Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-27@05:35:41 GMT

بدخوابی با بدن ما چه می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۰۱۰۰۷

 تحقیقات جدیدی ازدانشمندان بیمارستان بریگهام و بیمارستان زنان آمریکا حاکی از ارتباط قوی بین الگو‌های خواب نامنظم و افزایش خطر ابتلاء به بیماری‌های متابولیکی مانند فشار خون بالا، چاقی و دیابت است.

اخبار اجتماعی- این مطالعه نشان می‌دهد که احتمال ارتباط بین برنامه خواب نامنظم و اختلال عملکرد متابولیکی وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"تینایی هوانگ" نویسنده این تحقیق می‌گوید: بسیاری از مطالعات قبلی نشان داده‌اند که کمبود خواب با اضافه وزن و چاقی، فشار خون بالا، دیابت و سایر اختلالات متابولیکی مرتبط است، اما ما در مورد تأثیر خواب نامنظم و تغییرات روزانه چیز زیادی نمی‌دانستیم.

این مطالعه بیش از ۲۰۰۰ نفر را به طور متوسط به مدت شش سال بررسی کرد و مشخص شد که بیشترین شیوع اختلالات متابولیکی در افرادی رخ می‌دهد که دارای بی‌نظم‌ترین برنامه رفتن به تخت‌خواب و بی‌قاعدگی در میزان خوابیدن هستند.

هوانگ می‌گوید: تحقیقات ما نشان می‌دهد که حتی با در نظر گرفتن میزان خواب افراد و عوامل دیگر شیوه زندگی، هر یک ساعت اختلاف در به رخت‌خواب رفتن یا مدت خوابیدن، اثرات منفی متابولیکی ناشی از آن را به شدت افزایش می‌دهد.

شرکت کنندگان علاوه بر پر کردن فرم‌های گزارش به صورت روزانه، در ابتدای مطالعه به مدت هفت روز با استفاده از یک مچ‌بند مخصوص ردیابی شدند تا زمان و میزان خوابیدن آن‌ها رصد شود. اما متأسفانه امکان استفاده از این مچ‌بند‌ها طی همه این ۶ سال وجود نداشت و تنها بر گزارش‌های خود شرکت کنندگان تکیه شد.

هوانگ و همکارانش معتقدند که نتایج مطالعه آن‌ها نشان دهنده ارتباط قوی بین الگوی خواب نامنظم و ابتلاء به بیماری‌هایی نظیر فشار خون بالا و دیابت است و حتی یک ساعت تغییر در برنامه خوابیدن موجب بروز عوارض شدیدی می‌شود.

محققان می‌گویند در بسیاری از موارد، تغییرات در الگو‌های خواب پیش از شروع یک مشکل متابولیکی اتفاق افتاده است. این به طور بالقوه یک رابطه علّی بین بی‌نظمی در خواب و مشکلات سلامتی را نشان می‌دهد.

آن‌ها می‌گویند: نتایج ما نشان می‌دهد که حفظ یک برنامه منظم خواب دارای اثرات متابولیکی مفیدی است. این مطالعه بر استراتژی پیشگیریاز ابتلاء به بیماری‌های متابولیک استوار است و عمدتاً بر ترویج خواب کافی و دیگر شیوه‌های زندگی سالم تمرکز دارد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: خواب فشار خون فشارخون اضافه وزن میزان خواب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۰۱۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناسا ۲ ماموریت رصد زمین را پس از ۱۸ سال متوقف کرد

ماموریت پیشگامانه آب و هوای کلاودست(CloudSat) ناسا پس از نزدیک به ۱۸ سال فعالیت پربار در مدار زمین به پایان رسیده است.

به گزارش ایسنا، این ماهواره که در ماه آوریل ۲۰۰۶ پرتاب شد، اولین کاوش جهانی از ویژگی‌های ابرها را انجام داد.

به نقل از اسپیس، آژانس فضایی ناسا به تازگی این ماهواره را که در ماه آوریل سال ۲۰۰۶ در یک مأموریت برنامه‌ریزی شده ۲۲ ماهه برای مطالعه ساختار و ترکیب ابرها به فضا پرتاب شده بود، از کار انداخت.

مقامات ناسا نوشتند: همانطور که برنامه‌ریزی شده بود، فضاپیمای ما که به پایان عمر خود رسیده بود و دیگر قادر به انجام مشاهدات منظم نبود، ماه گذشته در مداری قرار گرفت که به متلاشی شدن نهایی آن در جو منجر می‌شود.

به گفته ناسا، کلاودست(CloudSat) ابزار قدرتمندی به نام رادار پروفایل ابری را حمل می‌کرد که اولین رادار با طول موج ۹۴ گیگاهرتز بود که تا به حال در فضا پرواز کرده است.

مقامات ناسا در مورد این ابزار نوشتند: رادار هزار برابر حساس‌تر از رادارهای هواشناسی معمولی زمینی بود و دید جدیدی از ابرها فراهم کرد که نه به عنوان تصاویر صاف روی صفحه، بلکه به صورت تکه‌های سه بعدی از جو که با یخ و باران پر شده است، بودند.

مشاهدات کلاودست به دانشمندان کمک کرد تا درک بهتری از ابرها در مقیاس جهانی داشته باشند و همچنین در مورد اینکه آنها چگونه به گرم و خنک شدن جو و سطح زمین کمک می‌کنند، بیشتر بیاموزند.

به گفته مقامات ناسا، این ماهواره همچنین بر فراز طوفان‌هایی مانند ماریا، هاروی و سندی پرواز کرد و داده‌هایی را جمع‌آوری کرد که درکی را در مورد چگونگی رشد و تشدید چنین طوفان‌های قدرتمندی ایجاد کرد. ابزار رادار پروفایل ابری در دسامبر ۲۰۲۳ خاموش شد و زمینه را برای از کار انداختن ماهواره در ماه گذشته و مانور کاهش مدار آن فراهم کرد.

کلاودست با ماهواره خواهر خود، به نام کالیپسو(CALIPSO) که نزدیک به ۱۸ سال پیش به مدار مشابه برادرش پرتاب شد، به طور هماهنگ کار کرد.

کالیپسو از لیدار برای مطالعه جو زمین، پرتاب لیزر از ابرها و ذرات موجود در هوا برای استنباط اطلاعات در مورد پوسته مه آلود سیاره ما استفاده کرد. ردپای همپوشانی رادار-لیدار این دو ماهواره، ساختار عمودی جو را برای مطالعه ابرهای نازک و ضخیم، و همچنین لایه‌های ذرات معلق در هوا مانند گرد و غبار، نمک دریا، خاکستر و دوده که می‌توانند بر تشکیل ابرها تأثیر بگذارند، آشکار کرد.

کالیپسو، تلاش مشترک ناسا و آژانس فضایی فرانسه، به طور باورنکردنی عمر طولانی داشت. در ماه اوت سال گذشته این ماهواره نیز از رده خارج شد. اما خروج کلاودست و کالیپسو از صحنه به این معنی نیست که ناسا عرصه رصد زمین را خالی کرده است. انواع ماهواره‌های این آژانس در حال مطالعه سیاره مادری ما هستند و ماهواره قدرتمند جدیدی نیز به تازگی در ماه فوریه پرتاب شده است.

به گفته اعضای تیم ماموریت، این ماهواره جدید که پیس(PACE) نام دارد، به مطالعه زیست‌شناسی اقیانوس‌های زمین با جزئیات بی‌سابقه‌ کمک خواهد کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • عادت عجیب زرافه‌ها در خوابیدن؛ زرافه چطور می‌خوابد؟
  • آیا غذا‌های دریایی سرطان زا هستند؟
  • چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟
  • میوه َشادی بخش را بشناسیم
  • تشخیص گرایش سیاسی افراد از روی چهره‌شان توسط هوش مصنوعی
  • ناسا ۲ ماموریت رصد زمین را پس از ۱۸ سال متوقف کرد
  • این اسید لاغرتان می‌کند
  • چرا چشم‌های سگ همیشه غمگین است؟
  • اگر مراقب خودتان باشید، فرزند سالم‌تری خواهید داشت/ خطرات استرس مادر بر جنین
  • ضرغامی: هر دولتی بتواند مردم را بیشتر شاد کند موفق‌تر است / آمار‌ها نشان دهنده افزایش گردشگری است + فیلم