Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-27@15:21:39 GMT

آلودگی دریاها اکسیژن تنفسی انسان را تهدید می کند

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۹۷۹۳۳

آلودگی دریاها اکسیژن تنفسی انسان را تهدید می کند

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، محققانی از دانشگاه «Macquarie«در استرالیا مطالعات اولیه خود را برای بررسی اثرات وجود پلاستیک‌های داخل دریا بر روی یک نوع از باکتری های فتوسنتزکننده با نام« Prochlorococcus » بررسی کردند. آنها یافته های خود را در مجله« Biology Communications » منتشر کرده اند.

«لیز مور» که یکی از محققان این طرح است، در این رابطه گفت: «این میکروارگانیسم های کوچک برای زنجیره مواد غذایی دریایی بسیار مهم هستند، به چرخه کربن کمک می کنند و مسئول تولید تا 10 درصد کل اکسیژن جهان هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» بنابراین، در هر 10 نفس از اکسیژن، یکی از این موجودات دخیلند.

پلاستیک‌ها در اقیانوس از ماهی‌ها سنگین ترند

هر ساله تا 12.7 میلیون تن پلاستیک وارد اقیانوس می‌شود و برای 200 گونه دریایی از پستانداران و پرندگان تا ماهی و بی مهرگان خطرناک می‌باشد. انسان نیز به طور ناخواسته میکروپلاستیک‌هایی را مصرف می‌کند که بر سلامتش تاثیر گذار است.

اخیرا یک گزارش از سازمان Fauna & Flora (FFI)، که با دو موسسه خیریه و موسسه مطالعات توسعه در بریتانیا همکاری داشت، اثرات آلودگی پلاستیک را بر مرگ و میر انسان بررسی کرد.

این گزارش نشان می دهد که هر 30 ثانیه یک فرد در کشورهای در حال توسعه به علت آلودگی ناشی از زباله‌های ناخوشایند می‌میرد. مشکل آلودگی پلاستیک در حال بدتر شدن است، پیش بینی‌های نشان می دهد که تا سال 2050، مقدار پلاستیک در اقیانوس بیشتر از وزن ماهی خواهد بود.

پلاستیک باعث می شود که باکتری‌ها اکسیژن کمتری تولید کنند

تیم دانشگاه Macquarie دو نوع مختلف Prochlorococcus را که از کیسه‌های مواد غذایی پلاستیکی و «پی وی سی» استخراج شده بودند کشف کردند. آنها دریافتند که قرار گرفتن در معرض این ماده به طور قابل توجهی باعث کاهش رشد و عملکرد باکتری‌ها می شود.

محققان تغییراتی را در بیان ژن های باکتری مشاهده کردند، به این معنی که ژن‌ها به طور معمول برای تولید پروتئین مورد نیاز فعال نمی‌شوند. مهمتر از همه باکتری‌هایی که در معرض مواد شیمیایی پلاستیکی قرار دارند، اکسیژن کمتر از باکتری‌های کنترل شده تولید می کنند.

نویسنده ارشد این مطالعه گفت: «داده‌ها نشان می‌دهد که آلودگی پلاستیک ممکن است اثرات گسترده‌ای بر اکوسیستم گونه‌های دریایی و لاک پشت ها داشته باشد.» اگر ما واقعا می خواهیم تاثیر کامل آلودگی پلاستیک در محیط دریایی را درک و راه‌هایی برای مقابله با آن پیدا کنیم، باید تاثیر آن بر گروه‌های میکروبی کلیدی، از جمله میکروب‌های فتوسنتزی را بررسی کنیم.

چه کاری می‌توان کرد؟

برای جلوگیری از ادامه دار شدن آلودگی پلاستیک ها در اقیانوس ها باید از همین الان اقدام کرد در ادامه به بیان برخی از راهکارها در این زمینه می پردازیم.

لیوان چای یا قهوه قابل استفاده مجدد بگیرید؛ کمتر از 1٪ فنجان‌های قهوه یکبار مصرف قابل بازیافت هستند. یک بطری آب قابل استفاده مجدد بگیرید بطری های پلاستیکی یکبار مصرف یکی از دلایل اصلی آلودگی پلاستیک در سواحل هستند و پرنده ها اغلب درهای آن را می‌خورند. از استفاده کارد و چنگال پلاستیکی اجتناب کنید؛ به طور متوسط افراد هر ساله 466 عدد کارد و چنگال پلاستیکی استفاده می‌کنند. به جای استفاده از نی پلاستیکی نوع کاغذی را جایگزین کنید. نی‌ها و همزن های پلاستیکی برای تجزیه تا 200 سال زمان لازم دارند.

از دیگر راه حل ها می‌توان به این موارد نیز اشاره کرد: به جای سلفون از فویل استفاده کنید. فویل قابل بازیافت است اما سلفون نیست. به جای چای کیسه ای از برگ چای استفاده کنید. آدامس هایی که بدون پلاستیک هستند بجوید. خرید شیر در بطری‌های شیشه ای به جای پلاستیکی که برای استفاده مجدد یا بازیافت مناسب نمی باشند.

انتهای پیام/

178 / 159 میکرو پلاستیک‌هایی پلاستیک اقیانوس

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: پلاستیک اقیانوس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۹۷۹۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش انتقال باکتری‌های مقاوم به دارو از جوامع انسانی به طبیعت

گروهی از متخصصان در مؤسساتی از جمله دانشگاه «هوکایدو»ی ژاپن می‌گویند بنابر نتایج یک مطالعه گسترده، باکتری‌های مقاوم به دارو ممکن است از جامعه انسانی به محیط‌های آبی و حیات وحش منتقل شوند و این متخصصان خواستار اقدامات پیشگیرانه فوری در این زمینه شدند.

به گزارش ایسنا، باکتری‌هایی که به آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم هستند هم در ژاپن و هم در خارج از کشور به یک مشکل جدی تبدیل شده‌اند.

متخصصان می‌گویند باکتری‌های مقاوم به دارو به دلیل استفاده بیش از حد یا استفاده نادرست از آنتی‌بیوتیک‌ها به طور فزاینده‌ای شیوع پیدا می‌کنند از جمله در بیمارانی که مصرف داروها را بدون در نظر گرفتن دستورالعمل تجویز شده توسط پزشک متوقف می‌کنند در حالی که میکروب‌ها در بدن آنها باقی می‌مانند.

تمرکز تحقیقات این گروه بر کلون E.coli ST۱۳۱ بود که مقاومت آنتی‌بیوتیکی بالایی دارد.

طی این مطالعه، ST۱۳۱ را از نمونه‌های آب دریاچه و رودخانه و همچنین مدفوع حیوانات در حیات وحش از جمله راکون‌ها و گوزن‌ها که در استان‌هایی از جمله «گیفو» و «شیگا» گرفته شده بود به مدت شش سال تا سال ۲۰۲۱ جدا کردند. سپس محققان ویژگی‌های ژنتیکی آنها را تجزیه و تحلیل کردند.

آنها همچنین ST۱۳۱ مشتق شده را که از نمونه‌های ادرار افراد در همان منطقه به دست می‌آمد، تجزیه و تحلیل کردند تا آنها را با پس‌زمینه ژنتیکی نمونه‌های مشتق شده از محیط زیست مقایسه کنند.

آنالیزها حاکی از شباهت ژنتیکی نزدیک بین ST۱۳۱ انسان و محیط‌های آبی و حیات وحش است که نشان‌دهنده گسترش احتمالی باکتری از جامعه انسانی به محیط طبیعی است.

به گزارش شبکه تلویزیون ملی ژاپن (NHK)، این گروه می‌گوید این اولین‌بار در ژاپن است که گسترش باکتری‌های مقاوم به دارو بر اساس اطلاعات ژنتیکی آنها نشان داده شده است.

این متخصصان همچنین هشدار می‌دهند اگر اقداماتی انجام نشود، باکتری‌های مقاوم به دارو می‌توانند بیشتر در طبیعت گسترش پیدا کنند و سپس از حیوانات به مردم بازگردند و باعث شیوع بیماری‌های عفونی جدید شوند.

«ساتو تویوتاکا»، دانشیارِ دانشکده تحصیلات تکمیلی دامپزشکی دانشگاه هوکایدو در این باره گفت که در مطالعات آتی می‌خواهد شناسایی کند چگونه باکتری‌های مقاوم به دارو از مردم به طبیعت پخش می‌شوند و چگونه می‌شود از گسترش آنها جلوگیری کرد.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) در بیانیه‌های پیشین خود بارها تاکید کرده است مقاومت ضدمیکروبی یکی از مهمترین تهدیدات بهداشت عمومی و توسعه جهانی است.

این سازمان و سایر نهادهای بهداشتی می‌گویند باکتری‌های مقاوم به ضدمیکروب‌ها مسئول حدود ۱.۲۷ میلیون مرگ و میر جهانی در سال ۲۰۱۹ بوده‌اند و اگر تدابیری اتخاذ نشود، ممکن است تا سال ۲۰۵۰ باعث مرگ ۱۰ میلیون نفر در سال شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هوای سلماس برای گروه‌های حساس ناسالم اعلام شد
  • پاکسازی ۳ کیلومتر از حریم رودخانه در ساوجبلاغ
  • سلامت و محیط زیست؛ دستمایه تبلیغات میلیاردی
  • افزایش انتقال باکتری‌های مقاوم به دارو به طبیعت
  • افزایش انتقال باکتری‌های مقاوم به دارو از جوامع انسانی به طبیعت
  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند؟
  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند
  • استطاعتِ ۱۵۰ متقاضی حج رد شد
  • اجرای طرح ممنوعیت عرضه کیسه پلاستیکی رایگان
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن