Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای خراسان شمالی گفت: معتقدیم هرچه مدرک بالاتر رود شرایط پذیرش کار سخت‌تر است. قبح آچار به دست‌گیری، برای دانشجویان ما شکسته شده است.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسین اکبری؛ دانشگاه فنی و حرفه‌ای خراسان شمالی که سعی دارد از طریق آموزش‌های عملی، متخصص تربیت کند، اینک با حدود ۳۰۰۰  دانشجو از دانشگاه‌های پرجمعیت استان به شمار می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آموزشکده فنی پسران شیروان، آموزشکده فنی و حرفه‌ای پسران بجنورد، آموزشکده فنی پسران جاجرم، آموزشکده دختران بجنورد و آموزشکده کشاورزی سمنگان، پنج دانشکده ای هستند که ساختار دانشگاه را چیده اند.

این دانشگاه که اینک سعی در معرفی بیشتر خود به جامعه دانش آموزی استان دارد، دارای حدود ۵۰ کد رشته محل در مقاطع کاردانی و کارشناسی است که این موضوع را می‌توان یک ظرفیت مناسب برای تربیت نیرو‌های متخصص دانست.

برای دریافت پاسخ از شرایط، ویژگی ها و فعالیت‌های علمی این دانشگاه با قربانعلی رسام، رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای خراسان شمالی به گفتگو نشستیم.

دانشجو: ابتدا شرحی از دانشگاه فنی و حرفه‌ای خراسان شمالی بدهید.
دانشگاه فنی و حرفه‌ای خراسان شمالی در سال ۹۷ از تجمیع ۵ آموزشکده تشکیل شد و اینک ارتباط آن‌ها با دانشگاه مرکزی تهران قطع شده و مستقل شده اند؛ لذا ما یک دانشگاه با ۵ دانشکده به صورت پراکنده مشغول فعالیت هستیم.

ماموریت دانشگاه ما تربیت تکنسین است و از این رو به دنبال تحصیلات تکمیلی نیستیم، زیرا معتقدیم هرچه مدرک بالاتر رود شرایط پذیرش کار سخت‌تر است. قبح آچار به دست گیری، برای دانشجویان ما شکسته شده و هدف ما همین است. آموزش‌های عالی کشور‌های پیشرفته جهان نیز به همین سمت می‌رود.

دانشجو: نقطه تمایز دانشجویان فنی و حرفه‌ای و متخصصانی که در بازار فعالیت می‌کنند، در چیست؟
دانشجویان ما موضوعات مهارتی را تخصصی‌تر فرا می‌گیرند. بالفرض اگر یک مکانیک به صورت تجربی مواردی را یاد گرفته، دانشجوی ما این موضوع را علمی بررسی می‌کند؛ که این امر باعث افزایش بازدهی می‌شود. البته این کوچکترین مثال بود. طراحی و ساخت وسایل و تجهیزات مختلف از مهم‌ترین فعالیت‌های دیگر دانشگاه فنی و حرفه‌ای است؛ ما تلفیقی از علم و عمل داریم که باعث می‌شود ایده‌های دانشجویان این دانشگاه عملیاتی باشد.

دانشجو: رشته‌های این دانشگاه به چه صورت انتخاب می‌شوند؟

 رشته‌ها در دانشگاه فنی و حرفه‌ای بر اساس نیاز بازار است، لذا هرگاه حس کنیم بازار کار رشته‌ای اشباع شده است آن را حذف می‌کنیم و رشته‌های جدید و پرکاربردتری را اضافه می‌کنیم. از این رو برخی رشته‌ها مانند امور زراعی را خاموش اعلام کردیم، اما به جای آن رشته تولیدات گلخانه‌ای را جایگزین خواهیم کرد.

دانشجو: امکانات رفاهی دانشگاه فنی خراسان شمالی در چه حدیست؟
از جهتی که دانشگاه دولتی هستیم ملزم به مهیا کردن امکاناتی مانند سلف سرویس و خوابگاهیم. در دانشکده‌های سطح استان هیچ گونه مشکلی برای خوابگاه و غذا وجود ندارد. فقط دانشکده دختران ما با کمبود خوابگاه مواجه است، زیرا حدود ۶۰۰ نفر متقاضی خوابگاه هستند که از این تعداد، فقط ۲۰۰ نفر در خوابگاه‌های دولتی با قیمت پایین اسکان داده می‌شوند. باقی دانشجویان نیز در خوابگاه‌های خودگردان مستقر هستند.

با آموزش و پرورش درخصوص یک ملک دچار اختلاف هستیم که اگر آن حل شود می‌توانیم تعداد خوابگاه هایمان را افزایش دهیم. همچنین بنیاد خیرین دانشگاه فنی و حرفه‌ای خراسان شمالی که پیش از این وجود نداشته را راه اندازی کرده ایم و سعی می‌کنیم از این طریق از ظرفیت خیرین برای خوابگاه سازی استفاده کنیم.

دانشجو: چه میزان دانشجوی بومی و غیر بومی دارید؟
در بین دانشجویان پسر حدود ۷۰ درصد افراد بومی و باقی غیر بومی هستند، اما در بین دختران این آمار برابر است؛ علت آن هم رشته‌های خاص دانشکده دختران ماست؛ به عنوان مثال رشته طراحی دوخت که در داشکده ما نیز فعال است، در کل کشور فقط ۶ دانشکده تدریس دارند، از این رو دختران غیر بومی ما زیاد‌تر هستند.

دانشجو: نسبت استاد و اعضای هیئت علمی به دانشجو در این دانشگاه قابل قبول است؟
نسبت استانداردی که وزارت علوم در این موضوع تعریف کرده، یک به بیست است، اما هیچ دانشگاهی به این عدد نمی‌رسد. در دانشگاه‌های دیگر فقط دو عنوان هیئت علمی و کارمند وجود دارد. اما در دانشگاه ما از آن جایی که پیش از این زیر نظر آموزش و پرورش بوده، عنوان دیگری با نام کادر آموزشی و یا مدرس وجود دارد؛ لذا نسبت استاد به دانشجو در این دانشگاه با سایر دانشگاه‌های دیگر متفاوت است و فقط ۴ نفر با عنوان عضو هیئت علمی در دانشگاه فنی فعال هستند.

 با حدود ۴۰۰ استاد همکاری داریم و بار اصلی تدریس در دانشگاه ما بر دوش بیرون از دانشگاه است. این مسئله بار هزینه‌ای بیشتری بر ما تحمیل می‌کند. هزینه این اساتید باید از بودجه جاری ارائه شود که حدودا در هر سال حدود ۷۰۰ میلیون بار مالی بر دوش دانشگاه می‌گذارد.

دانشجو: جایگاه دانشگاه فنی و حرفه‌ای خراسان شمالی در استاندار‌دها؟
دانشگاهی که اینک مسئولیت آن را عهده دار هستم تا سال ۸۹ زیر نظر آموزش و پرورش بوده و استاندار‌دها طبق معیار‌های آنان سنجش می‌شده. ما نوپا هستیم و هنوز در استاندار‌دها وضعیت مطلوبی نداریم. اما پروژه‌هایی داریم که با اجرای آنان وضعیت بهتر می‌شود. به عنوان مثال سالن آمفی تئاتر دانشگاه حدود ۶۰ درصد پیشرفت داشته که پس از بهره برداری، امکانات مناسبی ارائه می‌دهد.

همچنین ۴۲۰۰ متر دیگر فضای آموزشی برای دانشگاه تعریف شده است و به زودی عملیات احداثش آغاز می‌شود. ساختمان مرکزی نیز به بهره برداری خواهد رسید و ۲ سوله آموزشی دیگر احداث خواهد شد و سلف نیز گسترش می‌یابد.

سالن ورزشی دانشکده دختران ما به رشد ۹۰ درصدی رسیده است. این پیشرفت با بودجه‌های ملی تحقق پیدا کرد و انتظار داریم مسئولان استانی از طریق بودجه‌های استان باقی مانده آن را تکمیل کنند.

دانشجو: تاکنون استان چه میزان کمک مالی به شما کرده است؟
بودجه‌های ما به دو بخش ملی و استانی تقسیم می‌شود. بودجه‌های ملی که وضعیتش مشخص است، اما تا کنون هیچ رقمی از بودجه‌های استانی به دانشگاه ما تخصیص داده نشده است. در حالی که بخشی از رشد دانشگاه وظیفه استانداری است. در قانون توازن سال ۹۷ بیان شده است که استان‌های محروم علاوه بر بودجه‌های عادی، مبالغی دیگر نیز دریافت می‌کنند تا فاصله‌ی استان‌های پیشرفته و محروم کم شود و ضمنا بیان شده که این بودجه باید به دانشگاه‌ها نیز داده شود. از این بودجه به دانشگاه ما هیچ ریالی اختصاص داده نشده است.

در جا‌هایی که بناست پز بدهیم، مداوم اسم دانشجو را می‌آوریم و از دانشجو تعریف می‌کنیم، اما زمانی که قرار است برای این قشر کاری انجام شود، خبری از کسی نیس؛ این طور نمی‌شود. حالا که ما دانشگاهی مبتنی بر نیاز کشور و اصول دینی خود دایر کرده ایم، توقع داریم مسئولان استان توجه بیشتری به ما کنند.

دانشجو: برنامه‌های علمی پیش روی دانشگاه فنی و حرفه‌ای خراسان شمالی را بیان کنید.
احتمالا مجوز مرکز رشدی را برای فعالیت‌های علمی دانشجویان بگیریم. ۲ مرکز کسب و کار و نوآوری برای دو دانشکده در سال ۹۸ راه اندازی خواهد شد که اصول اولیه کسب و کار را به دانشجویان آموزش خواهد داد و تسهیلاتی در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد و دانشجویان می‌توانند کسب و کاری راه بیندازند. همچنین به دانشجویان مشاوره‌هایی داده می‌شود تا توانمند شده و پس از مدتی بتوانند به صورت رسمی وارد فضای کسب و کار شوند. در واقع این مراکز بهانه نبود سرمایه اولیه را از بین می‌برد. مجوز این دو مرکز گرفته شده است و باید فضای فیزیکی آن آماده شود که در تابستان این کار را انجام می‌دهیم. برای این پروژه مبلغ ۷۰۰ میلیون تومان اختصاص یافته است و منتظر تامین اعتبار آن هستیم.

دانشجو: برنامه‌های دانشگاه فنی بجنورد برای اشتغال دانشجویان چیست؟
از سمت صندوق رفاه وزارت علوم طرحی با نام کارگاه‌های جوار خوابگاهی آغاز شده است و مطابق این طرح صندوق رفاه تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات ارائه می‌دهد تا دانشجویان بتوانند در مدت دانشجویی خود کسب و کاری راه اندازی کنند. ما برای آموزشکده سمنگان خود کارگاه تولیدات گلخانه‌ای در نظر گرفته ایم که دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور هم موافقت کرده است. کارگاه تولید پوشاک ایرانی نیز برای دانشکده دختران بجنورد درخواست کرده ایم و منتظر پاسخ هستیم. پیگیر دو کارگاه تولید قاب‌های فلزی و کارگاه تولید اپلیکیشن‌های هوشمند نیز هستیم.

دانشجو: از وجود اختلاف با آموزش و پرورش گفتید. این اختلاف چیست؟
آموزش و پرورش به جای این که بیاید و بنشیند تا مشکل را حل کنیم سعی دارد مکان آموزشکده دارالفنون ما را تصاحب کند. این دانشکده طبق ماده ۲۳ قانون پنجم توسعه در اختیار ماست. در این قانون به صراحت بیان شده است که آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای که زیر نظر آموزش پرورش بوده اند، از این نهاد با تمام اموال واملاک جدا می‌شود. قانون صراحت دارد.



نیرو‌هایی که طبق قانون آموزش و پرورش حقوقشان را نمی‌دهد نیز مشمول همین قانون اند. چرا برای پرداخت حقوق‌ها اعتراضی ندارند؟ وزارت علوم کمبود نیروی پرسنلی داشته است؟

 

مکان آموزشکده دارالفنون بجنورد با صراحت قانونی در اختیار ماست. اکنون آموزش و پرورش حرفش این است که، چون شما ساختمان جدیدی ساخته اید پس آن مکان را باید به ما بدهید. این حرف غلط است. اکنون سند به نام آموزش و پرورش است و در انتقال سند تعلل می‌کنند.

دانشجو: دانشگاه فنی خراسان شمالی به دستاورد علمی‌ای دست یافته  است؟
دانشگاه ما آنچنان به دنبال ثبت اختراع نیست. اما تولید دستگاه esu، تولید دستگاه میوه خشک کن که به فاز تجاری رسیده و حتی به کشور‌های سوریه و ارمنستان صادر می‌شود، طراحی دستگاه سنگ جمع کن زمین‌های کشاورزی، طراحی آیینه هوشمند خودرو و طراحی سمپاش خورشیدی از جمله موارد فعالیت دانشگاه ماست که هنوز به فاز تجاری نرسیده است. البته دستگاه‌های زیادی نیز که نمونه خارجی دارد توسط دانشجویان برای استفاده دانشجویی تولید شده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۸۷۵۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دموکراسی دروغین آمریکا و برخورد‌های دوگانه

هر چه زمان می‌گذرد، ماهیت دموکراسی دروغین کاخ سفید برای شهروندان آمریکایی و افکار عمومی جهان آشکارتر شده و مشخص می‌شود آنچه تاکنون در بسته پر زرق و برق «دموکراسی» و «حقوق بشر» در بستر «نظام لیبرالیستی» عرضه شده، دروغی بیش نبوده است. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، حسن رشوند در یادداشتی نوشت:‌ هر چه زمان می‌گذرد، ماهیت دموکراسی دروغین کاخ سفید برای شهروندان آمریکایی و افکار عمومی جهان آشکارتر می‌شود و تازه مردم آمریکا و ملت‌های جهان متوجه می‌شوند آنچه تاکنون در بسته پر زرق و برق «دموکراسی» و «حقوق بشر» در بستر «نظام لیبرالیستی» به آن‌ها عرضه شده، دروغی بیش نبوده است. 

این روز‌ها جامعه دانشگاهی امریکا با التهابات شدیدی مواجه است آن هم نه برای نیاز‌های مادی یا ضعف در بخش‌هایی از نظام آموزشی، بلکه برای موضوعی که مقامات امریکایی از گذشته تاکنون به دروغ، خود را مدافع سرسخت آن می‌دانند و آن یدک کشیدن عنوان آزادی و حقوق بشر برای نظامی است که تجربه 250 ساله حکمرانی درکاخ سفید مملو از ظلم و تعدی به حقوق انسان‌ها در همین بستر دروغین آزادی از نوع امریکایی آن بوده است. 

چند روزی است که دانشگاه‌های امریکا صحنه تظاهرات گسترده دانشجویان و اساتید در حمایت از مردم مظلوم غزه و اعتراض به ارتکاب جنایات جنگی اسرائیل علیه فلسطینی‌ها است و همزمان پلیس و مقامات ایالتی در اقداماتی هماهنگ، تلاش می‌کنند با دستگیری‌های گسترده و تهدید به اخراج دانشجویان کمپ‌های تحصن دانشجویان را در دانشگاه‌هایی، چون تگزاس، کلمبیا و کالیفرنیا برچینند و با بیش از 25 دانشگاه بزرگ این کشور برخورد پلیسی از نوع خشن داشته باشند. 

نباید از این نکته غافل بود که محیط‌های علمی در امریکا در چنبره دستگاه‌های نظامی و امنیتی است و همان‌گونه که برخی تحصیلکردگان این دانشگاه‌ها گفته‌اند نمی‌توان این مراکز را صرفاً محیط‌های علمی دانست و طبیعی است وقتی محیطی با کارکرد چند منظوره فعالیت می‌کند، هرنوع اعتراض اجتماعی یا سیاسی زیر ذره بین نهاد‌های امنیتی- نظامی قرار می‌گیرد و پلیس با مشاهده اتفاقی یا اعتراضی در دانشگاه به خود اجازه می‌دهد به این محیط‌ها وارد شده و آن‌ها را سرکوب کند. اتفاقی که این روز‌ها در دانشگاه‌های امریکا می‌افتد از این جنس است. حتی برخی از مدیران دانشگاه‌ها به دلیل واکنش‌هایشان به ناآرامی‌ها مورد انتقاد قرار گرفته‌اند. تا آنجا که سنای دانشگاه کلمبیا قطعنامه‌ای را تصویب کرد که مینوش شفیق، رئیس بریتانیایی- امریکایی دانشگاه کلمبیا را که اصالتی مصری دارد، به بی‌توجهی به طی روند قانونی در قبال دانشجویان و آسیب رساندن به آزادی علمی در نتیجه سرکوب اردوگاه معترضان متهم کرد. شفیق به پلیس نیویورک مجوز داده بود وارد اردوگاه دانشجویان دانشگاه کلمبیا شود و اقدام به بازداشت دسته‌جمعی بیش از 100 دانشجو کند. این اجازه، بحرانی کم‌سابقه را در تاریخ این دانشگاه برجسته امریکایی رقم زد. آخرین باری که مقامات دانشگاه کلمبیا به پلیس اجازه داده بودند وارد فضای دانشگاه شود و دانشجویان معترض را سرکوب کند، به اعتراضات سال 1968 (حدود 56 سال قبل) علیه جنگ ویتنام برمی‌گردد. درنتیجه این اعتراضات، دانشگاه کلمبیا اعلام کرد تا پایان نیم‌سال تحصیلی کنونی، کلاس‌های خود را به صورت نیمه‌حضوری و نیمه‌مجازی برگزار می‌کند. در همین حال، سخنگوی این دانشگاه می‌گوید شرکت‌کنندگان در تجمعات حامی فلسطین، در حال شناسایی هستند و با اخراج موقت از دانشگاه مجازات خواهند شد. این وضعیت دانشگاهی است که در میان دانشگاه‌های دنیا برند محسوب می‌شود و جوانان کشور‌های دیگر برای رسیدن به آنجا سر و دست می‌شکنند. 

ورودپلیس به دانشگاه کلمبیا و دیگر دانشگاه‌های امریکا را مقایسه کنید با اتفاقی که در کوی دانشگاه در سال 1378 در ایران افتاد. با این تفاوت که اعتراض دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های امریکایی نه موضوع داخلی، بلکه یک موضوع جهانی و اعتراض به نسل کشی بود که توسط رژیم صهیونیستی ده‌ها هزار کیلومتر دورتر از سرزمین امریکا اتفاق افتاده است. آنچه در دانشگاه‌های امریکا در حال رخ دادن است بسیار متفاوت از آن چیزی است که در سال 78 در کوی دانشگاه اتفاق افتاد.

اعتراضات دانشگاه‌های امریکا صرفا تجمع و تحصن مسالمت آمیز برای نسل کشی مردم غزه بود که با خشونت بی‌حد و حصر پلیس با ورود به دانشگاه صورت گرفت و دانشجویان مورد ضرب و شتم قرار گرفته و دستگیر و بازداشت شدند. تجمعات این روز‌های دانشگاه‌های امریکا که در بستر نظام لیبرالیسم و با شعار آزادی و دموکراسی شکل گرفته به خشونت انجامیده و هزاران دانشجو و استاد روانه بازداشتگاه‌های پلیس شده‌اند و در آستانه اخراج و تعلیق قرار دارند. این در حالی است که در حادثه کوی دانشگاه تهران اعتراضات ساختارشکنانه و صرفا با رویکرد داخلی و با خشونت و تخریب اموال دانشگاه بود و وقتی پلیس برای فروکش کردن این وضعیت وارد کوی دانشگاه شد از تاج زاده معاون سیاسی وقت وزارت کشور گرفته تا معین وزیر علوم به صحنه آمدند و پلیس را مورد عتاب قرار دادند تا جایی که از شورای امنیت ملی مجوز عدم ورود پلیس در دانشگاه را دریافت کردند.

تفاوت دو محیط علمی در ایران و امریکا برای دو تجمع کاملاً متفاوت، تا این حد است که در امریکا پلیس تحت حمایت رئیس دانشگاه و همه ارکان حکومت وارد دانشگاه می‌شود و هر رفتار خشنی را انجام می‌دهد ولی در ایران هر رفتار خشنی توسط تعدادی دانشجو در محیط دانشجو صورت می‌گیرد و مورد حمایت مسئولان وقت وزارت علوم قرار می‌گیرد. در امریکا دانشجو و استاد کتک می‌خورد و اینجا پلیس با آجر و سنگ مورد حمله قرار می‌گیرد. در امریکا مهد دموکراسی دروغین، رئیس دانشگاه و مسئولان کاخ سفید برای ورود پلیس آن هم برای ضرب و شتم و دستگیری معترضان دانشجویی به خط می‌شوند و اینجا عکس آن عمل می‌کنند. آنجا با اعتراض دانشجویان در حمایت از مردم غزه و نسل کشی صهیونیست ها، استاد فلسفه و علوم سیاسی در کنار دانشجویان قرار می‌گیرد، کتک می‌خورد، روانه بازداشتگاه پلیس و در معرض اخراج و تعلیق قرار می‌گیرد، اینجا ازکسانی که کوچک‌ترین حرکت پلیس کشورمان را زیر ذره‌بین قرار می‌دادند و برای آن توئیت می‌زدند و فضای مجازی را برای حرکت بر ضد پلیس آماده می‌کردند، خبری از تقبیح حرکت خشن پلیس امریکا و برخورد با استادان و دانشجویان نیست. اینجا خبری از جیغ بنفش زیبا کلام، حاتم قادری، محمد فاضلی و مویه کردن آن‌ها برای دانشجویان و اساتیدی که هر روز در زیر مشت و لگد پلیس امریکا قرار دارند، نیست. البته نمی‌توان به این افراد خرده گرفت چراکه وقتی حقانیت موضوعی در زیر چتر لیبرالیسم و دموکراسی غربی تفسیر شود، خونریزی کودکان غزه مباح و تظلم‌خواهی دانشجو و استاد امریکایی برای کودکان و زنان غزه عمل خلاف و مستحق مجازات از نوع رفتار پلیس امریکا خواهد بود.

منبع: جوان

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ارتقای سطح علمی دانش‌آموزان با آرمان‌های انقلاب اسلامی
  • ادامه سرکوب اعتراضات ضدصهیونیستی دانشجویان آمریکا
  • برگزاری جشن بزرگ دبیران جوان در دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی به مناسبت روز معلم
  • مهارت آموزی به یک هزار دانشجو در واحد‌های صنعتی دزفول
  • شهید مطهری الگوی تعلیم و تربیت است
  • شهید مطهری الگویی تعلیم و تربیت است
  • رئیس دانشگاه محقق اردبیلی: چگونه در برابر ضرب و شتم دانشجویان ساکت هستید؟
  • درخشش ۵۰۰ دانش‌آموز خراسان شمالی در المپیادهای ملی
  • دموکراسی دروغین آمریکا و برخورد‌های دوگانه
  • جای دانشجو زندان نیست!