Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون سیاسی نهاد رهبری در دانشگاه‌ها گفت: فعالان نشریات دانشجوئی باید شجاع باشند، شجاعانه حرف خودش را بزند، البته این حرف را باید حکیمانه و عاقلانه زد و نه هوچی‌گرایانه و پوپولیستی. به گزارش حوزه احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت‌الاسلام صالحی معاون سیاسی و فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در هفدهمین همایش مدیران مسئول نشریات دانشجوئی، خطاب به دانشجویان حاضر در مراسم گفت: عوامل انگیزه‌سوز در درون ما در شرایط کنونی امروز فراوان است، ولی وقتی می‌بینیم هنوز شراره‌هائی انگیزه‌ساز در درون شما قد می‌کشد باید آن را قدر دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: خیلی از دانشجویان هستند که به حوزه‌های فعالیت‌های دانشجوئی مانند حوزه نشریات ورود نمی‌کنند، ولی اینکه در وجود شما چنین انگیزه‌هایی وجود دارد، جای قدردانی دارد و اگر قدر این نعمت را ندانید به عواملی افسرده و پژمرده تبدیل می‌شوید.

صالحی خاطرنشان کرد: در اینکه آزادی جزء ذات انسان و بشر است هیچ تردیدی وجود ندارد، در عرصه اجتماعی هم احدی تردید ندارد که نشریات به عنوان بزرگترین نماد‌های استفاده از آزادی و تحقق‌بخش آزادی در طول تاریخ بوده‌اند و کماکان هنوز هم با وجود پیدایش فضای مجازی جایگاه خودش را دارد.

وی تأکید کرد: در فضای دانشجوئی استفاده از ظرفیت نشریات ضریب مضاعفی دارد، چون اولاً فضای دانشجوئی، فضای سعی و خطا است و نکته دیگر اینکه فضای دانشگاه قوام‌بخش فکر و اندیشه است و اگر یک انسان ۴۰-۵۰ ساله‌ای امروز در فضای رسانه‌ای و نشریات به دنبال خواندن نشریات است، به دنبال قوام‌بخشی فکر و اندیشه نیست، بلکه به دنبال بهره‌مندی از مکتوبه‌ای است که تناسب با ذوق و سلیقه او دارد، اما در فضای دانشگاهی این مسئله قوام‌بخش اندیشه و تعالی‌بخش فکر او هم خواهد بود.

معاون سیاسی و فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها خاطرنشان کرد: جزء تأثیرگذارترین عوامل در فضای روشنگری جامعه دانشجو و استاد دانشگاه است و کماکان دانشجو و دانشگاه مؤذن جامعه هستند.

صالحی گفت: بنگاه‌های رسانه‌ای ملی و فراملی آینده ما به دست فعالان نشریات دانشجوئی اداره خواهد شد کما اینکه فعالان رسانه‌ای امروز هم از دانشجویان بوده‌اند.

وی تأکید کرد: در عین این حال که آزادی بسیار مهم است، اگر به مؤلفه‌هائی که بهره‌وری آزادی را ارتقاء می‌بخشد توجه نکنیم، می‌شود اسم آزادی را آورد و به مرگ آزادی رضایت داد، کما اینکه در تجربه سیاسی ما فراز‌های جدی در این عرصه داشتیم. نشریات در فضای مشروطه به عنوان عامل آزادی شکل گرفت، اما خروجی آن حمایت از جریانی شد که به دیکتاتوری رضاخان منجر شد.

وی ادامه داد: ما برای صیانت از آزادی باید چند عامل را مدنظر قرار دهیم، یکی از عوامل اخلاق است که اگر به کمک آزادی نیاید به تدریج باعث صلب آزادی از جامعه می‌شود و انتقاد به معنای پایمال کردن اخلاق نیست.

صالحی اظهار کرد: علم هم یکی از مؤلفه‌های صیانت از آزادی است، اگر شما به دانشگاه به عنوان مرکز علم توجه کنید آن وقت حتماً مراقبت می‌کنید که استقلال دانشجو و دانشگاه به عنوان نهاد علم حتما مصون بماند. اصلاً شأن دانشجو اجازه نمی‌دهد که ابزار رسانه‌ای احزاب و جریانات سیاسی شود و یک جریان سیاسی نزدیک انتخابات بخواهد از دانشجو برای منافع حزبی خودش استفاده کند.

معاون سیاسی نهاد رهبری در دانشگاه‌ها گفت: یک کنش‌گر اجتماعی در عرصه سیاسی، علمی، اجتماعی ضمن اینکه باید شجاع باشد، آزاداندیش باشد، باید در کنار آن از حکمت و عقلانیت هم برخوردار باشد.

وی از توجه به گفتمان علمی هم از عوامل دیگر صیانت از آزادی یاد کرد و گفت: عزیزان ما در نشریات علمی باید گفتمان علمی دانشگاه را مورد نقد قرار دهند. اگرچه دانشگاه رشد کرده، ولی خلأ‌های جدی هم وجود دارد که باید به آن توجه شود.

صالحی با اشاره به تفاوت انتقاد و سیاه‌نمائی تصریح کرد: اگر گفتمان آکادمیک در معنای نشریات حاکم شد، واقعاً به دنبال مسائل خواهیم رفت، چرا جامعه ما احساس می‌کند روشنفکران ما احساس می‌کنند برج آج‌نشین هستند، چون براساس مسأله‌محوری ورود پیدا نکرد، خودش مسأله آفرید و تمام توانش را برای حل مسأله‌ای گذاشت که مشکل جامعه نبود.

وی یادآور شد: فعالان نشریات دانشجوئی باید شجاع باشند، شجاعانه حرف خودش را بزند، البته این حرف را باید حکیمانه و عاقلانه زد و نه هوچی‌گرایانه و پوپولیستی، این‌ها باید در کنار امید باشد و البته ابتکار و کار خلاقانه.

وی گفت: به نظر بنده نشریات به آن مقدار که باید مولد باشند نیستند و عمدتاً کپی‌کننده شده‌اند. پس تولید خودمان چه می‌شود؟

صالحی تأکید کرد: مراقب باشید در بازی دروغ امنیتی شدن دانشگاه‌ها قرار نگیرید، البته منکر این نیستم که در برخی دانشگاه‌ها ممکن است گاهی کج‌اندیشی‌هائی صورت بگیرد که باید مانع آن هم شد، ولی امنیتی شدن مسأله دانشگاه نیست.

صالحی خاطرنشان کرد: چون برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی زحمت، تفکر و مطالعه می‌خواهد، ما تا می‌گوئیم بیائید کرسی‌های آزاداندیشی را رقم بزنید همه می‌گویند اولین مانع امنیتی بودن دانشگاه است، این یعنی فضای نشریاتی ما آنگونه که باید به تفکر و مطالعه اهمیت نمی‌دهد و این خلأ کاملاً در فضای فعالیت‌های اجتماعی دانشگاه مشهود است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نهاد نمایندگی حجت الاسلام صالحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۰۲۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهدا و کودکان غزه دانشگاه‌های اروپا و آمریکا را فتح کردند

سید محمد مقیمی در گفت وگو با خبرنگار مهر گفت: در این روزهای اخیر شاهد این هستیم که در دانشگاه های ایالات متحده آمریکا و اروپا تجمعات دانشجویی و اساتید در دفاع از مردم مظلوم غزه شکل گرفته که به نظر می رسد با وجود این اتفاقات ما یک مرحله جدیدی از جنبش علمی و دانشگاهی را شاهد هستیم که نقطه مقابل جبهه ظلم و استکبار است.

وی افزود: این همان موضوعی است که ما تحت عنوان امت جهانی از آن یاد می کنیم این امت جهانی حول ارزش های محوری عدالت خواهی آزادی و ارزش های انسانی متمرکز شده است و نوید بخش آینده خوب جهان است و شما می بینید که فارغ از مرز ها و قومیت ها و ملیت ها امروز ارزش هایی مثل عدالت، آزادی، کرامت انسانی در حال محور شدن هستند.

رییس دانشگاه تهران با بیان اینکه ارزش های عدالت، آزادی و کرامت انسانی بسیار امید بخش است ادامه داد: ما در دانشگاه تهران همانطور که تجمع های حمایت از دانشجویان معترض آمریکایی و اروپایی را برگزار کردیم،حمایت و همبستگی خودمان را نیز اعلام کردیم، امیدواریم که این تجمع های دانشجویان و اساتید منجر به این بشود که ما دانشگاهیان بتوانیم به کمک هم در جهان بر جهالت و نادانی غلبه کنیم.

مقیمی افزود: امروز یک مبارزه جدی بین دانش و معرفت با جهالت و نادانی شکل گرفته و امیدواریم که این تجمع های دانشجویان اروپایی و آمریکایی شروع خوبی باشد برای اینکه ایستادگی در مقابل جهل و نادانی عمومی و جهانی شود.

رییس دانشگاه تهران در پایان گفت: اسرائیل و آمریکا تلاش می کردند که غزه و حماس را محو و نابود کنند اما موفق نشدند ولی شهدا و کودکان غزه توانستند دانشگاه های آمریکا و اروپا را فتح کنند.

کد خبر 6099664

دیگر خبرها

  • شهدا و کودکان غزه دانشگاه‌های اروپا و آمریکا را فتح کردند
  • قوانین جدید استفاده دانشجویان از شبکه‌های مجازی اعلام شد
  • جای خالی وزرای علوم و بهداشت در سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی و انتقاد دانشجویان
  • دانشجویان باید با «تیتر» نقشه راه را به رؤسای دانشگاه‌ نشان دهند
  • در جنگ نابرابر رسانه‌ای قرار داریم/ دانشجویان نشریات دانشجویی، خط قرمزها را کنار بگذارند
  • دانشجویان باید با یک تیتر نقشه راه را به روسای دانشگاه‌ها نشان دهند
  • دانشجویان پرانگیزه؛ اما مسئولان همچنان در خواب غفلت!/ دل نوشته‌های دانشجویی را جدی بگیرید تا مشکلات مملکت حل شوند
  • برگزاری رویداد ملی مسئله محور «شروع» در دانشگاه کردستان
  • گل قیچی برگردان زیبای شجاع خلیل زاده مقابل فولاد (فولاد - تراکتور)
  • رویداد ملی مساله محور «شروع» در دانشگاه کردستان آغاز شد