Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-04@10:46:05 GMT

آمریکا انضباط اجتماعی داخل ایران را هدف قرار داده‌ است

تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۷۸۲۹۶

آمریکا انضباط اجتماعی داخل ایران را هدف قرار داده‌ است

به گزارش خبرنگار مهر، سید محمدمهدی حسینی همدانی در خطبه‌های نماز عید فطر، ضمن تبریک به مناسبت این روز و حلول ماه شوال، اظهار کرد: این روز را ویژه به روزه اولی‌های عزیز تبریک عرض می‌کنم.

وی با اشاره به اینکه امروز برای کسانی که یک ماه برای جلب رضایت الهی قدم برداشتند، عید است، گفت: امام علی (ع) در خطبه‌ای فرمود؛ «امروز را خدای متعال برای شما عید قرار داده است و به شما شایستگی آن را عنایت فرموده پس شما هم به شکرانه آن خدا را یاد کنید، تا شما را یاد کند و او را بخوانید تا شما را اجابت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

خطیب جمعه کرج در بخش دیگری از حضور کم‌نظیر مردم سراسر کشور به‌ویژه اهالی فهمیم استان البرز در راهپیمایی روز قدس تقدیر کرد و گفت: حضور نوجوانان و جوانان در این روز بیش از گذشته و دشمن‌شکن و امیدبخش بود و نشان داد علی‌رغم تلاش گسترده برای عدم حضور و بی‌رغبت نشان دادن مردم نسبت به آرمان‌های انقلاب و اسلام که یکی از آن‌ها کمک به مستضعفان عالم به‌خصوص پاره تن اسلام فلسطین، دشمنان موفق نبوده‌اند.

نماینده ولی‌فقیه در استان البرز تأکید کرد: روز قدس امسال به دلیل طرح آمریکایی «معامله قرن» و خیانت تعدادی از کشورهای عربی برای عادی‌سازی روابط با اسراییل، متفاوت بود و حساسیت بیشتری داشت.

آیت‌الله حسینی همدانی بابیان اینکه دشمنان و برخی عناصر منافق صفت داخلی تلاش می‌کنند بگویند؛ مردم خسته شده و با انقلاب و امور کشور کاری ندارند، گفت: این در حالی است که حضور مردم در راهپیمایی روز جهانی قدس نقشه‌های آن‌ها را نقش بر آب کرد.

مقاومت یک نظریه است

وی در ادامه با تأکید بر اینکه مدتی است رهبر انقلاب بر نظریه مقاومت تأکید می‌کنند، گفت: مقاومت یک نظریه است، ایشان فرمودند؛ با آمریکا جنگ نظامی نمی‌شود مذاکره نیز سَمی مهلک است آن چیزی که در حال حاضر کمترین هزینه را برای کشور دارد، مقاومت است.

خطیب جمعه کرج گفت: اگر به نوع تحرکات، گفته‌ها و عملکرد اخیر آمریکایی‌ها نگاه کنیم از وضع تحریم‌های جدید گرفته تا تشکیل جبهه مشترک با حضور برخی کشورها برای دشمنی با ایران، همه بیان‌کننده این مطلب است که آن‌ها انضباط اجتماعی داخل ایران را هدف قرار داده‌اند تا ما با ایجاد اختلاف و جنگ روانی سرمایه اجتماعی خود را از دست بدهیم.

نماینده ولی‌فقیه در استان البرز با اشاره به اینکه هدف دشمن جدا شدن مردم از حاکمیت است، گفت: آن‌ها قصد دارند با ایجاد فضای هرج‌ومرج به اهداف خود برسند.

آیت‌الله حسینی همدانی با تأکید بر اینکه مردم ایران بیدار هستند و به دشمنان اجازه هر کاری را نمی‌دهند، گفت: دشمنان سعی می‌کنند با از بین بردن امید مردم، آن‌ها را نسبت به حاکمیت بی‌تفاوت کنند.

وی با تأکید بر اینکه دشمنان به‌خصوص آمریکای پلید بر جنگ اقتصادی متمرکزشده‌اند، گفت: دشمنان به دنبال تقابل هستند، می‌خواهند این مسئله را به مردم القا کنند که یا باید انقلابی و محروم از معیشت و رفاه باشند یا دست از آرمان‌های انقلابی کشیده مردم مستضعف جهان را رها کنند.

باید از تیم اقتصادی دولت پرسید در عرصه‌های اقتصادی و برای رونق تولید و حمایت از تولیدکنندگان، کارگران و کالاهای ایرانی چه کرده‌اید؟ خطیب جمعه کرج با اشاره به اینکه دشمنان به‌ویژه آمریکا با ایجاد تحریم‌های سنگین می‌خواهد به مردم القا کند حکومت به فکر شما نیست، گفت: دشمنان به‌وسیله برخی عناصر داخلی خودفروخته می‌خواهند زیرساخت‌ها را مورد هدف قرار دهند.

نماینده ولی‌فقیه در استان البرز با اشاره به جنگ اقتصادی، گفت: همه باید لباس رزم اقتصادی بپوشیم و تا پیروزی این لباس را به تن داشته باشیم، رهبر معظم انقلاب مکرر در خصوص جنگ اقتصادی می‌فرمایند؛ این جنگ در رأس امور است.

به گفته آیت‌الله حسینی همدانی فصل نخست سال دارد به پایان می‌رسد باید از تیم اقتصادی دولت پرسید در عرصه‌های اقتصادی و برای رونق تولید و حمایت از تولیدکنندگان، کارگران و کالاهای ایرانی چه کرده‌اید؟

وی بابیان اینکه مسئولان استانی نیز در این خصوص باید پاسخگو باشند، گفت: کنفرانس خبری تشکیل و به مردم استان توضیح دهند برای رونق تولید چگونه عمل شده است، چه تسهیلاتی پرداخت‌شده، بانک‌ها چه مقدار کمک کرده‌اند و چند واحد تولیدی به چرخه کار بازگشته‌اند.

برخی از رسانه‌ها تلاش می‌کنند قانون اساسی و نهادهایی که نزد مردم اعتباردارند را بی‌اعتبار کنند خطیب جمعه کرج در بخش دیگری با اشاره به جنگ روانی که توسط رسانه‌ها به راه انداخته‌شده که نقش مکمل تحریم‌ها است و گاهی مؤثرتر از فشارهای واقعی دشمن عمل می‌کند، گفت: برخی از رسانه‌ها تلاش می‌کنند از ضعف‌های داخلی که کم هم نیست بیشترین بهره را برای بارو پذیر کردن مطالب خود استفاده کنند.

نماینده ولی‌فقیه در استان البرز هدف اصلی جنگ روانی رسانه‌ها را بن‌بست نمایی شرایط موجود اعلام کرد و افزود: از بین بردن امید به آینده یکی دیگر از اهداف جنگ روانی رسانه‌ها است، آن‌ها مدام القا می‌کنند که به مسئولان امیدی نیست و کارها قابلیت اصلاح ندارد.

آیت‌الله حسینی همدانی اضافه کرد: برخی تلاش می‌کنند صلاحیت و توانایی مسئولان انقلاب را زیر سؤال ببرند و در درستی سیاست‌های انقلابی تردید ایجاد کنند و به مردم بگویند باید این سیاست‌ها تغییر کند.

وی با تأکید بر اینکه برخی از رسانه‌ها تلاش می‌کنند قانون اساسی و نهادهایی که نزد مردم اعتباردارند را بی‌اعتبار کنند، گفت: آن‌ها می‌خواهند با جنگ روانی این مسئله را القا کنند که روش نظام اسلامی با منافع و معیشت مردم و خواسته آن‌ها مغایرت دارد. اینجا بحث مقاومتی که رهبری بر آن تأکیددارند، خودش را نشان می‌دهد.

آمریکا در ارتباط با ایران دچار سردرگمی است

خطیب جمعه کرج با تأکید بر اینکه برخی رسانه‌ها از ضعف عملکردی مسئولان استفاده می‌کنند تا به مردم القا کنند و بگویند فساد سازمان‌یافته در ارکان نظام وجود دارد، گفت: رهبری جنگ روانی دشمن را به‌خوبی تذکر می‌دهند.

نماینده ولی‌فقیه در استان البرز در بخش دیگری بابیان اینکه دشمن تلاش می‌کند عرصه را بر مردم تنگ کند، گفت: برای مقابله با توطئه‌ای دشمن نیازمند عزم جدی از سوی مسئولان نظام هستیم همچنین برای خنثی کردن توطئه‌های مجازی نیز نیازمند عزم نیروهای انقلابی هستیم.

آیت‌الله حسینی همدانی با تأکید بر اینکه باید روحیه انقلابی را تقویت کنیم و به آینده امیدوار باشیم، گفت: خواسته دشمن این است که امید از بین برود اگر چنین اتفاقی بیفتد سرنوشت کشور به مخاطره خواهد افتاد.

وی با اشاره به اینکه آمریکا در ارتباط با ایران دچار سردرگمی است و این‌یکی از نشانه‌های افول شیطان بزرگ است، گفت: یک روز دوازده پیش‌شرط تعیین می‌کنند و روز دیگر می‌گویند بدون پیش‌شرط، شماره تلفن نیز می‌دهند، با این پیش‌شرط اگر کسی در داخل کشور به فکر مذاکره با آمریکا باشد، یکی از مصادیق دیوانگی است.

کد خبر 4633649

منبع: مهر

کلیدواژه: آیت الله حسینی همدانی نماینده ولی فقیه در البرز عید سعید فطر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۷۸۲۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس انجمن جامعه شناسی ایران: پروژه یکدست‌سازی همه جا شکست خورده است/ هر روز شکاف‌های عمیق‌تری بین ایدئولوژی حاکمیت با مردم می‌بینیم/ گروه‌های مختلف مردم به همدیگر احترام می‌گذارند

پایگاه خبری جماران: رئیس انجمن جامعه شناسی ایران با تأکید بر اینکه یک هنجار یا قاعده‌، زمانی می‌تواند شایع و محقق شود که از یک پشتوانه قوی وجدان جمعی یا حمایت مردم برخوردار باشد، گفت: هر روز جامعه از سبک زندگی ای که حکومت می‌خواهد اعمال کند، فاصله بیشتری می‌گیرد . یعنی هر روز فاصله و شکاف‌های عمیق‌تری بین ارزش‌ها و هنجارهای حاکمیت با مردم می‌بینیم. نتیجه چیست؟ سال 1401 به طور جدی نتیجه‌اش را دیدیم، اما به نظر می‌رسد که یک نوع فراموشی در بخش هایی از حاکمیت وجود دارد.

سعید معیدفر در گفت و گو با خبرنگار جماران گفت: واقعا نمی‌دانم ما برای چه کسی صحبت می‌کنیم و مخاطب ما چه کسی است؟ تجربه‌ها بیانگر این است که عملا گوش به این حرف ها داده نمی شود یا به عبارتی باید بگویم، آیا ما برای خودمان صحبت می‌کنیم یا برای جامعه صحبت می‌کنیم؟ یا برای سیاستگذاران و برنامه‌ریزان صحبت می‌کنیم؟ اگر خواسته باشم برای دل خودم حرف بزنم و یا حرف دل مردم را بزنم، عملا مخاطب من حکومت نیست. چون هر برنامه یا سیاستی که می‌گذارد، اصلا کاری به ابعاد اجتماعی آن ندارد.

وی با ابراز این عقیده که به ویژه در سه، چهار سال اخیر هرچه جلوتر آمده‌ایم، اساسا بخش‌هایی در حاکمیت کاری ندارند که سیاست‌ها، کنش‌ها و برنامه‌ریزی‌های آنها چه تبعات اجتماعی دارد، افزود: البته شاید اقلیتی که به نحوی مخاطب حکومت هستند، در این قضیه با حاکمیت هم‌راستا باشند، ولی عملا می‌توان گفت که بخش بزرگی از جامعه راه خودش را می‌رود و حاکمیت هم راه خودش را می‌رود؛ نه او به تبعات رفتار خودش فکر می‌کند و نه این. به نوعی دو مسیر متفاوت دارد طی می‌شود.

وی با اشاره به برخی وقایع در سال های گذشته، یادآور شد: افراد حاضر در اعتراضات، مدتی سبک زندگی خودشان را نشان دادند و امروز نهایتا تصمیمی که دوباره حاکمیت گرفته این است که اوضاع را به شرایط قبل از نیمه دوم 1401 برگرداند. اما این امر به نظر می‌رسد که امکان‌پذیر نیست. چرا که به لحاظ جامعه‌شناختی می‌گوییم یک هنجار یا قاعده‌ زمانی می‌تواند شایع و محقق شود که از یک پشتوانه قوی وجدان جمعی یا حمایت مردم برخوردار باشد. طی قرن‌ها و سده‌های متعدد، مردم زندگی می‌کردند و هنجارها و سبک زندگی، پوشش، آرایش و آداب و رسوم خودشان را داشتند. مردم به طور عموم یک چیزی را پذیرفته بودند و بین خودشان قرارداد عرفی بود و نهایتا چون آن عرف از یک پشتوانه قوی اجتماعی برخوردار بود و مردم مبتنی بر هنجارهای خودشان از آن عرف حمایت می‌کردند، و اساسا نیاز به اعمال زور از بالا نداشت.

رئیس انجمن جامعه شناسی ایران تصریح کرد: البته حاکمیت‌ها برای موارد نادری که اتفاق میفتاد، حضور داشتند. مثلا اگر قتلی اتفاق می‌افتاد نیاز به مداخله حکومت‌های محلی و یا حکومت در یک مقیاس بزرگ‌تر بود. اما بقیه امور جامعه در اختیار خودش بود. یعنی مردم فی ذاته و بر اساس ارزش‌های خودشان از هنجارها حمایت و بر اساس آن عمل می‌کردند. اگر کسی هم تخلف می‌کرد، وجدان جمعی به نحوی او را مورد مؤاخذه قرار می‌داد.

پروژه یکدست‌سازی همه جا شکست خورده است

وی تأکید کرد: اما به دنیای جدید که وارد شدیم، «یکدست‌سازی» پروژه‌ای است که حکومت‌های ایدئولوژیک دنبال کرده‌اند. یعنی تلاش داشته‌اند که همه مردم را یک مدل ببینند و دیگر تنوع فرهنگی، ارزشی، هنجاری و سبک زندگی را نبینند. طبیعتا این پروژه همه جا شکست خورده است. یعنی علی‌رغم اینکه حکومت‌های ایدئولوژیک با تمام قوا، زور و فشار از بالا تلاش کرده‌اند که پروژه یکدست‌سازی را دنبال کنند، موفق نشده‌اند. اما این حکومت‌ها از تاریخ و تجربه حکومت‌های مشابه درس نگرفته‌اند و دوباره می‌خواهند آن را تکرار کنند.

معیدفر گفت: جالب است که در کشور خود ما حداقل در سال 1401 تجربه کردیم و دیدیم که نمی‌شود؛ و نهایتا چقدر دردسر برای حکومت ایجاد کرد و چقدر خسارت به مردم وارد شد. روی شرایط اقتصادی و ثبات کشور در عرصه بین‌المللی هم تأثیر گذاشت. اما باز درس گرفته نمی شود و دوباره می‌خواهند آن را تکرار کنند.

وی در ادامه در خصوص میزان بازدارنگی برخی طرحها و رفتارهای حاکمیتی گفت: پروژه یکدست‌سازی حتی در حکومت پهلوی اول هم دنبال می‌شد. یعنی حکومت همه تلاش خودش را کرد تا مردم را نسبت به یک سری هنجارها مرتبط کند ولی نشد و دست آخر یک انقلاب اسلامی اتفاق افتاد. یعنی عکس جریانی که حکومت دنبال می‌کرد، رجعتی به ارزش‌های دینی اتفاق افتاد. حالا جمهوری اسلامی دنبال این است که پروژه یکدست‌سازی را با مسیر متفاوتی دنبال کند؛ و نتیجه‌اش را دارید می‌بینید.

معیدفر با بیان این عقیده که هر روز جامعه از سبک زندگی دلخواه سیستم رسمی فاصله بیشتری می‌گیرد، ادامه داد: هر روز فاصله و شکاف‌های عمیق‌تری بین ایدئولوژی، ارزش‌ها و هنجارهای حاکمیت با مردم می‌بینیم. اما در عین حال عبرتی هم نمی‌گیرند. نتیجه چیست؟ سال 1401 به طور جدی نتیجه‌اش را دیدیم؛ و قطعا این بار می‌تواند در ابعاد خیلی وسیع‌تر اتفاق بیفتد. یعنی شاید بعد از یک مدتی فکر می‌کنند همه چیز آرام شده و سکوت است، و دوباره شروع کنیم. به نظر می‌رسد که یک نوع فراموشی وجود دارد.

وی افزود: از آنجا که این اعمال زور برای تحقق یک سلیقه خاص، پشتوانه اجتماعی ندارد؛ حتی در میان کسانی که خودشان با آن هنجارها و ارزش‌های حاکمیت همصدایی دارند. یعنی در خیابان‌ها و در بیشتر مواقع، کسانی که سبک پوشش متفاوتی دارند مورد اعتراض مذهبی‌ها هم قرار نمی‌گیرند و یک نوع همزیستی مسالمت‌آمیز بین آنها ایجاد شده است. ما این همزیستی را در بسیاری از کشورهای اسلامی می‌بینیم. یعنی امروز اساس بر پذیرش ارزش‌های متقابل هست و ما وارد دنیایی شده‌ایم که این تفاوت پذیرفته شده است.

رئیس انجمن جامعه شناسی ایران یادآور شد: در گذشته تنوع بوده، اما آدم‌ها چون در قالب قوم، طایفه و ایل جدا از هم زندگی می‌‎‌کردند، شاید دچار مشکل نمی‌شدند. ولی امروز تمام این فرهنگ‌ها و خرده فرهنگ‌ها در کنار هم زندگی می‌کنند. اوایل تلاش بر این بود که یکی از اینها خودش را بر دیگران تحمیل کند، ولی الآن به تدریج ما داریم وارد دنیایی می‌شویم که خرده فرهنگ‌های متفاوت دارند در کنار هم همزیستی مسالمت‌آمیز پیدا می‌کنند. یعنی می‌گوید تو سبک زندگی خودت را داری و من هم سبک زندگی خودم را دارم؛ می‌توانیم ضمن احترام به سلیقه‌ها، ارزش‌ها و هنجارهای همدیگر دوستی و معاشرت هم داشته باشیم. ما وارد این دنیا شده‌ایم، اما متأسفانه حاکمیت ما نمی‌خواهد این را بپذیرد؛ و الآن نگران است که حتی مذهبیون اعتراض جدی نسبت به سبک زندگی مغایر با نظر حاکمیت ندارند و با آن کنار آمده‌اند.

وی گفت: خود من هر روز در مترو و شهر رفت و آمد دارم و می‌بینم که چگونه گروه‌های مختلف مردم به همدیگر احترام می‌گذارند. وقتی که در جامعه زمینه اعتراض به سبک زندگی گروه دیگر وجود ندارد، حاکمیت مجبور است به زور آن را دنبال کند. طبیعتا چون وجدان عمومی پشت سرش نیست، حتما شکست خواهد خورد. البته خسارت‌های خیلی سنگینی هم به جامعه وارد خواهد کرد.

وی در ادامه گفت و گو با جماران تأکید کرد: نگاه رسمی، دیگر نمی‌تواند بگوید من فکر و ایده‌ای دارم و همه باید در آن چهارچوب قرار بگیرند. همین الآن رفراندوم هم نمی‌خواهد، در مطالعات و بررسی‌های اجتماعی که برگزار می‌شود، می‌توانید واکنش مردم را ببینید. بخش عظیمی از مردم امروز به شدت با ارزش‌های مسلط در تضاد قرار گرفته‌اند؛ با هنجار‌هایی که او می‌خواهد القاء کند در تضاد و تزاحم قرار گرفته‌اند. این حاکمیت یا باید با ارزش‌های جامعه همراه شود و یا با جامعه درگیر شود و نهایتا هم خودش آسیب ببیند و هم به جامعه آسیب جدی بزند.

وی با بیان اینکه فکر می کنم راه دوم انتخاب شده است، تصریح کرد: به جای اینکه خود را با هنجارها و ارزش‌های امروز جامعه تطبیق بدهند، می‌خواهند در بر همان پاشنه سالهای گذشته بچرخد که جامعه اقبالی به سمت هنجارها و ارزش‌هایی نشان دادند. اما وضع عوض شده و دیدگاه‌های مردم تغییر پیدا کرده و بررسی‌های اجتماعی نشان می‌دهد که چه اتفاقات بزرگی دارد در جامعه می‌افتد. به نظر می‌رسد حاکمیت چشمش را به روی این تغییر و تحولات بسته و می‌خواهد ارزش‌های خودش را القاء کند؛ جواب نمی‌دهد.

وی در تبیین دیدگاه خود گفت: وقتی یک جامعه دارای فرهنگ خاص و تنوع فرهنگی، ارزشی و هنجاری باشد، شما نمی‌توانید او را عوض کنید. سال‌ها است در آموزش و پرورش و صدا و سیما تمام امکانات و ابزارها با بودجه‌های بسیار هنگفت تلاش شده که جامعه را به سمت ارزش‌های خاص خودشان بکشانند. اگر موفق شده بودند، مسلما دست به زور نمی‌زدند. بنابراین، شیوه‌های نرم هم دیگر جواب نمی‌دهد. یعنی جامعه ما مختصاتی پیدا کرده و با برخی مختصات حاکمیت ما سازگار نیست.

رئیس انجمن جامعه شناسی ایران اظهار کرد: حاکمیت مجبور است خودش را از عرصه‌های فرهنگی منعزل کند و بگوید صرفا می‌خواهم حکومت کنم؛ مثل برخی حکومت‌های دیگر که با ارزش‌ها و هنجارهای جامعه کاری ندارند و هر چیزی که مردم در مقیاس منطقه‌ای یا محلی وضع می‌کنند، حکومت کشور تلاش می‌کند که آن را در چهارچوب قانون بیاورد و نهایتا در چهارچوب آن نظمی برقرار کند؛ اقتصاد مملکت فعال و شرایط امنیتی درست باشد. 

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه رویکرد عدم دخالت در عرصه های فرهنگی و اجتماعی چه نسبتی با «جمهوری اسلامی» دارد؟ ابراز عقیده کرد: امروز به نظر می‌رسد که دیدگاه‌های خود مذهبیون هم عوض شده و بسیاری چیزها دیگر اهمیت گذشته را ندارد؛ نوع نگاه به دین و نوع مداخله دین در جامعه تغییر پیدا کرده است. اگر یک روزی بخش عمده‌ای از جامعه خواستار دخالت دین در امر سیاست بودند، بررسی‌های اجتماعی نشان می‌دهد هر دوره‌ای که مطالعات انجام گرفته، میزان نظر افراد درباره مداخله دین در سیاست به شدت کاهش پیدا کرده است. دو، سه ماه اخیر هم در مورد «پیمایش ارزش‌ها و نگرش‌ها» اطلاعاتی بیرون آمد که وضعیت چگونه است؛ و این را می‌شود با سال‌های پیش مقایسه کرد.

سیاست باید عاملیت خودش را در تحقق دین کنار بگذارد

وی افزود: اینها نشان می‌دهد که سیاست باید عاملیت خودش را در تحقق دین کنار بگذارد و اجازه بدهد که دین متناسب با مبانی اصلی خودش، روی اندیشه و رفتار انسان‌ها تأثیر بگذارد. اگر همچنان مداخله حکومت در عرصه دین تداوم پیدا کند، نمی‌دانم که سال‌های آینده ما تا چه اندازه با گریز مردم از دین رو به رو خواهیم شد. یعنی الآن نمونه‌هایی هست و می‌تواند شدت بیشتری پیدا کند.

 

معیدفر در پاسخ به اینکه یعنی به عقیده شما هرچه حکومت مداخله‌اش را کمتر کند، ارزش‌های دینی در جامعه پررنگ‌تر می‌شود؟ گفت: حداقلش این است که روند گریز از دین به شدتی که الآن هست، نخواهد بود. البته برای پروسه دینداری نیاز به یک دوران خاصی داریم. فرض کنید مثل کسی که عمل کرده یا مدتی بستری بوده، عضلاتش خشک شده و باید فیزیوتراپی برود تا دوباره این عضلات به کار بیفتد، اگر حکومت مداخله خودش در امر دین را کنار بگذارد، مثل کسی است که فعلا از روی تخت بلند شده اما نیاز به فیزیوتراپی دارد. یعنی نیاز به عملیات جداگانه‌ای هست که کم کم بتواند حالت عادی پیدا کند.

وی در پایان گفت: بنابراین، فکر می‌کنم اولین گام این است که حکومت از تداوم و تشدید مداخله در امر دینی اجتناب کند؛ بعد خود مردم یا بزرگان جامعه و کسانی که باورهای عمیق دینی دارند، بتوانند با شیوه‌های ترویجی یا تعلیمی اوضاع را به حالت عادی برگردانند. فعلا این دخالتها در دین، ثلمه‌ای به دین وارد کرده که حالا حالاها آثار منفی آن را خواهیم داشت. 

دیگر خبرها

  • بازگشت سنت اعتراض‌ به دانشگاه‌های آمریکا | دانشجویان: تعامل با رژیم اشغالگر متوقف شود / سرکوب می‌کنید؟ مقاومت می‌کنیم
  • رئیس انجمن جامعه شناسی ایران: پروژه یکدست‌سازی همه جا شکست خورده است/ هر روز شکاف‌های عمیق‌تری بین ایدئولوژی حاکمیت با مردم می‌بینیم/ گروه‌های مختلف مردم به همدیگر احترام می‌گذارند
  • بیداری نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی به داخل دانشگاه‌های آمریکا رسید
  • عملیات وعده صادق دشمنان را مرعوب و دوستان را مسرور کرد
  • مردم حامی اجرای طرح نور نیروی انتظامی
  • سال‌گذشته زمینه اشتغال ۴۵ هزار نفر زندانی کشور در داخل و خارج زندان فراهم شد
  • بصیرت افزایی بزرگترین ضربه به طرح‌های استکباری دشمنان است
  • ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • تحریم های جدید ایران علیه آمریکا
  • ببینید | خاطره بازی از دوران مدرسه با اسطوره‌های وزنه‌برداری؛ فرار از روی دیوار و انضباط ۱۳