Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیت‌الله کمالی گفت: پیش‌داوری و قضاوت درباره دیگران خلاف اخلاق اسلامی است، گفت: ماه مبارک رمضان فرصت خوبی برای تمرین اخلاق‌مداری و زندگی به سبک و روش علوی بود طوری که هیچ‌گاه شایعات در فضای مجازی یا حقیقی موجب نشود با آبروی دیگران بازی کنیم.

آیت ‌الله «حسن کمالی» در گفت‌و‌گو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، با بیان اینکه فضای مجازی و شبکه های اجتماعی اینترنتی، همچون چاقوی دولبه هستند، اظهار کرد: این امکانات به همان اندازه که می توانند موجب اشاعه خوبی ها و سنت های نیک شوند به همان اندازه نیز می توانند بستر ترویج مفاسد و رذایل اخلاقی باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

نویسنده کتاب «اسرار و رموز اخلاق اجتماعی» افزود: قرآن کریم و چهارده معصوم(ع) کسانی را مومن می نامند که بدخواه دیگران یا نقل کننده خطاها و اشتباهات دیگران نباشند، بر این اساس کسی که در شبکه های اجتماعی بدون مدرک و سند اتهاماتی را نسبت به دیگران مطرح می کند، باید در ایمان خود تردید کند. اسلام ما را خوشبینی نسبت به دیگران توصیه می کند.

 

این استاد حوزه علمیه و دانشگاه با اشاره به روایت «نَظَرُ المُؤْمِنِ فى وَجْهِ أَخیهِ المُؤْمِنِ لِلْمَوَدَّةِ وَ الَْمحَبَّةِ لَهُ عِبادَةٌ: نگاه مهرآمیز مؤمن به چهره برادر مؤمنش و محبّت به او عبادت است»، اضافه کرد: اسلام چنین جایگاهی برای مومنان معرفی کرده، بنابراین پیشداوری نسبت به مومنان و پذیرفتن یا نقل کردن موضوعاتی که هنوز وجودشان اثبات نشده، خلاف اخلاق اسلامی و سیره علوی است.

 

کمالی تاکید کرد: من طرفدار هیچ گروه یک شخصیت سیاسی نیستم و این موضوع را برای دفاع از شخصی یا رد فرد دیگری مطرح نمی کنم (اشاره تلویحی به موضوع کشته شدن همسر محمدعلی نجفی –وزیر اسبق آموزش و پرورش و شهردار سابق تهران- که این روزها محل بحث های داغی در فضای مجازی و حقیقی شده است) اما به عنوان یک نویسنده در حوزه اخلاق و روانشناسی اسلامی، طرح سخنان بی پایه درباره عملکرد مسئولان یا چهره های سیاسی را خلاف توصیه های دین می دانم.

 

وی با اشاره به این سخن از حضرت زین العابدین(ع) که فرمودند: «إِیّاکُمْ وَ صُحْبَةَ الْعاصینَ، وَ مَعُونَةَ الظّالِمینَ وَ مُجاوَرَةَ الْفاسِقینَ، إِحْذَرُوا فِتْنَتَهُمْ، وَ تَباعَدُوا مِنْ ساحَتِهِمْ: از همنشینى با گنه کاران و یارى ستمگران و نزدیکى با فاسقان بپرهیزید. از فتنه ‌هایشان برحذر باشید و از درگاه ‌شان دورى گزینید»، بیان کرد: چگونه می توان خود را یک فرد متدین نامید اما درحالی که جرم کسی در دادگاه صالحه ای اثبات نشده است، او را متهم کرد. آموزه های دینی ما را از هم نشینی با چنین فردی که توجهی به آبروی دیگران ندارد، برحذر می دارد.

 

این نویسنده در حوزه اخلاق و روانشناسی اسلامی در ادامه ابراز کرد: پیامبر اسلام(ص)، تعالی اخلاقی مردم را دلیل بعثت خود معرفی کرده است بنابراین، مسلمانان باید به فکر آراستن خود به مکارم و محاسن اخلاقی و اجتناب از رذایل اخلاقی باشند. شیعه واقعی باید سبک زندگی حضرت محمد مصطفی(ص) را در زندگی خود پیاده کند.

 

آیت الله کمالی ادامه داد: ماه مبارک رمضان فرصت خوبی برای تمرین اخلاق مداری و زندگی به سبک و روش علوی بود به طوری که هیچ گاه شایعات در فضای مجازی یا حقیقی موجب نشود با آبروی دیگران بازی کنیم؛ حرمت آبروی مومن را بالاتر از حرمت کعبه معرفی کرده اند بنابراین شایسته است جانب احتیاط را در طرح اتهامات نسبت به دیگران رعایت کنیم.

 

نویسنده کتاب «اسرار و رموز اخلاق اجتماعی» در پایان خاطرنشان کرد: نقل شده است هرگاه نزد مرحوم آیت الله حاج آقای رحیم ارباب، بدی فردی را می گفتند، ایشان می فرمودند «آیا حتی یک خوبی از او سراغ ندارید که بدش را می گویید» سبک زندگی علما و بزرگان این گونه بود که نامشان برای همیشه در تایخ جاودان شده است. متاسفانه ما از این بزرگان یاد می کنیم ولی اخلاق آنان را در زندگی خود پیاده نمی کنیم.

 

 

پایان پیام/397

منبع: شبستان

کلیدواژه: نماز عید فطر عید فطر امام خمینی ره خبرگزاری شبستان راهپیمایی روز قدس استان بوشهر اقامه نماز عید فطر قیام ۱۵ خرداد عید سعید فطر ماه رمضان رمضان سبک زندگی اسلامی اخلاق اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۸۴۰۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فناوری‌های نوین برای مقابله با ساخت‌وسازهای غیرمجاز استفاده شود

سخنگوی شورای اسلامی شهر کرج با تاکید بر جرم‌انگاری ساخت‌وسازهای غیرمجاز گفت: مدیریت شهری نظارت بر ساخت‌وسازهای غیرمجاز را تعطیل نکند و در این راستا از فناوری‌های نوین استفاده شود.

عمار ایزدیار در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در البرز، اظهار کرد: افراد در شکل تخلف و بدون مجوز ساخت‌وساز یا خلاف مجوز صادر شده، مبادرت به ساخت‌وساز می‌کنند، در این راستا لازم است تمام موارد ساخت‌وساز غیرمجاز، عملیات ساختمانی بدون اخذ پروانه یا برخلاف مفاد پروانه انجام شود تا روزبه روز شاهد افزایش اقدامات خلاف قانون نباشیم.

وی افزود: ضرورت چنین اقدامی در کنار سایر اقدامات غیرکیفری با توجه به مضرات و خطرات سنگین ناشی از ساخت و سازهای غیرمجاز در ارتکاب تخلفات و سایر جرایم نیز تأثیر بسزایی دارد.

سخنگوی شورای اسلامی شهر کرج با بیان اینکه ساختمان‌های ناایمن تهدیدی برای سرمایه شهروندان محسوب می‌شود، خاطرنشان کرد: مدیریت شهری نظارت بر ساخت‌وسازهای غیرمجاز را تعطیل نکند و در این راستا از فناوری‌های نوین استفاده شود.

ایزدیار اضافه کرد: ساخت‌وساز غیرمجاز جرم کیفری محسوب می‌شود، زیرا تهدید آشکاری برای محیط شهری و سلامت جامعه است.

کد خبر 748214

دیگر خبرها

  • برنامه سازان صدا و سیمای خوزستان در ماه رمضان تجلیل شدند
  • وکیل: مقابل بی‌نظمی و اخلال در فوتبال می‌ایستیم
  • حمله شدیدالحن سایت اصولگرا به ذوالنوری | به چه حقی "شورایعالی سران قوا" که دستور رهبری است را خلاف می‌دانی!
  • پیروزی اینتر در نخستین قضاوت تمام زنانه سری A
  • جریمه تاوان ثبت نکردن موادبهداشتی فروشگاه مواد غذایی در کرمانشاه
  • ترکیب احتمالی اینتر برای دیدار با تورینو
  • زندگی سالم و دیندارانه با مشاوره اسلامی
  • معاونان و مدیران فرهنگی سفیران دانشگاه در معرفی دستاورد‌ها هستند
  • سیاست‌های خلاف تولید، بازنگری شود
  • فناوری‌های نوین برای مقابله با ساخت‌وسازهای غیرمجاز استفاده شود