Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: اداره کل راه و شهرسازی شرق استان سمنان چند ماهی است که با زیر نظر قرار دادن راه‌های حوزه استحفاظی شاهرود و میامی آغاز به کار کرده اما در همین مدت کوتاه توانسته اعتبارات خوبی را برای راه‌های این دو شهرستان که مجموعه ۴۶ درصد تمام راه‌های استان سمنان را در خود جاری دارند، اخذ کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از مجموع سه هزار و ۷۸۰ کیلومتر راه‌های درون استان سمنان بیش از یک هزار و ۷۰۰ کیلومتر در درون شهرستان‌های شاهرود و میامی واقع شده است در نتیجه این دو شهرستان استان، تأثیرگذارترین نقطه از مسیر محورهای زمینی محسوب می‌شوند.

ارتباط با شش استان شامل گلستان، خراسان شمالی، رضوی، جنوبی، یزد و اصفهان سبب شده تا راه‌های شرق استان سمنان از لحاظ حمل و نقل و بارانداز بار و کالا نیز دارای اهمیت باشد اما در سال‌های اخیر متأسفانه هرگاه نام توسعه راه‌های شرق استان سمنان برده شد، کمبود اعتبارت مانعی در برابر این امر بود.

چند ماه پیش اما تفکیک اداره کل راه و ترابری استان سمنان به دو اداره کل راه و شهرسازی شرق استان سمنان (شاهرود) و راه و شهرسازی استان سمنان سبب شد تا اختیارات بیشتری به حوزه راه و شهرسازی شاهرود و میامی داده شود یکی از اتفاقات خوب رخ داده در این تغییر و تحولات، تخصیص اعتبارات سفر رئیس جمهور به پروژه‌های حمل و نقل این دو شهرستان است.

برای بررسی بیشتر این موضوع با حمید عمیدی مدیرکل راه و شهرسازی شرق استان سمنان (شاهرود) به گفتگو نشستیم.

*نخست درباره تفکیک اداره کل راه و ایجاد راه و شهرسازی شرق استان سمنان بگویید

یک هزار و ۷۲۵ کیلومتر معادل ۴۶ درصد از راه‌های استان سمنان در محدوده جغرافیایی شاهرود و میامی واقع شده و لذا تصمیم تفکیک اداره کل به واسطه ارائه خدمات بهتر به مردم استان صورت گرفته است و از سوی دیگر اداره کل راه و شهرسازی شرق استان از این پس امور مرتبط با شهرسازی را نیز در دست خواهد داشت موضوعی که سابقاً در اختیار مرکز استان بود.

معاونت‌های مسکن در مجموعه اداره کل راه و شهرسازی شرق استان سمنان راه اندازی شده و نخستین کمیسیون ماده پنج که از ابتدای انقلاب تا کنون در سمنان تشکیل می‌شد، در شاهرود شکل گرفت.

*درباره چالش‌های راه‌های شرق استان سمنان توضیح دهید

یکی از چالش‌های اداره کل راه و شهرسازی شرق استان سمناناین است که عمده راه‌های این منطقه روستایی هستند یعنی درصد طول راه‌های روستایی به کل راه‌ها بسیار زیاد است، از طرف دیگر وسعت جغرافیایی شرق استان بسیار زیاد است برای مثال در شهرستان شاهرود فاصله تا آخرین روستای بخش بی ارجمند نزدیک به ۳۰۰ کیلومتر است که این محورهای فرعی نیاز دارند تا ارتقا یابند و شاهد اتفاقات بهتری در این منطقه باشیم.

دیگر چالش یا طرح عمده در راه و شهرسازی شرق استان سمنان، همین محور شاهرود –آزادشهر است که خوشبختانه برای آن ۱۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته و بالاخره شاهد تکمیل آن خواهیم بود لذا این مسیر هم اکنون تنها در ۹ کیلومتر به صورت دو طرفه است که آن هم با این اعتبار تخصیصی به صورت بزرگراه در خواهد آمد.

تقاطع سه راهی مجن از دیگر چالش‌ها و طرح‌های شرق استان سمنان در حوزه راه و شهرسازی و از نقاط پر تصادف محسوب می‌شود که از سال ۹۳ تا ۹۶ متأسفانه شاهد فوت ۱۰ نفر فقط در این تقاطع بوده‌ایم اما خوشبختانه با پیگیری‌های صورت گرفته و تخصیص اعتبارات سفر رئیس جمهور، قرار داد ساخت آن به مبلغ ۲۱ میلیارد تومان بسته شده و ان شالله با همکاری معاونت عمرانی استانداری و فرمانداری آزاد سازی معارضان آن منطقه نیز صورت خواهد گرفت.

محور بی ارجمند- اسب کشان از دیگر محورهای مهم شرق استان سمنان است که در زمره مطالبات مردم منطقه و همچنین مردم استان خراسان رضوی و جنوبی محسوب می‌شود چرا که هم تصادفات و هم مسیر را کاهش خواهد داد. تردد اتوبوس در این محور در سالیان گذشته از طریق پلیس ممنوع شد چرا که یک محور فرعی و روستایی محسوب می‌شود و در نتیجه تقاضای مردم ارتقای آن به راه اصلی است. برای این مسیر خوشبختانه ۸۰ میلیارد تومان اعتبار از سفر رئیس جمهور مصوب شده که ان شالله این طرح نیز به سرانجام برسد. ارتقای مسیر بی ارجمند- اسب کشان می‌تواند راه فرعی روستایی را به راه اصلی تبدیل کند و در نتیجه ارتباط مردم به سمت خراسان رضوی و جنوبی، یزد و طبس تسهیل خواهد شد.

محور شاهرود- طرود-جندق از دیگر محورهای شرق استان است که به سمت اصفهان دارای بار ترافیکی خوبی است کهدر سفر رئیس جمهور به استان سمنان ۳۵ میلیارد تومان اعتبار برای این راه پیش بینی شده تا بتوانیم ارتقای این محور را به جاده اصلی داشته باشیم.

محور شاهرود-توسکستان نیز پیرو پیگیری‌های صورت گرفته، به عنوان راه‌های شریانی به وزارت راه اعلام شده و خوشبختانه توانسته‌ایم مصوبه اولیه را بگیریم تا با تائیدی که می‌شود این جاده نیز از محور فرعی به محور اصلی تغییر پیدا خواهد کرد.

*در حوزه شهرستان میامی چطور؟

در این شهرستان نیز چالش‌هایی وجود دارد، برای مثال دیگر محور شریانی که در زمره چالش‌های راه‌های شرق استان سمنان محسوب می‌شود، میامی-جاجرم است که ۲۰ کیلومتر از آن به شکل بزرگراه است و مابقی مسیر در سال ۹۷ به فاصله ۹ کیلومتر مورد عملیات تعریض و روکش آسفالت قرار گرفت در سال جاری اما برنامه ما برای این مسیر روکش و تعریض ۱۱ کیلومتر دیگر است. از سوی دیگر ادامه بزرگراه میامی-جاجرم نیز از طریق اعتبارات ملی به طور ۳۰ کیلومتر درون حوزه استحفاظی اداره کل راه و شهرسازی شرق استان سمنان دنبال می‌شود.

دومین چالش پیش روی اداره کل راه و شهرسازی شرق استان سمنان در میامی پروژه عباس آباد-کاهک به عنوان یکی از پر تصادف‌ترین محورهای کشور است که این طرح به صورت پروژه مهر ماندگار سال‌ها قبل عقد قرار داد شد و ۳۰ کیلومتر مسیر در حال ساختمان جدید است و امیدواریم نهایتاً تا یک‌سال آتی زیر عبور قرار گیرد، این مسیر همچنین یک دهانه پل پنج در ۲۰ متر را نیز دارد که این طرح اعتبارات زیادی را نیاز داشت و همین امر سبب تأخیر در تکمیل طرح شد.

با کریدورهایی که تعریف شده و مسیرهایی که در شرق استان با اعتباراتشان مشخص شده امیدواریم بتوانیم شاهد تحرک خوبی را در راه‌های شهرستان‌های شاهرود و میامی داشته باشیم.

*درباره راه‌های روستایی شرق استان سمنان چه برنامه‌ای دارید؟

تنها راه خاکی روستایی در شاهرود که وضعیت خوبی ندارد روستای قلعه عضدی است این روستا تا سال‌های قبل جمعیتی زیر ۲۰ خانوار داشت و به همین دلیل اعتبارتی هم نمی‌گرفت اما در سرشماری سال ۹۵ جمعیت این روستا ارتقا یافت و در نتیجه از طرف فرمانداری هم اعتباری برای راه روستایی این روستا تخصیص یافت ما نیز عملیات زیرسازی راه این روستا را انجام داده‌ایم و جاده قلعه عضدی در مرحله عقد قرارداد است.

از طرف دیگر درخواستی از سوی مردم علی آباد، صالح آباد و دهملا و … مبنی بر احداث یک رینگ بین روستایی برای ارتباط بهتر روستاهای منطقه نیز رسیده بود که این امر مطالعات خود را پایان یافته می‌بیند، اما مشکل اعتبارات بسیار بالای آن است که امسال رقم اعتباری گذاشته شده برای این طرح به اندازه روکش آسفالت سه و نیم کیلومتر از این راه است که با برنده شدن مناقصه عملیات اجرایی آن آغاز می‌شود.

عملیات روکش آسفالت در اکثر روستاهای بالای ۵۰ خانوار در شرق استان سمنان انجام شده است و تعدادی روستا نیز در حال رسیدن به مرز ۵۰ خانوار هستند و در فهرست روستاهای نیازمند روکش آسفالت قرار می‌گیرند.

۴۱۷ کیلومتر مسیر شنی در روستاهای شرق استان سمنان وجود دارد که البته تعداد روستاهای آن اندک است اما بهسازی آنها به مرور در دستور کار قرار خواهد گرفت. نکته‌ای که مردم نیز باید آن را بدانند این است که ساخت ۴۰۰ کیلومتر جاده با روکش آسفالت اعتباری بسیار زیاد می‌خواهد که حتی با اعتبارات استانی هم نمی‌توان آن را تمام کرد لذا باید این امر به سمت اعتبارات ملی سوق پیدا کند. اگر تعیین تکلیف این راه‌ها در وزارتخانه صورت گیرد هر سال تعدادی از این روستاها تکمیل می‌شوند.

*درباره ساختمان قدیمی و فرسوده اداره کل راه و شهرسازی شرق استان سمنان نیز توضیح دهید

قدمت این ساختمان بسیار زیاد است و بارها نیز از طریق سازمان مدیریت مکاتبه شده که این بنا می‌بایست بهسازی شود در سال ۹۲ اعتباری از طریق فروش اقلام مازاد به دست ما رسید و کار اسکلت ساختمان جدید اداره کل را آغاز کردیم اما به دلیل کمبود اعتبارات این طرح متوقف مانده است به هر حال امروز اسکلت این ساختمان با پنج هزار و ۲۰۰ مترمربع زیربنا آماده شده و در صورت تکمیل، معاونت شهرسازی به طول کامل به آن ساختمان منتقل می‌شود.

ساختمان فعلی اداره کل راه و شهرسازی شرق استان سمنان امروز به دلیل کمبود مکان هنوز نتوانسته همکاران خود در بخش حمل و نقل را مستقر کند و همچنین معاونت مسکن و بازآفرینی شهری نیز در ساختمان شماره دو مستقر هستند اما امیدواریم ساختمان جدید به زودی تکمیل شود.

*اعتبارات اداره کل راه و شهرسازی شرق استان سمنان چگونه است؟

اعتبارات از سال ۹۸ بین دو اداره کل شرق و استان سمنان تقسیم می‌شود اما در سال گذشته اعتبارات کل استان ۲۲۴ میلیارد تومان بود که ۱۷۵ میلیارد تومان آن تخصیص یافت که البته شامل ۴۲ میلیارد تومان قیر و اسناد خزانه است ۱۸۴ میلیارد تومان از ۲۲۴ میلیارد تومان به صورت ملی و ۴۰ میلیارد تومان نیز به صورت استانی؛ که میزان اعتبارات استانی ۵۰ تا ۶۰ درصد و اعتبارات ملی ۱۴۹ میلیارد تومان تخصیص یافت.

البته باید این نکته را نیز گفت که توسعه به همت کارکنان و بعد اعتبارات بستگی دارد اگر اعتباراتی که در سفر رئیس جمهور ابلاغ شود که در شرق استان سمنان معادل ۱۹۱ میلیارد تومان است خیلی از محورهای شاهرود و میامی می‌تواند ارتقا یابد تا هم آمار تردد افزایش یابد و هم رشد اقتصادی بیشتری به واسطه افزایش تردد اتفاق بیفتد.

*درباره قیر اختصاص یافته به شرق استان سمنان نیز توضیح دهید

قیر اختصاص یافته به شهرستان شاهرود و میامی به میزان ۱۰ هزار تن متأسفانه از سال ۹۶ تا کنون تخصیص نیافته بود که طی نامه‌ها و پیگیری‌هایی که نماینده شاهرود و میامی در مجلس انجام داد خوشبختانه معاون وزیر دستور تخصیص آن‌را داده و اینکه میزان قیر اختصاص یافته به شاهرود در کجای استان سمنان استفاده شده را نیز مورد پیگیری قرار خواهند داد لذا باید گفت این اتفاق خوبی است که در حوزه تخصیص قیر در سال ۹۸ رخ می‌دهد و می‌تواند به ما کمک خوبی کند.

*ظرفیت حمل و نقل شاهرود و میامی چیست؟

۵۰ درصد حمل و نقل استان سمنان در شاهرود و میامی وجود دارد در نتیجه این امر در کنار فرودگاه بین المللی و استقرار مرکزیت راه آهن شمال شرق (۱) در این بخش، سبب شده تا عوامل مؤثر در توسعه اقتصادی در شرق استان سمنان وجود داشته باشد فرودگاه بین المللی شاهرود در کنار ایجاد منطقه ویژه اقتصادی دو ظرفیتی هستند که به ارتقای اقتصادی منطقه کمک قابل توجهی می‌کنند که طبیعتاً در آن راه‌ها نیز مؤثر هستند.

از طرف دیگر کریدور شمال - جنوب در منطقه شاهرود-طرود و اصفهان و همچنین تهران-شاهرود-میامی- مشهد از دیگر ظرفیت‌های حمل و نقل در شرق استان سمنان است که به تبع می‌تواند با خود اشتغال، توسعه و رونق را نیز بیاورد.

*درباره کمیسیون ماده پنج توضیح دهید

کمیسیون ماده پنج قبلاً توسط اداره کل راه و شهرسازی استان سمنان در مرکز استان و اکنون در شاهرود ایجاد می‌شود، مشکلات طرح جامع و درخواست‌هایی که مردم برای تغییر کاربری و موارد دیگر دارند را رسیدگی و در صورت نیاز به تغییر کاربری آن را مصوب می‌کند، در گذشته شهرداران شاهرود، میامی، بسطام و شهرهای دیگر منطقه مجبور بودند مسافت شاهرود و میامی تا مرکز استان را طی کنند اما خوشبختانه این کمیسیون ماده پنج را در شاهرود تشکیل داده و نیاز به حضور شهردار و شورای شهر و افراد در مرکز استان نیست و همه امور در شاهرود انجام می‌شود که تا کنون دو نشست تشکیل داده‌ایم.

نتیجه این امر آن است که درخواست‌های مردم در زمینه شهرسازی تسهیل می‌شود و از سوی دیگر طبق قولی که معاون استاندار سمنان داده است، قرار شد تا جلسات اصلی کمیسیون ماده پنج با حضور وی در شاهرود نیز با حضور مدیران کل جهاد کشاورزی و منابع طبیعی و غیره تشکیل شود.

*درباره مسکن مهر شاهرود توضیح دهید

سه معاونت در حوزه مسکن در اداره کل راه و شهرسازی شرق استان سمنان ایجاد شده است، یکی معاونت مسکن و بازآفرینی شهری است که مقوله مسکن مهر و پروژه‌های بازآفرینی را در نظر دارد لذا مردم باید بدانند که مشکلات مسکن مهر توسط این معاونت در حال رصد و پیگیری است اما این را نیز باید گفت که نمی‌توان مشکلاتی که مردم ظرف چندین سال متحمل شده‌اند در طول چند ماه یا چند سال حل شود اما از ابتدایی که مسکن مهر به ما واگذار شد جلسات متعددی برای رفع مشکلات مردم گذاشته‌ایم.

از مجموع ۱۰ هزار واحد دو هزار و ۷۵۸ واحد هنوز نیمه کاره است و مشکلات خاص حقوقی نیز پیدا کرده است لذا ابتدا باید این مشکلات حل شود تا بعد ما بتوانیم این خانه‌ها را تکمیل کنیم، با پیگیری‌هایی که در سال گذشته صورت گرفت تعدادی از پروژه‌ها مشغول به کار بودند اما باید پذیرفت که قشر آسیب پذیر جامعه طرف قرار داد با مسکن مهر هستند و در نتیجه باید به آنها کمک شود، حال آنکه مشکلات قرار دادهای مردم با این مجتمع‌ها اکثراً حقوقی شده‌اند که این امر مراجعات مردمی را زیاد کرده بود.

در نهایت باید گفت می‌توانیم قول دهیم که با پیگیری‌های انجام شده یک مجتمع ۷۰ واحدی و یک مجتمع ۷۲ واحدی بهزیستی آماده تحویل شده است و مابقی مشکلات مسکن مهر را نیز در صدد رفع کردن هستیم که باید گفت تمام تلاش ما در این حوزه به کار بسته شده است.

کد خبر 4626679

منبع: مهر

کلیدواژه: شاهرود وزارت راه و شهرسازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۹۴۶۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم افزایش دمای هوا در سمنان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️  ️بر اساس تصاویر ماهواره‌ای و نقشه‌های پیش یابی،  جو پایدار همراه با وزش باد  از دیگر پدیده های هواشناسی استان سمنان تا روز چهارشنبه است .

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

دیگر خبرها

  • لزوم جذب سرمایه گذار برای اجرای طرح‌های راه وشهرسازی آذربایجان غربی
  • فرصت ایران و امارات برای دستیابی به بازارهای شمال و جنوب و رونق ترانزیت 
  • اعتراف سارق به ۲۷ فقره سرقت سیم و کابل در شاهرود
  • زیرساخت‌های ورزش مدارس در میامی توسعه یافت
  • آزادی معلم زندانی با همت نیکوکاران شاهرودی در روز معلم
  • توسعه همکاری‌های تجاری در دستور کار کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات
  • ◄ فهرست 50 اقدام بسیار مهم وزارت راه و شهرسازی از ابتدای دولت سیزدهم تا کنون
  • برگزاری جشنواره سرود امید فردا در شاهرود
  • نمایشگاه هنرجویان رشته صنایع دستی در شاهرود
  • تداوم افزایش دمای هوا در سمنان