Web Analytics Made Easy - Statcounter

فعالان محیط زیست خواهان انتقال پرونده از دادگستری بافت به دادگستری کل استان کرمان، اعزام هرچه‌زودتر محیط‌بانان مجروح به مراکز درمانی و برخورد قانونی با مقصران ضرب و شتم محیط‌بانان در برابر درب دادگاه هستند. ۱۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۴ اجتماعی محیط زیست نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ وضعیت چهار محیط‌بانی که هفته گذشته کوشیدند تا حیات وحش "پارک ملی خَبر" در استان کرمان را از دست‌اندازی شکارچیان متخلف در امان نگاه دارند، این روزها نه تنها برای دوستداران محیط زیست بلکه برای دغدغه‌مندان عدالت به موضوعی نگران‌کننده تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکشنبه شب گذشته، در پی گزارش واصله مبنی بر حضور شکار غیرمجاز جبیر توسط متخلفان در پارک ملی خبر، علی محمد خلیفه‌ای، مدیر پارک ملی خبر و ضیاء الدین سلجوقی رئیس اداره بازرسی اداره کل حفاظت محیط زیست کرمان به همراه دو محیط‌بان به نام‌ها محمد جهانداری و فرامرز سلجوقی عازم منطقه شدند و عملیات تعقیب و گریز با شکارچیان که با یک موتور سیکلت و یک خودروی سمند در منطقه حضور داشتند آغاز شد. پس از مدتی خودروی سمند متواری و تیراندازی راکبان موتورسلیکلت به محیط‌بانان آغاز شد؛ در این تعقیب و گریز، محیط‌بانان بی‌آنکه به سوی شکارچیان تیراندازی کرده باشند، هدف گلوله آنها قرار گرفته و نهایتا  علی محمد خلیفه‌ای، راننده پیکاپ  با اصابت 3 ساچمه به ناحیه دست و کتف و محمد جهانداری با صابت 5 ساچمه به صورت مجروح شدند.

منابع محلی در این باره به رسانه‌ها گفته‌اند: دو محیط‌بان مجروح برای معالجه به بیمارستان بافت منتقل شده و ساعت 5 بعد از ظهر روز بعد درحالیکه هنوز فرایند درمان به صورت کامل طی نشده و هر دو محیط بان به تازگی از اتاق عمل بیرون آمده‌اند و پزشکان موفق نشده‌اند ساچمه‌ها را به صورت کامل از بدن آن‌ها خارج کنند، به اداره آگاهی منتقل می‌شوند، در حالیکه پزشک خطر را به ماموران گوشزد کرده است، زیرا باقی ماندن این نوع ساچمه در بدن می‌تواند منجر به مسمومیت خونی در فرد شود.

و حالا این محیط‌بانان چند روزی است که به اتهام قتل عمد در زندان بافت به سر می‌برند!

البته نگرانی‌ها درباره سرنوشت این محیط‌بانان به اینجا ختم نمی‌شود؛ پرونده فوت دو شکارچی غیرمجاز که طی عملیات تعقیب و گریز با محیط‌بانان پارک ملی خبر و پس از مصدوم کردن دو تن از این محیط‌بانان، با موتور به صخره برخورد کرده و جان سپرده‌اند، حاشیه‌های دیگری هم دارد؛ جلوگیری از درمان محیط‌بان مجروح توسط شکارچیان و انتقال آنها از بیمارستان به دادگاه و بدتر از آن، مورد ضرب و شتم قرار گرفتن محیط‌بانان مجروح توسط بستگان شکارچیان فوت‌ شده در مقابل درب دادگاه و در برابر چشم ماموران! ابعاد دیگری از این پرونده را تشکیل می‌دهد.

این اتفاقات از یک سو و طرح موضوع خویشاوندی برخی مقامات محلی با کشته‌شدگان این حادثه که در رسانه‌ها مورد بررسی قرار گرفته از سوی دیگر سبب شده فعالان محیط زیست با اشاره به مغایرت این اتفاقات با اصول آئین دادرسی کیفری و حقوق شهروندی ضمن تاکید بر لزوم انتقال این پرونده از دادگستری بافت به دادگستری کل استان کرمان، خواهان اعزام هرچه‌زودتر محیط‌بانان مجروح به مراکز درمانی و همچنین برخورد با عوامل ضرب و شتم محیط‌بانان شوند.

سرهنگ جمشید محبت‌خانی؛ فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی تسنیم با ابراز تاسف از فوت این دو هموطن می‌گوید: بر اساس گزارش‌هایی که در اختیار داریم، فوت‌شدگان پس از تیراندازی به محیط‌بانان در پارک ملی خبر، حین فرار با موتور دچار واژگونی شده و جان خود را از دست داده‌اند؛ شواهد حکایت از آن دارد که محیط‌بانان ما مرتکب اشتباهی نشده‌ و حتی در این درگیری، به سوی متخلفان شلیک هم نکرده‌اند بنابراین انتظار می‌رود پس از انجام پیگیری‌های قضایی و انتظامی که در دست اجراست، شاهدی آزادی این 4 محیط‌بان باشیم.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور در پاسخ به اینکه چرا این محیط‌بانان به اتهام قتل عمد، روانه بازداشتگاه شده‌اند، می‌گوید: متاسفانه ادعاهایی وجود دارد مبنی بر اینکه خودروی محیط‌بانان طی تصادفی عمدی با موتور شکارچیان برخورد کرده و منجر به این حادثه شده در حالی که در بررسی تمام خودروهای محیط زیست منطقه، نشانه‌ای از تصادف با موتور مشاهده نشده و مشخص است که خودروی محیط‌بانان پس از واژگونی موتور به دلیل فاصله اندک با موتور آن را زیر گرفته است.

وی با بیان اینکه وکیل این محیط‌بانان، روز شنبه پس از مطالعه پرونده و اظهارات محیط‌بانان، جزئیات را به اطلاع سازمان حفاظت محیط زیست خواهد رساند، می‌گوید: محیط‌بانان یکی از مهربان‌ترین اقشار جامعه هستند و با توجه به اینکه برای حفاظت از محیط زیست و حیات وحش تلاش می‌کنند، در درجه اول برای جان انسان ارزش قائل هستند بنابراین نمی‌توانند نسبت به قتل هموطنانشان آن هم به عمد اقدام کنند؛ با این حال، خواهان اجرای عدالت هستیم؛ اگر محیط‌بانان ما مرتکب اشتباهی شده باشند باید برابر قانون مجازات شوند و اگر بی‌گناه هستند نباید در حقشان اجحافی صورت گیرد.

محبت‌خانی در پاسخ به اینکه واکنش سازمان حفاظت محیط زیست نسبت به جلوگیری از درمان محیط‌بانان مصدوم و انتقال آنها به دادگاه بدون تامین امنیت که به ضرب و شتم آنها از سوی بستگان فوت‌شدگان در مقابل درب دادگاه منجر شده است، چیست، می‌گوید: همه این موارد را گزارش کرده و گلایه‌ها را به مراجع ذی‌ربط از جمله استانداری منعکس کرده‌ایم و پیگیر برخورد با عاملان این قصورات هستیم.

بیشتر بخوانید:
پشت‌پرده پرونده "بزرگترین باند کشتار حیات وحش" در کرمان چیست؟
رضایت محیط‌زیست به مختومه‌شدن بزرگترین پرونده کشتار حیات وحش کشور صرفاً با پرداخت جریمه 168میلیونی!

انتهای پیام/

R7856/P/S2,23/CT6 واژه های کاربردی مرتبط سازمان محیط زیست

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان محیط زیست سازمان محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۹۳۵۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لکه‌های صنعتی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شود

ایسنا/البرز نماینده ساوجبلاغ، نظرآباد، طالقان و چهارباغ در مجلس شورای اسلامی گفت: طی سال‌های گذشته قرار بود برخی لکه‌های صنعتی در نواحی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شوند که این اتفاق تاکنون نیفتاده است.

علی حدادی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه سال‌های سال است که تولید کنندگان، کارآفرینان و فعالان اقتصادی در سه شهرستان نظرآباد، طالقان و چهارباغ فعالیت دارند ولی آن طور که باید و شاید از آنها نشده است.

وی با بیان اینکه این فعالان امروز برای توسعه واحد تولیدی و صنعتی خود با مشکل مواجه هستند، توضیح داد: ما جلسات و پیش نویس مصوباتی با وزیر قبلی و فعلی صمت داشته‌ایم تا وضعیت این واحدها در البرز تغییر کند.

وی افزود: بر این اساس قرار بود برخی لکه‌های صنعتی در نواحی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شوند که این اتفاق تا کنون نیفتاده است.

این مسئول اظهار کرد: امسال که سال جهش تولید است، حمایت از واحدهای صنعتی و فعالان اقتصادی در اولویت دولت و مجلس قرار دارد.

حدادی تاکید کرد: با حمایت از این واحدها شاهد رقابتی شدن فرایند تولید و از طرفی بالا رفتن کیفیت محصولات و کالاهایی داخلی خواهیم بود.

وی گفت: برخی واحدهای تولیدی و صنعتی در شهرستان‌های طالقان، ساوجبلاغ، نظرآباد و چهارباغ بیش از دو دهه است که فعالیت دارند و متاسفانه چون نگاه جامع و متقنی به آنها نشده از توسعه بازمانده‌اند.

نماینده ساوجبلاغ، نظرآباد، طالقان و چهارباغ در مجلس در پاسخ به اینکه آیا پیوست‌های زیست محیطی در تبدیل این لکه‌ها به شهرک صنعتی رعایت خواهد شد یا باید منتظر تکرار تجربه تلخ شهرک بهارستان باشیم؟ گفت: توسعه و اشتغالزایی در اولویت دولت قرار دارد.

وی در پاسخ به اینکه گفته می‌شود تبدیل این لکه‌ها به شهرک صنعتی به محیط زیست و اراضی ملی به ویژه در محدوده تالاب صالحیه آسیب وارد می‌کند، گفت: تالاب صالحیه تالابی نقطه‌ای است و در برخی ماه‌های سال آب دارد و محیط زیست باید زیرساخت‌های لازم را در این محدوده ایجاد کند.

حدادی اظهار کرد: من انتقاد جدی به رییس محیط زیست کشور و مدیرکل محیط زیست البرز دارم چون به هیچ وجه نمی‌توانیم بپذیریم که در مسیر توسعه تولید موانعی ایجاد شود و باید به سمتی پیش برویم که با رعایت ساختارهای محیط زیستی تولید هم رونق بگیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جزئیات جدید از دادگاه پسر معاون اول سابق قوه قضائیه که اعترافات خود را پس گرفته بود
  • لکه‌های صنعتی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شود
  • ببینید | یک باتری می‌تواند جنگل را به آتش بکشد
  • محکومیت پزشک جراح برای دریافت اضافه بها
  • شرایط صدور دستور موقت
  • متخلفان صید ماهی در تور محیط بانان لرستان
  • دستگیری شکارچیان غیرمجاز در منطقه حفاظت شده هلن
  • دادگاه‌های صلح تا مهرماه ایجاد شوند/ لزوم کاهش پرونده‌های معوق
  • دادگاه‌های «صلح» تا مهرماه ایجاد شوند/ لزوم کاهش پرونده‌های معوق
  • برنامه دولت انگلیس برای مقابله با تغییرات اقلیمی غیرقانونی اعلام شد