Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-07@15:19:41 GMT

سودانی‌ها تاوان چه را می پردازند؟

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۰۰۹۸۱

 ایرنا در ادامه نوشت: رسانه‌های عرب و رهبران کشورهای حوزه خلیج فارس آن روزها سکوت کردند، اما به فاصله چند روز بعد طوفان خشم شیوخ خلیج فارس که از ریاض و ابوظبی وزیدن گرفت، سودان آرام را به کوهی از آتش تبدیل و فضای اجتماعی این کشور را به شدت رادیکالی کرد؛ مانند سوریه در ۲۰۱۱!

بحران سودان، این روزها وارد مرحله‌ای جدیدی شده است و از کنترل خارج و اینجا هم مانند سوریه، یمن و لیبی و نیز هر نقطه از منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا که دچار بحران امنیتی است، رد پایی از کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس دیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تظاهرات علیه دولت «عمر البشیر» رئیس جمهوری مخلوع سودان از ۱۹ دسامبر ۲۰۱۸ (۲۸ آذر ۹۷) به بهانه افزایش قیمت نان شروع شد، اما اعتراضات به سرعت رنگ و بوی سیاسی به خود گرفت و تند شد و تظاهر کنندگان خواستار سرنگونی البشیر شدند و سرانجام حکومت او را در روز ۲۲ فروردین ماه امسال با دخالت ارتش سرنگون کردند.

این درحالی بود که سودان همچنان به عنوان یک عضو ائتلاف سعودی‌ها در یمن حضور داشت و همچنان تلفات می‌داد.

رهبر کودتا تنها یک روز بر سر قدرت بود و روز بعد قدرت به شورای انتقالی متشکل از نظامیان سودانی به ریاست ژنرال «عبدالفتاح البرهان» انتقال یافت، اما غول خارج شده از چراغ جادوی افکار عمومی سودان دیگر خیابان‌ها را ترک نکرد.

این حوادث در کمتر از یک هفته از آن دیدار شوک آور البشیر از دمشق رقم خورد؛ سفری که برای اولین بار در طول ۸ سال بحران سوریه، شکست کامل پروژه سعودیاماراتی را فریاد می‌زد.

اگرچه رهبران این کشورها همواره در قبال بحران‌های سیاسی و اجتماعی که خود موجد آن هستند، سکوت می‌کنند، اما عموماً روند تحولات بگونه ای است که دست‌ها از پشت پرده بیرون می‌زند؛ بطوری که کاربران شبکه‌های اجتماعی و مخاطبان رسانه‌های دیداری و شنیداری روز شنبه را با تصاویری از زره پوش‌های اماراتی در خیابان‌های خارطوم شروع کردند تا بطور واضح‌تری نقش کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس در تندتر شدن خشونت‌ها در کشور سودان به نمایش گذاشته شود.

گزارش‌های زیادی حکایت از حضور نظامیان اماراتی با تجهیزات نظامی در خارطوم به رسانه‌ها دارد و گزارش‌هایی نیز از سفر محرمانه «خالد بن سلمان» معاون وزیر دفاع عربستان، «انور قرقاش» وزیر مشاور در امور خارجه امارات متحده عربی و «محمد دحلان» مشاور ولیعهد امارات متحده عربی به سودان و دیدار آنان با اعضای شورای نظامی انتقالی سودان به رسانه‌ها درز کرده است.

در حالی که برخی کشورهای منطقه با دخالت‌های متکبرانه خود درحال ریختن بنزین بر آتش بحران اجتماعی و سیاسی سودان هستند، کشورهای منطقه مانند اتیوپی و مصر و الجزایر نگران تحولات جاری در سودان هستند، چرا که دامنه بحران می‌تواند دامنگیر شود و آنان را نیز از خود متأثر سازد.

از همین رو به دنبال بالا گرفتن بحران و کشته شدن بیش از ۱۰۰ تن از تظاهرکنندگان در خارطوم، مقام‌های اتیوپی اقدام به میانجی گری کرده‌اند و هزاران تظاهرکننده الجزایری نیز در شعارهای خود دولت‌های سعودی و امارات را عامل فجایع خارطوم دانستند و آنها را محکوم کردند.

رد پای سعودی‌ها و اماراتی‌ها بطور مستقیم در یمن و غیر مستقیم در سوریه، لیبی و در سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ در عراق دیده می‌شود و این کشورها را به گرداب جنگ‌های داخلی و بحران امنیتی کشیده‌اند و حالا درسودان وارد عمل شده‌اند و سودانی‌ها هم تاوان گردش غیر منتظره عمر البشیر را در دشمنی با دولت سوریه می‌دهند.

ریاض و ابوظبی در گذشته عموماً با این کشورها روابط خوبی داشته‌اند، اما زمانی که این کشورها تلاش کردند از حلقه خودخواهانه سعودی – اماراتی خارج شوند، بطور ناگهانی با بحران‌های سیاسی و امنیتی روبه رو شده‌اند و از جمله آنان قطر است که مورد خشم متحدان قدیمی قرار گرفته است و اکنون در محاصره!

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۰۰۹۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران مخالف هرگونه دخالت خارجی در سودان است

به گزارش قدس آنلاین، امیرعبداللهیان در دیدار با حسین عوض وزیر امور خارجه سودان ضمن تبریک انتصاب وی به عنوان وزیر خارجه این کشور، برای وی آرزوی موفقیت کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: ما مخالف هرگونه دخالت خارجی در سودان و آماده کمک به برقراری بازگشت آرامش و ثبات به این کشور هستیم.

 امیرعبداللهیان همچنین تاکید کرد: دشمنان سودان جایگاه مهم این کشور را می‌دانند و سال ها برای تجزیه سودان تلاش کردند و اکنون آتش جنگ داخلی را به دامن این کشور انداخته‌اند و امیدواریم به زودی شاهد بازگشت آرامش و ثبات به سودان باشیم.

حسین عوض وزیر امور خارجه جدید سودان نیز با ابراز خرسندی از این دیدار و تقدیر از مواضع اصولی ایران در حمایت از سودان، بر سابقه روابط تاریخی و دیرینه دو کشور و اهتمام کشورش به روابطی راسخ و ممتد با ایران تاکید و ابراز امیدواری کرد روابط دو کشور در بهترین سطح گسترش یابد.

حسین عوض همچنین آخرین تحولات و اوضاع این کشور و بروز ناامنی و بی ثباتی توسط شبه نظامیان با دخالت و حمایت برخی دولت های خارجی و غربی را برای همتای ایرانی خود تشریح کرد.

خاطر نشان می شود حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران با همتایان خود در کشورهای مالی، گامبیا و سودان و نیز با دبیرکل سازمان همکاری اسلامی در حاشیه پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در بانجول پایتخت گامبیا دیدار کرد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • سودان: امارات بیش از ۴۰۰ محموله سلاح و مهمات برای نیروهای واکنش سریع فرستاده است
  • جریمه ۸۷ میلیارد ریالی تاوان عمل نکردن به تعهدات ارزی
  • محکومیت ۱۰ میلیاردی، تاوان سوء استفاده از کارت سوخت شهروندان
  • حاجی‌پور: فوتبال ‌خوزستان‌ تاوان بی‌تدبیری را می‌دهد
  • سودان: چاد از طریق امارات به واکنش سریع کمک می‌کند
  • امیرعبداللهیان: آماده کمک به بازگشت آرامش و ثبات به سودان هستیم
  • وزیر امور خارجه: ایران مخالف هرگونه دخالت خارجی در سودان است
  • ایران مخالف هرگونه دخالت خارجی در سودان است
  • شیرازی‌ها به دادگاه عالی ورزش شکایت می‌کنند/ تیم مهمان نباید تاوان برگزار نشدن بازی را بدهد
  • امیرعبداللهیان: ایران مخالف هرگونه دخالت خارجی در سودان است