Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، در فصول گرم سال آفتاب سوختگی یکی از اختلال‌های پوستی شایع است و این مشکل سلامت سبب دگرگون شدن رنگ پوست و بروز آسیب در آن می‌شود. علائم آفتاب سوختگی را بشناسید از جمله علامت‌های بالینی آفتاب سوختگی، قرمز شدن رنگ پوست، ایجاد خارش، سوزش، تاول پوستی، تورم و التهاب است، برای جلوگیری از بروز این عارضه دانشمندان توصیه می‌کنند افراد در سنین مختلف حتماً از ضد آفتاب مناسب با نوع پوست خود استفاده و هر دو ساعت یک بارآ آن را تجدید کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  آفتاب سوختگی در افرادی که به مسافرت‌های ساحلی می‌روند یا ساعات زیادی در طول روز را در معرض نورمستقیم خورشید قراردارند بیش از دیگران مشاهده می‌شود. درمان خانگی آفتاب سوختگی هنگام خروج از خانه باید از کلاه، عینک آفتابی، دستکش و لباس پوشیده استفاده کنید، پس از بازگشت به خانه در صورت مشاهده التهاب و قرمزی در پوست بدن استحمام با آب سرد و قرار دادن ژل آلوئه ورا برروی مناطق آسیب دیده می‌تواند سبب تسکین علامت‌های آفتاب سوختگی شود.
درصورت ادامه یافتن التهاب و بروز تاول مراجعه به پزشک برای دریافت دارو و راهکار‌های جلوگیری از ایجاد عفونت توصیه می‌شود.   چنانچه پوست دچار آفتاب سوختگی شده است و برروی آن زخم یا تاول وجود ندارد می‌توانید برای رطوبت رسانی به آن پس از کمپرس آب سرد یا یخ از کرم مرطوب کننده استفاده کنید.   کارشناسان توصیه می‌کنند افراد یخ را درون حوله قرارداده و حوله را بر روی موضع آسیب دیده قرار دهند تا سبب تحریک پوستی نشود.  
چنانچه به دلیل آفتاب سوختگی دچار التهاب و درد شده‌اید می‌توانید به مدت محدود از دارو‌های مسکن استفاده کنید، زمانی که بدن دچار آفتاب سوختگی می‌شود میزان فراوان آب از دست می‌دهد و سلول‌های پوستی دچار خشکی می‌شوند، کارشناسان به افراد دچار آفتاب سوختگی توصیه می‌کنند به میزان کافی آب بنوشند تا به این ترتیب آب رسانی به سلول‌های پوستی انجام شود و سرعت بهبود افزایش یابد.   اگربر سطح پوست تاول‌های پوستی ایجاد شود نشان دهنده آفتاب سوختگی درجه دو است و فرد باید به پزشک مراجعه کند، ترکاندن تاول‌های پوستی می‌تواند سبب ورود عفونت به درون بدن و بروز مشکل‌های آتی شود. تا زمان بهبود آفتاب سوختگی از حضور در مکان‌هایی که در معرض تابش مستقیم نور خورشید قراردارند پرهیز کنید، همچنین موضع آسیب دیده را با لباس رنگ تیره بپوشانید تا کمتر درمعرض تماس با نور خورشید و تحریک دوباره قرار بگیرد.   بنا بر مطالعه‌های انجام شده افرادی که به طور مرتب در معرض آفتاب سوختگی قرار می‌گیرند با درصد بالایی احتمال دارد در آینده به سرطان پوست دچار شوند، زیرا سلول‌های پوستی آنها توان محافظتی کمی در برابر اشعه‌های خورشید و امواج ماورای بنفش دارند.     آفتاب سوختگی می‌تواند سبب آسیب به رنگ پوست، بروز چین و چروک پوستی و ایجاد لکه‌های قهوه‌ای برسطح بدن شود، مصرف مواد خوراکی سالم شامل انواع میوه و سبزیجات حاوی آنتی اکسیدان‌های ضروری برای بدن می‌تواند سبب تقویت بدن و بالا رفتن قدرت سلول‌های پوستی برای ترمیم DNA آسیب دیده بر اثر اشعه‌های خورشیدی شود. ویتامینی که به درمان آفتاب سوختگی کمک می‌کند پس از رفع مشکل آفتاب سوختگی استفاده از سرم ویتامین C به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان‌های ضروری برای سلامت پوست می‌تواند سبب تقویت سلول‌های پوستی شود.   کارشناسان به افراد توصیه می‌کنند برای حفظ سلامت پوست و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های پوستی، چون سرطان از برنزه کردن پوست در ماه‌های گرم سال خودداری کنند، پژوهش‌های دانشمندان نشان داده است افرادی که به طور مرتب پوست خود را برنزه می‌کنند با درصد بالایی در سال‌های آینده به بدخیم‌ترین نوع سرطان پوست، ملانوما مبتلا شده اند.   داروهایی که پوست را در برابر آفتاب حساس می‌کنند ابتلا به برخی بیماری‌ها یا مصرف برخی دارو‌ها مانند تتراسایکلین‌ها، تیازید، سولفونامیدها، فنوتیازین‌ها، قرص‌های ضد بارداری و دارو‌های مخصوص کنترل بیماری دیابت می‌تواند سبب افزایش حساسیت پوست به آفتاب و بروز آفتاب سوختگی شود به همین دلیل افرادی که از این گونه دارو‌ها استفاده می‌کنند باید نظارت بیشتری بر سلامت و محافظت پوست خود در برابر آفتاب درفصول گرم سال داشته باشند. منبع: aad
انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۹۰۸۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ راه حل خانگی درمان مسمومیت

مواجهه با مسمومیت غذایی که ممکن است ناشی از خوردن یک غذای ناسالم در بیرون از خانه باشد، می‌تواند تجربه‌ای را برای شما رقم بزند که با علائمی مانند تهوع، استفراغ، اسهال و درد شکم همراه است.

به گزارش مشرق، در حالی که تماس با اورژانس یا فوریت‌های پزشکی در موارد مسمومیت شدید بسیار مهم است، چندین درمان خانگی می‌تواند ناراحتی را کاهش داده و به بهبودی مسمومیت کمک کند. در این مطلب به ۵ درمان طبیعی اشاره می‌کنیم که می تواند به مبارزه با مسمومیت غذایی کمک کند.

هیدراته بمانید: کم آبی یکی از عوارض شایع مسمومیت غذایی است که به دلیل از دست دادن مایعات ناشی از استفراغ و اسهال اتفاق می‌افتد. جایگزین کردن مایعات از دست رفته برای جلوگیری از کم آبی و کمک به بهبودی ضروری است. برای هیدراته ماندن آب فراوان، دمنوش‌های گیاهی، نوشیدنی‌های حاوی الکترولیت مانند آب نارگیل و آبگوشت‌های بدون رب بنوشید. از نوشیدنی‌های کافئین دار خودداری کنید، زیرا می‌توانند کم آبی بدن را تشدید کنند.

زنجبیل: این گیاه از دیرباز به عنوان یک درمان طبیعی برای مشکلات گوارشی از جمله تهوع و استفراغ استفاده می‌شده است. خواص ضد التهابی و ضد میکروبی آن می‌تواند به تسکین سیستم گوارشی و کاهش علائم مسمومیت غذایی کمک کند. چای زنجبیل را با قرار دادن تکه‌های زنجبیل تازه در آب داغ ظرف چند دقیقه آماده کنید. برای تسکین حالت تهوع ناشی از مسمومیت و بهبود هضم، در طول روز چای زنجبیل بنوشید.

زغال فعال: زغال فعال یک عامل سم زدایی قوی است که می‌تواند به جذب سموم و باکتری‌های مسئول مسمومیت غذایی کمک کند (زغال فعال که با عنوان کربن فعال نیز شناخته شده، دارویی است که برای درمان مسمومیت‌های ایجادشده از طریق دهان و دستگاه گوارش، استفاده می‌شود). مکل‌های زغال فعال را طبق دستورالعمل روی بسته بندی مصرف کنید یا پودر زغال فعال را با آب مخلوط کرده و بنوشید تا علائم مسمومیت غذایی را کاهش دهید.

سرکه سیب: این نوع سرکه به دلیل خواص ضد میکروبی و توانایی آن در ارتقای سلامت دستگاه گوارش مشهور است. می‌تواند به کشتن باکتری های مضر در دستگاه گوارش و بازگرداندن تعادل فلور روده کمک کند. یک تا دو قاشق غذاخوری سرکه سیب خام و فیلتر نشده را در یک لیوان آب گرم مخلوط کنید و قبل از غذا بنوشید تا به هضم غذا کمک کرده و علائم مسمومیت غذایی را کاهش دهید.

پروبیوتیک‌ها: پروبیوتیک‌ها باکتری‌های مفیدی هستند که سلامت روده را تقویت کرده و از سیستم ایمنی بدن حمایت می‌کنند. مصرف غذاهای غنی از پروبیوتیک مانند ماست، کفیر، کیمچی، کلم ترش و کومبوچا می تواند باعث بازگرداندن تعادل فلور روده که در اثر مسمومیت غذایی به هم می‌خورد، شود. این غذاها حاوی کشت‌های زنده باکتری‌های مفید هستند که به بازسازی میکروبیوم روده و بهبود عفونت‌های دستگاه گوارش کمک می‌کنند.

منبع:همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • سیگار نابودگر ظاهر و زندگی افراد؛ از آسیب‌های پوستی تا تهدید سلامتی
  • کبد چرب و دردسرهایش
  • ۵ راه حل خانگی درمان مسمومیت
  • درمان کسانی که زود از کوره در می‌روند
  • درمان کسانی که زود عصبانی می‌شوند
  • کیمیای سایه در اهواز/ خورشید در کمین است+فیلم
  • خواص معجزه‌آسای سیر برای پوست و مو
  • اعتراف «آسترازنکا» برای اولین‌بار درباره عوارض جانبی خطرناک واکسن خود
  • فواید و خواص آب سیب زمینی
  • آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟