Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@23:20:45 GMT

عرفان های نوظهور در صدد از بین بردن معنویت و عرفان هستند

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۹۹۲۲۸

عرفان های نوظهور در صدد از بین بردن معنویت و عرفان هستند

به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه شعبده شوم با موضوع بررسی خداشناسی و توحید و معرفت شناسی در عرفان‌های نو پدید، با حضور علی احمدی امین (پژوهشگر فلسفه و اخلاق و مدرس دانشگاه) و خدیجه وکیلی (پژوهشگر عرفان‌های نو پدید) از شبکه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.

در این برنامه علی احمدی امین با اشاره به اینکه در حالت کلی عرفان‌های مختلف به چهار دسته تقسیم می‌شوند، گفت: عرفان‌های الحادی، شبه دینی، التقاطی، توحیدی چهار دسته اصلی عرفان‌ها هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به عرفان‌های الحادی، اظهار داشت: عرفان‌هایی که به خدا اعتقاد ندارند و وجود خداوند را نفع می‌کنند با نام الحادی شناخته می‌شوند.

این پژوهشگر فلسفه و اخلاق با اشاره به اینکه عرفان‌های شبه دینی همیشه از واژه‌های دینی استفاده می‌کنند، عنوان کرد: واژه‌هایی مانند دوستی با خدا و نزدیکی به خدا در ادبیات عرفان‌های شبه دینی به وفور دیده می‌شوند. در حالی که خدای مد نظر این عرفان‌ها با خدای مطرح شده در عرفان الهی تفاوت‌های عمده ای دارد.

وی با اشاره به اینکه عرفان‌های التقاطی معمولاً در جوامعی رشد می‌کنند که مردمان آن جامعه به خدا اعتقاد دارند، عنوان کرد: معتقدان به عرفان‌های التقاطی در کنار اعتقاد به خداوند باورها و نگاه‌هایی متعدد را به اعتقاد خود اضافه می‌کنند.

علی احمدی امین با اشاره به اینکه در عرفان توحیدی شناخت خداوند متعال اهمیت دارد، تصریح کرد: معتقدان به عرفان توحیدی همیشه به دنبال توحید هستند و هر گونه شرک و تکثر پرستی ذلت می‌دانند.

وی با اشاره به اینکه عرفان در واژه، معنای شناخت دارد، عنوان کرد: شناخت مورد توجه در واژه عرفان در هر صورت شکل نمی‌گیرد، چرا که این شناخت همیشه با ابزار و روش‌هایی خاص به وجود می‌آید.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه شناخت مواد نمی‌تواند معنی عرفانی داشته باشد، توضیح داد: شناخت زمانی عرفانی می‌شود که نسبت به خدا باشد و عارف کسی است که در راه شناخت خدا قرار گرفته است. جریانی که خداباور نباشد نمی‌تواند از واژه عرفان برای جریان خود بهره گیری کند.

در ادامه برنامه شعبده شوم از شبکه رادیویی گفت و گو خدیجه وکیلی با اشاره به اینکه جنبش‌های معنوی نوپدید رهاورد مدرنیته غربی هستند، گفت: شریعت گریزی و رهایی از انجام تکالیف و دستورات الهی از مهم‌ترین مشترکات جنبش‌های معنوی نوپدید هستند.

وی افزود: شریعت گریزی در عرفان‌های نوظهور بر پایه باورهایی بنا نهاده شده که از ضعف فکری بنیان گذاران این معنویت‌ها در مبانی خدا شناسی و هستی شناسی و انسان شناسی نشأت می‌گیرد.

این پژوهشگر عرفان‌های نو پدید با اشاره به اینکه سیر نزولی دین و پایبندی به دستورهای شریعت از جمله دستورهای عرفان‌های کاذب است، عنوان کرد: شاید مهم‌ترین خطر عرفان‌های نوظهور ناظر به دین و دستورات دینی باشد.

وی اضافه کرد: در فرقه‌های نو پدید دین یا به طور کلی از زندگی انسان حذف می‌شود، یا با تغییر در کارکردهای دین فرقه در خدمت اهداف بشر و فلسفه اُمانیستی قرار می‌گیرد.

خدیجه وکیلی با اشاره به اینکه در ادیان الهی شریعت و خدا محوری همیشه جایگاه ویژه ای دارند، تصریح کرد: در جنبش‌های معنوی آموزه‌ها از خدا محوری به سمت انسان محوری و دنیا گرایی تغییر مسیر داده اند.

وی با اشاره به اینکه در عرفان‌های نوظهور دین و معنویت ابزاری برای دستیابی به اهداف اقتصادی و دنیوی می‌شود، توضیح داد: استفاده از دین برای دستیابی به اهداف اقتصادی یکی از مهم‌ترین اصول فلسفه اُمانیستی به شمار می‌آید.

این پژوهشگر عرفان‌های نو پدید با اشاره به اینکه جنبش‌های معنوی با هدف دور کردن انسان از انسانیت به وجود آمده اند، تاکید داشت: شکل گیری معنویتِ دنیا محور باعث می‌شود تا تکالیف دینی از جایگاه اصلی خود سقوط کنند. عرفان‌های نوظهور ذیل عنوان عرفان همیشه در صدد از بین بردن معنویت و عرفان و خدا هستند.

کد خبر 4635243

منبع: مهر

کلیدواژه: رادیو گفتگو عرفان های نوظهور معنویت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۹۹۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توجه به اقامه نماز موجب ارتقای معنویت در سازمان‌ها می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، علی سلیمانی صبح سه‌شنبه در شورای اقامه نماز ستاد نظارت گمرکات استان بوشهر به تاکید ائمه بر اقامه نماز اول وقت اشاره و اظهار کرد: اقامه نماز، موجبات افزایش وجدان‌کاری و تعهد سازمانی را فراهم آورده و در نهایت منجر به ارتقا بهره‌وری در سازمان‌ها و ادارات می‌شود.

وی بر تقویت امکانات و تسهیلات لازم برای اقامه نماز در گمرکات استان تاکید کرد و گفت: گمرک همواره توجه ویژه ای به اقامه نماز داشته و خوشبختانه گمرک بوشهر و گمرکات استان از امکانات مناسبی در این بخش برخوردار هستند.

رئیس ستاد اقامه نماز استان بوشهر نیز بر لزوم تلاش بیشتر برای ترویج فرهنگ نماز تاکید کرد و گفت: ترویج فرهنگ نماز در سطح ادارات و در سطح جامعه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

حجت‌الاسلام عباس خشنود به وضعیت اقامه نماز در ادارت و دستگاه‌های اجرایی استان پرداخت و گفت: طبق بررسی های صورت گرفته وضعیت اقامه نماز در دستگاههای اقتصادی استان از وضعیت بسیار مناسبی نسبت به سایر دستگاه ها در بخش های مختلف برخوردار است.

وی با اشاره به تفاهم‌نامه‌های ادارات در خصوص برنامه‌های توسعه و ترویج فرهنگ نماز بر ضرورت اجرایی شدن مواد این تفاهم‌نامه‌ها تأکید کرد.

کد خبر 6093039

دیگر خبرها

  • آبرسانی بسیج سازندگی به ۵۰۸ روستای استان اردبیل + فیلم
  • بسیج سازندگی اردبیل ۵۰۸ میلیارد تومان پروژه اجرا کرد
  • ماه مو ؛ عرفان طهماسبی
  • هواداری که بازیکنان از او درخواست سلفی دارند!
  • استاپ‌موشن عرصه نوظهور در بازاریابی است/ نقش موشن‌گرافی در رونق تجارت
  • آشنایی با زنان عارفی که مردان دانشمند از محضرشان درس گرفتند
  • توجه به اقامه نماز موجب ارتقای معنویت در سازمان‌ها می‌شود
  • نماز خواندن مرد غزه‌ ای زیر آوار ساختمان
  • عقیدتی سیاسی سپاه به دنبال تعمیق معنویت در علم است
  • پاسداران خود را در راه امنیت مردم فدا می‌کنند