Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان کردستان گفت: در حال حاضر فاضلاب روستاهای «کولان، سیف و محمده» وارد تالاب دریاچه زریبار مریوان می‌شود. ۱۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۹:۱۸ استانها کردستان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، فریبا رضایی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه استان که به‌مناسبت هفته محیط زیست در این شهر برگزار شد، ضمن ابراز گله‌مندی از عدم حضور برخی از خبرنگاران اظهار داشت: علی‌رغم اینکه دعوتنامه این جلسه از چند روز پیش ارسال شده اما تنها تعدادی از اهالی رسانه حضور پیدا کردند و انتظار می‌رود خبرنگاران بیشتر برای حوزه محیط‌زیست اهمیت قائل شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در حال حاضر استان کردستان با چالش‌های عمده‌ای در مدیریت منابع آب و پسماند روبه‌روست، افزود: رویکرد ما محیط ایست نیست بلکه حمایت از محیط‌زیست است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان کردستان با بیان اینکه محیط‌زیست در کنار تولید و اشتغال است، تصریح کرد: توسعه نیازمند جوامع انسانی است و ما باید برای تحقق شعار سال در کنار صنایع و تولید باشیم و این امر مهم را اولویت کاری قرار دهیم.

وی ادامه داد: برای پاسخ به استعلام راه‌اندازی و تولید صنعت حداکثر 2 ماه فرصت داریم اما در راستای حمایت از شعار سال این زمان کاهش یافته و رأی نهایی خود را حداکثر تا یک ماه صادر می‌کنیم.

رضایی با اشاره به طرح‌ها و لوایح سال گذشته مجلس گفت: لایحه حمایت از محیط‌بانان با محوریت حقوق، بیمه و سلاح محیط‌بانان در راستای حفظ محیط زیست در صحن علنی مجلس مطرح شده و امیدواریم به‌زودی تصویب شود.

وی با اشاره به چالش‌های پیش‌روی آب‌ها و آلاینده‌های استان اظهار کرد: فاضلاب انسانی نخستین، مهم‌ترین و پرچالش‌ترین آلاینده در حوزه مدیریت پساب بوده و نیازمند تامین اعتبار است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان کردستان اذعان کرد: از مجموع یک‌هزار و 900 روستای استان، 187 روستای آن خالی از سکنه بوده و ماباقی دارای سکنه فاضلاب انسانی است و اکثر این روستاها فاقد سیستم جمع‌آوری، انتقال و اتصال به شبکه اصلی تصفیه‌خانه هستند و این فاضلاب‌ها وارد آب خواهد شد.

وی با اشاره به وضعیت تالاب زریبار مریوان که یکی از مهم‌ترین منبع آب شیرین استان است، افزود: در حال حاضر فاضلاب روستاهای «کولان، سیف و محمده» وارد تالاب زریبار شده که در صورت تحقق اعتبار درخواستی 2 میلیارد و 200 میلیون تومانی تا پایان سال‌جاری مانع ورود این فاضلاب‌ها به داخل دریاچه خواهیم شد.

کردستان|دریاچه "زریبار" در آستانه نابودی؛ نیزارهایی که هر روز بیشتر می‌شوداز بی‌تدبیری مدیرکل محیط‌زیست کردستان تا مرگ تدریجی دریاچه زریبار مریوان+تصاویرمسئولان پاسخگو باشند؛ آیا برنامه‌ای برای نجات دریاچه زریبار مریوان از مرگ تدریجی دارید؟‌

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان کردستان زباله‌های جامد را از دیگر منابع آلاینده آب استان عنوان کرد و گفت: سوءمدیریت زباله در حاشیه رودخانه توسط روستایان و مسافران از دیگر مشکلات مهم بوده و شهرستان بانه به شدت درگیر این موضوع است چراکه به مشابه بمب سرطانی عمل کرده و آسیب بسیار بزرگی برای آینده محسوب می‌شود و در حال حاضر نیز بصورت زیرپوستی منابع آب‌های آبیاری را آلوده کرده و چنانچه از طریق وزارت کشور اعتبار جهشی ویژه برای مدیریت پسماندهای 31 شهر استان در نظر گرفته نشود با چالش‌های جدی افزایش بیماران مواجه خواهیم شد.

وی واژگونی تانکرهای حامل سوخت در حریم رودخانه را از دیگر آلاینده‌های آبی دانست و ادامه داد: در سال گذشته 29 مورد و سال‌جاری نیز شاهد 4 مورد واژگونی این تانکرها بودیم که ناشی از جاده‌های نامناسب برای عبور تانکر است.

رضایی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر عملکرد این سازمان در مقابل ورود ماشین‌های فرسوده و اسقاطی به داخل استان و افزایش آلودگی هوا گفت: این موضوع در کارگروه‌های مربوطه مطرح شده و قطعاً بصورت جدی‌تری این مهم را بررسی کرده و از ورود ماشین جلوگیری می‌کنیم.

وی اظهار کرد: ورود بی‌رویه ماشین‌های از رده خرج شده به معضل بزرگی تبدیل شده که لازم است مراکز معاینه فنی این امر را رعایت کنند.

رضایی با بیان اینکه تعداد محیط‌بان‌های استان در مقابل مساحت حفاظت شده کافی نیست، افزود: استان کردستان با 250 هزار هکتار منطقه حفاظت شده تنها 92 نفر محیط‌بان دارد که این تعداد کافی نیست.

وی با اشاره به آمار شکار مجاز و غیرمجاز در استان اظهار داشت: در سال 97 بعد از محدودیت 5 ساله صدور پروانه شکار با توجه به درخواست‌های مکرر شکارچی‌های مجاز، مجوز دو هزار و 224 فقره پروانه شکار مجاز بصورت کلی صادر شد.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان کردستان با اشاره به عملکرد یگان حفاظتی و محیط بانهای این سازمان افزود: قبلا پاسگاه های محیط زیست تعطیل بودند اما در حال حاضر فعالیت مستمر دارند و تاکنون بیش از 50 سلاح مجاز و غیرمجاز ضبط شده که این آمار نشان‌دهنده احساس مسئولیت یگان حفاظتی ماست.

انتهای پیام/ن

R7848/P/S6,66/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۰۰۰۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم

ایسنا/لرستان مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان از ثبت اولین مشاهده‌ گونه با ارزش و نادر پلنگ ایرانی در سال ۱۴۰۳ توسط عکاسان حیات وحش با هماهنگی این اداره کل در زیستگاه‌های استان خبر داد.

علی سالاروند امروز (دهم اردیبهشت ماه) گفت‌: با ثبت فیلم یک قلاده پلنگ در منطقه حفاظت‌شده سفیدکوه خرم‌آباد توسط عکاسان حیات‌ وحش با هماهنگی اداره کل حفاظت محیط زیست استان، اولین حضور این گونه ارزشمند در مناطق حفاظت‌شده استان در سال ۱۴۰۳ تایید شد.

وی ادامه داد: وجود پلنگ به‌عنوان گونه چتر یا سایبان Umbrella Species یا به عبارتی جانوری که حضورش در یک محیط برای سایر گونه‌ها جنبه حمایتی دارد، نشان‌دهنده پویایی آن زیست‌بوم و تکمیل زنجیره غذایی منطقه و زیستگاه‌ است.

وی با تقدیر از خدمات محیط‌بان‌ها، بیان کرد: دستیابی به این سطح امنیت در مناطق تحت مدیریت اداره‌ کل حفاظت محیط زیست استان در وهله اول حاصل برنامه‌ریزی و تلاش شبانه‌روزی محیط‌ بان خدوم در حفاظت از محیط زیست استان و در وهله دوم هوشمندسازی مناطق حفاظت‌شده و استفاده از فناوری‌های نوین است که نتیجه آن، ارتقای امنیت و افزایش مشاهده تعداد گونه‌های حیات وحش در مناطق حفاظت‌شده استان در دو سال گذشته بوده است.

سالاروند توضیح داد: در ایران ۱۰ گونه گربه‌سانان وجود داشته که با انقراض شیر ایرانی و ببر مازندران، این تعداد به هشت گونه کاهش یافته و از هشت گونه گربه‌سانان کشور تاکنون پنج گونه شامل پلنگ ایرانی، کاراکال، سیاه گوش، گربه جنگلی و گربه وحشی در لرستان شناسایی و ثبت شده که نشان‌دهنده غنای تنوع زیستی استان است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان اضافه کرد: پارسال سه قلاده پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های استان لرستان مشاهده و ثبت شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره
  • معرفی ۶ نفر از عاملان آلودگی محیط زیست کرج به مراجع قضایی
  • ظرفیت صندوق ملی محیط‌زیست در کهگیلویه و بویراحمد بدون استفاده مانده است
  • حقابه هورالعظیم چگونه تامین می‌شود؟
  • استفاده از فاضلاب برای کشاورزی جرم است
  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • مشاهده پلنگ ایرانی در زیستگاه‌ های لرستان
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست