Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-30@03:23:18 GMT

قوانین بازار پایه فرابورس شرعی است

تاریخ انتشار: ۱۴ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۷۵۷۱۸

قوانین بازار پایه فرابورس شرعی است

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از خبرگزاری مهر، حسن امیری، عضو هیأت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، با رد ادعای ربوی یا غرری بودن معاملات در بازار پایه فرابورس، گفت: در مزایده یا مناقصه، هیچ فردی از قیمت پیشنهادی دیگری آگاه نیست و در عین حال، خریدار و فروشنده می‌دانند چه تعداد سهم را به چه قیمتی معامله می‌کنند؛ در حقیقت تعداد و مبلغ خرید و همچنین تعداد و مبلغ فروش توسط خریدار و فروشنده، در سیستم ثبت می‌شود و در صورت امکان‌پذیر بودن معامله، مچینگ انجام می‌شود؛ از همین رو، «غرر» در معامله معنا ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تقارن اطلاعاتی

معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، تاکید کرد: اگر سرمایه گذاران نیاز به اطلاعات بیشتر و مشاهده قیمت‌ها دارند و گمان می‌کنند که اطلاعات به انجام معاملاتشان کمک می‌کند، موضوعی متفاوت از غرری بودن معاملات بوده و قابل بررسی است. اما در حال حاضر، این بحث مطرح است که بین افراد و کارگزاران، از لحاظ سطح دسترسی به اطلاعات تفاوت‌هایی وجود دارد که این موضوع قابلیت بررسی و بازنگری دارد.

به گفته امیری، آنچه مورد تاکید سازمان بورس بوده، مبحث تقارن اطلاعاتی است و باید حداکثر تلاش را در جهت دسترسی یکسان اطلاعات برای همه فراهم آوریم و اگر تصمیمی با این اصل در تناقض باشد، حتماً مورد بازنگری قرار خواهد گرفت.

اهمیت تغییرات مقررات بازار پایه

وی ادامه داد: تغییرات مقررات پایه طی چند سال گذشته بارها مطرح شد و مورد بررسی قرار گرفت. تغییرات و بازنگری در دستورالعمل‌های بازار پایه از الزامات، نیازها و خواسته‌های سرمایه گذاران بوده و هم مقام‌های نظارتی بازار سرمایه بر آن تاکید داشته اند.

امیری با اشاره به تشکیل کارگروه‌هایی به این منظور، ادامه داد: پس از کسب نظرات فعالان بازار سرمایه، کانون نهادهای سرمایه گذاری و کانون کارگزاران، مقرر شد تا نحوه معاملات در بازار پایه فرابورس به صورتی که مقرر شده از روزهای آتی تغییر کند.

وی با تاکید بر اینکه نظر فعالان و معامله گران بازار سرمایه، برای سازمان بورس و اوراق بهادار از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، ابراز داشت: هدف اصلی سازمان بورس، صیانت از حقوق سهام داران است. به همین منظور تلاش می‌شود تا شفافیت در بازار حاکم بوده و حداقل مغایرت‌ها و محدودیت‌ها وجود داشته باشد.

معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار تصریح کرد: شرایط شرکت‌های حاضر در بازار پایه فرابورس با سایر شرکت‌هایی که بر روی تابلو، معامله می‌شوند، متفاوت است. این شرکت‌ها در بازار پذیرش نشده اند یا به دلایلی از بازارهای اصلی بورس و فرابورس اخراج شده اند. بنابراین افرادی که در این بازار معاملاتی را انجام می‌دهند، باید به ویژگی‌های متفاوت این بازار توجه داشته باشند.

ریسک بالای معاملات بازار پایه

عضو هیأت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه معاملات در بازار پایه فرابورس باید بر اساس تحلیل جامع صورت بگیرد، ادامه داد: ریسک در بازار پایه فرابورس بالا بوده و از همین رو، تحلیل نقش مهم و اساسی در تصمیم گیری سرمایه گذاران دارد.

آماده بازنگری مقررات

وی با اشاره به طرح برخی انتقادات در خصوص مقررات جدید بازار پایه گفت: پیش از ابلاغ مقررات، نظرات کانون نهادهای سرمایه گذاری و کانون کارگزاران و همچنین فعالان بازار سرمایه در این زمینه جمع آوری شده است. با این حال، سازمان بورس و اوراق بهادار همواره آماده بازنگری مقررات است و چنانچه افرادی دغدغه و نگرانی‌هایی در این زمینه دارند، باید از مسیر درست، نظرات خود را منعکس کنند.

معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار ابراز داشت: هفته آینده در همین زمینه جلسه‌ای با کانون‌ها برگزار خواهد شد، لذا افرادی که ابهام یا دغدغه‌ای دارند، می‌توانند از این طریق نظرات خود را به سازمان بورس منعکس کنند و سازمان آمادگی لازم به منظور بررسی و بازنگری قوانین را دارد.

به اعتقاد امیری، چنانچه سرمایه گذاران و فعالان بازار با همه اصلاحات و مقررات بازار پایه آگاه شوند، ابهامی برای آنها باقی نمی‌ماند.

بررسی در کمیته فقهی

عضو هیأت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار تصریح کرد: در عین حال، با توجه به اهمیت موضوع، چنانچه در زمینه غرر و ربوی بودن معاملات در بازار پایه، اظهارنظر یا استدلال متقن و مشخصی به سازمان بورس و اوراق بهادار منعکس شود، به طور حتم، در کمیته فقهی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: حسن امیری معاملات فرابورس فرابورس سازمان بورس و اوراق بهادار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۷۵۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است

یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه یکسری فاکتورهای مثبت و منفی در بازار سرمایه وجود دارد که در میزان سرمایه گذاری مردم نقش دارد، یادآور شد: احتمالا در روزهای آینده شاهد رشد آرام سهام در بورس هستیم اما جنس این رشد از نوع رشد در سال ۹۹ نیست.

به گزارش ایسنا، طی روزهای اخیر فعالیت بازار سرمایه با فراز و نشیب همراه است و رشد آن روزی مثبت و روز دیگر منفی است، پیام الیاس کردی کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با ایسنا درباره اثر برخی اخبار همچون اصلاحی برخی مواد قانون مالیات بر عایدی سرمایه معتقد است، نه تنها بورس بلکه بازارهای دیگر از جمله ارز، سکه و طلا هم بعد از اعلام تصویب این مصوبه واکنش قابل توجهی نداشتند.
وی با اشاره به اینکه مالیات بر عایدی سرمایه  موضوع جدید و مربوط به امروز نیست، افزود: این موضوع در دوره قبل مجلس شورای اسلامی برای اولین بار مطرح شد و اکنون هم به طور کامل تصویب نشده و تصویب نهایی آن مدت زمان طولانی طول می کشد. 
 این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: سال گذشته هم پس از اعلام مصوبه مواد خام پتروشیمی، شاهد ریزش سود سهام در بورس بودیم، اما این مصوبه به تنهایی عامل ریزش سود نبود، عهدی که دولت بسته بود و زیر عهدش زد باعث شد، اعتماد سرمایه گذار از بین برود.
به گفته الیاس کردی، چنین اخباری هم آسیب می زند و هم تبعاتی دارد که آن تبعات آسیب زا هستند.
وی با اشاره به اینکه یکسری فاکتورهای مثبت و منفی در بازار سرمایه وجود دارد که در میزان سرمایه گذاری مردم نقش دارد، یادآور شد: افزایش روند کلی نرخ دلار، بالا بودن نرخ بهره که آسیب زا بوده و انتشار اوراق بالای ۲۰ درصد بوده در کنار قوانینی که در آینده تصویب می‌شود و مشخص نیست که برای سرمایه گذار مثبت است یا منفی، از جمله فاکتورهای مختلفی است که در این عرصه وجود دارد.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه با این شرایط در روزهای آینده شاهد رشد آرام سهام در بورس هستیم، اما جنس این رشد از نوع رشد در سال ۹۹ نیست، اضافه کرد: با وجود فاکتورهای اعلام شده، ارزیابی ام این است که چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است
  • افت ۴ هزار واحدی شاخص بورس
  • اغلب تخلفات در بین کارمندان ناشی از جهل به قوانین است
  • بازارگردانی در اختیار بورس و فرابورس قرار گرفت
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه | افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • بورس در سکوت
  • گزارش روزانه بورس ۸ اردیبهشت/ بورس در سکوت
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • قوانین و مقررات در کشور جلوتر از مصادیق مالکیت فکری است