Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس اداره نظارت و پایش آلودگی های اداره کل محیط زیست استان آذربایجان شرقی گفت: آلایندگی پتروشیمی تبریز بصورت مکتوب اعلام شده است و اداره کل محیط زیست با حساسیت در حال کنترل این آلایندگی ها است.به گزارش بلاغ،کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تبریز بمنظور گزارش مدیر عامل پتروشیمی تبریز در خصوص مسایل زیست محیطی و کاهش آلایندگی های این شرکت و نحوه پرداخت عوارض آلایندگی به شهرداری تبریز برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عبدالله تقی پور رییس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تبریز در جلسه این گفت: با توجه به پیگیری های آقای مهندس کریم  صادقزاده تبریزی دبیر کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تبریز در خصوص آلایندگی های پتروشیمی تبریز دستور جلسه به این موضوع اختصاص یافته است.

وی ادامه داد: در قانون اساسی وظایفی به شورا های اسلامی شهر محول شده است که بررسی نارسایی ها، مشکلات و نیازهای فرهنگی، اجتماعی، ورزشی، بهداشتی و... شهرها بر عهده شورا های اسلامی شهر است.

تقی پور با بیان اینکه به شخصه از تمام افراد دلسوز که در نظام تلاش می کنند تلاش می کنم خاطر نشان کرد: اگر پتروشیمی هم مشکلی داشته باشد بعنوان نمایندگان مردم حاضر به حل این مشکلات هستیم.

کریم صادقزاده تبریزی دبیر کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تبریز نیز در این خصوص گفت: دکتر روحانی سه بحران را برای کشور اعلام کرده اند و اهتمام برای حل آنها دارند که یکی از این بحران ها بحران محیط زیست است.

وی ادامه داد: بعنوان خادم مردم تبریز پیگیر مسایل و مشکلات زیست محیطی هستم، چراکه وظیفه شرعی و قانونی مان است که اگر مشکلاتی در شهر وجود داشته باشد بر آن موضوع وارد شویم.

صادقزاده تبریزی خاطر نشان کرد: همه ما در شهر به وجود واحد صنعتی مهم و استراتژیک پتروشیمی افتخار می کنیم و خوشحالیم که چند هزار نفر در این واحد مهم مشغول بکار هستند ولی نباید اجازه بدهیم که با جان و مال و مزارع مردم شهر تبریز و بویژه منطقه کجوار بازی شود.

وی با اعلام اینکه نباید با بستن چشم ها موجب مرگ و بیماری اهالی منطقه شویم افزود: مدیر عامل پترپشیمی باید شفاف سازی کنند که هیچ خطری مردم و اهالی منطقه را تهدید نمی کند.

دبیر کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تبریز همچنین گفت: رفع آلایندگی ها و مشکلات زیست محیطی در منطقه خط قرمز بنده است و تا زمانیکه به این نتیجه نرسیم که مشکلی برای اهالی وجود ندارد از پیگیری های قانونی خود دست نخواهیم برداشت.

درفشی مدیر عامل شرکت پتروشیمی تبریز نیز در جلسه کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تبریز گفت: باید ضوابط و مقررات و‌ پارامترهای تخصصی بررسی شوند.

وی با اعلام اینکه پتروشیمی تبریز برندی برای منطقه است خاطر نشان کرد: پتروشیمی تبریز تنها پتروشیمی کشور است که با اروپا مراودات دارد و برای حضور در بازارهای اروپا باید حتما مسایل زیست محیطی را رعایت کرد.

درفشی ادامه داد: در سال ۸۷ قانون عوارض کالا و خدمات در کشور تصویب شده است در این قانون اشاره شده است که شرکت های پتروشیمی و پالایشگاه های نفتی آلاینده اند مگر اینکه مشکل آلایندگی آنها برطرف شود و در صورت رفع آلایندگی از دادن عوارض آلایندگی معاف خواهند بود.

وی با اعلام اینکه اگر آلایندگی برای مردم مضر است با دادن عوارض مشکلات برای مردم منطقه حل نخواهد شد گفت: پتروشیمی یکسال قبل از وضع این قانون بعنوان صنعت برگزیده سبز انتخاب شده است.

مدیر عامل شرکت پتروشیمی تبریز همچنین افزود: بر اساس ماده ۶ دستور العمل تهیه فهرست صنایع آلاینده موضوع تبصره یک ماده ۳۸ قانون مالیات، ملاک آلاینده بودن یک مجموعه اعلام میزان پارامترهای آلایندگی توسط محیط زیست است و هدف از اعلام‌آلایندگی ها رفع موانع است.

درفشی گفت: برای پتروشیمی تبریز رضایت شهروندان و همسایگان شهر تبریز بسیار مهم است.

فدایی رییس اداره نظارت و پایش آلودگی های اداره کل محیط زیست استان آذربایجان شرقی نیز در این جلسه گفت: اهمیتی که به مسایل زیست محیطی داده می شود جای تشکر دارد.

وی ادامه داد: در خصوص پتروشیمی تبریز ضوابط و قوانین زیست محیطی وجود دارد و ما منکر آلودگی هیچ واحد تولیدی نیستیم و بازدید های مکرری از این مجموعه شده است.
رییس اداره نظارت و پایش آلودگی های اداره کل محیط زیست استان آذربایجان شرقی با اعلام اینکه صنعت سبز بودن نافی آلایندگی یک مجموعه نیست خاطر نشان کرد: آلاینده هایی قابل اندازه گیری است که از یک خروجی خارج شود و آلایندگی عمده در پتروشیمی تبریز دو منشا وجود دارد.

وی در خاتمه گفت: آلایندگی پتروشیمی تبریز بصورت مکتوب اعلام شده است و  اداره کل محیط زیست با حساسیت در حال کنترل این آلایندگی‌ها است.

بابایی معاون اداره کل امور مالیاتی و دارایی استان آذربایجان شرقی نیز در این جلسه گفت: بر اساس تبصره ۱ ماده ۳۸، اخذ عوارض براساس اعلام سازمان محیط زیست به سازمان مالیاتی قابل اخذ است و هر کس محیط را خراب کند باید عوارض آن را پرداخت نماید و این قانون در دنیا وجود دارد.

وی ادامه داد: طبق بخشنامه معاون حقوقی وقت رییس جمهور اعلام شده واحدهایی که آلایندگی های خود را رفع کند اخذ این عوارض متوقف خواهد شد.

معاون اداره کل امور مالیاتی و دارایی استان آذربایجان شرقی همچنین گفت: برای پیگیری اخذ یا عدم اخذ این عوارض ۵ نامه به سازمان محیط زیست اعلام شده است تا تعیین تکلیف شود و در صورتیکه سازمان محیط زیست اعلام کند باید این عوارض اخذ شود سازمان امور مالیاتی نسبت به اخذ عوارض آلایندگی و واریز بحساب شهرداری اقدام خواهد کرد.

عبداله تقی پور رییس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تبریز در پایان این جلسه گفت: متاسفانه بعضی از مسایل بصورت شفاف بیان نشد، لذا باید در جلسه ای در طول هفته آینده با حضور کارشناسان محیط زیست و پتروشیمی تبریز تشکیل و بصورت شفاف آلایندگی یا عدم آلایندگی شرکت پتروشیمی تبریز اعلام شود.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۷۲۲۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران جزو آسیب‌پذیرترین کشورها از بلایای طبیعی

رئیس گروه مطالعات دیپلماسی زیست محیطی دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه با بیان اینکه ایران جزو آسیب‌پذیرترین کشورها از بلایای طبیعی گفت: این وضعیت لزوم توجه به ایجاد سامانه‌های هشدار اولیه درباره اطلاع رسانی در زمینه بلایا را نشان می‌دهد.

به گزارش ایسنا علی صالح‌پور در نشست تخصصی بررسی بارش‌های سیل‌آسای فروردین در جنوب و جنوب شرق کشور که امروز در پژوهشگاه هواشناسی برگزار شد، اظهارکرد: یکی از مجموعه‌هایی که در زمینه مقابله با بلایای طبیعی فعالیت می‌کند، «اینفورم» است. بر اساس گزارش این موسسه از سه منظر شدت بلایای طبیعی، تغییرات اقلیمی و خطرات بلایای طبیعی می‌توان این موضوع را بررسی کرد. در زمینه شدت بلایا مطالعات اینفورم نشان می‌دهد که شدت بلایا تمرکز قابل توجهی در آفریقا، جنوب و غرب آسیا و شرق اروپا دارد و نرخ شدت بلایا در ایران ۳.۶ است.

وی اضافه کرد: در زمینه اثرات بلایا ناشی از تغییرات اقلیمی اینفورم دو سناریوی بدبینانه و خوشبینانه مطرح می‌کند. در سناریوی بدبینانه بی‌توجهی به تولید گازهای گلخانه‌ای و عدم کنترل گرمایش جهانی لحاظ شده استو در این زمینه ایران از جمله کشورهای با آسیب پذیری بالاست. در سناریوی خوشبینانه ایران می‌تواند در زمینه کاهش خطرات بلایای طبیعی نقش داشته باشد.

رئیس گروه مطالعات دیپلماسی زیست محیطی دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه با بیان اینکه طی ۱۰ سال گذشته میزان ریسک بلایای طبیعی به طور قابل توجهی در اغلب نقاط دنیا از جمله ایران افزایش یافته است، تصریح کرد: به طور کلی آسیا طی سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۴ وضعیت خوبی داشته است و کشورهایی مانند چین و پاکستان در این زمینه جایگاه مناسب دارند. اما ایران همچنان جزو کشورهای با ریسک بالا به شما می‌رود و پروفایل کشورمان در زمینه ریسک در رده ۲۸ قرار دارد.

صالح پور با بیان اینکه گزارش اخیر دفتر کاهش بلایای طبیعی سازمان ملل بر اهمیت موضوع تاب آوری تاکید کرده است، اظهار کرد: در این زمینه سه موضوع از جمله منافع مردم و سیاره زمین مطرح شده است. در زمینه مردم به این نکته می‌توان توجه کرد که متاسفانه طی ۵۰ سال گذشته با افزایش ۵ برابری رخداد بلایای طبیعی مواجه بوده‌ایم. این وضعیت لزوم توجه به ایجاد سامانه‌های هشدار اولیه درباره اطلاع رسانی در زمینه بلایا را نشان می‌دهد.

رئیس گروه مطالعات دیپلماسی زیست محیطی دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه با اشاره به وضعیت سیاره زمین گفت: باید بپذیریم که جهان در حال گرم شدن است و برای زندگی با این موضوع کنار بیاییم. در این شرایط لزوم تقویت زیرساخت‌ها و اعمال سیاست‌های لازم احساس می‌شود.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به چارچوب سندای (Sendai Framework) اظهار کرد: این چارچوب درباره تغییرات ناشی از بلایای طبیعی است و چهار اولویت برای اجرا دارد. ایران نیز عضوی از آن است.

صالح پور اضافه کرد: بر اساس چارچوب سندای باید درک درستی از بلایای طبیعی داشته باشیم. حاکمیت به مدیریت خطر توجه کند علاوه بر آن سرمایه‌گذاری‌های لازم برای کاهش خطرات بلایای طبیعی صورت گیرد. در ایران بودجه سازمان مدیریت بحران ۹۶ درصد افزایش یافته است که رشد قابل توجهی محسوب می‌شود.

رئیس گروه مطالعات دیپلماسی زیست محیطی دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه ضمن اشاره به تغییرات اقلیمی گفت در این شرایط لزوم توجه به اعمال سیاست‌هایی در سطوح فرامرزی و ایجاد ساختارهای مشترک با کشورهای همسایه احساس می‌شود. به طور مشخص در حوزه خلیج فارس این پتانسیل وجود دارد علاوه بر آن سازمانی ذیل «راپمی» فعالیت می‌کند که می‌توان از ظرفیت‌های آن نیز بهره برد. محیط زیست خلیج فارس وضعیت وخیمی دارد و با کشورهای حاشیه آن می‌توانیم در در زمینه زیست محیطی همکاری‌هایی داشته باشیم.

وی اضافه کرد: هرساله در تابستان هورالعظیم دچار آتش سوزی‌هایی می‌شود. در این شرایط نیازمند همکاری‌هایی‌ با عراق هستیم علاوه بر آن در ناحیه زاگرسی با این کشور همسایه هستیم و نیازمند سامانه پاسخ سریع به وقوع آتش سوزی‌ها در این مناطق هستیم .از سوی دیگر شمال شرق کشور با طوفان‌های گرد و غبار مواجه است که برای مدیریت آنها نیز همکاری‌ها با کشورهای همسایه احساس می‌شود.

صالح پور در پایان با اشاره به موافقتنامه پاریس گفت: از سال ۲۰۱۵ موافقتنامه پاریس مطرح بوده است اما ما هنوز به آن نپیوسته‌ایم و نتوانسته‌ایم از ظرفیت‌های قابل توجه آن بهره ببریم و نمی‌دانیم چرا این موضوع تعیین تکلیف نمی‌شود ؟ امیدواریم در مجلس آینده این موضوع تعیین تکلیف شود چرا که تاکنون حدود ۱۰ سال را از دست داده‌ایم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • محیط زیست معادن تفت پایش می شود/متولیان الزامات را رعایت کنند
  • ضرورت اجرای تفکیک زباله در کردستان
  • واحدهای آلاینده سمنان زیر ذره‌بین دستگاه قضا
  • وصول عوارض و معوقات آلایندگی محیط زیستی در استان سمنان پیگیری شود
  • تدوین اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران
  • وصول عوارض آلایندگی محیط‌زیست در استان سمنان پیگیری شود
  • ایران جزو آسیب‌پذیرترین کشورها از بلایای طبیعی
  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند
  • اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران تدوین شد
  • اهمیت فرهنگ‌سازی در کاهش آسیب‌های زیست‌محیطی