Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-04@03:49:20 GMT

تغییر زمان ماه رمضان سخنی متوهمانه است

تاریخ انتشار: ۱۴ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۷۴۶۳۰

به گزارش فارس حجت‌الاسلام موحدنژاد عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری و امیرحسین حسن‌زاده کارشناس مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران باحضور در برنامه گفت‌وگوی شبکه خبر به بیان برخی جزئیات و پاسخ به ابهامات درباره استهلال ماه شوال پرداختند.

عیدفطر براساس تقویم است و تنها تغییر این است که ماه رمضان از ۳۰ روز به ۲۹ روز کاهش یافت

در این نشست موحدنژاد بااشاره به اینکه امسال ماه مبارک رمضان ۲۹ روز است، گفت: باتوجه به برخی سخنان مبنی بر جابجایی عید سعید فطر در تقویم باید بگویم آغاز ماه مبارک رمضان یک روز دیرتر از تقویم بود و اگر بر اساس تقویم ماه رمضان امسال ۳۰ روز باشد با توجه به عدم تغییر در روز عید فطر بر اساس تقویم ماه رمضان ۲۹ روز خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس عید سعید فطر بر اساس آنچه در تقویم رسمی کشور ثبت شده در روز خودش یعنی چهارشنبه خواهد بود.

در ستاد استهلال هیچ ملاحظه‌ای وجود ندارد

وی با اشاره به این که در ستاد استهلال هیچ ملاحظه‌ای وجود ندارد، گفت: حدود ۱۵ سال است که در این ستاد فعالیت می‌کنم و به یاد نمی‌آورم در موضوع استهلال در این سال‌ها ملاحظه‌ای رخ داده باشد.

وی ادامه داد: در روزهای اخیر صحبت‌هایی مبنی بر تغییر روز عید فطر به دلیل تقارن با روز ۱۵ خرداد مطرح شده بود که ملاحظه کردید با وجود اینکه روز نخست ماه مبارک رمضان تغییر کرد اما عید فطر مطابق تقویم در روز ۱۵ خرداد است.

عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری صحبت‌های مطرح شده در فضای مجازی مبنی بر تغییر روز عید فطر را توهم دانست و گفت: هر هلال حکم خود را دارد و مطمئن باشید فقها و مراجع روزه‌داری و عید مردم را به موضوعات توهمی وابسته نمی‌کنند و این اتفاقات بر اساس نظرات دقیق کارشناسان و تایید مراجع صورت می‌گیرد.

گروه‌های استهلال در همه سال فعال هستند اما این امر در ماه‌های رمضان و شوال بیشتر می‌شود

وی درخصوص گروه‌های ستاد استهلال در شهرهای مختلف گفت: ستادهای استهلال در استان‌های مختلف از افرادی آموزش دیده در همان استان تشکیل شده که این افراد با تجهیزات تقریباً کامل برای استهلال ماه‌های مختلف اقدام می‌کنند، البته این اتفاق در ماه‌های رمضان و شوال کمی پر‌رنگتر است، زیرا در ماه‌های عادی حدود ۵۰ تا ۶۰ گروه اما در ماه‌های رمضان و شوال حدود ۷۰ تا ۸۰ گروه و حتی تا ۱۰۰ گروه برای استهلال اقدام می‌کنند.

کارشناس استهلال: ارتفاع بالای ماه شوال استهلال آن را راحت کرده است

در ادامه امیر حسن‌زاده کارشناس مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران درخصوص هلال ماه شوال گفت: این که بیان می‌شود برای استهلال ماه شوال مشکلی وجود ندارد به دلیل این است که هلال ماه شوال ارتفاع زیادی دارد و رؤیت آن آسان است، همچنین این هلال حدود یک ساعت در آسمان خواهد بود که این فرصت زمان خوبی برای استهلال است.

فاصله زیاد ماه باخورشید استهلال را راحت‌‌تر می‌کند

وی ادامه داد: هر چقدر فاصله ماه از خورشید بیشتر باشد دیدن آن راحت‌تر است، همچنین وقتی ماه در زمان غروب خورشید ارتفاع بیشتری داشته باشد راحت‌تر دیده می‌شود و یا اینکه هنگامی که ماه از زمین فاصله‌اش زیاد باشد آرام‌تر جابجا می‌شود و وقتی به زمین نزدیکتر باشد جابجایی آن زودتر انجام می‌شود و فرصت رویت کمتر است.

کارشناس مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران از بررسی کارشناسان برای رویت همه ماه‌های سال خبر داد و گفت: موضوع استهلال امری کارشناسی است که در همه ماه‌های سال انجام می‌شود اما به دلیل اینکه در ماههای رمضان و شوال حساسیت بیشتر است و این اتفاقات رسانه‌ای می‌شود همه گمان می‌کنند که استهلال فقط در این ماه‌ها رخ می‌دهد در حالی که موضوع استهلال در همه ماه‌های سال توسط کارشناسان انجام می‌شود.

شورای تقویم براساس اطلاعات کارشناسان تصمیم‌گیری می‌کند

حسن‌زاده درخصوص تصمیم‌گیری در شورای تقویم گفت: اعضای شورای تقویم براساس اطلاعات استخراج شده توسط کارشناسان نظر می‌دهند و همه این اتفاقات بر مبنای رصد علمی صورت می‌گیرد.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۷۴۶۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت یکم خرداد در تقویم به نام «روز لرستان»

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، استاندار لرستان در آئین تجلیل از نخبگان جامعه کار و تولید لرستان، از نام‌گذاری اول خرداد سالروز عملیات حاج عمران به عنوان روز لرستان در تقویم خبر داد.
ابوطالب شفقت گفت: این نامگذاری به مناسبت سالروز عملیات حاج عمران، غرورآفرینی رزمندگان لرستانی و تقدیم صد‌ها شهید صورت گرفته است.
شفقت همچنین با گرامیداشت روز کارگر و معلم، گفت: کارگر تقویت کننده مسیر خودکفایی جمهوری اسلامی است.
ابوطالب شفقت گفت: امروز در نبرد اقتصادی نیازمند کار جهادی و حمایت از تولید داخل هستیم.
استاندار لرستان با بیان اینکه پایداری نظامی اسلامی به تقویت و در صحنه‌بودن نیروی انسانی است، افزود: پایداری جمهوری اسلامی به عمل درست معلمین و کارگران است.
شفقت، سهم اشتغال استان را پائین دانست و افزود: لرستان علی‌رغم برخورداری از نیروی انسانی باکفایت، مواهب طبیعی و خدادادی، قرار گرفتن در نقطه استراتژیک کشور، اما سهم اشتغال کارگری پائینی دارد.
وی تصریح کرد: تأمین امنیت شغلی، ایجاد فضای کسب و کار برای کارفرمایان و ایجاد فضا برای بازار تولیدگران ضروری است.
استاندار لرستان با تأکید بر لزوم افزایش کیفیت محصولات تولیدی، تصریح کرد: باید با تولید محصولات باکیفیت سهمی از بازار‌های خارجی را پیدا کنیم.
مدیر کل کار تعاون و رفاه اجتماعی استان لرستان نیز در این مراسم با اشاره به جایگاه کار و کارگر، با بیان اینکه استان ما به دلایل مختلف از صنعت‌های مادر کم بهره بوده است گفت: اگر استان لرستان متفاوت دیده نشود ما شاهد ایجاد تحول و ایجاد اشتغال در این استان نخواهیم بود.
سید فرهاد ناصری نیا در این زمینه افزود: تا معافیت‌های مالیاتی، نرخ دستمزد و مشوق‌های کارگری اتفاق نیفتد سرمایه‌گذار رغبتی به سرمایه گذاری ندارد.
مدیر کل کار تعاون و رفاه اجتماعی استان در بخش دیگری از سخنانش خواستار ایجاد بازارچه‌های مشاغل خورد دائمی در استان شد.
لازم به ذکر است جامعه کارگری کشور تا کنون نزدیک به ۱۴ هزار شهید را تقدیم انقلاب اسلامی کرده که سهم لرستان ۲۰۴ شهید کارگر می‌باشد.
۱۸ هزار و ۹۱۵ کارگاه با ۱۳۸ هزار و ۵۱۷ کارگر در لرستان فعال است.
در ادامه از نخبگان جامعه کار و تولید لرستان قدر دانی شد.

دیگر خبرها

  • تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۵ اردیبهشت به افق قم 
  • ۲۵ شوال سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۵ اردیبهشت در زنجان
  • تغییر زمان حضور ویسی در کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال
  • تقویم نجومی امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ به افق قم
  • تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ به افق قم
  • ثبت یکم خرداد در تقویم به نام «روز لرستان»
  • وضعیت مبلغان کشور در ماه رمضان از زبان مدیرکل تبلیغ عمومی/ استقبال بی‌نظیر «تبلیغ اولی‌ها»