Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسجد و مکتب امام صادق(ع( یکی از قدیمی‌ترین مساجد شهر مشهد در خیابان دانشگاه مشهد که زمین آن توسط فردی به نام عباس هرمززاده وقف شده است. جهت معرفی این مسجد که از مساجد شاخص و مطرح در سطح شهر مشهد است، به سراغ افرادی که در این مسجد فعالیت دارند و همچنین از افرادی هستند که از ابتدای تاسیس در این مسجد فعالیت داشته‌اند رفتیم تا از روند شکل‌گیری و فعالیت مسجد و مکتب امام صادق(ع) مطلع شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجتالاسلام امیرحسین هرمززاده یکی از نوادگان مرحوم عباس‌زاده که اکنون امام جماعت این مسجد است، در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا از خراسان‌رضوی، با بیان اینکه این مسجد از پشتوانه قدیمی برخوردار بوده و از ابتدای تاسیس نیز به عنوان نهاد نخبگانی فعالیت داشته است، عنوان کرد: این مسجد به گونه‌ای اداره می‌شده که اهل دانش، علم و آن دسته از افرادی که در حوزه و دانشگاه مشغول تحصیل بودند، این مکان را پایگاهی برای رفع سوالات مختلف خود در خصوص معاد و... انتخاب کرده و از این رو این محل به مهم‌ترین مکان معنوی پس از مسجد گوهرشاد تبدیل شده است.

هرمززاده اظهار کرد: زمانیکه این مسجد تاسیس شد، مشهد به نوعی مرکز شهر به شمار می‌آمد، به گونه‎ای که دیگر خیابانی بالاتر از میدان تقی‌آباد وجود نداشت و تماما خاکی بود. از این رو مسجد امام صادق(ع) نزد همه از اعتبار و جایگاه خاصی برخوردار شد.

امام جماعت مسجد امام صادق(ع) ادامه داد: این اعتبار را هم به لحاظ محلی که این مسجد در آن بنا شده بود، کسب کرد، به دلیل اینکه خیابان دانشگاه در آن زمان در مرکزیت دانشگاه‌ها قرار داشت و هم به دلیل فضای اجتماعی که در این منطقه حاکم بود، به گونه‌ای که کسبه انقلابی و کسبه مهم دانشگاه نیز در این منطقه حضور داشتند.

وی عنوان کرد: ما نیز درصدد هستیم تا با فعالیت‌های مختلفی که پیش‌بینی کرده‌ایم، به رونق بیش از پیش این مسجد کمک کرده و به نوعی با این کار بتوانیم مسجد کرامت دیگری که در آن سال‌ها از مساجد پررونق مشهد است، تحقق پیدا کند و این مکان مجددا به همان مسجد خیابان دانشگاهی که در گذشته شهرت داشت و محل مراجعه اهل فضل، دانش، حوزویان و دانشگاهیان بود، تبدیل شود.

هرمززاده افزود: با برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی و استفاده از علمای صاحب نفوذ، صاحب کلام، صاحب نام و همچنین سایر اساتیدی مانند آیت‌الله وکیلی که در آغاز تاسیس این مسجد فعالیت داشتند و شخصیت نو ظهور و بهنامی در عرصه حوزه علمیه خراسان هستند، همگی تلاش خود را در این مسیر به کار خواهیم گرفت.

امام جماعت مسجد امام صادق(ع) افزود: از این رو پیش‌بینی کرده‌ایم به برگزاری جلسات درس اخلاقی، تریتی و تذهیب نفس برای افرادی که مشتاق این جلسات هستند، همت گماریم، همچنین به مباحثی از جمله مقایسه فلسفه اخلاق در اسلام و فلسفه اخلاق در مکاتب دیگر، نقد و بررسی آنها، معرفی فرهنگ و الگوی برتر برای اخلاق که اسلام بر چه اساسی اخلاق مداری را تعریف می‌کند و هریک مبتنی بر چه دلایلی برتر شناخته شده‌اند، بپردازیم.

جوانگرایی از اهداف مهم این مسجد
امام جماعت مسجد امام صادق(ع) عنوان کرد: در واقع این مباحث از زبان اهل مکتب و فلسفه ملاصدرا جوانپسند، چرا که همگی مطالعات عقلی و حکمی هستند. بنابراین امیدواریم که با این فعالیت‌ها شاهد این امر باشیم که این مسجد مجددا به همان اوج و شکوهی که در گذشته داشته بازگردد و جوانگرایی که آیت‌الله زنجانی نیز به آن تاکید داشتند، مورد توجه قرار گیرد، چرا که امروزه یکی از معضلات جامعه ما این است که به جوانان کمتر میدان داده می‌شود.

هرمززاده با بیان اینکه در واقع باید اشاره به این موضوع داشت که هر مدیریتی همسن خود را جذب خواهد کرد، اظهار کرد: از این رو باید به جوانان میدان داد و آن‌ها را امیدوار کرد. این کاری است که خوشبختانه مسجد امام صادق(ع) به آن توجه داشته و خواهد داشت و باید مساجد، سایر مکان‌ها و نهادهای دیگر نیز از این مسجد الگوگیری کرده و از این راه جوانان را پای منبرهای خود جذب کنند.

وی اضافه کرد: این در حالی است که با توجه به بیانیه گام دوم انقلاب، نجات کشور ما در چله دوم انقلاب مبتنی بر این است که جوانان در عرصه جهاد فرهنگی، اقتصادی و سیاسی وارد شوند و با استفاده از دانش، تجربه و تلاشی که در این مسیر دارند به آنجایی که هدف آن‌ها است، دست یابند.

مساجد به محلی برای تردد جوانان تبدیل شود
امام جماعت مسجد امام صادق(ع) عنوان کرد: همواره اگر جوانی در مسجد اخلاص، معنویت، علم و پاسخ دردهای خود را مشاهده کند، با آن نفس پاکی که دارد، قطعا به این سمت خواهد آمد، چرا که سرشت آن‌ها نیز بر پایه معنویت، اخلاص، محبت، علم و معرفت به خدا بنا شده و تنها در صورت ایجاد پاسخگویی به اینگونه شبهات و نیازهای آن‌ها، می‌توان شاهد این باشیم که مساجد به محلی برای تردد جوانان تبدیل شود.

وی گفت: همچنین دیگر فعالیت‌هایی که در آینده به آن‌ها خواهیم پرداخت، این است که بسیج خواهران و برادران دوباره قوت گیرد، به جوانان میدان داده شود تا قرآن بخوانند و این کار به آن‌ها انگیزه‌ای خواهد داد و منجر به این می‌شود که پای منبر مساجد جذب و جمع شوند. در صورت ادامه این روند ما شاهد خواهیم بود که این مسجد به اوج و اصالت گذشته خود بازخواهد گشت و حتی قوی‌تر از گذشته نیز فعالیت خواهد داشت.

هرمززاده بیان کرد: در واقع تحقق این امور بستگی به افرادی که در مسجد هستند و صمیمتی که بین آن‌ها برقرار است، دارد. این‌ها نورانیت مسجد را در برمی‌گیرد و هرجا که نورانیت مسجد باشد مومنین هم به سمت آن خواهند آمد.

امام جماعت مسجد امام صادق(ع) ادامه داد: از این رو ما هم از زمانیکه در این مسجد فعالیت خود را آغاز کرده‌ایم، سعی داشته‌ایم تا مسائل سیاسی روز را بین نمازها مطرح کنیم و مردم هم خوشبختانه از این امر استقبال می‌کنند. همچنین سعی ما بر این است که منویات مقام معظم رهبری و آنچه را که ایشان در سخنان خود به آن تاکید دارند را در قالب کلیپ صوتی به گوش مردم برسانیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، خاطرنشان کرد: با پدربزرگم تنها خاطرات کودکی خود را دارم و فرصتی نداشتم که ارتباط بیشتری با وی داشته باشم. با توجه به گفته‌هایی که اطرافیانم برای من تعریف کرده‌اند، شنیده‌ام که مرحوم عباس‌زاده از معنویات زیادی برخوردار بود و علی‌رغم اینکه فرزندان زیادی نیز داشت، اما تصمیم گرفت که این زمین را برای ساخت مسجد وقف کند.

هرمززاده افزود: ایشان همواره با توجه به نیت پاک و اخلاصی که داشت، همیشه سعی می‌کرد دیده نشود و تاکید داشت که این مسجد استوار بماند. با خلوصی که داشت در نهایت، معرف و منادی مکتب امام صادق(ع) شد و زمینه‌ای را برای وحدت میان حوزه و دانشگاه که یکی از اهداف تاسیس و نامگذاری این مسجد بود را فراهم کرد.

امام جماعت مسجد امام‌صادق(ع) تصریح کرد: همچنین بر این امر تاکید داشت که با توجه به اینکه مسجد در خیابان دانشگاه تاسیس شده، بتواند علوم دینی را با جهان‌بینی ترکیب و علوم اسلامی از آن تولید شود، چرا که این امر نیز یکی از دغدغه‎های مقام معظم رهبری بوده است.

وی اظهار کرد: پدربزرگ من همچنین تاکید داشت که کتابخانه‎ای هم در این مسجد ساخته شود تا به نوعی محل رفت و آمد دانشجویان و جوانان باشد. از این رو تا هنگامیکه ایشان حضور داشتند، این مسجد محلی برای حضور بود و امیدواریم که به تعداد این جوانان افزوده شود.

هرمززاده افزود: سازمان شهرداری می‎تواند برای شهدایی که در این مسجد جان خود را فدا کردند، اقدامای پیش‌بینی کند، به این صورت که از خانواده شهیدان دعوت و معرفی شوند و یا کتابی در خصوص زندگی آن‎ها نوشته شود. امیدواریم که به این کار مهم توجه شود، تا بتوانیم از طریق مسجد به نوعی فرهنگ شهادت را هم ترویج دهیم.

امام جماعت مسجد امام صادق(ع) در بخش دیگری از این گفت‎وگو با اشاره به ویژگی‎های شخصیتی آیت‎الله زنجانی و همچنین فعالیت‎های قرآنی وی در این مسجد عنوان کرد: در اوایل سال‎های تاسیس این مسجد، علامه تهرانی مسئولیت امام جماعت این مسجد را بر عهده داشت و بعد از ایشان، عهده‎داری این کار به آیت‎الله زنجانی واگذار شود.

هرمززاده با بیان اینکه آیت‎الله زنجانی اهل فلسفه و از دانش عمیقی برخوردار بود، با دانشجویان نیز ارتباط قوی داشت و شبهات آن‎ها را در زمان بحبوحه انقلاب، همچون افرادی مانند شهید مطهری که تلاش می‎کرد شبهات کمونیستی را برطرف سازد، حل می‌نمود، عنوان کرد: آیت‎الله زنجانی هم از شاگردان آیت‎الله طباطبایی و در فلسفه نزد ایشان درس آموخته بود و با استفاده از آن همه آموخته‎ای که داشت، توانست چراغ فضل و دانش را در این مسجد روشن کند و دانشجویان که خلق‎وخو و برخوردهای نیکوی ایشان را در اوج فقاهت و دانش می‎دیدند، ناخودآگاه جذب ایشان می‎شدند.

ادامه دارد...

انتهای پیام



 

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا خراسان رضوی مسجد امام صادق ع مسجد گوهرشاد وقف واقف قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۹۷۴۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی بازارچه کسب‌وکار به همت دانش‌آموزان بندرانزلی

ایسنا/گیلان مدیر آموزش و پرورش بندرانزلی گفت: به مناسبت هفته مشاغل؛ غرفه صنایع دستی و تولیدات محلی به همت دانش‌آموزان در محوطه آموزش و پرورش این شهرستان در حال برگزاری است.

محمود یوسفی‌فر امروز، شنبه ۸ اردیبهشت ماه در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: به مناسبت هفته مشاغل که در تقویم رسمی کشور هفته اول اردیبهشت ماه نام گذاری شده و با هدف آشنایی دانش آموزان با کسب و کار همچنین کسب تجربه از حضور در بازار، غرفه صنایع دستی در محوطه آموزش شهرستان بندرانزلی امروز افتتاح و برای بازدید عموم به مدت سه روز دایر است.

وی با اشاره به اینکه این نمایشگاه شامل ۲۶ غرفه است، افزود: این غرفه‌ها شامل موارد مختلفی از محصولات منطقه و استان از جمله حصیربافی، سفال، عروسک بافی، نان محلی و انواع ترشی است که توسط خود دانش‌آموزان متوسطه اول و دوم به همراهی خانواده‌هایشان تهیه و در معرض دید عموم قرار گرفته است.

مدیر آموزش و پرورش شهرستان بندرانزلی گفت: انتخاب شغل مناسب، از ابتدایی ترین و ضروروی‌ترین مسائلی است که همواره با زندگی نوع بشر همراه بوده و قسمت مهمی از حیات او را تشکیل می‌دهد. شخصیت و منزلت اجتماعی و فردی انسان، در گرو کار و فعالیت همیشگی است تا دست نیاز پیش دیگران دراز نکند و بتواند عزت نفس خود را حفظ و استعدادهای خود را شکوفا کند.

وی افزود: نظر به منویات مقام معظم رهبری درخصوص حمایت از تولید داخلی و در راستای سیاست‌های وزارت آموزش و پرورش کشور مبنی بر مهارت آموزی و آموزش همراه با تولید و بسط رشته‌های مهارت محور، در واقع هدف اصلی از برپایی این آئین هدایت تحصیلی و آشنایی جوانان با مشاغل بومی و محلی است.

 یوسفی‌فر با بیان اینکه در همین راستا علاوه بر آموزش‌های تئوری در مدارس به ویژه در دوره های متوسطه اول و دوم، آموزش‌های عملی کسب و کار نیز برای دانش آموزان جهت کسب آمادگی های اولیه ورود به بازار کار مورد توجه قرار دارد، تصریح کرد: در طول سال در مناسبت‌های مختلف به صورت جدی به این مساله پرداخته می‌شود.

وی تصریح کرد: قطعاً این تجربه می‌تواند علاوه بر ایجاد خاطره خوش برای دانش‌آموزان، به عنوان یک تجربه اولیه از ورود به بازار کار با توجه به مهارت‌هایی که دانش آموزان دارند می‌تواند محسوب شود.

مدیر آموزش و پرورش شهرستان بندرانزلی تاکید کرد: استقبال شهروندان از این غرفه‌ها، علاوه بر تشویق دانش آموزان و ایجاد انگیزه برای آن‌ها می‌تواند فرصتی برای بازدید از هنرهای بومی و محلی شهرستان بندر انزلی باشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آیت‌الله رمضانی: دشمنان می‌خواهند شریعت اسلام را تعطیل کنند
  • الگوی مکتب دانشگاهی انقلاب اسلامی را استخراج کردیم
  • حمله صهیونیست‌ها به دانش‌آموزان فلسطینی در قدس اشغالی +فیلم
  • برگزاری همایش حکمت مطهر در مراغه
  • حرکت جبهه جهانی انقلاب، مستحکم‌تر و نیرومندتر از پیش
  • وعده صادق نمایشی از قدرت مکتب کربلا بود
  • برپایی بازارچه کسب‌وکار به همت دانش‌آموزان بندرانزلی
  • تشییع دو شهید گمنام در ایام شهادت امام صادق (ع) در قم
  • بازگشت جوانان به مسجد با میانبر ورزشی یک روحانی
  • فعالیت معدن یا احیای منابع آبی! / منابع محلی خبر از حفاری در نزدیکی سرچشمه کامو می‌دهند