Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-03@23:35:38 GMT

مجازات اسیدپاشی باید بازدارنده باشد

تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۸۲۹۷۴

مجازات اسیدپاشی باید بازدارنده باشد

یک وکیل دادگستری گفت: قربانیان اسیدپاشی هرگز به زندگی عادی برنمی‌گردند چرا که روند درمان آنها طولانی و پرهزینه است و باید رسیدگی سریع به چنین پرونده‌هایی انجام شود و قوانین بازدارنده باشد.

زینب خزایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، در خصوص قانون اسیدپاشی اظهار کرد: قانون مجازات اسیدپاشی به صورت یک ماده واحده در ۱۹ بهمن ماه ۱۳۳۷ تصویب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در خصوص تعریف اسیدپاشی و میزان مجازات آن، افزود: در این قانون آمده است که هر کس عمدا با پاشیدن اسید یا هر نوع ترکیبات شیمیایی دیگر موجب قتل کسی شود به مجازات اعدام و اگر مورد مرض دائمی یا فقدان یکی از حواس مجنی علیه گردد به حبس ابد با اعمال شاقه و اگر موجب قتل، نقصان یا از کار افتادن عضوی بشود به حبس از دو تا ۱۰ سال و اگر موجب صدمه دیگری شود به حبس از دو تا پنج سال محکوم می‌شود مجازات شروع پاشیدن اسید به اشخاص حبس از دو تا پنج سال است و درکلیه موارد مذکور در این ماده در صورت اجرای ماده ۴۴ قانون کیفری عمومی بیش از یک درجه تخفیف وجود ندارد.

این وکیل پایه یک دادگستری در خصوص دلایل اسیدپاشی، تصریح کرد: زندگی زنان پس از طلاق و جدایی، مختل کردن زندگی دختران پس از پاسخ منفی به خواستگاران، اتمام رابطه دوستی به قصد انتقام‌جویی، اختلافات مالی بین افراد و یا انگیزه‌های دینی و مذهبی در جهت حذف فیزیکی یا تنبیه غیرقانونی افرادی که آموزه‌‎های دینی و مذهبی را نادیده می‌گیرند، از دلایل اسیدپاشی است.

وی وجود انگیزه‌های سیاسی و تروریستی برای حذف فیزیکی رقبا را از دیگر دلایل اسیدپاشی دانست و اظهار کرد: در مجموع اختلافات خانوادگی بین خانواده‌ها، انتقام‌جویی جوانان علیه همدیگر موجب استعمال اسید توسط اشخاص می‌شود.

خزایی در خصوص تعمدی بودن این جرم گفت: بند الف ماده ۲۹۰ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ تصریح کرده که هر گاه مرتکب با انجام کاری قصد ایراد جنایت بر افرادی معین یا غیرمعین از یک جمع را داشته باشد و در عمل نیز جنایت مقصود یا نظیر آن واقع شود خواه کار ارتکابی نوعا موجب وقوع آن جنایت یا نظیر آن بشود یا نشود لذا این جرم جنایت عمدی است.

مدعی العموم می‌تواند به اسیدپاشی ورود کند

وی با بیان اینکه اسیدپاشی جزء جرایمی است که مدعی‌العموم می‌تواند به آن ورود کند، گفت: این جرم یکی از شدیدترین جرایم محسوب می‌شود که علاوه بر بروز آسیب‌های شدید جسمی در مجنی‌علیه می‌تواند ناامنی و وحشت را در جامعه مستولی کند و عملا اقدام اسیدپاش اعلام جرم علیه اجتماع و همه افراد شهروندان است و از دیدگاه جنبه عمومی جرم هم اسیدپاشی جرم غیرقابل گذشتی است.

این وکیل پایه یک دادگستری با اشاره به اینکه فرد بزه دیده هیچگاه به زندگی عادی خود برنمی‌گردد، افزود: اسیدپاش مجرمی است که علیه اجتماع سلاح کشیده و نوع جرم ارتکابی آن با مجازات‌های شدیدتر قانونی مطابقت دارد، مجازات این جرم باید آنقدر شدید باشد که بزهکاران جرات ارتکاب این جرم را نداشته باشند در غیر اینصورت بر تعداد بزهکاران این جرم افزوده می‌شود کما اینکه در سال‌های قبل شاهد افزایش اسیدپاشی هم بودیم.

وی با تاکید بر اینکه نظر بسیاری از حقوقدان‌ها این است که اسیدپاش را باید مفسدفی الارض و محارب درنظر گرفت، تصریح کرد: مطابق ماده ۲۸۶ قانون مجازات اسلامی که عنوان کرده هر کسی به طور گسترده مرتکب جنایت علیه تمامیت جسمانی افراد، جرایم علیه امنیت داخلی یا  خارجی کشور، نشر اکاذیب و غیره شود مفسد فی الارض و به اعدام محکوم می‌شود.

خزایی با بیان اینکه اسیدپاشی موجب اختلال شدید در نظم عمومی کشور، ناامنی یا ورود خسارت عمده به تمامیت جسمانی افراد می‌شود، گفت: مرتکب این جرم در مجموعه مفسدین فی الارض قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه در سال ۱۳۹۳ بعد از اسیدپاشی اصفهان نمایندگان مجلس طرح مقابله با اسیدپاشی و حمایت از بزه‌دیدگان آن را ارائه کردند، افزود: بر اساس این طرح مجازات اسیدپاشی با مجازات محاربه برابر شده تا مرتکب این جرم به اعدام محکوم شود همچنین  در اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ نمایندگان مجلس کلیات طرح یک فوریتی تشدید مجازات اسیدپاشی را تصویب کردند که در این طرح قانون تعریف مشخص‌تری از معنای اسیدپاشی ارائه داد و مجازات آن را سنگین‌تر کرد و حمایت‌هایی را برای قربانیان اسیدپاشی درنظر گرفت.

این وکیل دادگستری با بیان اینکه درصورتی که این طرح به قانون تبدیل شود دادگاه می‌تواند مرتکبان به اسیدپاشی را از پنج تا ۲۵ سال زندان محکوم کند، اظهار کرد: بر اساس این طرح در جنایت بر نفس و جنایت منجر به تغییر شکل دائمی صورت بزه‌دیده متهم محکوم به حبس تعزیری درجه یک بیش از ۲۵ سال محکوم خواهد شد در خصوص دیه نیز در صورتی که مرتکب در دسترس نباشد دیه فرد بزه‌دیده از بیت‌المال پرداخت می‌شود.

قانون باید بازدارنده باشد

وی با تاکید بر اینکه باید قانون به گونه‌ای باشد که شرایط ارتکاب این عمل بازدارنده باشد، تصریح کرد: باید  این قانون به نحوی باشد که فرد از ترس اینکه مجازات این جرم سنگین و غیرقابل بخشش است از فکر این عمل خودداری کند و به نوعی باید مجازات آن بازدارنده باشد.

خزایی در انتقاد به دسترس بودن اسید گفت: متاسفانه اسید به راحتی در اختیار مردم و در دسترس است و عملا هم قابل شناسایی و پیگیری نیستند که در این خصوص باید اقداماتی اندیشیده شود تا اسید به راحتی در اختیار هر کسی قرار نگیرد و اگر کسی برای مصارف دیگری نیاز دارد قابل شناسایی باشد.

وی با بیان اینکه باید روند رسیدگی به این پرونده‌ها خارج از نوبت و سریع باشد، افزود: هزینه‌های درمان این افراد بسیار سنگین است و در بسیاری موارد باید به خارج از کشور اعزام شوند و باید کار درمان آنها به سرعت فراهم شود و هزینه‌های درمان آنها از طریق دولت پرداخت شود.

این وکیل پایه یک دادگستری با اشاره به اینکه در این طرح گفته شده ممکن است قصاص انجام شود، گفت: به شخصه اعتقادی به این امر ندارم چرا که وقتی در سطحی از بدن اسید پاشیده شده چگونه بگوییم به همان اندازه می‌توانیم همان آسیب را وارد کنیم چرا که میزان و سطح آسیب می‌تواند متفاوت باشد.

خزایی با اشاره به اینکه به نظر می‌رسد اعمال این قانون خود می‌تواند چرخه‌ای از خشونت ادامه‌دار را ایجاد کند، اظهار کرد: قانون نباید موجب رواج خشونت در جامعه شود و بهتر است از قربانیان پرسیده شود چه مجازاتی برای متهمان اعمال شود، به نظر می‌رسد جامعه هدف ما همین قربانیان هستند و بهتر است با نظر قربانیان قانون تعیین شود.

وی با تاکید بر اینکه قربانیان اسیدپاشی هرگز به زندگی عادی برنمی‌گردند، خاطرنشان کرد: روند درمان آنها طولانی و پرهزینه است و حتی ممکن است ده سال طول بکشد اما آنچه که مسلم است باید رسیدگی سریع به چنین پرونده‌هایی انجام شود و قوانین بازدارنده باشد و هزینه‌های درمانی آنها سریع پرداخت و زمینه‌های درمان روحی و روانی آنها هم مهیا شود.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: اسيدپاشي قانون مجازات مجلس شورای اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۸۲۹۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اژه‌ای: موارد مطروحه باید مطابق قانون باشد

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای در بازدید میدانی از گمرک بیان کرد: چرا ۱۲ سال جلوی واردات کالای ممنوعه گرفته نشده است. فعلا در مقام پیگیری کوتاهی افراد نیستم؛ دنبال حل مشکلاتم.

 

 

به اشتراک بگذارید: https://tn.ai/3079369 درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار ؛ جدیدترین اخبار لحظه به لحظه امروز پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS تلگرام اینستاگرام توییتر   آپارات   سروش   آی‌گپ   گپ   بله   روبیکا   ایتا
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

دیگر خبرها

  • مجازات واتس‌اپ برای کاربران خاطی!
  • اژه‌ای: موارد مطروحه باید مطابق قانون باشد
  • چهار حفار غیرمجاز اماکن تاریخی در تربت‌حیدریه دستگیر شدند
  • دستگیری چهار حفار غیرمجاز اماکن تاریخی در تربت‌حیدریه
  • قاضی تبریزی از برترین‌های کشور در صدور حکم مجازات جایگزین حبس
  • نگاهی به پرونده بابک زنجانی
  • هشدار انصارالله به آمریکا درباره تشدید تنش نظامی علیه یمن
  • شکایت از جرایم اداری به کمک وکیل کیفری
  • مجازات دریافت وجه اضافی از بیماران چیست؟
  • توخل: ما گل نزدیم و رئال مجازاتمان کرد