Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه نقش رسانه ها در ایجاد امنیت ملی کمتر از حوزه دفاعی در کشورها نیست، گفت: مطبوعات مرجعیت رسمی خود را از طریق اطل

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، «سیدعباس صالحی» پیش از ظهر امروز در نشستی با رئیس و اعضای هیات مدیره خانه مطبوعات با تاکید بر این مطلب افزود: خانه مطبوعات فراگیرترین تشکل مطبوعات در کشور است و نهادی است که دارای جامعیت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نهاد یک نهاد مدنی به شمار می آید و باید تلاش کنیم با قوت به کار خود ادامه دهد و دولت های یازدهم و دوازدهم با این نگاه پیش رفته اند.

 

صالحی ادامه داد: خانه مطبوعات هم باید برای برنامه ها و کارهای خود بر اساس اهمیت اولویت گذاری داشته باشد و این خانه ها چه در مرکز و چه در استان ها با شرایط جاری کشور پیوند دارند و به دلیل حفظ نظام، انقلاب و هویت اسلامی کشور و تحمیل جنگ اقتصادی و روانی که بر کشور حاکم است مسئولیت ویژه ای برای کل کشور و همچنین رسانه ها و خانه مطبوعات ایجاد شده است.

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: با توجه به این برهه از شرایط کشور و خروج دولت آمریکا از برجام باید بدانیم چه وظایفی داریم و متناسب با آن احساس مسئولیت داشته باشیم و بدانیم رسانه و خانه مطبوعات نیز به عنوان یکی از ارکان حفظ هویت و منافع ملی در این مقطع زمانی چه اقداماتی می تواند داشته باشد.

 

وی با تاکید بر نقش به سزای رسانه ها بر ایجاد امنیت ملی و حوزه دفاعی کشور گفت: اگر رسانه ها نقش خود در این حوزه را کم کنند به طور قطع جابه جایی رسانه ای خواهیم داشت. به این معنا که جای رسانه های رسمی را رسانه های غیر رسمی می گیرند و رسانه های خارجی جایگزین رسانه های داخلی می شوند.

 

صالحی در عین حال تصریح کرد: نقش خانه های مطبوعات در سراسر کشور تولید محتوای دقیق، جذاب و درست است که می تواند به تثبیت این جایگاه کمک کند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به درخواست رئیس خانه مطبوعات مبنی بر واریز مستقیم کمک های حمایتی به حساب این خانه، گفت: در این زمینه لازم است کمیته ای متشکل از نمایندگان از معاونت های مطبوعاتی و حقوقی وزارتخانه و نماینده ای نیز از خانه مطبوعات ایجاد و این موضوع بررسی شود.

 

صالحی در بخش دیگری از سخنان خود بر همکاری مدیران کل فرهنگ و ارشاد استان ها با خانه های مطبوعات و اجرایی کردن وظایف ١٦گانه این خانه تاکید کرد.

 

وی در ادامه گفت: خانه مطبوعات یک بازوی قوی و مکمل فعالیت های رسانه ای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محسوب می شود و به دلیل اینکه هم فراگیری و هم مدنی بودن آن برای ما از اهمیت برخوردار است، تلاش برای حمایت از این نهاد را خواهیم داشت.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت دوازدهم افزود: باید تلاش کنیم با کمک یکدیگر بتوانیم انتظارات رسانه ای که از این وزاتخانه وجود دارد را با همکاری خانه مطبوعات به عنوان یک بازوی مکمل در این حوزه برآورده کنیم زیرا نفوذ نهادهای اداری کمتر از نفوذ و تاثیرگذاری نهادهای مدنی است و خانه مطبوعات این ظرفیت را دارد.

 

وی ادامه داد: با این همکاری می توانیم در دهه پنجم انقلاب اسلامی در حوزه رسانه از طریق خانه مطبوعات شرایط پایدارتری در مسائل فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی کشور ایجاد کنیم.

 

صالحی در بخش دیگری بر مشارکت خانه مطبوعات در حوزه تصمیم گیری ها در این حوزه  تاکید کرد و گفت: باید از ظرفیت نهادهای مدنی برای تصمیم گیری ها بهره برد تا در اجرا به تصمیم و نتیجه مطلوب تری برسیم.

 

در ابتدای این نشست «مصطفی کواکبیان» رئیس هیات مدیره خانه مطبوعات گفت: خانه مطبوعات سابقه طولانی دارد و در دوره جدید انتخابات سراسری در آن صورت گرفت که ٧ نفر به عنوان اعضای هیات مدیره و ٢ نفر نیز به عنوان بازرس انتخاب شدند.

 

وی افزود: در حال حاضر ٥هزار و ٢٠٠ نفر عضو خانه های مطبوعات در سراسر کشور هستند و این خانه یک نهاد صنفی و دموکرات است و در کل کشور جامعیت دارد.

 

کواکبیان ادامه داد: امیدوارم با توجه به قبول مسئولیت بتوانیم با کمک های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بهتر از گذشته این مسیر را پیش ببریم.

 

وی با اشاره به اینکه این خانه دارای درخواست هایی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، گفت: استقلال مالی و ایجاد هویت مستقل در این زمینه یکی از این خواسته ها است.

 

کواکبیان ادامه داد: ١٦ بند به عنوان اختیارات و وظایف به این خانه واگذار شده و لازم است برای اجرایی شدن آن در سراسر کشور به مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها تاکید شود.

 

رئیس هیات مدیره خانه مطبوعات افزود: اختصاص بودجه ٤٥٠ میلیونی برای برنامه های اجرایی این خانه در سال ٩٨ از دیگر درخواست های خانه مطبوعات است.

 

وی توجه به نحوه توزیع کاغذ و زینک به مطبوعات شهرستانی و همچنین حمایت مالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای برگزاری دومین مجمع عمومی خانه مطبوعات به مناسبت روز خبرنگار را از دیگر درخواست های این خانه برشمرد.

 

در بخش دیگری از این نشست «محمدرضا دربندی» مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی گفت: در این دولت معاونت امور مطبوعاتی بهترین رابطه را با خانه مطبوعات مرکز و استان ها داشته است.

 

وی با اشاره به درخواست هیات مدیره این خانه مبنی بر استقلال مالی افزود: بنا داشتیم این کار را انجام دهیم ولی در جلساتی که برگزار شد، مشخص شد این کار قانونی نیست زیرا بر اساس قانون نمی توانیم به صورت مستقیم به حساب نهادهای مدنی مانند خانه مطبوعات واریزی داشته باشیم بنابراین این تخصیص را به حساب ادارت کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها واریز کردیم.

 

دربندی ادامه داد: درباره اختصاص ٤٥٠ میلیون بودجه به خانه مطبوعات این نکته حائز اهمیت است که در حال حاضر بودجه ای برای این کار وجود ندارد. همچنین خانه مطبوعات برای برگزاری مجمع عمومی خود می تواند از حمایت های نهادها و وزارتخانه های دیگر برخوردار شود و ما نیز همه تلاش خود در این زمینه را خواهیم داشت.

 

مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی افزود: درباره تبدیل نشریات مکتوب به الکترونیک طرحی را تهیه کرده ایم که در قبال ارائه تشویقی به نشریات مکتوب آن ها تبدیل به پایگاه خبری بشوند ولی درباره جلوگیری از تغییر تصمیم آن ها پس از این اقدام به دنبال راه حل های مناسب هستیم.

 

در بخش دیگری از این نشست هر یک از اعضای هیات مدیره خانه مطبوعات به ارائه نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند.

 

از جمله این پیشنهادها می توان به توجه به جایگاه خانه های مطبوعات در استان ها، همکاری های لازم ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها با خانه مطبوعات، حضور یک نماینده از خانه مطبوعات در جلسات تصمیم گیری در این حوزه، بازنگری در دستور العمل آگهی های دولتی، توجه به توزیع کاغذ، یارانه و زینک به نشریات محلی، جلوگیری از اعطای بی رویه مجوز به نشریات، توجه به مشکلات معیشتی، مسکن و امنیت شغلی خبرنگاران، تشویق نشریات مکتوب برای الکترونیکی شدن و ... اشاره کرد.

پایان پیام/14

منبع: شبستان

کلیدواژه: نماز عید فطر عید فطر خبرگزاری شبستان امام خمینی ره اقامه نماز عید فطر استان بوشهر مقام معظم رهبری نماز جمعه مقاومت مصطفی کواکبیان خانه مطبوعات سیدعباس صالحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۹۸۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور چشمگیر در مرحله دوم انتخابات پشتوانه‌ای برای نماینده است

مجید منادی در گفت و گو با خبرنگار مهر در خصوص لزوم شرکت در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: انتخابات یکی از ایستگاه‌هایی است که برای نظام، مردم و کشور عزیزمان ایران است. وقتی به این ایستگاه می رسیم وارد یک مرحله جدیدی می‌شویم که سرنوشت آن مرحله با دستان مردم کشور اسلامی ما رقم می‌خورد لذا نمی‌توانیم اهمیت و ضرورت هیچ انتخاباتی را کم ببینیم یا کم بشماریم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان بیان کرد: همه انتخابات کشور ما به نوعی در سرنوشت کشور، انقلاب، نظام و حتی شهر و روستای ما تأثیرگذار هستند به همین دلیل هم به لحاظ شرعی و هم به لحاظ فکری و منطقی آنگونه که بزرگان ما فرمودند تمام انتخابات‌ها تأثیرگذار و سرنوشت ساز هستند.

وی با بیان اینکه امروز در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات در ۲ حوزه انتخابیه از خوزستان هستیم، تصریح کرد: بنده به نوبه خودم به عنوان دبیر شورای فرهنگ عمومی استان و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان از همه مردم خوب در این ۲ حوزه انتخابیه دعوت می‌کنم تا حضور چشمگیر و مؤثری در انتخابات دور دوم داشته باشند.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان گفت: گاهی اگر انتخابات‌های دور دوم، با حضور خوب مردم همراه نباشد ممکن است نتیجه آن نیز مَد نظر مردم نباشد.

منادی ادامه داد: هدف از انتخابات، کشف نظر مردم در اداره کشور، شهر، استان، قانون گذاری و نظارت است لذا وقتی بخواهیم نظر مردم را به خوبی در انتخابات‌ها متوجه شویم باید مشارکت مردم هم متناسب با آن عرصه باشد.

وی عنوان کرد: امیدواریم کار و جهاد اولی که در ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ برگزار شد، در جمعه آینده نیز با حضور مردم به خوبی برگزار شود، بتوانیم با سربلندی این مرحله را هم پشت سر بگذاریم و انتخابات آرام، قانون‌مند و در عین حال پرشور را داشته باشیم تا در رشد و توسعه شهر، استان و کشور عزیزمان اثرگذار باشد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان اظهار کرد: ان شاءلله مردم در این بخش نیز حضور پیدا کنند و نظر خود را بیان کنند چرا که پشتوانه‌ای که برای نماینده خود ایجاد می‌کنند قطعاً در ادامه کار و پیشبرد کارها تأثیرگذار خواهد بود.

به گزارش خبرنگار مهر، مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ۲۲ حوزه با رقابت برای ۴۵ کرسی در روز ۲۱ اردیبهشت برگزار خواهد شد. در استان خوزستان، انتخابات برای انتخاب ۲ نماینده از ۳ نماینده حوزه انتخابیه آبادان و نماینده حوزه انتخابیه رامهرمز و رامشیر به دور دوم رفته است.

کد خبر 6096925

دیگر خبرها

  • صنعت چاپ در آینده نیازمند تغییر ریل است
  • چرا کمتر شاهد خبرنگاری تحقیقی و پژوهشی هستیم؟
  • تجهیزات دفاعی ایران هم‌سطح کشور‌های پیشگام در حوزه جنگ‌افزارسازی است
  • حضور چشمگیر در مرحله دوم انتخابات پشتوانه‌ای برای نماینده است
  • وزیر فرهنگ درگذشت یکی از بزرگان موسیقی کشور را تسلیت گفت
  • سینه‌ این هنرمند لبریز از اشعار و عرفان بود
  • برگزاری یادواره شهدای مدافع حرم و ۱۸۵ شهید عباس‌آباد در سلمانشهر
  • پیام تسلیت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پی درگذشت حاج عیسی قلی‌پور
  • برای هنرمندی که سینه‌اش لبریز از زلالی مذهب و عشق بود
  • پیام تسلیت وزیر فرهنگ در پی درگذشت عیسی بخشی از بزرگان موسیقی