Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-09@02:11:43 GMT

نشانه‌های هشداردهنده زایمان زودرس

تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۷۷۴۰۱

متخصص زنان و زایمان گفت:‌ برخی عوامل مانند استعمال دخانیات، وزن‌گیری ناکافی مادر باردار و مصرف دارو‌های غیرمجاز در تولد نوزادان کم‌وزن نقشی مهم دارد. ناطقان: انصاری متخصص زنان و زایمان اظهار کرد: با توجه به سن حاملگی، نوزاد ممکن است پیش از موعد، سر موعد و یا پس از موعد بدنیا بیاید؛ بر این اساس اگر نوزادی پیش از ۳۷ هفته کامل متولد شود، زایمان پیش از موعد رخ می‌دهد؛ زایمان دیررس به زایمان‌هایی گفته می‌شود که در ۳۴ تا ۳۶ هفتگی بارداری روی داده است و زایمان‌های پیش از ۳۴ هفتگی را تولد پیش از موعد و زودهنگام می‌نامند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد:‌ کمترین خطر برای نوزاد زمانی است که جنین در سن حاملگی ۳۹ هفته و صفر روز تا ۴۰ هفته و ۶ روز متولد شود، از طرفی مداخله برای ختم سریعتر بارداری در مواردی که جنین یا مادر در مورد خطر قرار می‌گیرند، بایستی در نظر گرفته شود.


متخصص زنان و زایمان ادامه داد: به‌طور میانگین حدود ۱۰ درصد زایمان‌ها زودتر از موعد اتفاق می‌افتد و در این بین وضعیت اقتصادی اجتماعی، نژاد، قومیت و سن پایین مادر در حین حاملگی از عوامل تاثیر گذار بر زایمان زودرس هستند.

انصاری گفت:‌ در حال حاضر آستانه قابل حیات بودن نوزاد بین ۲۰ تا ۲۶ هفتگی تعریف شده و نوزادانی که در این فاصله زمانی متولد می‌شوند، به‌دلیل نارسی دستگاه‌ها و ارگان‌های مختلف بدن، آسیب پذیر و شکننده بوده‌اند و در معرض خطر بالای آسیب مغزی ناشی از کمبود اکسیژن و عفونت‌های جدی قرار می‌گیرند.

همه چیز درباره نوزادان نارس

وی ادامه داد: خونریزی مغزی و رشد ضعیف مغز در نهایت به اختلال تکامل نورولوژیک منجر می‌شود زیرا تکامل مغز به طور طبیعی در طول سه ماهه‌ دوم و سوم حاملگی رخ می‌دهد و نوزادانی که در هفته‌های پیش از ۲۶ بارداری متولد می‌شوند؛ آسیب پذیری بسیار زیادی در برابرمخاطرات مغزی دارند.

متخصص زنان و زایمان افزود: البته پیشرفت‌های شگرفی در زمینه مراقبت‌های قبل از تولد و نوزادی برای نوزادان زودرس حاصل شده به نحوی که افزایش روز افزون در بقای نوزادان بسیار نارس، منجر به تغییر آستانه قابلیت حیات شده است. از طرفی نوزادانی که بین هفته‌های ۳۴ تا ۳۶ به دنیا می‌آیند، بیش از ۷۰ درصد زایمان‌های زودرس را تشکیل می‌دهند و تقریبا ۸۰ درصد تمام زایمان‌های زودرس، دیر هنگام (یعنی بین ۳۴ تا ۳۶ هفته)، ناشی از زایمان خودبه‌خودی بدون علت یا پارگی پیش از موعد کیسه آب بوده اند و عوارضی مانند افزایش فشار خون حاملگی و حوادث مربوط به جفت، در ۲۰ درصد دیگر موارد دخالت دارند.

همه چیز درباره نوزادان نارس

بیشتر بخوانید: قابل توجه آقایان؛ سن مناسب فرزند آوری چند سالگی است؟

وی ادامه داد:  با سپری شدن هر هفته از ۳۴ تا ۳۶ هفته، مشکلات مربوط به تنفس نوزادی ۵۰ درصد کمتر می‌شود. دیده شده در نوزادان متولد شده در هفته‌های ۳۴ تا ۳۶، در مقایسه با نوزادان رسیده کامل، میزان عوارض سیستم عصبی افزایش می‌یابد. با توجه به شروع خودبه‌خودی زایمان زودرس در ۸۰ درصد موارد، در مطالعات بر این نکته توجه شده است که درمان آن سبب جلوگیری از زایمان زودرس نمی‌شود. جلوگیری از زایمان‌های زودرس مستلزم دستیابی به پیشرفت‌های جدید در زمینه پیشگیری و درمان زایمان زودرس است.
چرا زایمان زودرس اتفاق می‌افتد؟

انصاری گفت: به طور کلی چهار علت در زایمان زودرس وجود دارد: زایمان زودرس غیر قابل توجیه خودبه‌خود همراه با پرده‌های سالم (۴۰ تا ۴۵ درصد)، پارگی پیش از موعد و زودرس بدون توجیه پرده‌های جنینی (۳۰ تا ۳۵ درصد)، زایمان به دلیل مشکلات مادری یا جنینی (مانند مسمومیت بارداری و حاملگی دو قلویی و چند قلویی.

همه چیز درباره نوزادان نارس

وی ادامه داد: عللی که سبب زایمان زودرس می‌شوند با عوامل زمینه ساز و مداخله گر متعددی همراه هستند که اغلب تاثیر متقابل بر یکدیگر  دارند، این پیچیدگی باعث می‌شود تلاش‌هایی که برای جلوگیری از این عارضه و درمان آن صورت می‌گیرند، به شدت با مشکل مواجه شوند. به خصوص این قضیه در موارد زایمان زودرس خودبخودی و پارگی پرده‌های جنینی صدق می‌کند.

متخصص زنان و زایمان اظهار کرد: همان طور که اشاره شد یکی از دلایل زایمان زودرس، بارداری دو قلویی و چند قلویی هست که بسیاری از این بارداری‌ها با استفاده از دارو‌های القا کننده تخمک گذاری و تکنولوژی کمک باروری (IVF) حاصل شده اند. همانند سایر بیماری‌ها که روند پیچیده‌ای دارند، تغییرات ژنتیکی متعدد همزمان (تغییر در ژن‌های مربوط به التهاب و عفونت و نوع کلاژن) و عوامل محیطی ممکن است سبب زایمان زودرس شوند.

وی در پایان افزود: استعمال دخانیات، وزن‌گیری ناکافی مادر در دوران حاملگی و مصرف دارو‌های غیر مجاز، هم در میزان بروز و هم در پیامد‌های نوزادان دارای وزن کم هنگام تولد نقش مهمی دارند. در مادرانی که اضافه وزن دارند، خطر زایمان زودرس افزایش می‌یابد. عوامل دیگر شامل سن کم یا بالای مادر، قامت کوتاه و کمبود ویتامین C نیز مطرح شده اند. عوامل روانی مانند افسردگی، اضطراب و استرس مزمن نیز در ارتباط با زایمان زودرس گزارش شده اند. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: نشانه ها ، هشدار دهنده ، زایمان زودرس

منبع: ناطقان

کلیدواژه: نشانه ها هشدار دهنده زایمان زودرس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۷۷۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماماها، زنان را به زایمان طبیعی تشویق کنند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، همزمان با روز جهانی ماما، مراسمی در سالن آمفی تئاتر بیمارستان امام سجاد(ع) با حضور ماماها، بخش زنان و زایمان بیمارستان و متخصصین این حوزه در سطح استان آذربایجان‌شرقی برگزار شد.

عضو هیئت علمی دانشگاه و رئیس بخش زنان و زایمان بیمارستان امام سجاد (ع) هم بیان کرد: توسعه یک کشور به سلامتی زنان و کودکان آن وابسته است که در این امر نقش ماما‌ها و تلاش شبانه‌روزی آنان به‌دور از هرگونه حاشیه، مسیرگشای پیشرفت و موفقیت‌هاست.

رقیه موسی‌زاده اضافه کرد: «هر ماما یک سفیر جوانی جمعیت» به‌عنوان شعار سال ۲۰۲۴ انتخاب شده و تقارن این شعار با موضوع پیرامونی جوانی جمعیت در کشورمان ایجاب می‌کند که بخش مامائی و بالطبع آن ماما‌ها را برای زایمان طبیعی، فیزیولوژیک و ایمن تقویت کنیم، از ماما‌ها در جایگاه اصلی خودشان بهره ببریم و با همت و حمایت این عزیزان، برنامه را به شکل مناسبی اجرا کنیم.

علی زینالی، رئیس بیمارستان امام سجاد(ع) تبریز هم در این مراسم خدمات ماما‌ها را در راستای افزایش و ارتقای یکی از مؤلفه‌های امید به زندگی در جامعه عنوان کرد که همه به نوعی مدیون خدمات این قشر هستند.

قوام لاله معاون اجرایی بیمارستان امام سجاد(ع) تبریز هم به مباحث کنترل مرگ و میر مادران باردار، وضعیت نیروهای استخدامی مامایی، رسیدگی و مراقبت‌های مادران باردار و پرداخت کارانه تشویقی به ماما‌ها در حوزه زایمان طبیعی پرداخت.

در پایان مراسم، مسئولان از ماما‌های نمونه استانی و داخلی با اهدای لوح سپاس و تجلیل شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شیر نخوردن نوزاد؛ بررسی ۰ تا ۱۰۰ دلایل + راهکار
  • با دوری از این ۱۵ عامل به زوال عقل زودرس در جوانی دچار نمی‌شوید
  • پانزدهمین جشنواره گلغلتان نوزادان در امیریه دامغان انجام شد
  • شیر نخوردن نوزاد؛ بررسی 0 تا  100 دلایل + راهکار
  • عوامل خطر « زوال عقل زودرس » را بشناسید
  • این مراسم به لطافت برگ گل برای نوزادان برگزار می‌شود| از آیین گل غلتان چه می‌دانید؟
  • ماماها، زنان را به زایمان طبیعی تشویق کنند
  • راه‌اندازی بخش جدید مراقبت‌های ویژه نوزادان در بیمارستان اهواز
  • رابطه تاریخ تولد رند و افزایش اوتیسم + فیلم
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته