Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، سید محمد جواد مرتضوی فوق تخصص جراحی زانو و لگن و دبیر انجمن ارتوپدی ایران اظهار کرد: یکی از مسائلی که امروز بیش از پیش به آن توجه می شود و مورد بحث قرار می‌گیرد روش‌هایی برای حفظ مفاصلی است که معمولا در سنین بالا و بر اثر بروز بیماری از بین می روند؛ تعویض مفاصل، بخصوص مفاصل لگن و زانو علل متفاوتی دارد؛ بسیاری از این عوامل از سنین پایین‌تر منجر به ایجاد تغییراتی در مفاصل می‌شوند و بررسی ها نشان می دهد اگر بتوانیم این تغییرات را در سنین پایین تر تشخیص داده و اصلاح کنیم از بروز مشکلات جدی در سنین بالاتر و احتیاج به تعویض لگن جلوگیری می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اهمیت پرداختن به راه‌های تشخیص این اختلال در جلوگیری از بروز آن اظهار کرد: موضوع جراحی‌های حفظ مفصل یکی از مباحثی است که امروز بیش از گذشته نه تنها در کشورمان بلکه در همه کشورهای دنیا مورد توجه قرار گرفته است و قطعا حفظ مفصل طبیعی انسان ها می تواند عملکردی بسیار مطلوب تر نسبت به مفاصل مصنوعی داشته باشد.

مرتضوی تاکید کرد: تمرکز انجمن جراحان ارتوپدی ایران همواره بر بیماری های شایع و راه های پیشگیری و کنترل آن بوده‌ است؛ انجام چنین جراحی‌های می‌تواند مانع از تخریب مفاصل و احتیاج به تعویض مفصل در فرد بیمار شود بنابراین یکی از مباحث اصلی این کنفرانس به این موضوع اختصاص پیدا می کند.

عمل تعویض مفصل یکی از عمل های بسیار پرهزینه است

دبیر انجمن ارتوپدی ایران گفت: در حال حاضر سالانه حدود ۵۰ هزار عمل جراحی تعویض مفصل در کشور ما انجام می‌شود در حالی که طبق بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد ممکن است حدود ۳۰۰ هزار نفر در سال به انجام این جراحی نیازمند باشند؛ بسیاری از افراد یا شرایط انجام جراحی را ندارند یا زندگی با مفاصل آسیب دیده را به انجام چنین جراحی هایی ترجیح می‌دهند

وی تأکید کرد:عمل تعویض مفصل یکی از عمل های بسیار پرهزینه است که این امر مشکلاتی را بر ای سیستم سلامت ایجاد کرده است؛ در حال حاضر اغلب مفاصل مصنوعی استفاده شده در این جراحی ها از کشورهای خارجی وارد کشور می‌شود؛ که کمبودی در این زمینه نداریم اما هزینه‌های تامین این مفاصل افزایش پیدا کرده است؛ شرکت‌های معدودی در زمینه تولید این مفاصل در کشور تلاش می‌کنند اما هنوز بسیاری از تولیدات آن‌ها کیفیت لازم را ندارد.
انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۹۶۰۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلیل مهم خشکی زانو پس از مدتی نشستن

عوامل مختلفی هستند که باعث خشکی زانو می شوند که معمولاً بعد از دوره کوتاهی از نشستن و بی فعالیتی ایجاد می گردند. آسیب دیدگی ها و وضعیت های مختلف می تواند روی مفصل زانو اثرگذار باشد، مانند آرتروز یا رماتیسم مفصلی که باعث می شود شما احساس خشکی در زانو داشته باشید.

به گزارش نمناک، خشکی زانو یک حس سفتی در اطراف مفصل زانو ایجاد می کند و ممکن است همراه با درد و مشکلات حرکتی در مفصل یا ورم باشد.

علت خشکی زانو بعد از نشستن چیست؟

افراد بعد از این که مدت زمان طولانی می نشینند، ممکن است که به خاطر تجمع مایعات داخل مفصل زانو و التهاباتش که ورم را ایجاد می کند، خشکی زانو را احساس کنند که باعث می شود به راحتی نتوانید زانو را تکان دهید و احساس خشکی داشته باشید که در این قسمت علت های آن را به شما توضیح خواهیم داد. 

بورسیت

بورسیت وضعیتی کوتاه مدت است و زمانی اتفاق می افتد که بورس که نام یک کیسه ظریف بافتی است، ملتهب شود. در نتیجه از مایع پر شده و حرکت مفصل را سخت می کند. استفاده بیش از حد از آن هم می تواند عاملی برای بورسیت باشد. اگر به این وضعیت دچار شدید، زانو های شما بعد از این که مدت زمان طولانی می نشینید، احساس خشکی خواهد داشت. 

آرتروز

آرتروز زانو می تواند عاملی برای خشکی زانو بعد از نشستن باشد و رایج ترین دلیل محسوب می شود و تقریباً 10 درصد مردان و 13 درصد زنان را در سن 60 سالگی به بالا درگیر می کند. البته اگر زانو بیش از حد استفاده شود یا آسیب دیدگی مکرر داشته باشد، آرتروز زانو هم ممکن است اتفاق بیفتد.

RA هم یک نوع بیماری خود ایمنی است که معمولاً باعث خشکی زانو می شود. خشکی صبحگاهی به این وضعیت مربوط می گردد و ممکن است همراه با آن مشکلاتی مثل تب و خستگی احساس شود. 

جراحت و آسیب دیدگی 

آسیب دیدگی مفصل زانو ممکن است برای افراد حین انجام فعالیت روزانه یا اقدامات ورزشی به وجود بیاید و احتمالاً فرد ورم و درد را بعد از آسیب دیدگی احساس می کند که عاملی برای خشکی زانو نیز هست. 

سندروم درد پاتلوفمورال 

این سندروم باعث ایجاد درد در قسمت جلوی زانو و اطراف کاسه زانو می شود. معمولاً به دلیل استفاده بیش از حد از کاسه زانو است که اغلب در دوندگان یا کسانی که هنگام ورزش خیلی پرش دارند؛ اتفاق می افتد و خانم ها بیشتر از آقایان درگیر این مشکل می شوند. 

این وضعیت باعث می شود که بعد از مدت زمان طولانی از نشستن، فرد احساس خشکی زانو در زیر کاسه زانو داشته باشد. 

جراحی

جراحی می تواند عاملی برای احساس خشکی زانو باشد که حتی ممکن است سندروم خشکی زانو را هم ایجاد کند که بعد از جراحی زانو هم اتفاق می افتد. 

قدرت یا انعطاف پذیری کم 

شما باید سعی کنید تا انعطاف پذیری بدن خود را حفظ کنید تا از مشکلاتی مثل خشکی زانو جلوگیری شود. همچنین حرکات کششی به شدت کمک کننده هستند اما اولویت با حرکات قدرتی است. 

درمان خشکی زانو

وضعیت هایی مثل آرتروز زانو یا بیماری خود ایمنی به نام RA نیاز به درمان طولانی مدت و پیروی از دستورات پزشک دارد اما به طور کل استفاده از کمپرس یخ، استراحت و حرکات کششی قبل از ورزش، مصرف بعضی از دارو های ضد التهابی غیر استروئیدی مثل آسپرین یا ایبوپروفن که توسط پزشک تجویز شده باشد، استفاده از زانوبند، حرکات قدرتی، پیاده روی و یوگا می تواند کمک کننده باشد. البته تزریق بعضی از دارو ها توسط پزشک همراه با فیزیکال تراپی هم موثر است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • مشکل کمبود شکر حل شد؛ متقاضیان ثبت نام کنند
  • آبرسانی به ۵۲۰۰ روستا ظرف دو سال انجام شده است
  • وزیر کشاورزی: کالاهای مورد نیاز مردم تأمین شده است
  • نیکبخت: نوسانات بازار را با تولید به حداقل می‌رسانیم
  • سالانه ۲ میلیارد آزمایش پزشکی در کشور انجام می شود
  • زنگ خطر کمبود «آب» در شاهرود/ اهمیت بیش از پیش حفظ «شاهوار»
  • انجام سالانه ۲ میلیارد آزمایش پزشکی با حداقل خطا در کشور
  • انجام عمل جراحی تعبیه کاتتر صفاقی به روش لاپاراسکوپی در سنندج
  • جدید‌ترین دستاورد‌ها در زمینه نقش هوش مصنوعی در تصویربرداری در سی و نهمین کنگره سالانه انجمن رادیولوژی ایران ارایه می‌شود
  • دلیل مهم خشکی زانو پس از مدتی نشستن