Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-07@15:56:10 GMT

کدام مسئول از کالای ایرانی استفاده می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۸۶۸۸۲

«ما تا به کار ایرانی و سرمایه ایرانی احترام نگذاریم، تولید ملی شکل نمی‌گیرد؛ و اگر تولید ملی شکل نگرفت، استقلال اقتصادی این کشور تحقق پیدا نمی‌کند؛ و اگر استقلال اقتصادی یک جامعه‌ای تحقق پیدا نکرد - یعنی در مسئله اقتصاد نتوانست خودش تصمیم بگیرد و روی پای خود بایستد - استقلال سیاسی این کشور تحقق پیدا نمی‌کند؛ و اگر استقلال سیاسی یک جامعه‌ای تحقق پیدا نکرد، بقیه حرف‌ها، جز حرف، چیز دیگری نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا یک کشور اقتصاد خود را قوی نکند، پایدار نکند، متکی به خود نکند، مستقل نکند، نمی‌تواند از لحاظ سیاسی و فرهنگی و ... تأثیرگذار باشد.»

این جملات، بخشی از بیانات مقام معظم رهبری در اجتماع کارگران کارخانجات تولیدی داروپخش در اردیبهشت سال ۹۱ است.

همچنین رهبر معظم انقلاب در بخشی از بیانات‌شان در فروردین سال ۹۳ در حرم مطهر رضوی بر حمایت مسؤولان از تولید ملی نیز تأکید کردند و فرمودند: «اولاً مسؤولان باید از تولید ملی حمایت کنند، تولید ملی، اساس و حلقه اساسی پیشرفت اقتصاد است، مسؤولان باید از تولید ملّی حمایت کنند. چگونه؟ یک جا که قانون لازم دارد، حمایت قانونی کنند؛ یک جا که حمایت قضائی لازم است، انجام بگیرد؛ یک جا که حمایت اجرایی لازم است، باید تشویق کنند و کار‌هایی بکنند؛ باید این کار‌ها انجام بگیرد. تولید ملّی باید رونق پیدا کند.»

با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری بر حمایت از تولید ملی از سال‌های گذشته تاکنون به سراغ چند نفر از مسؤولان حوزه علمی و دانشگاهی کشور رفتیم تا بدانیم مسؤولان چه اندازه در زندگی روزمره خود از تولیدات محققان ایرانی استفاده می‌کنند.

ستاری و دیپلماسی ظاهری در کنار دیپلماسی علمی

یکی از مسؤولانی که از ابتدای مسؤولیتش تاکنون بر تولید ملی و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی تأکید دارد، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور است.

سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور خود نیز از استفاده تولیدات ایرانی جا نمانده و در سفر‌های خارجی نیز محصولات ایرانی را مورد استفاده قرار می‌دهد تا در کنار دیپلماسی سیاسی و علمی از دیپلماسی ظاهر هم غافل نمانده باشد.

یکی از موارد استفاده سورنا ستاری از تولید ایرانی، استفاده وی از عینک آفتابی تولید داخل در سفرش به کشور سوئیس بود.

 استفاده خانوادگی مسؤولان از محصولات ایرانی

منصور کبگانیان عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در پاسخ به این سوال که مسؤولان چقدر از تولید ایرانی استفاده می‌کنند، ابتدا نگاهی به خودش انداخت و گفت: در حال حاضر وقتی به خودم نگاه می‌کنم می‌بینم که کت و شلوار و کفشم ایرانی است.

وی افزود: من و خانواده‌ام بیشتر برای محصولات مورد نیاز روزمره خود از تولیدات ایرانی استفاده می‌کنیم.

کبگانیان گفت: حتی در ارتباط فضای مجازی با دانشجویان نیز سعی می‌کنم از شبکه‌های مجازی ایرانی استفاده کنم. البته برخی دانشجویان از نرم‌افزار‌های ایرانی و سرعت آن گلایه دارند که امیدواریم دولت حمایت کند و بهتر شود. اما با این وجود ما از نرم‌افزار‌های ایرانی استفاده می‌کنیم.

استفاده از نرم‌افزار‌های ایرانی در خانواده‌های مسؤولان

محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد هم با بیان اینکه مسؤولان دانشگاه آزاد در حال تدوین طرح‌هایی در راستای رونق تولید هستند، گفت: عمده استفاده خانواده من از پوشاک ایرانی است و از نرم‌افزار‌های خرید اینترنتی ایرانی استفاده می‌کنیم.

وی همچنین از طرح‌های دانشگاه آزاد برای بهره‌گیری از محصولات ایرانی خبر داد و گفت: دانشگاه آزاد در حال انجام کار‌های بسیار جدی و بزرگ در زمینه تولیدات طرح‌های کاربردی است، یکی از این طرح‌ها در راستای رونق تولید برای بهره‌گیری از محصولات ایرانی در حوزه کشاورزی است.

فناوری‌های ایرانی در سبد خانوار مسؤولان

اسماعیل قادری‌فر رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در پاسخ به این سوال که آیا خانواده‌اش از محصولات ایرانی استفاده می‌کنند یا خیر، گفت: بله همسر و فرزندان من از این اپلیکیشن استفاده می‌کنند و در سبد خانوار ما استفاده از استارت‌آپ‌ها وجود دارد، همچنین ما از دارو‌های گیاهی تولید داخل نیز استفاده‌های زیادی داریم، برای خرید میوه و پروتئین نیز اپلیکیشنی وجود دارد که می‌توانیم از آن استفاده کنیم.

 با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری بر حمایت از تولیدات ایرانی، استفاده مسؤولان و خانواده‌هایشان از محصولات داخلی نیز می‌تواند نوعی حمایت از تولید ایرانی باشد چرا که فرهنگ‌سازی استفاده از محصول داخلی سبب پیشرفت تولید داخل می‌شود.

منبع: فارس

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۸۶۸۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری رویداد ملی عطر و رایحه ایرانی در کاشان

سرپرست فرمانداری کاشان از برگزاری رویداد ملی عطر و رایحه ایرانی در کاشان با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کاشان، حمیدرضا محمدی فشارکی ظهر امروز در نشست هماهنگی و برنامه‌ریزی رویداد ملی عطر و رایحه ایرانی، اظهار داشت: رویداد ملی عطر و رایحه ایرانی با هدف توسعه اقتصادی دانش‌بنیان و همچنین پاسداشت آیین‌ها و سنت‌های فرهنگی است.

وی در بیان جزئیات رویداد ملی عطر و رایحه ایرانی در شهرستان کاشان، تصریح کرد: این محصول اصیل ایرانی همزمان با نخستین سال ثبت روز گل محمدی و گلاب در تقویم رسمی کشور در شهرستان کاشان برگزار می‌شود.

سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان کاشان تاکید کرد: این رویداد ملی در روز 20 اردیبهشت با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسئولان استانی و با رونمایی از نخستین عطر تولید داخل بر پایه گل‌محمدی و همچنین رونمایی از کتاب جامع گل محمدی ایران همراه خواهد بود.

محمدی فشارکی افزود: در کنار تولید گل و گلاب می توان از اسانس آن به عنوان پایه تولید عطر استفاده کرد و با شناخت درست و تحقیقات، شاخه‌های جدیدی از ظرفیت‌های این صنعت در بحث اشتغال زایی را ایجاد کرد.

سرپرست فرمانداری کاشان افزود: در شرایط کنونی بیشتر به تولید گلاب به عنوان یک محصول و سوغات پرتقاضای کاشان در سطح کشور توجه می‌شود در صورتی که بسیاری از ظرفیت‌های آن ناشناخته باقی مانده است.

وی سطح زیرکشت گل محمدی در سطح شهرستان کاشان را دو هزار و 600 هکتار عنوان کرد و ابراز داشت: تعداد واحدهای سنتی یک هزار و 700 و واحدهای صنعتی نیز 48 واحد است که در حدود 20 هزار نفر به طور مستقیم در بخش گل و گلاب مشغول به‌کار هستند.

انتهای پیام/801/

دیگر خبرها

  • رویداد ملی عطر و رایحه ایرانی در کاشان برگزار می‌شود
  • ۳۰۷ کالای راهبردی نفتی شناسایی‌ شد/ ۷ پروژه در محله نهایی سازی
  • برگزاری رویداد ملی عطر و رایحه ایرانی در کاشان
  • کدام کشورها خواهان محصولات شیلاتی قشم هستند
  • ردپای کدام شرکت‌ها در تولید پلاستیک بیشتر است؟
  • کدام دانشگاه‌ها به جنبش حمایت از فلسطین پیوسته‌اند؟ | اینفوگرافیک
  • کنایه تن هاخ به مورینیو؛ کدام سرمربی حمایت بیشتری داشته‌ است؟
  • کشف محموله ۵ میلیارد ریالی قاچاق در خشکبیجار
  • لوازم‌خانگی ایرانی؛ گران‌تر از برند‌های برتر دنیا
  • بهترین بروکر برای ایرانی ها کدام است؟