Web Analytics Made Easy - Statcounter

پروژه‌ «دیگر هراسی» در اشکال مختلف به مخاصمه‌های جنگی، سیاسی، اقتصادی و نظامی منجر شده و راس منشور سیاست «دیگر هراسی» تمایل فراوانی به «تجارت جنگ» دارد، چون رونق اقتصادی در آمریکا بواسطه یک جنگ محقق خواهد شد. ۱۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۰:۰۵ فرهنگی سینما و تئاتر نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، تاکتیک سیاسی «ایران هراسی» که در عرصه دیپلماسی دستاورد سیاست‌های محوری آمریکا طی دو دهه اخیر است، زاییده تکنیک فردی، «دوایت آیزنهاور» سی و چهارمین رئیس جمهور ایالات متحده پس از جنگ جهانی دوم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پروژه‌ «دیگر هراسی» در اشکال مختلف به مخاصمه‌های جنگی، سیاسی، اقتصادی  و نظامی منجر شده و راس منشور سیاست «دیگر هراسی» تمایل فراوانی به «تجارت جنگ» دارد، چون رونق اقتصادی در آمریکا  بواسطه یک جنگ محقق خواهد شد.

مجموعه مستند «چرا می‌جنگیم» از یوگن ژآرکی، محصول مشترک انگلیس، فرانسه، کانادا، دانمارک و آمریکا پس از جنگ عراق و افغانستان در سال 2005 ساخته شد و به ارزیابی نسبت امپراطوری عموسام و رابطه آن با شکل‌گیری جنگ‌های مختلف را بررسی می‌کند.

چرا ایالات متحده در 70 سال اخیر تقریبا پس از جنگ دوم به صورت مستمر حضور نظامی‌‌اش را در اشکال مختلف، در کشورهای مختلف جهان ادامه می‌دهد؟ این موضوع  را باید از زوایای گوناگونی بررسی کنیم و بهترین روش شناخت، دسترسی به منابعی سینمایی و مستندی است که طی دو دهه اخیر توسط غربی‌ها تولید شد.

مستند «چرا می‌جنگیم؟» به صورت لحظه‌ای، کوبنده و تاثیرگذار، ابعاد درک سیاسی - اجتماعی مسئله "چرا می‌جنگیم " از منظر آمریکا از دولت تا شهروندان این کشور را دنبال می‌کند. در ابتدای مستند، صدا یکی از افسران حاضر در جنگ کره را می‌شنویم که می‌گوید:"چرا می‌جنگیم؟ چرا لاشه پسران و پدران خود را داخل گورهای متروکه  و مهجور چال می‌کنیم؟ زیرا بخاطر حفظ راه و رسم مخصوص زندگی (بخوانید سبک زندگی) و فرهنگمان کشته می‌شوند. این اهداف به اندازه کافی با ارزشند تا بخاطرشان کشته شویم. "

به عبارت دیگر آمریکایی‌ها برای اعتلا و حفظ سبک زندگی و فرهنگشان در جنگ‌های مختلف شرکت و  کشته می‌شوند. آیا غیر از این است که بخشی از مسئله دین ارتباط مستقیمی با «سبک زندگی» دارد. دین واحد آمریکایی‌ها، سبک زندگی آمریکایی است.

استنباط از چنین گفتمانی این است که آمریکایی‌ها برای تدوام و گسترش «ایدئولوژی آمریکایی»، مبتنی بر "اَمریکن لایف استایل" و فرهنگی که بر اساس آن شکل گرفته، در پی محقق شدن "رویای آمریکایی" در سراسر جهان هستند و به خاطر آن می‌جنگند.

آیا باور نداریم که نبردهای ایالات متحده در هفتاد ساله اخیر، نبرد با فرهنگ‌هاست تا نبرد با دولت‌ها یا ملت‌ها؟! ایالات متحده فرهنگ طی نیم قرن نبرد با کمونیسم، در واقع با فرهنگ کارگری، سوسیالیسم و برابری اجتماعی (مغایر با اصول سرمایه‌داری) می‌جنگید و امروز فرهنگ اسلامی در سراسر جهان، دشمنی اصلی ایالات متحده به شمار می‌رود و سناتور مک‌کین دقیقا به همین نقطه اشاره دارد که آمریکا با دشمنان آزادی می‌جنگد. در واقع آزادی عبارتی بزک شده برای نبردها با فرهنگ‌هاست.

سناتور آمریکایی جان مک کین در بخشی از این مستند می‌گوید: ایالات متحده بزرگترین نیروی خیر جهان است، البته ما هیچ تعهدی به ارسال نیرو و شروع جنگ و تهاجمات نداریم. اما برای صدور دموکرسی و آزادی مدل آمریکایی به کل جهان در تلاشیم."

در ادامه مستند با اظهارنظری عجیب از«جان اف کندی» مواجه می‌شویم. کندی در اذهان عمومی جهانیان، به عنوان فردی دموکرات معرفی می‌شود که به احتمال فراوان به دلیل مخالفت با استمرار و تدام جنگ ویتنام ترور شد. اما در این مستند یک کلید طلایی از کندی پخش می‌شود. کندی می‌گوید: "و باج اینکار را (جنگ ویتنام) با جان و دل می‌دهیم، تا از بقای آزادی مطمئن شویم".

اما این بخش از مستند تصویر جان اف کندی را مخدوش نمی‌کند، او حاضر بود آمریکا را قربانی مبارزه با کمونیسم کند و مسئله نبرد متقابل با رهبران کوبا، اثبات کننده این موضوع است. مستند " چرا می‌جنگیم" با طرح سئوال مهمی تصویر و تفکر صادر شده توسط رسانه‌ها از قاطبه آمریکایی را درهم می‌ریزد. توده‌ها در آمریکا از عشاق جنگ هستند و ما تصویری که از متعرضان جنگی می‌بینیم، اغلب نخبه‌گان محدودی هستند که اکثریت جامعه آمریکایی را دربرنمی‌گیرند.

تصاویر دروغین و جعلی شبکه‌های تلویزیونی گلوبالیست‌ها در سراسر آمریکا، پس از جنگ عراق و افغانستان، بارها و بارها به صورت هفتگی عده قلیلی از معترضان جنگ  را نشان می‌دادند. عده بسیار بسیار قلیلی که با دیدن آن‌ها در اخبار نباید این تصور برای مردم ایران شکل بگیرد که ملت آمریکا مخالف جنگ هستند. در پس زمینه فرهنگ نوین آمریکایی، همواره تفکر یک کابوی وجود دارد و این مستند برای اثبات چنین حقیقتی به سراغ نوجوانان آمریکایی می‌رود و از آنان سئوال می‌کند «برای چه می‌جنگیم» و اغلب آن‌ها یک پاسخ مشترک می‌دهند، برای آزادی.

سیاستمداران آمریکایی از دوره جنگ افروزانه آیزنهاور توجیهات یگانه‌ای به افکار عمومی تزریق می‌کنند و دائما به این موضوع اشاره می‌کنند که  جنگ آن‌ها در مورد بهای آزادی و بهای نفت و گاز نیست و شاهکار تمامی اظهارنظرها ممتد روسای جمهور در اظهارات دونالد ریگان گنجانده شده که می‌گوید: "قدرت آمریکا و نیروی نظامی‌اش برای صلح است نه جنگ." بوش پسر هم می‌گوید: "ما دشمنان آزادی را شکست می‌دهیم."

پس از این جمله جورج بوش تصویر دخترکی عراقی می‌بینیم که به دور دست‌های می‌نگرد. آیا گسترش این آزادی با میلتاریسم و جنگ نظامی، با ضرب و زور اسلحه ماهیتا می‌تواند آزادی باشد؟

 

چون باور مشترک مردمانی که در آمریکا زندگی می‌کنند، باور به لیبرال دموکراسی است و اولین مسئله مهم در باور لیبرال دموکراسی به عنوان روش سیاسی، اجتماعی و فرهنگی یگانه، نفی سایر فرهنگ‌ها، باورها و حتی ایدئولوژی‌های گوناگون است. 

از منظر دیگری اگر بخواهیم این مسئله تحلیل کنیم مستند ما را به سویه خاصی هدایت می‌کند. با طرح این پرسش که آمریکا به هر کشوری که حداقل در بیست سال اخیر حمله کرده، آیا مردمان آن کشور صاحب آزادی شدند؟ یا جنگ و ناامنی به صورت مستمر در آن ادامه داشته است؟

در فیلم با «ویلتون سکزر»، پلیس بازنشسته‌ای گفت و گویی صورت می‌پذیرد که یکی از فرزندانش در مرکز تجارت جهانی کشته شده است. مستند با محوریت قرار دادن این شخصیت به دوره پس از 11 سپتامبر و جنگ‌های این مقطع می‌پردازد.

ویلتون سکزر

او نماینده بخشی از شهروندان آمریکایی است که در حادثه 11 سپتامبر دچار خسران شده و فرزندش را از دست داده است. او با شبکه‌های مختلف تلویزیونی تماس می‌گیرد و به پخش مکرر انفجار مرکز تجارت جهانی اعتراض دارد، اما جنگ مطالبه اصلی اوست. 11 سپتامبر عطش جنگ را در افکار عمومی آمریکا تشدید کرد.

بوش پسر نیز در خرابه‌های 11 سپتامبر حضور پیدا می‌کند تا به نیاز و عطش مردم آمریکا جنگ پاسخ دهد.

و درمتن مستند رفتارهای بوش از منظر نخبگان قلیل آمریکایی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و آن‌ها با اینکه توجیهی سیاسی در مقابل مسئله جنگ با افغانستان می‌بینند، همچنان سئوال می‌کنند، چرا جنگ با عراق؟! این پرسشی است که تقریبا چندین سال به آن  پاسخ صحیحی داده نشد.

کمتر از سال پس از پایان جنگ دوم جهانی در 1954 آمریکا در گواتمالا دخالت نظامی کرد. در 1959 لبنان آمریکا را مملو از سیاست‌های اشغال‌گرایانه خود نموده و خاورمیانه را زیر تیغ تهدید برد. پاسخ آنها بطور آشکار یک جانبه بود و پس از آن به کشورهای لائوس، کنگو، برزیل شبیخون نظامی زد. حمله رونالد ریگان در 1983 به گرانادا ، «بابابوش» به پاناما حمله کرد این مسئله مربوط به یک رئیس جمهور و یک حزب مشخص نیست.

مصلحصت آمریکا در جنگیدن است. آزادی و ارزش‌های مشترک را بیهوده چاشنی تابلوی جنگ می‌کنند. وقتی همه چیز به سوی خصوصی شدن می‌رود، آزادی معنا و تفسیری واقعی نخواهد داشت. آزادی سرمایه از منظر کاپیتالیسم با آزادی فرد تناقض فراوانی دارد. در واقع در نظام سرمایه‌داری آمریکا بهای آزادی فردی توسط سرمایه‌داران خریده می‌شود و بردگان مدرن هیچگاه نمی‌توانند طلبکار باشند یا اعتراض کنند. اما فصل دوم این مستند بسیار ارزشمند به رویدادهای پسایازدهم سپتامبر می‌پردازد.

پل ولفوویتس طراح جنگ عراق

یازده سپتامبر 2001 برای حلقه جنایتکاران که در دوران نسبتا آرام کلینتون، نقشه‌‍‌های جنگی خود را طرح ریزی کرده‌ بودند، فرصت خوبی بود. در واقع ریاست جمهوری تناوبی میان دموکرات‌ها و جمهوری خواهان یک آرایش نظامی است. جمهوری‌خواهان هرگاه در قدرت نیستند، نقشه جنگ را می‌کشند و پس از به قدرت رسیدن آنرا عملی می‌کنند.

دیک چینی

اتاق جنگ پسایازدهم سپتامبر، فکر توسعه جنگ را از سال 1992  در اذهانشان پرورانده بودند. پل ولفوویتس (معمار جنگ عراق توسط بابابوش) پادوی دیک چینی  که بعدها به عنوان دستیار وزیر جنگ و پنتاگون مشغول بکار شد، طراح جنگ عراق و افغانستان است.

درواقع هر کدام از این پادوی‌های جنگی نئوکان‌ها با یک طرح بزرگ جنگ به استخدام کاخ سفید درمی‌آید، کما اینکه «جان بولتون» با طرح حمله به ایران در دولت ترامپ استخدام شد و بر اساس استنادات موجود او طراحی این نقشه را در دولت اوباما طرح‌ریزی کرده بود و حضور او در همایش‌های کروهگ تروریستی سازمان مجاهدین خلق موید این طراحی از پیش تعیین شده است.اما طرح ریزی استراتژیک و آرایش نظامی ایران، روی کاغذ همه معادله‌های بولتن را برهم ریخت.

پس از فروپاشی در سال 1991 «دیک چینی» به «پل ولفوویتس» دستور داد تا استراتژی بزرگ را برای حملات نظامی پس از سال 2000 تدوین نماید. چون از این سال به بعد آمریکا بدون دشمن مانده است.

نمایی از فیلم درو‌غ‌های حقیقی

در همین سال بود که  گروه رسانه‌ای نئوکان‌ها در روزنامه‌های به انتشار مقالات متنوعی می‌کند. آنان از طریق پنتاگون بودجه کلانی را به سمت هالیوود هدایت می‌کنند و در مهمترین عملکردشان کمک مالی هنگفتی را به استفانی آستین و کمپانی لایت استروم Lightstorm Entertainment می‌دهند تا با ستاره‌های مطرح هالیوود، فیلمی جنجالی برای نمایش دشمن جدید ساخته شود.

جیمز کامرون با ستاره‌ مطرحی نظیر آرنولد شوایتزنگر فیلم «دروغ‌های حقیقی» را برای آن‌ها می‌سازد و نکته جالب اینجاست که پروژه مشترک این سه نفر،استفانی آستین، آرنولد و کامرون قبل از دروغ‌های حقیقی قسمت دوم ترمیناتور است.

در صحنه‌ای از فیلم ترمیناتور، T1000 روبات آدمکش جان کانر و T800 را در یک مسیرتونلی فرعی تعقیب می‌کند،باید ستون هشدار 11 سپتامبر درج شده است. قسمت دوم ترمیناتور در روزهایی تولید می‌شود که اتحاد جماهیر شوروی فروپاشیده است.

مسئله‌ای که نمی‌توان انکار کرد این حلقه سه نفره از اتفاقی مثل ده سال قبل مطلع هستند و نکته جالب نخستین افرادی که در هالیوود فیلمی علیه دشمن جدید آمریکا تهیه‌ می‌کنند این سه نفر هستند. از سوی دیگر مضمون این فیلم شباهت فراوانی به ماجرای 11 سپتامبر دارد.

حتی این دامنه هشدار در دهه هشتاد و نود در فیلم‌ها و انیمیشن‌های فراوانی درج می‌شد. مثل در فیلم «هکرها» تولید سال 1995 ، روی برج‌های دوقلو واژه اصابت کردن و سوزاندن درج شده است.

 

دشمنان جدید ایالات متحده در دهه نود در دفاتر دیک چینی و پل ولفوویتس با پشتوانه وسیع هالیوودی در افکار عمومی شکل گرفتند. حلقه چینی اعتقاد داشت:" نظامی‌گری تنها راه ما بوده و سیاستمان بر این اساس باید شکل بگیرد و چینی پس از فروپاشی اعتقاد دارد که آنان امپراطوری روم جدید هستند."

البته افرادی مثل جان مک‌کین همواره سیاست‌های بوش را توجیه می‌کنند که دکترین بوش مبتنی بر حملات پیشگیرانه، با درگیری های پیشگیرانه بود.

ادامه دارد...

انتهای پیام/

 

R1439/P/S4,34,1430/CT4 واژه های کاربردی مرتبط هالیوود سینمای جهان نظامیان آمریکایی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: هالیوود سینمای جهان نظامیان آمریکایی هالیوود سینمای جهان نظامیان آمریکایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۹۲۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توجه اصلی به جنایات صهیونیستها معطوف باشد

تجمع گسترده تانک ها و ادوات نظامی رژیم صهیونیستی در نزدیکی رفح، حاکی از حمله قریب الوقوع این رژیم سفاک و خونخوار به مردم مظلوم غزه است. 

بیش از ۷ ماه از تجاوز رژیم صهیونیستی به پهنة کوچک غزه می گذرد و حدود چهل هزار نفر از کودکان و زنان و مردم بی پناه غزه در مظلومانه ترین صحنه ها به شهادت رسیدند و حدود هشتاد هزار نفر هم زخمی و مجروح و نقص عضو شده اند و بخش اعظم غزه هم با بمبارانهای وسیع به اندازه حجم چندین بمب اتمی طوری تخریب شده است که بر اذعان کارشناسان سازمان ملل بیش از ۱۴ سال آوار برداری آنها بطول می انجامد. 

در این مدت تنها نقطه ای که تقریباً مصون مانده و بیش از ۵/۱ میلیون آواره فلسطینی را در خود جای داده شهر مرزی رفح است و در محاصرة غذایی و دارویی هم هستند و بسیاری از قحطی آب و مواد غذایی خبر می دهند که اگر این وضعیت همچنان ادامه یابد با فاجعه بزرگ انسانی در این شهر روبرو هستیم و لیکن رژیم صهیونیستی ظاهراً تعجیل در نسل کشی مردم باقیمانده غزه دارد و با تجهیزات سنگین نظامی در حال آماده سازی برای حمله ور شدن به رفح با این تراکم جمعیت عظیم است که حتی کوچه ها و خیابانهایش هم محل چادر آوارگان است و هرگونه حمله ای هزاران نفر را به کشتن می دهد. 

متأسفانه در چنین شرایطی کشورهای عربی و همسایگان اسرائیل نه تنها کمکی به ملت مظلوم غزه نمی کنند حتی بی شرمانه در رهگیری موشک ها و پهبادهای ایرانی به سوی اسرائیل با آمریکا و انگلیس و فرانسه سعی در ساقط کردن آنها داشتند گرچه عملیات غرور آفرین دلاور مردان نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران دلهای ملت های مسلمان و مخصوصاً مردم فلسطین در کرانه باختری و غزه را شاد کرد و درس بزرگی را به صهیونیستها و حامیانش داد. 

عدم اجرای مصوبه شورای امنیت سازمان ملل برای آتش بس در غزه بیش از پیش بی اعتباری این نهاد بین المللی را ثابت کرد و نشان داد که آمریکا و اسرائیل تابع شورای امنیت هم نیستند و تنها اهرمی که برای متوقف کردن جنگ غزه باقی می ماند، همین اعتراضات و مخالفت های میلیونی و گسترده مردمی در سرتاسر دنیا و مخصوصاً کشورهای غربی است. 

خوشبختانه خیزش عجیبی تمامی دانشگاههای آمریکا و بعضی کشورهای اروپایی را در بر گرفته و هزاران دانشجوی دختر و پسر به همراه استادانشان به تحصن ها و تجمع هایی در حمایت از مردم مظلوم فلسطین و غزه پرداخته و علیرغم خشونت شدید پلیس و ضرب و شتم دانشجویان و دستگیری آنها همچنان برخواسته خود که توقف نسل کشی مردم غزه و فلسطین است تأکید دارند و لیکن مسئولان آمریکایی و بعضی دول اروپایی که سرسپردة صهیونیستهای وحشی هستند، دانشجویان را به یهودی ستیزی متهم می کنند‍! معلوم نیست چند هزار نفر دیگر از مردم غزه کشته شوند تا شاید مسئولان آمریکایی به نسل کشی مردم فلسطین اعتراف کنند!‍ 

عجیب است که مسئولان آمریکایی حاضرند در دفاع از صهیونیستها دانشجویان نخبه شان را هم بکشند چرا که در بام این دانشگاهها تیربار و تک تیرانداز مستقر کرده اند یعنی در حقیقت این صهیونیستها هستند که مسئولان آمریکایی را در چنگ خود دارند و مسئولان آمریکا حاضرند حتی ملت خود را هم فدای اسرائیل کنند‍! 

در چنین شرایطی وظیفه کشورها و ملت های اسلامی بسیار سنگین است و دولت و ملت ایران هم همیشه در دفاع از ملت مظلوم فلسطین آمادگی خود را عملاً ابزار کرده است و عملیات «وعدة صادق» نیز جلوه ای از همین حمایت بود. 

در این وضعیت، حرکت مسئولان داخل کشور باید هماهنگ با سیاست خارجی کشور بوده و توجه اصلی به سوی جنایات رژیم صهیونیستی، معطوف باشد و از سوژه آفرینی در داخل پرهیز شود چرا که دشمنان با ابزارهای تبلیغاتی شان مترصدند تا با کمترین رخدادها و سوء‌ عملکردها اذهان جهانیان را به سوی جمهوری اسلامی ایران بچرخانند. 

مرتضی نجفی قدسی

دیگر خبرها

  • حمایت دانشگاهیان مشهد از خیزش دانشجویان آمریکایی
  • ماسک آزادی و حقوق بشر دولت‌های خارجی برای مردم جهان کنار رفته است
  • حمایت دانشجویان دانشگاه خلیج‌فارس از دانشجویان آزادی‌خواه آمریکایی
  • باقری: عملیات وعده صادق انگیزه دانشجویان آمریکا علیه صهیونیست‌ها را افزایش داد
  • توجه اصلی به جنایات صهیونیستها معطوف باشد
  • خروش موج بیداری انسانی توسط دانشجویان/ حبس دموکراسی در سرزمین مدعیان مردم‌سالاری!
  • واکنش رییس دانشگاه تهران به سرکوب اعتراضات دانشجویان آمریکایی
  • تجمعات دانشگاه‌های آمریکا لرزه بر دستگاه‌های حامی صهیونیستی انداخت
  • آزادی بیان آمریکایی با طعم شوکر
  • واکنش وزارت خارجه به اعتراضات دانشگاهی در آمریکا