Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساجد قدوسیان(تهیه‌کننده برنامه رادیویی صبح جمعه با شما) درباره این برنامه که یکی از قدیمی‌ترین برنامه‌های رادیو به شمار می‌آید، به خبرنگار ایلنا گفت: برنامه صبح جمعه با شما از حدود سال ۶۳ آغاز به کار کرده و هنرمندان بسیاری در این برنامه بودند و حتی اگر از کسانی که اهل رادیو گوش کردن نیستند هم درباره رادیو بپرسیم، شاید تنها بتوانند از برنامه صبح جمعه با شما نام ببرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته در طی سال‌های گذشته تغییرات بسیاری در این برنامه انجام شده و حتی چند بار اسم آن تغییر کرده است. اما در نهایت تقریبا ماهیت این برنامه از دست نرفت. البته در برهه‌ای داشت رو به بیراهه می‌رفت ولی از اردیبهشت سال ۹۷ که ما مجددا با نام صبح جمعه با شما برنامه را روی آنتن بردیم، سعی کردیم رویکرد قدیمی برنامه که همان کمدی انتقادی بوده را دوباره سرلوحه کار خود قرار دهیم. در طی این چند مدت هم با همین رویکرد کار را انجام دادیم.

وی افزود: ما حتی هنرمندان قدیمی این برنامه که سال‌ها بود دیگر با برنامه‌های این چنینی رادیو همکاری نمی‌کردند را به برنامه برگرداندیم. در کنار این دوستان و باتوجه به اینکه برنامه باید زایش هم داشته باشد، یک سری جوان تئاتری را هم در کنار پیشکسوتان خود قرار داده و اکنون با ترکیبی از پیشکسوتان و جوانان برنامه صبح جمعه به کار خودش ادامه می‌دهد و خدا را شکر مورد اقبال عمومی هم قرار گرفته است. البته نقدهای بسیاری به ما وارد است و بخشی از نقدها را از بابت اینکه برای کیفیت کار لازم است، می‌پذیریم اما یک سری از نقدها را کسانی انجام می‌دهند که مورد نقد برنامه قرار می‌گیرند و بیشتر این دوستان هم در قالب مسئولین می‌گنجند. اما به هر حال ما سعی کردیم عقب نشنینیم چراکه روحیه برنامه انتقادی بوده و در قالب طنز حرف مردم را به گوش مسئولان می‌رساند.

قدوسیان همچنین درباره حمایت‌ها از این برنامه در مقابل بازخوردهای مسئولان نسبت به انتقاداتی که در برنامه مطرح می‌شود، اظهار داشت: این رویکرد انتقادی در برنامه از زمانی اتفاق افتاد که آقای دکتر محمدزاده مدیر شبکه ایران شدند و ایشان خودشان سال‌های متوالی جز مسئولان طراز اول نظام بودند و هنوز هم در ارشاد فعالیت‌هایی دارند و اتفاقا رویکرد خودشان نیز به همین صورت است. حتی برخی از بحث‌هایی را که من برای کار کردن آنها دو به شک هستم و درباره‌اش با ایشان مشورت می‌کنم، ایشان می‌گوید مشکلی نیست و با قدرت به کار خود ادامه دهید. چراکه اگر قرار باشد ما این حرف‌ها را نزنیم، پس چه مسائلی را باید نقد کنیم. خوشبختانه خود آقای محمدزاده هم این رویکرد را دارند اما بالاخره یک‌سری نکاتی هم اتفاق می‌افتد. یعنی برنامه روی آنتن می‌رود اما خب تیر و ترکش‌های آن نیز به سمت‌مان می‌آید. درنهایت خدا را شکر حمایت از برنامه در حال حاضر خوب است.

وی همچنین با بیان اینکه از پیشکسوتان برنامه صبح جمعه برای حضور مجدد در آن دعوت کرده است، گفت: بعد از اینکه ما این برنامه را با اسم خود روی آنتن بردیم، حتی لوگوی قدیم برنامه را با تغییراتی برای این برنامه آماده کردیم تا مردم بدانند که این برنامه همان برنامه است و همچنین تقریبا از همه پیشکسوتانی همچون بیوک میرزایی، مهین برزویی و حسین محب اهری که در برنامه صبح جمعه قدیم مشارکت داشتند و در قید حیات بودند دعوت کردم که باز به این برنامه بیایند. البته لازم است درباره حسین محب اهری نکته‌ای را بگویم. ایشان خیلی با تیم قدیم صبح جمعه با شما همکاری نکرده بودند ولی با احترام به تمام عزیزانی که با آنها کار کردم باید بگویم که حسین محب اهری حرفه‌ای‌ترین هنرمندی بودند که با برنامه صبح جمعه همکاری کردند. ایشان با اینکه بیماری سختی داشتند ولی امکان نداشت که سر جلسه تمرین، کوچکترین تاخیری داشته باشند و ذره‌ای معترض شوند. در عین حال نقش را به دقیق‌ترین شکل ممکن اجرا می‌کردند و سر سوزنی حاشیه نداشتند. چون این روحیه وجود داشت، به خاطر همین ما از ایشان دعوت کردیم که در برنامه حضور داشته باشند.

این تهیه‌کننده با بیان اینکه ترجیحمان این بود که قدیمی‌های برنامه را به صبح جمعه با شما برگردانیم، عنوان کرد: بر این اساس حتی به سراغ حسین عرفانی رفتیم. خیلی جالب است؛ حسین عرفانی گفت من درگیر کار دوبله‌ای هستم و از یک ماه دیگر همکاری خود را با صبح جمعه شروع می‌کنم. ولی اجل مهتلش نداد و ما کمتر از یک ماه حسین عرفانی را از دست دادیم و حالمان خیلی بد شد. به هر حال در حال حاضر شرایط خیلی خوبی داریم و بازخورد مخاطبانمان خیلی خوب است. ولی می‌دانیم که همچنان جا برای کار بسیار داریم. زمانی که صبح جمعه قدیم پخش می‌شد، زمان اوج رادیو بود، به این دلیل که رسانه خیلی کم بود و رادیو کارایی داشت ولی کار در شرایط فعلی خیلی سخت شده است.

قدوسیان همچنین در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود مزایای مالی محدود رادیو، بسیاری از هنرمندان بهترین دوره زندگی خود را زمان کار کردن در رادیو معرفی می‌کنند، گفت: هنوز هم بودجه در رادیو کم است و هنرمندان رادیو به سختی امرار معاش می‌کنند اما یک عشقی آنها را به کار می‌کشاند. حتی کسانی که به تلویزیون و مدیوم‌های دیگر رفتند، عِرقی به رادیو داشتند. به نظر من دلیل آن هم به بحث تفاوت تئاتر و سینما مربوط می‌شود. فضای تئاتر فضای گرم و صمیمی است و چون باید ارتباط مستقیم با تماشاگر داشته باشید و یک کار را کامل اجرا می‌کنید و حستان درگیر می‌شود، اصولا برای کسی که در حال کار کردن است، فضای جذابتری نسبت به تلویزیون و سینما ایجاد می‌شود. در رادیو نیز به همین صورت است.

وی ادامه داد: آدم‌های رادیو ناخودآگاه یک خانواده می‌شوند و همبستگی پیدا می‌کنند و در کنار هم اتفاقی را خلق می‌کنند. به این صورت نیست که ما بیاییم در رادیو و بگوییم این تیکه از کار را جدا بگیریم. در صورتی که در کار تصویر امکان دارد دو نفری که در مونتاژ ماجرا رو به روی هم بازی کرده‌اند، کار خود را به طور جداگانه در دو روز مختلف ضبط کرده باشند. ولی در رادیو این اتفاق نمی‌افتد. البته به تازگی در رادیو هم چنین موضوعاتی وارد شده ولی در گذشته اصلا چنین اتفاقاتی نمی‌افتاد. یعنی اگر قرار بود نمایشی ضبط شود، قطعا همه تیم باید حضور می‌داشتند. رج زدن و راش زدن اصلا در رادیو وجود نداشت و الان هم اگر وجود داشته باشد خیلی کم است. این همبستگی و گرم بودن رادیو سبب می‌شود که آدم‌ها از کنار هم بودن خیلی لذت ببرند. علاوه بر این رادیو معروف به رسانه گرم است.

این تهیه‌کننده در ادامه بیان کرد: نمی‌دانم چرا ولی در چند برنامه‌ای که در تلویزیون داشته‌ام، انگار زرق و برق و فضا شما را از مردم جدا می‌کند. ولی در رادیو وقتی طرف زنگ می‌زند و با شما صحبت می‌کند، نه اینکه هیچ تصویری وجود ندارد، انگار به پدر یا مادرش زنگ زده و با آنها حرف می‌زند. یک صمیمیتی در آن وضعیت هست که شما نمی‌توانید آن را با هیچ رسانه دیگری مقایسه کنید. این اتفاق در رادیو بسیار تجربه می‌شود و به همین دلیل به طور ناخودآگاه آدم آن را دوست دارد. یک صمیمیتی اتفاق می‌افتاد که شما در درازمدت می‌گویید حال اگر درآمدی هم نداشت و کم هم بود، عیبی ندارد، لااقل حالم در این فضا خوب می‌شود.

قدوسیان در پایان گفت: اتفاقا من از بابت وضعیت درآمد نگرانم. چون اخیرا که وضعیت اقتصادی به این صورت شده، همیشه می‌گویند که قشرهای ضعیف آسیب‌پذیرتر هستند. رادیو هم در بین رسانه‌ها از همه آسیب پذیرتر است. یعنی یک تشنجی اتفاق می‌افتد که امیدوارم این قضیه بیرون نزند و به این صورت اتفاق بدی را شاهد نباشیم که بچه‌های رادیو هم حالی برای تولید برنامه‌های رادیویی نداشته باشند. اینکه می‌گویند رادیو عشق است، درست بوده و رادیو در وهله اول عشق است. ولی به عنوان کوچکترین عضو رادیو می‌گویم که اگر بشود اتفاقی بیفتد و وضعیت کسانی که در رادیو کار می‌کنند، مقداری از لحاظ معیشت بهتر شود، خیلی خوب است. البته قبل از من خیلی‌ها گفتند و بعید می‌دانم اتفاقی بیفتد. اگر من بخواهم رقم دستمزدها را بگویم، به موضوع پی خواهید برد. چند بار به خود من گفتند که فلانی تهیه‌کننده و سردبیر برنامه صبح جمعه با شماست و مگر می‌شود این میزان دستمزد بگیرید؟ چراکه رقم دستمزد من خیلی خنده‌دار است و نمی‌گویم که آبرویم نرود.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ایران تئاتر خانواده عشق رادیو رادیو تلویزیون محمد زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۸۷۶۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رادیو یعنی گرما صمیمیت و درک هستی

  سعید بارانی خودش را برای «قاب کوچک» این‌گونه معرفی می‌کند: از سال۷۸کارگویندگی را شروع کردم. از برنامه‌های شاخص می‌توانم به برنامه «خانه فرهنگ» رادیو تهران، بخش شامگاهی چهارشنبه‌های رادیو پیام «پل مدیریت»، رادیو تهران برنامه «خانه ما»، «خانواده تهرانی»، آرم و آنونس‌های شبکه‌ها اشاره کنم.

از گم‌گشتگی تا درک و یافتن
وی در ادامه با ارائه تعریفی از رادیو می‌گوید: رادیو با نگاه بیرونی و گاه با نگاهی کاملا درونی به جزئیات درونی علم فرو می‌رود و تلاش می‌کند تا  گم‌گشتگی‌ها را تبدیل به یافتن و درک دقیق‌تر کند. برخی بر این باورند که رسانه در دنیای مدرن ساحتی از اندیشه است. در این صورت، این ساحت الزامات و مبانی ویژه‌ خود را دارد که می‌توان بزرگ‌ترین ویژگی آن را تأثیرگذاری و جهت‌دهی دانست. گوناگونی رسانه‌ها، گسترش هرروزه‌ آنها و به‌طور کلی جایگاه رسانه‌ها و به‌خصوص رادیو در تنویر افکار، ایجاد فضایی برای تضارب آرا و همچنین اهمیتی که رسانه‌های گروهی در ارتقای سطح آگاهی و تعالی فرهنگ و دانش عمومی دارند را نمی‌توان نادیده گرفت.بی‌گمان رادیو یکی از مهم‌ترین عوامل فرهنگی در دنیای مدرن است که بر پیچیدگی آن نیز افزوده و ساحات شناخت و معرفت را نیز غامض‌تر کرده است. برخی رادیو را از نشانه‌های پویایی، تحرک توسعه و بسط فرهنگی هر جامعه‌ای در گسترش ساحت شناختی آن می‌دانند. در کل رادیو یعنی گرما، بودن، صمیمیت و درک هستی...
بارانی با بیان مهم‌ترین ویژگی و شاخصه گوینده رادیویی می‌افزاید: گویندگی به مفهوم امروزی آن، واژه نسبتا جدیدی است که با پیدایش و گسترش «رادیو» ازحدود۷۰سال پیش به فرهنگ واژگان فارسی افزوده شد. در لغت‌نامه‌ها و فرهنگ‌های گذشته گویندگی را به معنی سخن‌گویی، نطق، خوانندگی، قوالی، قصه‌گویی، سرایندگی، شاعری و...آورده‌اند؛امری که درنوشته‌های ادبی و متن‌های کهن شعر و نثر و فرهنگ فارسی‌‌زبانان جامعه ایرانی بیش از هزار سال با همین معانی رواج داشته است. گویندگی در کاربرد حرفه‌ای و امروزی آن، عبارت است از: فرآیند تبدیل اندیشه شفاهی یا مکتوب به کلام و سخن مفهوم و انتقال آن به مخاطب، به صورتی هنرمندانه.
 
اهمیت تمرین و آموزش در گویندگی
وی ادامه می‌دهد: امروزه گویندگی، به‌ویژه در دنیای ارتباطات و رسانه‌ها، به‌عنوان حرفه‌ای جذاب مورد توجه و تحسین است و همراه با رشته‌های مشابهی همچون گزارشگری، بازیگری، دوبلاژ و اجرا، توجه بخش بزرگی از مخاطبان مراکز رادیویی و تلویزیونی را به خود جلب کرده و گویندگان توانا و خوش‌صدا سال‌ها به‌عنوان شخصیت‌هایی محبوب مورد احترام و توجه مخاطبان رسانه‌ها بوده‌اند. می‌توان شاید و باید مهم‌ترین ویژگی و شاخصه گویندگی در رادیو را، صدای فونیک و رادیوفونیک دانست که با شنیدنش لذت شنوای شما تحریک می‌شود.گوینده باسابقه رادیو تهران با بیان پیشنهادهایی به علاقه‌مندان حرفه گویندگی عنوان می‌کند: با وجود آن‌که موارد متعددی مانند جنس صدا و... امری ژنتیکی و خدادادی از نکات قوت یک گوینده به‌حساب می‌آید اما فن‌بیان، سبک گویندگی و چگونگی سخن گفتن یک گوینده، مهارت‌هایی هستند که دراثر تمرین و آموزش به‌دست می‌آیند و تقویت می‌شوند. به نظر من پشتکار، تمرین وهمچنین تمرکز مهم‌ترین مواردی هستندکه باید قبل از ورود به این حرفه مدنظرقرار بگیرند.
​​​​​​​بارانی در پاسخ به این پرسش که چشم‌انداز رادیو را چطور می‌بینید؟ می‌افزاید: یکی از پیامد‌های تحولات شگرف فناوری، تغییر مصادیق انواع رسانه‌هاست، مثلا شکل ظاهری آنچه روزگاری رادیو خوانده می‌شد و در شکل نمایشی از آن دیده می‌شود، با شکل امروزین رادیو که در گوشی‌های همراه و حتی یخچال‌ها ظاهر می‌شود، کاملا متفاوت است. رادیو همزمان با گذر از فناوری آنالوگ و ورود به عصر دیجیتال، خود را بازتعریف کرد و با ساختاردهی مجدد خود از رسانه‌ای که زمانی خبر و سرگرمی را صرفا به شکل صوتی منتقل می‌کرد، به رسانه‌ای تبدیل شد که محتوای چندرسانه‌ای در دسترس مخاطبان قرار می‌دهد. همچنین مفهوم برنامه رادیویی، محتوای رادیویی و فرمت این محتوا کاملا دگرگون شده است. 

شکل‌گیری مفهوم جدیدی از رسانه
وی بیان می‌کند: پادکست، نوعی برنامه‌سازی رادیویی یا نوعی رادیوی امروزین است. همچنین رادیوهای تصویری یا ترکیب تصویر و متن با رادیو و اطلاعاتی که از طریق رادیو به مخاطب داده می‌شود، مفهوم رادیو را از رسانه‌های صرفا صوتی خارج کرده و می‌توان این‌گونه گفت که چه در فرم، چه محتوا و با ظهور رسانه‌های اجتماعی باعث شده که مفهوم تازه‌ای از رسانه جمعی ــ اجتماعی شکل بگیرد که ظهور و ترکیب جدیدی از رسانه‌های سنتی، جمعی و رسانه‌های مدرن اجتماعی است. در نتیجه مفهوم دیگری را پیش‌بینی می‌کنم که اوج همگرایی فرم و محتوا خواهد بود و می‌توان به آن رسانه همراه جهانی نام داد. 
وی در پایان با اشاره به حقوق اساسی مخاطب می‌افزاید: به نظر من یکی از حقوق اساسی مخاطب آن است که همواره جایی برای مخاطب درنظر بگیریم و بگذاریم او خود محتوا را تکمیل کند. شهروندنگاری و تولید محصول، یکی ازمصادیق این اصل است که فراتر از آن در هر محصول حرف‌هایی توسط رسانه‌نگاران و حرف‌هایی متعلق به رسانه مطرح است که باید جای مخاطب ‌و کاربر محفوظ باشد. تمام حقوق فقط برای ناشر یا رسانه محفوظ نیست، بلکه برای مخاطب هم محفوظ است...امیدوارم در سال پیش رو تحولی عظیم را شاهد باشیم در عرصه تولید، محتوا و سلامت روان کارمندان.

دیگر خبرها

  • کارگردان مشهور ایرانی: تلویزیون نمی‌بینم!
  • برنامه‌های امروز رادیو ارومیه یازدهم اردیبهشت
  • ویژه برنامه تحویل سال رادیو ایران بالاترین امتیاز را کسب کرد
  • اتفاق ناگوار در انتظار تماشاخانه قدیمی سنگلج/ مسئولان شهرداری کجا هستند؟
  • ببینید | اعتراف خنده‌دار مهران غفوریان در برنامه تلویزیون؛ حرکت جالب همسر آقای بازیگر علیه او
  • کارآفرین و کارگر ۲ بال حرکت اقتصاد و تولید هستند
  • بررسی ایمنی در محیط کار در برنامه فراسو
  • مدیریت بحران شهرستان خوروبیابانک ار امکانات کافی برخوردار نیست
  • رادیو یعنی گرما صمیمیت و درک هستی
  • ببینید | با خنده بگذریم از خنده نگذریم