Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-28@09:08:44 GMT

عوارض مرگبار فشارخون را بشناسید

تاریخ انتشار: ۱۴ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۷۱۲۰۲

عوارض مرگبار فشارخون را بشناسید

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بیماری فشارخون که از آن به عنوان «قاتل بی صدا» یاد می‌شود، عوارض ناگواری به دنبال دارد که در صورت عدم تشخیص و کنترل آن، می‌تواند سلامت افراد را تهدید کند.

 فشار خون بالا به عنوان یک بیماری خطرناک و کشنده، تا وقتی که فرد را درگیر یک بیماری خطرناک نکند، نمایان نمی‌شود و همین مسئله باعث می‌شود روند تشخیص و کنترل این بیماری، به تأخیر بیافتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که ما می‌توانیم با «چکاب» منظم، از وضعیت سلامت خودمان آگاه شویم.

علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت، می‌گوید: ۴۰ درصد جمعیت کشور از بیماری فشار خون خود اطلاعی نداشته و حتی نیمی از افرادی که از فشار خون خود مطلع هستند نیز، فشار خون خود را کنترل نکرده و به دنبال درمان نیستند.

وی با بیان اینکه مصرف نمک در کشور ۲ تا ۳ برابر استاندارد جهانی است، می‌افزاید: کاهش ۳۰ درصدی نمک مصرفی مردم، نقش بسیار مؤثری در کاهش آمار فشار خون بالا و بیماری‌های غیر واگیر دارد. مردم باید سعی کنند در طبخ غذا نمک کمتری استفاده کنند. همچنین مصرف فست فود‌ها و غذا‌های کنسروی را محدود کرده و از تنقلات شور استفاده نکنند.

رئیسی در عین حال به صنایع غذایی اشاره می‌کند و می‌گوید: ضرورت دارد که صنایع غذایی، میزان نمک مصرف شده در فرآوری غذا‌ها را کاهش دهند.

فشار خون می‌تواند خطر آفرین باشد

اگرچه افزایش فشار خون ناشی از استرس گذراست، اما اگر ادامه یابد، می‌تواند خطر آفرین باشد. برخی افراد با مصرف سیگار یا الکل سعی دارند بر استرس خود غلبه کنند که این عوامل، خود فشارخون را افزایش داده و اوضاع فرد را وخیم‌تر می‌کند. همچنین، برخی بیماری‌های مزمن از جمله بیماری کلیه، دیابت، چربی خون بالا و…، خطر پر فشاری خون را افزایش می‌دهند.

برخی بیماری‌های مزمن از جمله بیماری کلیه، دیابت، چربی خون بالا و…، خطر پر فشاری خون را افزایش می‌دهند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که بیش از ۵۰ درصد افراد بزرگسال بدون اینکه خود بدانند، مبتلا به فشار خون بالا هستند. فشار خون بالا علائم اختصاصی ندارد به همین دلیل این بیماری را «قاتل بی‌صدا» نام نهاده‌اند.

عوامل خطر ابتلاء به فشارخون بالا

هرچه سن بالاتر می‌رود، خطر ابتلاء به فشارخون بالا نیز بیشتر خواهد شد. در سنین میانسالی فشارخون بالا در آقایان شایع‌تر است و فشارخون بالا در خانم‌ها بعد از سن یائسگی بیشتر است. ضمن اینکه احتمال بروز این اختلال در فرزندان والدینی که بیماری فشار خون بالا دارند، بیشتر است.

هرچه وزن فرد بیشتر باشد، برای تغذیه و اکسیژن رسانی اندام‌ها، خون بیشتری باید پمپ شود و هرچه حجم خون بیشتر شود، فشار وارد بر دیواره عروق بیشتر می‌شود.

فعالیت بدنی ناکافی و استعمال سیگار و تنباکو، از دیگر عوامل ابتلاء به این عارضه است و سیگار نه تنها فشار خون را سریع می‌کند و به طور موقت بالا می‌برد، بلکه مواد شیمیایی آن به شدت به لایه داخلی دیواره عروق شریانی آسیب می‌رساند. این امر موجب تنگ‌تر شدن شریان‌ها شده و فشار خون را بالا می‌برد.

خوردن غذا‌های پر نمک موجب نگهداشتن مایعات در بدن می‌شود و با افزایش حجم خون، فشار خون را بالا می‌برد
خوردن غذا‌های پر نمک موجب نگهداشتن مایعات در بدن می‌شود و با افزایش حجم خون، فشار خون را بالا می‌برد. کمبود پتاسیم در غذا‌های روزانه از عوامل ابتلاء به فشار خون است، زیرا پتاسیم موجب ایجاد تعادل میزان سدیم در سلول‌های بدن بوده و اگر در غذای روزانه، پتاسیم کافی نباشد و یا بدن ذخیره پتاسیمی نداشته باشد، سدیم در خون تجمع پیدا می‌کند.

کمبود شدید ویتامین D در تغذیه و مصرف الکل، از دیگر علل ابتلاء به فشار خون بالا است.

ایرانی‌ها زیاد نمک می‌خورند

هدایت حسینی رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، با عنوان این مطلب که بیشترین سهم دریافت نمک نهفته از طریق مواد غذایی در سبد غذایی ایرانیان مربوط به نان، پنیر و دوغ است، می‌گوید: متأسفانه سرانه مصرف نمک طعام روزانه در ایران بیش از دو برابر مقدار استاندارد جهانی است که برای اجتناب و پیشگیری از بروز بیماری‌ها به ویژه پرفشاری خون باید این فرهنگ تغذیه‌ای در کشور اصلاح شود.

وی می‌افزاید: نتایج مطالعات انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، نشان می‌دهد که در حدود ۵۳ درصد نمک دریافتی روزانه در سبد غذایی ایرانی‌ها از طریق نمک اضافه شده به غذا، ۵.۱۲ درصد از طریق نان، ۳/۵ درصد از طریق پنیر، ۷/۴ درصد از طریق دوغ و مابقی از طریق سایر منابع غذا یی تأمین می‌شود.

مصرف زیاد غذا‌ها و تنقلات حاوی نمک زیاد در کودکان سبب عادت کردن ذائقه آن‌ها به طعم شوری شده و با گرایش آن‌ها به مصرف نمک بیشتر، احتمال ابتلاء به فشار خون بالا در بزرگسالی افزایش می‌یابد. انواع محصولات غذایی مانند سوسیس، کالباس، پیتزا و سایر انواع فست فودها، کنسروها، خیارشور، تنقلات شور مثل چیپس و انواع پفک حاوی مقادیر زیادی نمک هستند.

این در حالی است که نمک باید به مقدار بسیار کم و در حد ۵ گرم در روز مصرف شود. افرادی که سن آن‌ها بالای ۵۰ سال است و یا مبتلا به فشار خون بالا و بیماری‌های قلبی عروقی هستند، باید روزانه کمتر از ۳ گرم نمک مصرف کنند و این مقدار کم نمک نیز باید فقط از نوع تصفیه شده یددار باشد.

شاید مهلک‌ترین عوارض فشار خون بالا، وقوع سکته مغزی باشد که باید به فکر بود و برای پیشگیری از ابتلاء به این عارضه خطرناک، از همین حالا مصرف غذا‌های با نمک را کاهش داده و محدود کرد.

منبع: مهر

انتهای پیام/

سلامت افراد با «نمک» در خطر است

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانستنی ها اخبار سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۷۱۲۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیامک سازمان آب به شهروندان برای ذخیره آب چه معنایی دارد؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد که علت ارسال این پیامک، احتمال قطع شدن آب شرب منازل به‌دلیل فرسودگی شبکه آب شهری تهران و افت ۱۰درصدی بارندگی نسبت به سال گذشته است.

آخرین پیامک ارسال شرکت آبفا که بسیاری از شهروندان پایتخت را نگران کرد به این شرح بود: «شرکت آب و فاضلاب استان تهران/ مشترک محترم به شماره پرونده:... با توجه به مبحث شانزدهم مقررات ملی ساختمان فراهم‌سازی مخزن ذخیره آب با گنجایش حداقل ۷۵لیتر برای هر نفر الزامی است. لطفا اقدامات لازم را در این خصوص به عمل آورید.»

سوالی که پس از دریافت این هشدار در ذهن شهروندان ایجاد شد، این بود که آیا در تابستان سال‌جاری نیز با قطعی آب روبه‌رو خواهیم بود؟

هدف تعبیه مخزن، کنترل فشار آب است

یک منبع آگاه در گفتگو با ما هدف از ارسال این پیامک را جلوگیری از مشکلاتی عنوان کرد که در سال گذشته برای تهرانی‌ها ایجاد شده بود. این منبع آگاه افزود: در سال گذشته با گرم شدن هوا و افزایش میزان مصرف، جریان آب با افت فشار مواجه شد و در نتیجه این افت فشار، تعداد قابل‌توجهی از شهروندان تهرانی روی کنتور‌های آب، پمپ نصب کردند تا آب به طبقات بالا نیز برسد. این پمپ‌ها با ایجاد مکش بیشتر نسبت به فشاری که شرکت آب قرار داده بود، موجب شدند تا حق افرادی که پمپ ندارند، تضعیف شود.

این منبع آگاه تاکید کرد: مطابق قانون، ساختمان‌ها ملزم هستند پمپ با نصب اصولی داشته باشند. همچنین وجود مخزن آبی که به ازای هر نفر ۷۵لیتر گنجایش داشته باشد ضروری است. میزان ۷۵لیتر صرفا یک پیش‌بینی استاندارد است، ولی ساختمان‌ها می‌توانند مطابق پیش‌بینی خود از میزان مصرف، آب ذخیره کنند.

 در صورت نصب این پمپ‌ها، آب با آرامش وارد مخازن می‌شود، در تایم اوج مصرف، فشار در مناطق کاهش نمی‌یابد و در زمان کاهش مصرف، با فشار بسیار زیاد روبه‌رو نخواهیم بود که این امر از هدررفت آب جلوگیری می‌کند. این مقام آگاه گفت: سال گذشته بارندگی سیل‌آسا در سد کرج، موجب انسداد خروجی سد شد و هشت‌روز آب‌رسانی به تهران قطع شد.

در این شرایط مردم با شنیدن اخبار دچار اضطراب شدند و آب جمع‌آوری کردند. پس از چند روز که شهروندان تهرانی قطعی آبی را تجربه نکرده بودند این آب‌های ذخیره‌شده به درون چاه ریخته شد که به هدررفت میزان قابل‌توجهی آب منجر شد. همچنین این مقام مسوول در پاسخ به این سوال که آیا خانه‌ها در تهران به مخزن آب مجهز هستند، گفت: تعداد قابل‌توجهی از ساختمان‌ها، خانه‌ها و ویلا‌ها به منبع آب و پمپ اصولی مجهز هستند.

این منبع آگاه بیان کرد: تا امروز برنامه‌ای برای قطعی آب در تابستان در دستور کار قرار نگرفته است و دراین پیامک اجباری وجود ندارد و فقط جهت ایجاد آرامش بیشتر در بین مردم و جریان آب اطلاع‌رسانی شده است.

شرایط هشدارآمیز بحران آبی

رضا حاج کریم، رئیس هیات‌مدیره فدراسیون صنعت آب ایران در این باره به «دنیای‌اقتصاد» می‌گوید: براساس مقررات ملی ساختمان، مبحث ۱۶، هر شهروند موظف است حداقل ۷۵لیتر آب ذخیره داشته باشد که این امر به معنای کمبود آب نیست و می‌توان گفت دومساله متفاوت هستند.

در حال حاضر شهر تهران با فرسودگی شبکه آب مواجه است و این پیام در جهت کنترل فشار وارد بر شبکه اتخاذ شده است.

این مقام مسوول با اشاره به اینکه سال‌هاست مشکل کم‌آبی وجود دارد، گفت: به طور متوسط، در سال حدود ۴۰۰میلیارد مترمکعب بارندگی داریم. از این میزان، ۱۰۰میلیارد مترمکعب ذخیره می‌شود که مجاز هستیم تا سقف ۴۰میلیارد مترمکعب از این ذخیره آبی را مصرف کنیم تا به آب‌های زیرزمینی آسیبی وارد نشود، ولی در حال حاضر، سالانه ۹۲میلیارد مترمکعب از ذخایر را استفاده می‌کنیم.

منبع: دنیای اقتصاد

tags # اخبار اجتماعی سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟

دیگر خبرها

  • مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید
  • پیامک سازمان آب به شهروندان برای ذخیره آب چه معنایی دارد؟
  • پشت صحنه پیامک «آبفا»
  • عوارض مصرف خودسرانه این دارو‌ها
  • هشدار مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • افرادی که فشار خون بالا دارند ماست را با این ماده غذایی ترکیب کنند
  • تهدیدات مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • عوارض مصرف بیش از اندازه برنج سفید
  • تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت