Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-29@18:25:06 GMT

حمل یک سوم بار ریلی کشور توسط بخش‌خصوصی

تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۶۶۹۷۵

حمل یک سوم بار ریلی کشور توسط بخش‌خصوصی

وی افزود: حمل‌ونقل ریلی نقش موثری در این بخش دارد و لکوموتیوهای بخش‌خصوصی توانسته‌اند در یک پروسه ۱۰ساله یک سوم حمل بار کشور را بر عهده بگیرند که بسیار قابل‌توجه است. البته سرمایه‌گذاری در این بخش و خرید لکوموتیو و تدارک آن بسیار مشکل بوده و به لحاظ تحریم‌ها، صنایع داخلی فعال در ساخت تجهیزات لکوموتیو دارای مشکلاتی هستند، زیرا عمدتا پروژه‌ها به‌صورت مشارکت با شرکت‌های خارجی صورت می‌گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس کارگروه لکوموتیو انجمن شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی در پاسخ به سوالی راجع به تعداد شرکت‌های دارنده لکوموتیو بخش‌خصوصی گفت: ۵ شرکت اصلی مالک لکوموتیو در کشور با ۱۱۰ دستگاه لکوموتیو، در مالکیت بخش‌خصوصی هستند و از این تعداد، ۴۱ دستگاه آن در اختیار شرکت البرز نیرو بوده که بزرگ‌ترین آنها است. وی افزود: در سال‌های اخیر تحت تاثیر فشار تحریم‌ها، صنعت نگهداری لکوموتیو و تجهیزات آن در کشور رشد خوبی داشته و شرکت‌های زیادی در این زمینه فعال هستند. برای مثال شرکت البرز نیرو با بیش از ۵۵ شرکت ایرانی در زمینه تامین، ساخت و ارائه خدمات فنی کار می‌کنند. هر لکوموتیوی که به ناوگان اضافه می‌شود باعث ایجاد اشتغال قابل‌توجهی شده به‌گونه‌ای‌که به ازای هر لکوموتیو در بخش تعمیر و نگهداری برای ۲ تا ۳ نفر اشتغال ایجاد می‌شود.

مدیر عامل شرکت البرز نیرو گفت: از آنجا که تمامی کارخانه‌های نگهداری و تعمیر لکوموتیو در اختیار شرکت راه آهن هستند و سایر شرکت‌ها باید آنها را برای بهره‌برداری اجاره کنند؛ در شرکت البرز نیرو، اولین کارخانه تعمیر و نگهداری با مالکیت و سرمایه‌گذاری بخش‌خصوصی برای ظرفیت سرویس کامل ۱۰۰ دستگاه لکوموتیو در استان اصفهان درحال احداث بوده و امیدواریم به‌زودی به بهره‌برداری برسد. وی افزود: البرز نیرو حدود ۱۰ درصد بار کشور را حمل می‌کند علاوه بر اینکه در بخش نیرو و تربیت نیروی راهبر انسانی نیز سرمایه‌گذاری کرده‌ایم به‌گونه‌ای‌که بیشترین نیروی لکوموتیوران بخش‌خصوصی کشور با تعداد ۸۵ نفر در اختیار این شرکت بوده و ۳۰ نفر دیگر هم در حال شروع دوره آموزشی خود هستند. رئیس کارگروه لکوموتیو انجمن شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی درباره برنامه‌های توسعه‌ای شرکت‌های خصوصی در حوزه لکوموتیو گفت: تغییرات نرخ ارز و کاهش ارزش پول ملی، هزینه تعمیر و نگهداری لکوموتیو را را افزایش داده و این امر باعث کندی برنامه‌های توسعه‌ای شده است. امروز تمرکز بیشتر شرکت‌ها بر حفظ ناوگان، راه‌اندازی و بازسازی لکوموتیوها است. اگر شرایط اقتصادی بهبود یابد، توسعه لکوموتیوها که به نوعی گلوگاه حمل بار ریلی است، تسریع خواهد شد.

وی افزود: ۷۰ درصد لکوموتیوهای کشور هنوز دولتی هستند و ما باید با لکوموتیوهای دولتی رقابت کنیم که از یکسری یارانه‌های پنهان و آشکار استفاده می‌کنند مثلا از دولت بابت نگهداری در قالب طرح‌های عمرانی پول می‌گیرند، همچنین دارای کارخانه تعمیرات هستند و سرمایه‌گذاری‌های مختلفی برای آنها انجام شده است. به همین علت موضوع توسعه لکوموتیوها با مشکل مواجه است. لطفی در پاسخ به سوالی درباره دلیل عدم واگذاری لکوموتیوهای دولتی گفت: با وجود اینکه در برنامه‌های پنج ساله پیش‌بینی شده بود که لکوموتیوهای دولتی به بخش‌خصوصی واگذار شود، شرکت راه‌آهن نتوانست لکوموتیوی را به بخش‌خصوصی واگذار کند و بیشتر فعالیت‌های بخش‌خصوصی در زمینه تعمیرات، نگهداری و بازسازی لکوموتیو است. مثلا یکی از فعالیت‌های شرکت البرز نیرو بازسازی و مدرن‌سازی لکوموتیو است و در این مورد چند قرارداد نیز از طریق مناقصه با شرکت راه‌آهن دارد. از جمله بازسازی و مدرن‌سازی ۲۸ دستگاه لکوموتیو و قرارداد تعمیر و نگهداری ۴۵ دستگاه لکوموتیوهای GE (جنرال‌الکتریک) راه آهن در شهرستان بافق. وی افزود: به دلیل اینکه لکوموتیو یک دستگاه استراتژیک برای شرکت راه‌آهن است همیشه این نگرانی بوده که اگر لکوموتیوهای خود را واگذار کند و این لکوموتیوها به هر دلیلی نتواند کار کند، حمل‌ونقل کشور صدمه می‌خورد. کشور بیش از ۲۰ سال است که تحریم است و بخشی که بیشترین صدمه را از تحریم می‌بیند بخش لکوموتیو است. دسترسی ما به منابع لازم محدود شده و در نگهداری نیز مشکلاتی داریم که با کمک صنایع داخلی سعی می‌کنیم نیازهای این بخش را مرتفع کنیم.

رئیس کارگروه لکوموتیو انجمن شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی درباره تامین قطعات مورد نیاز از منابع داخلی گفت: در لکوموتیوهایی که سابقه بیشتری در کشور دارند درصد تامین قطعات داخلی خیلی بیشتر بوده مثلا لکوموتیوهای GM (جنرال موتورز) و GE (جنرال الکتریک) بالای ۵۰ تا ۶۰ درصد قطعات در داخل کشور تامین می‌شود، ولی درباره لکوموتیوهای جدیدتر، وابستگی بیشتری به قطعات خارجی دارند و جدای این، صنایع داخلی نیز برای تولید قطعات، مشکلات خاص خود را دارند. وی با اشاره به موانع و مشکلات شرکت‌های دارنده لکوموتیو گفت: جدا از بحث تحریم‌ها، مهم‌ترین مشکل در تامین سرمایه است. هزینه خرید یک لکوموتیو از ۵/  ۱ تا ۴ میلیون یورو بسته به مدل و نوع عملکرد آن متغیر است که هزینه بسیار بالایی است و برای تامین آن باید به سیستم بانکی و راه‌های تامین سرمایه مراجعه کرد. لطفی افزود: سال گذشته در شرکت البرز نیرو برای اولین بار در حوزه لکوموتیو در سال ۹۷ از بازار سرمایه مبلغ ۱۰۵ میلیاردتومان برای خرید ۱۲ دستگاه لکوموتیو تامین سرمایه کردیم. به علت طولانی شدن مراحل تامین با گرانی نرخ ارز مواجه شدیم و ارزش این پول کاهش یافت و هنوز نتوانسته‌ایم این طرح را اجرا کنیم. تنها۲ دستگاه از لکوموتیوها تامین شده و برای ۱۰ دستگاه دیگر آن به علت تغییر نرخ ارز با مشکل مواجه شدیم.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۶۶۹۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار‌های صادراتی خود را در کشور‌های اروپایی توسعه می‌دهیم

محمد خزامی رئیس صادرات شرکت فولاد اکسین خوزستان با اشاره به بحث صادرات محصولات شرکت فولاد اکسین خوزستان گفت: شرکت فولاد اکسین خوزستان به عنوان تنها تولیدکننده ورق‌‎های فولادی API در کشور، بازیگر تعیین‌کننده‌ای در تامین این محصول استراتژیک در بازارهای ایران و جهان به شمار می‌آید.

او با اشاره به اینکه ورق‌های API محصولی استراتژیک و غیرقابل جایگزین در توسعه زیرساخت‌های صنایع نفت، گاز و پتروشیمی به حساب می‌آیند، افزود: این ورق ها از خواص مقاومت مناسبی در مقابل عوامل بیرونی مانند خوردگی و شکستگی برخوردار هستند و ار این رو جایگاه بسیار ویژه‌ای در صنایع مختلفی از جمله نفت و گاز و پتروشیمی دارند.

رئیس صادرات شرکت فولاد اکسین خوزستان ادامه داد: نقش‌آفرینی شرکت فولاد اکسین خوزستان در تامین این ورق فولادی برای توسعه زیرساخت‌های نفت‌وگاز کشور به خصوص پروژه خط انتقال نفت گوره به جاسک و همچنین رشد روزافزون صادرات ورق های فولادی عریض و کسب سهم این شرکت از بازارهای کشورهای اروپای غربی، حاشیه خلیج فارس و آسیای میانه خود مهر تاییدی بر سطوح بالای کیفیت محصول و ظرفیت‌های شرکت فولاد اکسین خوزستان در تامین ورق‌های فولادی عریض است.

خزامی با تاکید بر جایگاه ویژه شرکت فولاد اکسین در تامین این ورق‌ها یادآور شد: بدون شک شرکت فولاد اکسین خوزستان، با توجه به مسیر و روند رشد تولید و فروشی که در ماه‌های اخیر در پی گرفته است، در آینده‌ای نزدیک بازارهای صادراتی خود را در سایر کشورها نیز توسعه خواهد داد. 

او افزود: در همین راستا شرکت فولاد اکسین خوزستان به شکلی پررنگ و قدرتمند در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی (ایران اکسپو) حضور یافته است تا به این ترتیب ضمن تشریح و معرفی توانمندی‌ها، ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های کم‌نظیر خود در سطح کشور، منطقه و حتی جهان، زمینه مناسبی را برای معرفی محصولات، توسعه بازارهای بین‌المللی، نقش‌آفرینی در تامین نیاز مصرف کنندگان ورق های فولادی عریض و کسب سهم بیشتر از بازار کشورها به ویژه کشورهای اروپایی و در انتها صادرات محصولات خود ایجاد کند. 

این نمایشگاه تا ۱۲ اردیبهشت ماه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • بازار‌های صادراتی خود را در کشور‌های اروپایی توسعه می‌دهیم
  • پانزدهمین اجلاس روسای راه‌آهن‌های کشور‌های اکو برگزار می‌شود
  • آیت الله علم الهدی: آزادراه حرم تا حرم تامین مالی شود
  • تامین زمین از مولفه‌های مهم در اجرای طرح نهضت ملی مسکن
  • راه آهن، لکوموتیو کنسرسیوم را توقیف کرده است؛ افغانستان به دنبال استفاده از کریدور لاجورد
  • راه‌آهن، لکوموتیو کنسرسیوم را توقیف کرده است/ افغانستان به‌دنبال استفاده از کریدور لاجورد
  • بخش خصوصی ریلی توان توسعه ندارد
  • چگونگی مردمی‌سازی توسعه بالادست صنعت نفت و گاز با توان بخش خصوصی و سرمایه‌های خرد مردمی
  • نهاده‌های مورد نیاز مرغداران تامین شد
  • مرغ؛ از «تولید و تامین بازار داخل» تا «ارزآوری و صادرات»