Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیدعلی سرابی، قائم مقام مرکز طبع و نشر قرآن کریم در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا درباره اهداف کتابت قرآن به خط کاتبان ایرانی که به تازگی از سوی دارالکتابه به چاپ رسیده و فراهم بودن این زمینه برای سایر کاتبان، گفت: دارالکتابه از اوایل دهه 90 فعالیت می‌کند و مهم‌ترین هدف آن ایجاد فضا و جریان فرهنگی در حوزه کتابت قرآن در کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کتابت قرآن و خط نسخ اصولاً در حدود نیم قرن اخیر قبل از پیروزی انقلاب اسلامی مورد بی‌مهری قرار گرفت و ما از اواسط دوره قاجار کاتبان بزرگی را داشتیم و حتی پیش از آن در دوره صفویه که در اوج خودش مرحوم نیریزی وجود داشت و بعد هم کاتبان بسیاری آمدند، تقریباً 50 سال پیش از انقلاب اسلامی، خط نسخ و کتابت قرآن دچار یک نوع رکود شد.
وی با تأکید بر اینکه تأسیس دارالکتابه به نوعی رفع مظلومیت از این هنر اصیل و نورانی بود، ادامه داد: هدف هم ایجاد یک جریان فرهنگی قوی در حوزه کتابت قرآن در جامعه بود و در بستر این جریان فرهنگی، تولید مصاحف کاربردی که عیار هنری بالایی داشته باشند به منظور استفاده‌‌های مختلف مد نظر قرار گرفت. در این راستا بعد از حدود دو سال که برنامه‌های فشرده‌ آموزشی با دعوت از اساتید داخلی و با دعوت از اساتید غیر ایرانی در دارالکتابه داشتیم به این نقطه رسیدیم و احساس کردیم که در حال حاضر وقت آن رسیده که جوانان کاتب با ذوق و باهوش کشور دست به کتابت قرآن بزنند.
سرابی تصریح کرد: لذا چند سفارش داده شد البته اینکه می‌گویم سفارش به این معنا نیست که ارقام هنگفتی را به بعضی‌ها دادیم بلکه با ارقام بسیار اندک آن هم در قالب یک صندوق حمایتی و به صورت وام قرض‌الحسنه، چند نفر از کاتبان جوان و استعدادهای درخشان دارالکتابه، کتابت کردند که در یکی دو سال اخیر، حدود سه یا چهار نمونه رونمایی شد است.
قائم مقام مرکز طبع و نشر قرآن کریم تأکید کرد: در حال حاضر نیز تقریباً حدود هفت و یا هشت مورد از جمله دو نفر از بانوان کاتب، مشغول کتابت قرآن هستند که امیدواریم به تدریج امسال و سال آینده این کارها تمام شود.
وی با اشاره به ویژگی این نوع کتابت، بیان کرد: این کتابت‌ها با در نظر گرفتن ویژگی سهولت در خواندن و سهولت در آموزش و همچنین برای کاربرد و مصارف‌های مختلف است؛ یعنی کتابت‌هایی باشد که برای امر آموزش و خواندن مبتدیان و جلسات قرآن مناسب باشد. همان ویژگی که در قرآن عثمان طه دیده می‌شود که دلیل رواج قرآن عثمان طه، نوع کتابت سهل و آسان بوده است.
سرابی با اشاره به دومین ویژگی طراحی برای مصارف و کاربردهای مختلف، بیان کرد: مثلاً برای اهدای قرآن جمهوری اسلامی به کشورهای منطقه عرب زبان از نسخ عربی استفاده می‌کنیم و کاتبانی مشغول به این کار هستند که تبحر آنها در نسخ عربی است، برای کشورهایی که فارسی زبان هستند مثل ایران، تاجیکستان، افغانستان، تا حدودی ترکمنستان از نسخ ایرانی استفاده می‌کنیم که برای آن‌ها مأنوس‌تر است.
قائم مقام مرکز طبع و نشر قرآن کریم ادامه داد: همچنین برای کشورهای منطقه شبه قاره و شرق آسیا از نسخ شبه قاره استفاده کردیم که البته قرآن شبه قاره کامل شد و به چاپ هم رسید؛ یعنی با این رویکردهای کاربردی و آموزشی تولید می‌شود، البته تا آن زمانی که به آن نقطه اوج هنری و در واقعه به یک نسخه پخته با عیار بالای هنری و متناسب با ذائقه امروزه برسیم، ممکن است چند سالی دیگری هنوز طول بکشد.
سرابی اضافه کرد: اما مصاحفی که در واقع تولید شد به تأیید و اذعان اهل فن در نوع خودش بی‌نظیر و در کشور کم سابقه است؛ یعنی هم از عیار قابل قبولی برخوردار است و هم نکته تسهیل در امر آموزش در آن رعایت شده و متجلی است.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا فعالیت های قرآنی مؤسسات قرآنی کتابت قرآن قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۷۱۲۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی در دستان iOS 18!

ایتنا - ماه آینده، اپل قصد دارد از سیستم عامل iOS 18 برای گوشی‌های آیفون رونمایی کند، این شرکت آمریکایی در حال آماده شدن برای ارائه یکی از بزرگ‌ترین اصلاحات iOS تا‌کنون، در کنفرانس توسعه دهندگان جهانی اپل در سال 2024 است. 
طبق اطلاعات فاش شده، سیستم عامل iOS 18، بسیاری از قابلیت‌ها و ویژگی‌های جدیدی را ارائه می‌دهد که از هوش مصنوعی پشتیبانی می‌کنند. 

به گزارش ایتنا، از ویژگی‌های آینده هوش مصنوعی گرفته تا پشتیبانی از RCS؛ آنچه تاکنون درباره iOS 18 می‌دانیم، در اینجا آمده است.

سیری و سافاری از هوش مصنوعی پشتیبانی می‌کنند
تیم کوک، مدیر عامل اپل توضیح داد که iOS 18 مجهز به بسیاری از ویژگی‌های جدیدی خواهد بود که توسط هوش مصنوعی تقویت می‌شوند. 

اگرچه او هیچ اطلاعاتی در مورد آنچه که با آن روبرو خواهیم شد به اشتراک نگذارد، اما گزارش ها حاکی از آن است که تمرکز روی بهبود دستیار صوتی پیش فرض در آیفون یعنی سیری خواهد بود.

سیری به زودی قادر خواهد بود متون را با استفاده از برنامه Messages آنالیز و خلاصه کند و همچنین ممکن است توانایی تکمیل خودکار متن در پیام‌ها، پاسخگویی به سوالات پیچیده و ادغام برنامه Shortcuts را برای خودکارسازی کارهای پیچیده داشته باشد.

 
همچنین در همین زمینه، اپل در حال کار بر روی ویژگی «جستجوی هوشمند» برای مرورگر سافاری است که به کاربران آیفون اجازه می‌دهد تا به سرعت صفحات وب را با استفاده از مدل زبان بزرگی که به صورت داخلی توسط اپل توسعه داده شده است  (Ajax) خلاصه کنند.

در چند هفته گذشته، چندین مقاله تحقیقاتی منتشر شده توسط اپل نشان داده‌اند که این ویژگی‌های هوش مصنوعی به صورت مستقل روی خود دستگاه کار می‌کنند. 

این گزارش تأیید می‌کند که Ajax از پردازش روی دستگاه برای ایجاد پاسخ‌های ساده استفاده می‌کند، اما گاهی اوقات ممکن است از سرورهای ابری نیز برای پاسخ به درخواست‌های پیچیده‌تر، مانند ایجاد تصاویر، استفاده کند. 

پشتیبانی از پروتکل خدمات ارتباطی غنی
سال‌ها، اپل به نرم‌افزار iMessage خود متعهد بود، اما در اوایل سال جاری، این غول فناوری اعلام کرد که از پروتکل خدمات ارتباطات غنی (RCS) با iOS 18 پشتیبانی می‌کند. 

این بدان معناست که کاربران آیفون به زودی می‌توانند با دوستان اندرویدی هم صحبت کنند و ویدیوها را با کیفیت بالا به اشتراک بگذارند.

 
تجدید بصری
شایعات همچنین می‌گویند که iOS 18 ممکن است برخی از ویژگی‌های خود را از VisionOS، نرم‌افزاری که اپل ویژن پرو  را تامین می‌کند، بگیرد. 

همچنین ممکن است تغییرات برخی عناصر مانند آیکون‌های دایره‌ای و رابط‌های کاربری شفاف که با سیستم‌عامل ترکیب می‌شوند و برای مثال یک مرکز کنترل تجدید شده را مشاهده کنیم.

انتظار می‌رود این به‌روزرسانی برخی ویژگی‌های سفارشی‌سازی جدید، مانند کنترل بیشتر بر روی ترتیب آیکون‌های برنامه‌ها، و امکان ایجاد فضاهای خالی، ردیف‌ها و ستون‌ها در صفحه اصلی را فراهم دهد.

آیفون‌هایی که iOS 18 را دریافت خواهند کرد
در حالی که اپل هنوز لیستی از دستگاه‌های قابل پشتیبانی را اعلام نکرده است اما فرض بر این است که هر تلفنی که بعد از آیفون 11 راه‌اندازی شود، واجد شرایط دریافت iOS 18 و نسل سوم آیفون سری SE خواهد بود.

 
لازم به ذکر است که اپل در کنفرانس WWDC 2024 که قرار است در تاریخ 10 ژوئن برگزار شود، از آپدیت iOS 18 رونمایی خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • شیرینی خوشمزه‌ای که قرآن می‌گوید شفاست + ویدئو
  • معلمان پرچم‌دار زنده نگه‌داشتن هویت ایرانی در نوجوانان هستند
  • معلمان پرچم‌دار زنده نگه داشتن هویت ایرانی اسلامی در کودکان و نوجوانان هستند
  • سند راهبردی امور زنان در وزارت آموزش و پرورش تدوین شد
  • در نظر داریم امسال حدود ۱۱ هزار معلم در خراسان رضوی جدید جذب کنیم
  • هوش مصنوعی عمر باتری سامسونگ گلکسی S25 را افزایش می‌دهد
  • جامعه‌شناختی تفکرات اجتماعی
  • مصحف شریف « قرآن مبارک » چه ویژگی‌هایی دارد؟
  • هوش مصنوعی در دستان iOS 18!
  • تجليل از معلمان بازنشسته و نمونه آموزش و پرورش کيش