Web Analytics Made Easy - Statcounter

رضایی کوچی با بیان اینکه افزایش متوسط قیمت مسکن در سال گذشته در کشور شش و نیم میلیون تومان بوده است، گفت: این میزان در تهران ۱۲میلیون تومان بوده است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، «محمدرضا رضایی کوچی» در ادامه  جلسه علنی امروز یکشنبه (19 خرداد) مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت مسکن در کشور، گفت:امروز با بحران مسکن روبرو هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به طوری که خانه‌دار شدن برای افراد متوسط رو به پایین به رویا تبدیل شده است. با این شرایط افراد ضعیف جامعه نمی‌توانند صاحب خانه شوند.

 

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به آمارهای موجود از شرایط مسکن در سال ۹۵، خاطر نشان کرد: طبق سرشماری صورت گرفته شده در سال ۹۵، ۲۴ میلیون و ۲۰۰ هزار خانوار وجود داشت که تعداد واحدهای مسکونی در کشور ۲۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد بود. یعنی دو میلیون و ۶۰۰ هزار واحد خانه خالی وجود دارد. از طرف دیگر طبق گزارش مرکز پژوهش‌ها بیش از چهار میلیون واحد خانه مازاد دیگر در کشور نیاز است. با احتساب سال‌های ۹۶ و ۹۷ می‌توان گفت‌  که در حال‌ حاضر به پنج میلیون و ۵۰۰ هزار واحد مسکونی نیازمند هستیم که بتوان بین عرضه و تقاضا تعادل ایجاد کرد.

 

وی ادامه داد: از طرف دیگر در طول یک سال گذشته متوسط قیمت مسکن در شهرهای کشور بیش از شش و نیم میلیون تومان افزایش داشته است که این میزان در تهران ۱۲ میلیون تومان بوده است. البته یک  و نیم میلیون تومان از این افزایش قیمت به افزایش هزینه ساخت و ساز مربوط می‌شود که یعنی مابقی به خاطر افزایش قیمت زمین بود.

 

رییس کمیسیون عمران با اشاره به راهکارهای موجود برای تامین زمین،گفت: یکی از راهکارهای بیان‌ شده از سوی دولت ساخت مسکن در شهرهای جدید است که بسیاری تمایلی به سکونت در این مناطق ندارند. لذا باید دولت توجه ویژه‌ای به بافت‌های فرسوده کند که نزدیک به ۱۹ میلیون نفردر آن زندگی می‌کنند. بافت فرسوده مهم‌ترین جایی است که دولت باید در آن سرمایه‌گذاری نماید که طبق برنامه توسعه هم سالی ۱۰ درصد از بافت‌های فرسوده بهبود پیدا کند.

 

رضایی کوچی با انتقاد از عدم توجه به بافت فرسوده، گفت‌: امروز از مسکن به عنوان لوکوموتیو اقتصاد یاد می‌شود که ۳۰ درصد از اقتصاد به مسکن باز می‌گردد، اما در این شرایط تنها هشت درصد تسهیلات بانکی برای مسکن است. لذا باید سقف تسهیلات افزایش پیدا کند. در حال‌ حاضر حداکثر تسهیلات در شهر تهران برای خرید مسکن ۱۶۰ میلیون تومان است که  این  شامل  ۱۰ تا ۱۵ متر مربع از یک ساختمان می‌شود. حال این که در همه کشورها ۶۰ درصد تسهیلات خرید مسکن داده می‌شود.

 

وی با تاکید بر این که باید همه ارگان‌ها خود را برای حل مشکل مسکن دخیل بدانند، خاطر نشان کرد: باید برای تامین مسکن در روستاها هم فکری لحاظ شود چون با محدودیت‌های اخیر روستاییها مجبور به مهاجرت شهرها شده‌اند. از بنیاد مسکن تقاضای گشایش‌های لازم را داریم.

 

نماینده مردم جهرم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم  افزایش پهنای شهرها برای تولید زمین، گفت‌: باید درباره اجاره بها هم فکری شود. امروز بسیاری از مردم امکان اجاره واحد مسکونی را نداشته و مجبور به مهاجرت به حاشیه شهرها شده که بعضا خانه‌های مقاومی هم ندارند.

 

همچنین در ادامه جلسه امروز مجلس «حسین افشین»، نماینده مرکز پژوهش های مجلس گفت: یکی از دلایل افزایش قیمت در بازار مسکن به کمبود عرضه باز می‌گردد به طوری که در ۵ سال اخیر یعنی از سال ۹۲ تا سال ۹۷، ۵۰ درصد عرضه مسکن کاهش پیدا کرده است. مواردی که دولت محترم نیز برای اصلاح اعلام کرده است شاید بتواند بخشی در این زمینه مؤثر واقع شود.

 

وی اظهار داشت: افزایش بی رویه قیمت مسکن از سال ۹۷ به گونه‌ای است که شاهد افزایش سه برابری در تهران و یک و نیم تا دو برابر در شهرستان‌ها هستیم. آیا با ساخت مسکن می‌توان این مشکل را حل کرد؟

 

وی تصریح کرد: از سال ۸۵ تا ۹۴ شاهد ساخت ۱۰.۵ میلیون مسکن در کشور بودیم اما تنها ۲.۵ میلیون در اختیار افراد قرار گرفته و خانه‌دار شده‌اند یعنی ۷۷ درصد مسکن تولیدی ما جنبه سرمایه گذاری و سوداگری داشته است.

 

افشین تاکید کرد: اکنون این سوال مطرح است که با ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکن چه تضمینی وجود دارد تا مسکن به صاحبان اصلی آن برسد؟ از سوی دیگر ما شاهد افزایش اجاره بها هستیم. در سال ۹۵ تصمیماتی گرفته شد و قیمت گذاری و منطقه بندی صورت گرفت اما نتیجه‌ای نداشت اکنون نیز اگر مانند گذشته عمل کنیم به نتیجه‌ای نمی‌رسیم.

 

وی ادامه داد:  یکی از راهکارهای حل مشکل قیمت در بازار مسکن که دنیا نیز به سرعت به این سمت رفته است مالیات بر عایده است؛ به گونه‌ای که افرادی که خانه‌ای را می‌خرند و تا دو سال آن را مبادله نکنند بعد از دو سال از مالیات معاف هستند اما اگر قبل از آن معامله‌ای انجام شود باید ۲۸ درصد تفاوت قیمت حاصل در اختیار دولت قرار گیرد و دولت می‌تواند از پول حاصله به صورت رگولاتوری بازار را تنظیم کند.

 

وی افزود: اگر فردی خانه‌ای اضافه داشته باشد اگر تا ۱۰ سال آن را اجاره دهد دیگر بعد از ۱۰ سال نیازی به پرداخت مالیات ندارد اما اگر قبل از آن ۱۰ سال اجاره داده نشده باشد باید سالانه مانند شرکتها مالیات پرداخت کند.

 

نماینده مرکز پژوهش ها خاطر نشان کرد: تا زمانی که مسکن از حالت سرمایه گذاری خارج نشود مشکل مسکن و اجاره بها حل نخواهد شد. بازار مسکن در سال‌های اخیر به گونه‌ای بوده است که هر کسی که سرمایه گذاری در این بازار کرده است ۲۰۰ درصد سود برده است و نکته اصلی این است مادامی که سوداگری در بازار مسکن وجود داشته باشد نمی‌توان با مسکن مهر یا تخصیص ۴۰۰ هزار زمین برای ساخت مسکن و یا طرح‌های دیگر مشکل این بازار را حل کرد./

 

 

 

پایان پیام/33

منبع: شبستان

کلیدواژه: نماز عید فطر عید فطر استان بوشهر خبرگزاری شبستان نماز جمعه مقاومت خطبه های نماز جمعه مقام معظم رهبری خطبه نماز جمعه امام خمینی ره رضایی کوچی مسکن مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۰۲۵۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سال گذشته ترانزیت جاده‌ای کشور ۵۸ درصد افزایش یافت

وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که سال قبل ترانزیت جاده‌ای کشور ۵۸ درصد رشد داشت، گفت: نزدیک ۱۵ میلیون تن بار در شبکه ترانزینی در این مدت جا به جا شد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مهرداد بذرپاش روز جمعه در جلسه راهبری کاهش تصادفات رانندگی آذربایجان شرقی، با اشاره به بازدید‌های خود از محور‌های ارتباطی استان، اظهار کرد: باید هرچه سریعتر برای تکمیل این منابع عظیمی که در پروژه‌ها انبار شده و روز به روز قیمت تمام شده آن بالا می‌رود، اقدام کنیم.

وی در پاسخ به خواسته امام جمعه تبریز و استاندار آذربایجان شرقی قول داد رام‌های جدیدی به شبکه ریلی استان اضافه شود.

وی با اشاره به پروژه‌های جاده‌ای ایران با کشور‌های همسایه در قالب پروژه ایران راه، ادامه داد: باید تمام تلاش خود را برای کاهش نقاط حادثه خیز و سوانح رانندگی بکار گیریم.

بذرپاش با بیان اینکه برای رفع مشکلات آزادراه تبریز- زنجان دستور لازم داده شده است، گفت: شریک کار این آزادراه، یکی از بانک‌های کشور است که به خاطر دلایلی، اهتمام روکش و بهسازی آن را نداشته و ما نیز بر اساس قانون، اختیار ورود و رفع نواقص این مسیر را داریم.

وزیر راه و شهرسازی بر لزوم حضور مدیران بر سر پروژه‌ها تاکید کرد و افزود: حضور بر سر پروژه‌ها، بازدارنده است.

** حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان شرقی وضعیت خوبی ندارد

استاندار آذربایجان شرقی هم با بیان این‌که در استان مشکل تامین اتوبوس و حمل و نقل عمومی وجود دارد، افزود: قبلا در استان یکهزار و ۲۰۰ دستگاه اتوبوس برون شهری داشتیم، اما در سه سال گذشته این تعداد به ۴۰۰ دستگاه کاهش یافته است و حمل و نقل جاده‌ای ما وضعیت خوبی ندارد.

مالک رحمتی اظهار کرد: در شان استان نیست که میزان تلفات درون و برون شهری سالانه هزار نفر باشد، ولی این واقعیت تلخی است که اتفاق می‌افتد.

وی با بیان اینکه با افت رام قطار‌های استان نیز رو به و هستیم و باید در کنار ایمنی راه‌ها به آن توجه شود، از وزیر راه و شهرسازی خواست تا نسبت به حمل و نقل عمومی و ریلی در تخصیص اتوبوس و رام قطار دستور لازم را صادر کند.

رحمتی با درخواست حداقل ۲ رام قطار برای استان، گفت: امروز سه دستور جهادی از وزیر داشتیم. برای قطعه شش آزادراه تبریز-ارومیه تزریق نقدینگی و اختصاص قیر داشتند و یکی از آرزو‌های دیرینه مردم، کمربندی ایلخچی نیز مورد بازدید قرار گرفت و دستورات لازم صادر شد و مقرر شد تا یک باند آن تا تیرماه نکمیل شود.

** تمام نقاط حادثه خیز برطرف می‌شود

رئیس سازمان راهداری کشور نیز با اشاره به اعتبار نزدیک به ۱۱ هزار میلیارد ریالی راهداری استان در سال گذشته، گفت: تا پایان سال جاری تلاش می‌شود تا تمامی نقاط حادثه خیز استان را برطرف کنیم.

داریوش امانی با اشاره به اهمیت جایگاه استان آذربایجان شرقی از جهت قرارگیری در کریدور شمال به جنوب و پایانه‌های مرزی بر لزوم توجه به وضعیت جاده منتهی به پایانه کلاله تاکید کرد.

** سال گذشته ۹۷ نفر در اثر تصادفات آزاد راه تبریز - زنجان جان باختند

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان شرقی در خصوص آزادراه زنجان-تبریز که ۱۹۲.۵ کیلومتر آن در این استان ما و ۸۵ کیلومتر در استان زنجان است، افزود: ۹۷ نفر در سال ۱۴۰۲ در این آزادراه فوت شده‌اند.

اروجعلی علیزاده با اعلام اینکه هیج عملیات بهسازی به جز راهداری جاری در این آزادراه انجام نشده است، گفت: این آزادراه به یک نارضایتی تبدیل شده و کل عملکرد استان را به صفر ضرب کرده است.

علبزاده گفت: در ۱۲ ماهه سال گذشته ۷۲۴ نفر در تصادفات استان فوت شده‌اند که افزایش ۱۰۷ نفری را نسبت به سال ۱۴۰۱ نشان می‌دهد.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه مسافت کل راه‌های استان ۱۳ هزار و ۲۹ کیلومتر شامل ۴.۵ درصد از راه‌های کشور است، افزود: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۳۸۶ میلیون تردد در محور‌های استان ثبت شده که سه درصد افزایش را نسبت به سال ۱۴۰۱ نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه از کل تردد‌های جاده‌ای استان در سال گذشته ۱۳ درصد مربوط به حمل و نقل سنگین و ۸۷ درصد وسایل نقلیه سبک است، گفت: ۷۲ درصد تردد‌ها نیز با پلاک‌های بومی و ۱۱ درصد پلاک آذربایجان غربی ثبت شده است.

علیزاده با اشاره به اینکه سرعت متوسط تردد خودرو در راه‌های آذربایجان شرقی ۸۵ کیلومتر بر ساعت است، گفت: این رقم برای کشور ۷۹ کیلومتر بر ساعت است.

وی اعلام کرد: استان آذربایجان شرقی دارای ۱۰۳ سامانه ثبت تخلف در محور‌های ارتباطی است و ۵۰ دستگاه افزوده می‌شود.

** نبود قرارگاه پلیس راه در آذربایجان شرقی

رئیس پلیس راه آذربایجان شرقی از نبود قرارگاه پلیس راه در استان خبر داد و افزود: ۴۵ درصد از تصادفات فوتی استان در ۹ محور سرچم-اردبیل، مراغه-هشترود، اهر- تبریز، شبستر-تسوج، تبریز-صوفیان، مرند-خوی، فرعی یکانات، جلفا-مرند، قطعه دوم محور جزیره و آزادراه پیامبر اعظم (ص) اتفاق افتاده است.

سرهنگ حبیب آبراهه، با بیان این‌که نخستین دلیل تصادفات استان عدم توجه به جلو است، گفت: در این خصوص اعمال قانون برای استفاده از موبایل ۵۵ درصد افزایش یافته است.

** زمان رسیدن به بالین مصدوم در جاده‌های استان ۱۳ دقیقه است

رئیس اورژانس آذربایجان شرقی نیز اظهار کرد: زمان رسیدن به بالین مصدوم در جاده‌های استان ۱۳ دقیقه و در کشور ۱۴ دقیقه است. این زمان در سطح کلانشهر تبریز به دلیل کمبود پایگاه‌ها، ۱.۵ دقیقه بیشتر است.

اصغر جعفری روحی، افزود: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۴۷۹ مصدوم با ترومای شدید در استان داشتیم که نشان می‌دهد شدت مصدومیت در تصادفات استان ما بسیار بالا است به طوری که ۳۷۸ مورد از این مصدومان فوت شده‌اند.

مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی صبح امروز در راستای یک سفر کاری با استقبال استاندار آذربایجان شرقی و مدیران کل دستگاه‌های مرتبط وارد تبریز شد.

وی ابتدا از قطعه ششم آزادراه تبریز ارومیه بازدید و سپس در مراسم افتتاح طرح نهضت ملی مسکن در شهر جدید سهند شرکت کرد.

دیگر خبرها

  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۹ ارديبهشت
  • پیش‌بینی تازه درباره قیمت ارز، طلا، مسکن و خودرو
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • متوسط طول عمر پستانداران چقدر است؟ (+ اینفوگرافی)
  • کاهش قیمت دلار و سکه در بازار تهران/ ارتباط شبه سوئیفت با ۱۰ کشور/ افت قیمت تارا، رانا و پژو ۲۰۷
  • دمای زراعی آذربایجان غربی نسبت به بلند مدت ۲.۶ درجه سانتی گراد افزایش دارد
  • رشد 42 درصدی اجاره خانه در فروردین 1403/ این افزایش در مقایسه با سال های گذشته بی نظیر است
  • رشد 42درصدی اجاره خانه در فروردین 1403/ این افزایش در مقایسه با سالهای گذشته بی نظیر است
  • سال گذشته ترانزیت جاده‌ای کشور ۵۸ درصد افزایش یافت
  • پیاز این‌گونه ۱۵۹۸ درصد گران شد/ تغییر ۱۵۴۰ درصدی قیمت گوشت در ۷ سال گذشته