Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@22:21:25 GMT

بررسی آثار تحریم ها در حوزه سلامت/چالش های جراحی در کشور

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۸۷۲۶۸

بررسی آثار تحریم ها در حوزه سلامت/چالش های جراحی در کشور

احمد میر، در گفتگو با خبرنگار مهر، به مباحث چهل و سومین کنگره جامعه جراحان ایران اشاره کرد و گفت: کنگره جامعه جراحان بزرگ‌ترین و با سابقه ترین کنگره علمی کشور است که اعضای انجمن‌های مختلف و مرتبط با جراحی با مشارکت علمی خود به موضوعات متنوع و جدید طی برگزاری آن خواهند پرداخت.

دبیر اجرایی چهل و سومین کنگره جامعه جراحان ایران با اشاره به اینکه جراحان جوان و رزیدنت‌های مشغول تحصیل با مشکلات مختلف حرفه‌ای، معیشتی و اقتصادی روبرو هستند، افزود: مدت دوران تحصیل، کیفیت آموزش بالینی، تعداد بالای رزیدنت‌های جراحی که در سال‌های آینده وارد بازار کار خواهند شد، دوران آموزش فوق تخصصی، همپوشانی‌های حرفه‌ای، تعرفه‌های نابرابر و غیر منطقی جراحی و بالاخره مسئله الزام انجام طرح که وقت و سرمایه زیادی را می‌طلبد و باید به شکلی کارآمد برنامه ریزی و بازبینی شود، حائز اهمیت و مطرح شدن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: در کمیته برنامه ریزی و هیئت مدیره جامعه جراحان ایران، توجه خاصی به این مشکلات شده و در میزگردی توسط علی جعفریان رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی تهران به بحث و گفتگو گذاشته خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه چالش‌های جراحان جوان و رزیدنت‌های جراحی که آینده جراحی در ایران را رقم خواهند زد از موضوعات اصلی در این کنگره خواهد بود، گفت: دومین محوری که در کنگره امسال مورد توجه قرار گرفته است درباره پیامدهای تحریم‌ها و آثار آن بر سلامت، بهداشت و درمان هموطنان است. تحریم‌ها مشکلاتی غیر قابل انکار ایجاد کرده است. این تحریم‌ها بر کار و زندگی همه ما تأثیر خواهد گذاشت و جامعه پزشکی نیز همانند سایرین از پیامدهای ناگوار آن مصون نخواهد ماند.

دبیر اجرایی کنگره جامعه جراحان ایران، افزود: کمبود دارو و تجهیزات و افزایش هزینه‌ها به دلیل تحریم‌های ناعادلانه آثار خود را بر وضع سلامت جامعه و اقدامات پزشکی نشان خواهد داد. بنابراین طی نشستی به موضوع چالش‌ها و نقش تحریم‌ها در حوزه سلامت توسط علیرضا زالی رئیس اسبق سازمان نظام پزشکی پرداخته خواهد شد.

میر با بیان اینکه سومین محور اصلی برنامه ما درباره سرطان‌های شایع در جامعه است افزود: در میزگردهای متعدد به این مقوله خواهیم پرداخت و امسال در خصوص سرطان پستان، دستگاه گوارش و…، بحث خواهد شد. یافتن اقدامات پیشگیرانه، درمان مقتضی و مؤثر طبق دستورالعمل‌های بین المللی با کمترین عارضه و هزینه از اهداف اصلی این میزگردها خواهد بود.

وی گفت: چهارمین موضوع اصلی تروما و تصادفات است که مانند هر سال در این کنگره نیز مورد توجه قرار گرفته است و در میزگردهای متعدد درباره پیشگیری و درمان آسیب‌های سوانح و تصادفات صحبت خواهد شد.

چهل و سومین کنگره جامعه جراحان ایران، از ۱۸ تا ۲۲ خرداد ۹۸ در مرکز همایش های رازی برگزار می‌شود.

کد خبر 4634268 حبیب احسنی پور

منبع: مهر

کلیدواژه: جامعه جراحان ایران سرطان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۸۷۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توریسم درمانی در حال ترک ایران است؛ عراقی‌ها هم دیگر نمی‌آیند

آفتاب‌‌نیوز :

 شاید فکر کنیم شرایط فرهنگی و اجتماعی ایران مانع از سفر توریست سلامت به ایران می‌شود، ولی واقعیت تلخ این است که حتی افراد مقید و مذهبی عراقی هم در حال کج کردن مسیرشان از مشهد و تهران به سمت مسقط هستند. چرایی این اتفاق درحالی‌که مسئولان وزارت بهداشت دائما بر جذب توریست سلامت تاکید می‌کنند قابل تامل است.

واقعیت این است که متاسفانه بعضی انجمن‌های پزشکی تخصصی با پوشیدن قبای مردم‌دوستی و دلواپسی برای سلامت مردم قصد دارند انحصار خاصی در فعالیت‌های پزشکی به‌خصوص حوزه زیبایی ایجاد کنند. بخواهیم یا نخواهیم هزاران پزشک عمومی و متخصص در ایران وارد حوزه زیبایی شده‌اند که به‌شدت مورد توجه توریست‌های سلامت است. اما متاسفانه شاهد هستیم گروه‌های خاص بعضا با لابی و فشار و نفوذ بر وزارت بهداشت می‌خواهند محدودیت‌های بیش از پیش برای پزشکان شاغل ایجاد کنند. درواقع می‌توان گفت انجام کار‌های زیبایی غیرعلمی و غیرقانونی برای آرایشگران به‌غایت راحت‌تر است تا یک پزشک عمومی یا متخصص!

«هرکس این شرایط را قبول ندارد بگوید بلیت هواپیمایش را هم می‌گیرم برود.» این واکنش یکی از استانداران کشور به گلایه‌های پزشکان است. از قضا استاندار مورد نظر پزشک هم هست! کج‌سلیقگی‌های مسئولان و رسانه‌ها در قبال کادر درمان و پزشکان و پرستاران شاید یکی از دلایلی باشد که توریسم سلامت را تحدید و تهدید می‌کند.

طبق بررسی‌های آماری، پرستاران که یکی از ستون‌های مهم امر توریسم سلامت هستند، طی چند سال گذشته در کنار پزشکان به صدرنشین‌های خروج از کشور تبدیل شده‌اند. آیا پزشکان متبحر در حوزه زیبایی و پوست و مو وقتی با موج رسانه‌ای انبوه علیه عمل‌های زیبایی در رسانه‌ها مواجه می‌شوند باید امیدوار به بقای این صنعت در کشور باشند؟ محدودیت برای کلینیک‌های زیبایی در شهر‌های توریستی و حتی زیارتی از سوی افراد خارج از حوزه سلامت باعث جذب توریست سلامت می‌شود یا دفع آن؟

چه دوست داشته باشیم چه نداشته باشیم اقتصاد سلامت و درمان‌محور یکی از راه‌های کسب درآمد و رونق و جهش اقتصادی است. این جهش و رونق بدون شک با جذب سرمایه امکان‌پذیر است. سرمایه‌هایی که حتی محدودیت‌های مالی و تحریمی وضع‌شده بر ایران نمی‌تواند مانع واردات آن شود. عایدی سرمایه وارداتی برای انجام فعالیت‌های درمانی تنها به رونق حوزه سلامت منجر نمی‌شود. یک توریست سلامت می‌تواند همراه داشته باشد و از صنعت‌های هتل‌داری و گردشگری و... ایران هم بهره‌مند شود.

برنامه‌ریزی فوری و عاجل برای امر توریسم و گردشگری سلامت باید در اولویت قرار بگیرد تا ایران از توانایی تبدیل شدن به هاب حوزه سلامت عقب نماند! یادمان نرفته چند سال پیش صف‌های ایرانی‌هایی که برای تزریق واکسن در مرز‌های شمال‌غربی و شمالی کشور ایجاد شده بود. این صف‌ها باید معکوس شود؛ و صد البته اگر خودمان را با آمار‌های درمان اتباع افغانستانی در ایران به‌عنوان گردشگر سلامت گول نزنیم!

دیگر خبرها

  • شاهکار رهبر انقلاب در تفسیر قرآن
  • چالش‌های حوزه تعلیم و تربیت چبست؟/ در نسل چهارم دانشگاه‌ها دنبال تمدن‌سازی هستیم
  • تعداد پرستاران زن در ایران، ۷۵درصد بیش از پرستاران مرد است
  • تعداد پرستاران زن در ایران، 75درصد بیش از پرستاران مرد است
  • ضرورت تقویت زیرساخت های سلامت در کشور
  • رفع چالش‌های حوزه سلامت اولویت مسئولان باشد
  • آزمایشگاه ها پایگاه اصلی نظام سلامت هستند
  • خدمات تخصصی درمانی با حمایت خیران سلامت شهرستان نور انجام می‌شود
  • آثار شهید مطهری باید به نسل جوان جامعه معرفی شود
  • توریسم درمانی در حال ترک ایران است؛ عراقی‌ها هم دیگر نمی‌آیند