Web Analytics Made Easy - Statcounter

کامران شرفشاهی، مدیر مسئول انتشارات تجلی مهر درگفت‌وگو با خبرنگار  حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص تاثیر واردات کاغذ بر قیمت کاغذ اظهار کرد: سابقه اقدام‌های گذشته وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص واردات کاغذ و تهیه ملزومات صنعت چاپ تا به حال بیانگر این واقعیت تلخ بوده است که هر حرکت این وزارتخانه در نهایت به نفع مافیای صنعت چاپ و نشر تمام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته پیش از این نیز ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات کاغذ درنظر شده بود، اما پس از مدتی کشف شد که این ارز در اختیار اشخاص خاصی قرار گرفته و درواقع هیچ کاغذی به کشور وارد نشده است و همین اتفاق باعث افزایش افسار گسیخته قیمت کاغذ شد.

وی افزود: هرچند وقت یکبار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مدعی طرح تازه ای برای کاهش قیمت کاغذ و ملزومات صنعت چاپ است، اما پس از مدتی آشکار شده که این طرح ها در خدمت دست های آلوده‌ای بود که هیچ اقدامی در جهت کوتاه شدن دستان آن انجام نمی‌شود. بی تردید ناشران و تمام کسانی که به گونه‌ای با صنعت چاپ و نشر کشورمان در ارتباط هستند، احساس مارگزیده ای را دارند که دیگر از هر ریسمان سیاه و سفیدی می ترسد و نمی تواند به آسانی به طرح ها و وعده های مسئولان اعتماد کند.

مافیای کاغذ سال هاست با اِشتهای سیری ناپذیر بازار کاغذ را مختل  کردند

مدیر مسئول انتشارات تجلی مهر با اشاره به اینکه در حال حاضر قیمت کاغذ به طور غیرعادی و بیمارگونه ای گران شده است گفت: برای ایجاد تعادل و کاهش قیمت به واردات کاغذ به میزان بسیار فراوان تری از میزان اعلام شده نیاز داریم. فراموش نکنیم درحال حاضر هزاران تن کاغذ در انبارهای اشخاص سودجو احتکار شده است و قطعا چنین اشخاصی اجازه نخواهند داد که به این سادگی ها بازار کاغذ رنگ آرامش و تعادل را به خود ببیند، به همین خاطر از هیچ تلاشی برای ایجاد اختلال در بازار کاغذ فروگذار نخواهد کرد. در چنین شرایطی از یک سو باید مکانیزمی طراحی شود تا کاغذهای وارداتی بدون دست درازی سودجویان و فرصت طلبان مستقیما به دست ناشران برسد و لازمه این امر حضور نمایندگان ناشران در امر توزیع کاغذهای وارداتی است.

شرفشاهی در پایان با اشاره به اینکه برای بهبود وضعیت قیمت کاغذ باید برخورد شدید و قاطع با دلالان و مافیای بازار سیاه کاغذ شود، تصریح کرد: دلالان و مافیای کاغذ سال هاست در سایه بی خیالی و ناتوانی مسئولان کشور سودهای هَنگُفتی را به جیب زده‌اند و با اِشتهای سیری ناپذیر خود امکان تولید و عرضه مناسب کتاب را مختل کرده اند.

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ادبیات بازار نشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۸۰۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد

به گزارش قدس آنلاین، برنج بعد از گندم جز محصولات استراتژیک و اساسی کشور است که سالانه بخشی از آن از محل واردات تامین می شود که طبق آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران با کاهش ۶۶۰هزار تنی واردات این محصول؛ ارزبری آن در یک‌سال اخیر ۸۳۰ میلیون دلار کمتر شده است.

طبق آمارهای موجود میزان برنج مصرفی کشور بین ۳.۴ تا ۳.۶ میلیون تن برآورد می‌شود. بنابراین اگر سالانه بین ۲.۳ تا ۲.۵ میلیون تن برنج در کشور تولید شود کسری این محصول بین ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تن در سال است که از محل واردات تامین می شود.

از آنجایی که ایران خود یکی از تولیدکنندگان برنج در دنیا است بخشی از این محصول سالانه از محل تولید داخل و بخشی از محل واردات تامین می‌شود تا بازار داخلی با کسری روبه‌رو نشود.

طی سال‌ های اخیر دولت برای حمایت از برنج داخلی و تولیدکنندگان ایرانی اقدام به ایجاد ممنوعیت واردات در محدوده فصل برداشت (مرداد تا آذرماه هر سال) می‌کرد اما سال گذشته با توجه به وفور برنج ایرانی در بازار، ممنوعیت مقطعی واردات نیز مشکلی در بازار این محصول ایجاد نکرد و بازار در آرامش سپری شد زیرا حجم تولید و واردات به حدی بود که علاوه بر وفور برنج در بازار، کاهش قیمت برنج ایرانی نسبت به سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ را در پی داشت.

براساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، سال گذشته یک‌ میلیون و ۱۱۷هزار تن برنج به ارزش یک‌ میلیارد و ۳۰۵ میلیون و ۹۸۵ هزار دلار وارد کشور شد، این درحالی است که در همین بازه زمانی در سال ۱۴۰۱ چیزی حدود یک‌ میلیون و ۷۸۰هزار تن از این کالای اساسی به ارزشی بالغ بر دو میلیارد و ۱۳۷میلیون دلار وارد کشور شده بود. بنابراین واردات برنج طی یک‌سال اخیر با کاهش ۳۷ درصدی به لحاظ وزنی و کاهش۴۰ درصدی به لحاظ ارزشی روبرو بوده است.

بنابراین با کاهش ۶۶۰هزار تنی واردات این محصول ارزبری آن در یک‌سال اخیر ۸۳۰ میلیون دلار کمتر شده است.

طی این مدت به ترتیب ۶۷۳هزار و ۹۴۲ تن برنج به ارزش ۷۷۰میلیون و ۹۳۲هزار دلار از مبدا هند، ۳۳۶هزار و ۵۷۵ تن برنج به ارزش ۴۱۰میلیون و ۸۴۱هزار دلار از مبدا پاکستان، ۷۱هزار و ۶۷۸ تن برنج به ارزش ۸۰میلیون و ۲۰۹هزار دلار از مبدا امارات، ۳۳هزار و ۴۳۴ تن برنج به ارزش ۴۲میلیون و ۴۴۰هزار دلار از مبدا مناطق آزاد و ویژه و درمجموع یک هزارو ۴۸۸ تن برنج به ارزش یک‌ میلیون و ۵۶۳ هزار دلار برنج از مبدا سه کشور تایلند، تایوان و عراق به کشورمان وارد شده است.

با توجه به وضعیت اقتصادی کشور حمایت های دولت سیزدهم و اقدامات وزارت جهاد کشاورزی از تولید و تولید کنندگان داخلی باعث شده که با افزایش تولید برنج و مدیریت بازار داخلی ارز کمتری از کشور خارج شود.

وضعیت فعلی تولید داخلی و واردات برنج نیز بیانگرآن است که با مدیریت بازار همچون سال گذشته مشکلی در بازار برنج نداشته باشیم و این محصول با قیمت های مناسب به دست مصرف کنندگان برسد.

طبق گزارش مرکز آمار، متوسط قیمت برنج ایرانی در فروردین ماه امسال ۹ درصد پایین‌تر از قیمت سال گذشته بوده است. بنابراین با وجود کاهش چشمگیر واردات برنج، با مدیریت مناسبی که در بازار انجام شده، قیمت‌ها نزولی هم شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • مافیای واردات مرغ در کمین نشسته‌ان
  • مافیای واردات مرغ در کمین نشسته‌اند
  • پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است
  • خبر جدید وزیر صنعت برای بازار خودرو؛ تکلیف واردات خودرو‌های دست دوم روشن شد
  • قیمت سکه و طلا در بازار آزاد ۱۲ اردیبهشت ماه
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • افزایش قیمت طلا و انواع سکه در بازار ؛ ربع سکه چند شد؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • قیمت سکه و طلا در بازار آزاد ۱۱ اردیبهشت ماه
  • چرا مافیای خودرو جلوی واردات خودوی برقی را گرفته است؟+فیلم