Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-30@00:38:23 GMT

میانجی‌گری توکیو میان تهران و واشنگتن موثر خواهد بود

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۹۳۴۴۰

خرداد؛ یک کارشناس مسائل جنوب شرق آسیا گفت: ژاپن کشور صاحب نفوذی در میان سیاستمداران آمریکایی است. به همین جهت هم بنده معتقد هستم میانجی‌گری توکیو میان تهران و واشنگتن موثر خواهد بود.
اسماعیل بشری در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، با اشاره به سفر نخست وزیر ژاپن به تهران در آینده نزدیک، در خصوص ارتباط احتمالی این سفر با چرخش مواضع رئیس‌جمهور ایالات متحده در سفر توکیو گفت: به هر صورت این چرخش در مواضع دونالد ترامپ قطعا بی‌ربط به سفر وی به ژاپن نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین سفر آقای شینزو آبه به تهران پیشتر برنامه‌ریزی نشده بود و می‌توان گفت با پیشنهاد خود ژاپن برای میانجی‌گری میان تهران و واشنگتن در حال شکل‌گیری است.
وی ادامه داد: از آنجایی‌که ژاپن روابط تجاری و سیاسی طولانی مدتی با ایران دارد و ایران یکی از تامین‌کنندگان عمده انرژی ژاپن است و در حال حاضر با تحریم‌های صورت گرفته این کشور نمی‌تواند از ایران نفت دریافت کند، این مساله مشکلاتی را برای صنایع این کشور پدید آورده است در نتیجه توکیو به این سمت حرکت کرده است تا برای میانجی‌گری میان ایران و ایالات متحده و کاهش سطح تنش در منطقه خاورمیانه اقدام کند.
وی افزود: علاوه بر این، ژاپن یک بازار ۸۵ میلیونی را برای صنایع و تولیدات خود در ایران دارد و کشور ما همواره یکی از بازارهای بزرگ برای خرید تولیدات این کشور بوده و ایرانی‌ها هم از کالاهای ژاپنی استقبال کرده‌اند و این روابط دیرپای اقتصادی بین دو کشور موجب شده تا امروز ژاپن از لطمه خوردن در این روابط تجاری و اقتصادی به واسطه تحریم‌های ایالات متحده علیه ایران نگران و متضرر شود.
این کارشناس مسائل جنوب شرق آسیا با تاکید بر این موضوع که ژاپن بیشتر از اینکه به دنبال اهداف سیاسی باشد به دنبال اهداف و منافع اقتصادی خود است، گفت: در شرایط تحریم‌های ایران و همچنین تنش در خاورمیانه یک بازار بزرگ تقریبا به روی ژاپن بسته شده است.
وی ادامه داد: در نتیجه جمع و برآیند همه این مسائل می‌تواند توجیه‌کننده تلاش توکیو برای میانجی‌گری و کاهش تنش باشد. بنده هم فکر می‌کنم در کنار سایر کشورهایی که سعی می‌کنند آتش اختلاف بین ایران و آمریکا را خاموش کنند یا اندکی تقلیل ببخشند؛ ژاپن هم می‌تواند در این راستا مفید باشد کما اینکه می‌توانیم چرخش در سخنان رئیس‌جمهور آمریکا در توکیو را هم ناشی از همین تلاش ژاپن بدانیم.
بشری در پاسخ به این سوال که برای میانجی‌گری لازم است طرف ثالث مورد وثوق و اطمینان دو طرف درگیر باشد و باید مقبولیت داشته باشد؛ با فرض این مساله از سوی تهران، آیا اساسا توکیو مورد وثوق و اطمینان ایالات متحده است یا خیر، گفت: طبق آمارهایی که اخیرا هم اعلام شده در حال حاضر اقتصاد ژاپن سومین اقتصاد بزرگ جهان است و قبلا بعد از آمریکا دومین اقتصاد بود. کالاهای ژاپنی بازار بزرگی در ایالات متحده دارند و آمریکا نیز سرمایه‌گذاری‌های عظیمی در این کشور انجام داده است.
وی ادامه داد: دو کشور روابط دیرینه درازمدتی با هم دارند و ژاپن کشور مهمی برای آمریکا و متحد این کشور در منطقه شرق آسیا است. بنابراین همه این مسائل کمک می‌کند که ژاپن کشور صاحب نفوذی در میان سیاستمداران آمریکایی باشد. به همین جهت هم بنده معتقد هستم میانجی‌گری توکیو میان تهران و واشنگتن موثر خواهد بود. برچسب ها: ایران و آمریکا ، جهان ، خاورمیانه ، ژاپن واشنگتن

منبع: خرداد

کلیدواژه: ایران و آمریکا جهان خاورمیانه ژاپن واشنگتن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۹۳۴۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه مداخله جویی واشنگتن؛ کاخ سفید خواستار آزادی خواننده رپ ایرانی شد

به گزارش همشهری آنلاین جیک سالیوان مشاور امنیت ملی دولت جو بایدن روز شنبه به وقت محلی در حساب کاربری خود در شبکه ایکس (توییتر سابق) در تداوم مداخله جویی و ادعاهای حقوق بشری آمریکا در امور سایر کشورها درباره حکم بدوی دادگاه درباره توماج صالحی خواننده رپ زیر زمینی ایران نوشت: «حکم اعدام توماج صالحی خواننده رپ ایرانی را به شدت محکوم می کنیم.»

مشاور امنیت ملی کاخ سفید در حالیکه درباره سرکوب دانشجویان آمریکایی در روزهای اخیر در دانشگاههای آمریکا در حمایت از مردم غزه و مخالفت با کمک ها و حمایت های نظامی و امنیتی آمریکا از اسرائیل سکوت کرده است، درباره توماج صالحی نوشتن هشتگ نام او به انگلیسی، همسو با مخالفان جمهوری اسلامی ایران از این نظام بعنوان رژیم یاد کرد و مدعی شد: «صدای او آرزوهای مردم ایران و همه کسانی را که توسط رژیم ساکت شده اند تقویت می کند. ما خواستار آزادی فوری او هستیم.»

پیش از این نیز، ودانت پاتل معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به سوالات خبرنگاران درباره حکم بدوی اعدام توماج صالحی اتهام افساد فی الارض در اظهاراتی مداخله جویانه گفت: «ما این گزارش های نگران کننده را دیده ایم. این نمونه دیگری از نقض وحشتناک و فراگیر حقوق بشر توسط حکومت ایران است.»

این مقام آمریکایی مدعی شد: ما بار دیگر استفاده حکومت ایران از حکم اعدام به عنوان ابزاری برای سرکوب حقوق بشر و آزادی های اساسی مردم را محکوم می کنیم. ما همچنان گزارش‌های مربوط به وضعیت توماج صالحی را از نزدیک دنبال می‌کنیم.

معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مدعی شد: ابزارهای مختلفی برای اعمال فشار بر حکومت ایران به منظور مقابله با «نقض جدی و فاحش حقوق بشر» وجود دارد.

دفتر نماینده ویژه آمریکا در امور ایران نیز عصر چهارشنبه به وقت محلی در حساب کاربری این دفتر در شبکه ایکس یا همان توئیتر سابق مدعی شد: «حکم اعدام توماج صالحی و حکم ۵ سال زندان برای سامان یاسین، خواننده رپ کرد ایرانی را قویا محکوم می‌کنیم. ما خواستار آزادی فوری آنها هستیم. اینها آخرین شواهد از آزار بیرحمانه حکومت علیه شهروندان خود و نشانه نادیده گرفتن حقوق بشر و هراس از مطالبات مردن ایران برای تغییرات دموکراتیک است».

بر اساس گزارش های رسانه ای، دادگاه توماج صالحی را به اتهام افساد فی الارض به اعدام و مجازات‌های تکمیلی محکوم کرده است که این حکم بدوی و قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور است.

براساس حکم صادره از سوی دادگاه، به دلیل اظهار ندامت و پشیمانی و همکاری متهم، دادگاه وی را مستحق تخفیف دانسته به همین جهت در صورت فرجام خواهی احتمالی متهم و وکلای او و در صورت تایید حکم اعدام در دیوان عالی کشور، موضوع تخفیف مجازات در کمیسیون عفو و بخشودگی بررسی خواهد شد.

گفتنی است در صورت موافقت کمیسیون عفو و بخشودگی با تخفیف مجازات و طی همه فرایند قانونی، حکم توماج صالحی با یک درجه تخفیف به حبس طول المدت تبدیل و مجازات‌های تکمیلی در مورد متهم اجرا خواهد شد. سایر اتهامات این متهم نیز در حال رسیدگی قضایی است.

به گزارش دفتر ایرنا از اصفهان، روابط عمومی دادگستری استان اصفهان هشتم آبان ماه ۱۴۰۱ به نقل از سیدمحمد موسویان دادستان اصفهان اعلام کرد: "توماج صالحی" شب گذشته به‌ اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام، همکاری با دولت‌های مُتخاصم و تشکیل گروه‌ غیرقانونی به‌ قصد برهم زدن امنیت کشور، با نیابت قضایی در یکی از استان‌های کشور دستگیر شد.

وی اضافه کرد: متهم در زمان حاضر با صدور قرار، تحت نظر شعبه بازپرسی دادگستری اصفهان قرار دارد. متهم در ایجاد اغتشاشات و دعوت و تشویق به آشوب‌های اخیر در استان اصفهان و در شهرستان شاهین‌شهر، نقش کلیدی داشته است.

حجت الاسلام والمسلمین جعفری رییس کل دادگستری استان اصفهان نیز اعلام کرده بود: توماج صالحی به افساد فی‌الارض از طریق نشر اکاذیب به صورت گسترده به نحوی که موجب خسارات عمده گردیده است، فعالیت تبلیغی علیه نظام، تشکیل و اداره دسته‌جات غیر قانونی به قصد برهم زدن امنیت کشور، همکاری با دولت متخاصم علیه جمهوری اسلامی و نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی از طریق فضای مجازی و تحریک و ترغیب افراد به اعمال خشونت آمیز متهم است.

کد خبر 847617 برچسب‌ها خبر ویژه ایران و آمریکا

دیگر خبرها

  • گنج‌زاده مدرس کمپ تمرینی چین شد
  • مسقط، مهم ترین تسهیل کننده دیدارهای غیرمستقیم ایران و آمریکا / چرا عمان تمایلی به نمایش قدرت دیپلماتیک خود ندارد؟/ عمان کانال گفت و گوی غیرمستقیم میان تهران-واشنگتن را باز نگاه داشته است
  • چین معافیت تعرفه‌ای واردات محصولات آمریکایی را تمدید می‌کند
  • حمله پلیس آمریکا به یک استاد دانشگاه واشنگتن (فیلم)
  • ظرفیت های استان تهران برای تعامل اقتصادی با «واسط»عراق مهیا است
  • تداوم مداخله جویی واشنگتن؛ کاخ سفید خواستار آزادی خواننده رپ ایرانی شد
  • ادامه مداخله جویی واشنگتن؛ کاخ سفید خواستار آزادی خواننده رپ ایرانی شد
  • شکست رسانه‌ای واشنگتن در اعتراضات دانشجویی
  • هشدار صنعا نسبت به طرح و نقشه‌های واشنگتن علیه یمن
  • رشد کمتر از انتظار اقتصاد ژاپن