Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارسینه، ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن که بنا بر ادعاهای یکطرفه آمریکا و هم پیمانان عربش در منطقه برای مقابله با «تهدید‌های ایران» به خاورمیانه فرستاده شده، در بیرون از آب‌های خلیج فارس لنگر انداخته است. جان بولتون، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، اردیبهشت‌ماه گذشته خبر داد که ایالات متحده آمریکا ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن را همراه با چند فروند بمب‌افکن بی-۵۲ به خلیج فارس فرستاده تا «پیام روشنی به تهدید‌های اخیر» ایران داده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کاخ سفید همچنین از اعزام ۱۵۰۰ نیروی تازه به خاورمیانه خبر داده است.خبرگزاری آسوشیتدپرس روز دوشنبه گذشته گزارش داد که این ناو در تلاش برای کاهش تنش‌ها بین تهران و واشینگتن، در خارج از آب‌های خلیج فارس لنگر انداخته است.

این خبرگزاری افزوده است: همزمان با سی‌امین سالگرد درگذشت بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران ناو آبراهام لینکلن میزبان خبرنگاران مختلف بود. آن‌ها پس از دو ساعت پرواز از امارات متحده عربی، وارد این ناو شدند و چهار ساعت مهمان آن بودند. ملوانان دوربین بدست که از همه بخش‌های این بازدید فیلم می‌گرفتند نیز از آن‌ها استقبال کردند.

این گزارش می‌گوید که ناو یاد شده در دریای عرب و حدود ۲۰۰ مایلی ساحل عمان مستقر شده است. مقام‌های نیروی دریایی ایالات متحده حاضر نیستند تا درباره دلایل خودداری ناو آبراهام لینکلن برای عبور از تنگه هرمز اظهارنظر کنند، ولی اصرار دارند که برای انجام هرگونه ماموریتی در منطقه آماده هستند.

در همین حال، پوتنام براون، افسر فرمانده این ناو به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته که «قصد ندارند تا یک اتفاق تصادفی رخ دهد».یک روز پیشتر، نیروی هوایی آمریکا اعلام کرده بود که این ناو همراه با بمب‌افکن‌های بی-۵۲ عملیات‌های تمرینی از جمله «شبیه‌سازی عملیات‌های تهاجمی» را در دریای عرب انجام داده است.

​آسوشیتدپرس می‌گوید که دریاسالار جان اف. جی. وید، فرمانده گروه ضربت، گفته که این نیرو می‌تواند «هر نوع ماموریتی را در هر جا و هر زمان که نیاز باشد انجام دهد».او حاضر نشد تا به طور مشخص درباره ماموریت فعلی این ناو اظهارنظر کند، هرچند گفت که ایران «تهدید‌های روشنی» در منطقه صورت داده است.دریاسالار وید گفت: «آن‌ها (ایرانی‌ها) عملیات‌های ما را تهدید می‌کنند، ولی در عین حال تهدیدی برای امنیت و ایمنی بازرگانی و تجارت از مسیر تنگه هرمز هستند و به همین دلیل ما اینجا هستیم».

آسوشیتدپرس می‌گوید که جنگنده‌های اف ۱۸ روز دوشنبه بر فراز ناو لینکلن دست به مانور زدند. علاوه بر بمب‌افکن‌ها و جنگنده‌های مختلف، سه ناوشکن نیز این ناو را همراهی می‌کنند- یواس‌اس بین‌بریج، یواس‌اس میسون و یواس‌اس نیتز. کاپیتان ویلیام رید، فرمانده شاخه هوایی ناو، وقتی با این نظر روبرو شد که وضعیت متشنج است، شروع کرد به خندیدن.

او گفت: «این فقط یک روز کاری دیگر است».

کاپیتان کریس فولین، ناخدای ناوشکن گروه ضربت که همراه با ناو لینکلن سفر می‌کند، نیز هرگونه نگرانی نسبت به اوضاع را رد کرد و گفت: «ماموریت ما فقط حفظ صلح است».

ناو آبراهام لینکلن پس از آن مشهور شد که جرج بوش، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا، پس از حمله مرگبار ارتش آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳، روی عرشه این ناو رفت و پایان عملیات علیه این کشور را اعلام کرد. پشت سر وی نیز پلاکاردی قرار داشت که روی آن نوشته شده بود: «ماموریت انجام شد».

منبع: پارسینه

کلیدواژه: آبراهام لینکلن ناو جنگی آمریکا تحریم های امریکا مناقشه آمریکا و ایران تنش آمریکا و ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۷۱۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران؛ ظهور یک ابر قدرت در عرصه بین الملل

کم کم زمان اثبات ادعا‌ها نیز فرا میرسد؛ صحبت‌هایی که به میان می‌آمد، اما شاید برخی به اثبات آنها شک داشتند. نقل‌هایی که در میان غربی‌ها نیز درباره قدرت کشورمان رواج داشت حالا رنگ و بوی دیگری به خود گرفته است. شاید بد نباشد به بخشی از این اظهار نظر‌ها نگاهی بیاندازیم.

فاکس نیوز: ایران در آستانه ابرقدرت شدن

تیرماه بود که شبکه فاکس‌نیوز در برنامه‌ای به قدرت روز‌افزون جمهوری اسلامی ایران اذعان و اعلام کرد: ایران در آستانه ابرقدرت شدن است.

در این برنامه ابتدا «مارک لوین مجری» مجری این شبکه تلویزیونی ضمن اذعان به قدرت افزایی جمهوری اسلامی ایران خطاب به «ریچارد کِمپ عضو سابق نیرو‌های ویژه انگلیس در افغانستان» مهمان برنامه می‌گوید: «ما در مورد چین و روسیه زیاد صحبت کرده‌ایم، اما امروز می‌خواهیم در مورد ایران صحبت کنیم، هیچ توجهی به این مسئله نمی‌شود که ایران در آستانه ابرقدرت شدن است، اکنون فناوری هسته‌ای نیز دارد و در حال کار برای کنار هم قرار دادن آن است، این یک کشور بنیادگرا است که بار‌ها و بار‌ها درباره نابودی آمریکا صحبت کرده است.»

دی ماه هم روزنامه گاردین در یک گزارش تحلیلی با تاکید بر اینکه جایگاه ایران باتوجه به تحولات اخیر در منطقه، بهبود روابط این کشور با کشور‌های حاشیه خلیج فارس و دوستی‌اش با چین و روسیه تقویت شده است، نوشت: ایران، اکنون بزرگ‌ترین قدرت در غرب آسیاست.

اسفند سال پیش هم در رده‌بندی جدید منتشر شده از سوی سایت تحلیلی گلوبال فایرپاور، ایران را بالاتر از برخی کشور‌های غربی و در رتبه ۱۴ دسته‌بندی کرد. این وب‌سایت تخصصی نظامی، ایران را در رده‌بندی قدرت نظامی از میان ۱۴۵ کشور بر مبنای بیش از ۶۰ شاخص در رتبه چهاردهم قرار داد؛ و این تنها بخش کوچکی از اذعان رسانه‌های غربی به قدرت ایران بود؛ قدرتی که حالا از شنیده به دیده تبدیل شده است. آن هم بعد از یک وعده صادق.

جمهوری اسلامی به یک رژیم دارای سلاح اتمی حمله کرد

علیرضا تقوی نیا کارشناس مسائل غرب آسیا معتقد است: ایران با انجام عملیات وعده صادق چند کار مهم انجام داد ابتدا اینکه به تهدیدات خود مهر اعتبار زد؛ همان تهدیداتی را عملیاتی کرد که بسیاری گمان می‌کردند هرگز عملیاتی نخواهد شد. نکته دوم اینکه جمهوری اسلامی به یک رژیم دارای سلاح اتمی حمله کرد؛ آنهم در این حجم که بسیار مهم است و آنهایی که باید پیام این حمله را می‌گرفتند گرفتند. وزن و جایگاه ایران با این حمله اثبات شد که جمهوری اسلامی ایران دارای بهترین سامانه‌های پدافندی است که میتواند بر مجهز‌ترین سامانه‌های پدافندی دنیا موثر باشد و کشور‌هایی مانند آمریکا، انگلیس و فرانسه به کمک اسرائیل می‌آیند تا بتواند موشک‌های ایرانی را رهگیری کند با این وجود بسیاری از این پرتاب‌ها از سامانه‌های پدافندی عبور کردند.

وی تشریح کرد: تا قبل از این حمله میان ایران و اسرائیل نوعی توازن وجود داشت مبنی بر اینکه ایران و اسرائیل از تعرض به هم خودداری می‌کردند، اما جمهوری اسلامی ایران به رژیم صهیونیستی عملا حمله کرد و مسئولیت آن را نیز برعهده گرفت، اما رژیم صهیونیستی نتوانست واکنش در خوری نشان دهد و عقب نشینی کرد و تحقیر در برابر ایران را پذیرفت.

اسکای نیوز: ناتو در حال مغلوب شدن

محمدباقر خرمشاد کارشناس دیگر مسائل سیاسی نیز در این باره معتقد است: شاید گذاره‌ای که این روز‌ها خیلی شنیدیم و قطعا یکی از پیامد‌های راهبردی اتفاق افتاده است بحث بالا رفتن قدرت بازدارندگی ایران است. برای این که ما این را تصور کنیم و خوب بفهمیم روز قبل از عملیات وعده صادق را تصور کنیم کاملا می‌توانیم قضاوت کنیم که آن روز قبل از عملیات وعده صادق به هرحال فضای رسانه‌ای بین المللی چه بود، این که ایران خاکش، سفارتش خورده جواب می‌دهد، نمی‌دهد، می‌تواند جواب بدهد، نمی‌تواند جواب بدهد، ایران خیلی در فضای سنگینی قرار گرفته، در بن بست سنگینی قرار گرفته خصوصا مخالفان در بیرون ایران خیلی بر این می‌دمیدند، شما این را مقایسه کنید با فردای عملیات وعده صادق که به اذعان همه کارشناسانی که سری در سر‌های کار‌های استراتژیک دارند این بوده که قدرت بازدارندگی ایران نه تنها ترمیم شد بلکه به نسبت قبل از آن چند پله بالاتر قرار گرفت، همین یک اتفاق دیگر راهبردی را هم به صورت پیامد باعث شده، این که موازنه قدرت استراتژیک را در منطقه قطعا و به تعبیر بعضی‌ها حتی در سطح جهانی موازنه قدرت را بین بلوک‌های قدرتی که در منطقه شکل گرفته تغییر داد به صورت محسوسی این اتفاق، روند‌هایی بود این عملیات وعده صادق به عنوان کاتالیزور عمل کرد، شتاب داد و ناگهان موازنه استراتژیک قدرت را به شرایط قبل و بعد از خودش تقسیم کرد به دلیل اهمیتی که داشت.

و در پایان شاید بد نباشد به اظهار نظر شبکه اسکای نیوز درباره تاثیر عملیات وعده صادق بر چینش قدرت‌ها در نظام بین‌الملل اشاره کنیم که نوشته است: «حمله ایران و جنگ اوکراین، ضعف فزاینده غرب در برابر تهدید‌ها را آشکار کرد. ناتو در حال مغلوب شدن برابر روسیه، ایران، چین و کره شمالی است.»

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • بیانیه وزارت خارجه در سالگرد واقعه طبس و شکست آمریکا
  • آغاز عملیات تکمیل مونوریل قم همزمان با دور دوم سفر رییس جمهور
  • مراسم استقبال از پرچم آستان قدس رضوی با حضور ایرانیان مقیم مالزی در رایزنی فرهنگی کشورمان
  • دستاوردهای عملیات وعده صادق
  • تنبیهِ متجاوز؛ از طوفان شن تا وعده صادق
  • سنگدوینی: جنگ‌هراسی بر اقتصاد ایران بی‌تاثیر است
  • ایران؛ ظهور یک ابر قدرت در عرصه بین الملل
  • عملیات وعده صادق ، بدون دخالت متحدان منطقه‌ای انجام شد
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی درگذشت خبرنگار سیستان و بلوچستان را تسلیت گفت