم، این سیاست موجب شده که یک قیمت بازار و یک قیمت کارخانه ایجاد شود این تفاوت قیمت به جیب دلالان می‌رود و سهمی از آن نصیب مردم نمی‌شود، عملا مردم در حال حاضر با قیمت‌های بازار خرید و فروش می‌کنند که پیشنهاد ما این بود که با سازوکار بازار سرمایه می‌توان کشف قیمت انجام داد تا با این روش قیمت بالا شکسته و کاهش یابد در واقع زمانیکه خودرو در حجم سنگین در قیمت بالا عرضه شود، قیمت خود به خود پایین می‌آید.

وی در ادامه توضیح داد: به جای اینکه ما قیمت را پایین نگه داریم که به واسطه این وضعیت تقاضا افزایش یابد، در قیمت بالا حجم زیاد عرضه شود تا قیمت به تدریج کاهش یابد، روش رسیدن ما به قیمت‌های پایین این نیست که دستوری قیمت را پایین نگه داریم باید قیمت بازاری را از بالا با عرضه سنگین و ایجاد مزیت‌هایی در کیفیت خودروها مهار قیمتی کنیم.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه سیاست دولت در دو قیمتی کردن تحریک تقاضا است، ادامه داد: این سیاست موجب شده که فردی که به خودرو نیز نیاز ندارد، به منظور کسب سود برای خرید خودرو ثبت‌نام کند این در حالی است که در هیچ کشوری این گونه عمل نمی‌کنند.

وی همچنین به تصویب پایه‌های مالیاتی و سوداگری و ابلاغ آن ظرف ماه‌های آینده اشاره کرد و افزود: باید سوداگری در بازار خودرو حذف کرد تا تقاضا در بازار واقعی شود.

پورابراهیمی درباره واردات خودرو نیز بیان کرد: واردات خودرو باید انجام شود تا شرکت‌های داخلی با خارجی رقابت کنند، در بلندمدت نیز از طریق سرمایه‌گذاری مشترک به تولید خودرو با بهای تمام شده پایین و باکیفیت که صادراتی نیز باشد، برسند؛ زمانی می‌توانیم ادعا کنیم که خودروی باکیفیت تولید می‌کنیم که سایر کشورها این خودرو را خریداری کند، این مهم زمانی اتفاق می‌افتد که انرژی، فولاد و... در کنار سرمایه گذاری که دانش فنی دارد، لحاظ شود.

دیگر خبرها

  • تجهیز خودرو‌ها به ردیاب برای جلوگیری از سرقت خودرو
  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • برای فروش سفره یکبار مصرف چه باید کرد
  • قطع سهمیه خودرویی «مادران» و «فرسوده‌ها»؟
  • خودروسازان به ازای هر ۱ میلیون دلار ارز تخصیصی، چه تعداد خودروی نو تولید کردند؟
  • راه‌های تشخیص کالای تقلبی از اصلی در بازار لوازم یدکی خودرو | علامت استاندارد تقلبی یا اصل؟
  • روند خوب تولید؛ توقف فروش رسمی/خودروهای تولیدی کجا هستند؟
  • یک برگ دیگر از ناکارآمدی های دولت سیزدهم/ تولیدات خودروسازان داخلی کجاست؟
  • شوآف «خودرو‌های برقی» در ایران
  • (تصاویر) این ۲ خودروی جدید امسال وارد بازار ایران می‌شوند