Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل میراث فرهنگی خراسان‌جنوبی گفت: پیگیری برای به ثبت ملی رساندن روستاهای صنایع دستی خور خوسف و نای‌بندان در دست اقدام بوده که روستای خور خوسف در زمینه سنگ‌های قیمتی و پارچه بافی و روستای نای‌بندان در زمینه حصیربافی است.به گزارش بلاغ،حسن رمضانی ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بیست خردادماه مصادف با روز جهانی صنایع دستی بوده که در ایران همزمان با آغاز هفته صنایع دستی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: خوشبختانه در چند دهه اخیر صنایع دستی استان در جایگاه خوبی قرار گرفته و روستای صنایع دستی خراشاد ثبت جهانی شده و بیش از بیست نشان مرغوبیت و کیفیت برای صنایع دستی استان اخذ گردیده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه تعداد کارگاه‌های تولید صنایع دستی در استان افزایش چشمگیری داشته است، یادآور شد: در بخش تولید انفرادی با تسهیلاتی که دولت پرداخت نموده و سعی کرده‌ایم سهم خوبی دریافت نماییم اتفاق خوبی افتاده است.

رمضانی افزود: در بحث صادرات صنایع دستی سال گذشته دو میلیون و ۵٠ هزار دلار عاید استان شده و میزان فروش صنایع دستی در نوروز امسال علی‌رغم مشکلات اقتصادی با افزایش سفرها فروش مناسبی به میزان حدود دو میلیارد تومان رسیده است.

وی با بیان اینکه در زمینه ایجاد بازارچه‌های صنایع دستی اقدامات خوبی در استان صورت گرفته است، اضافه کرد: در بیرجند محل بازار اصلی و قدیمی استان بازارچه‌ صنایع دستی‌ای در حال ایجاد بوده که امید است با اختصاص اعتبار ملی تا پایان سال مالی جاری آن را به سرانجام برسانیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه در بشرویه بازارچه‌ صنایع دستی در محل خانه فیاض‌بخش فعال شده اضافه کرد: در فردوس نیز پروژه بازارچه صنایع دستی در شهر گردشگری تون در دست اقدام بوده که کار اجرایی آن آغاز شده است.

رمضانی ادامه داد: در طبس موافقت اصولی برای ایجاد بازارچه صنایع دستی با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی صادر شده و در مود و شوسف نیز با همکاری شهرداری‌های آن‌ها فضاهایی برای ایجاد بازارچه صنایع دستی اختصاص یافته است.

وی تصریح کرد: همچنین در خور برای ایجاد بازارچه صنایع دستی توسط بخش خصوصی موافقت اصولی صادر شده و در خوسف در روستای خوشه زمین مناسبی برای ایجاد مجموعه تولیدی و عرضه صنایع دستی ایجاد گردیده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان‌جنوبی ادامه داد: در نهبندان نیز زمینی توسط راه و شهرسازی برای ایجاد بازارچه صنایع دستی واگذار شده است.

رمضانی یادآور شد: امید است تا پایان سال مالی جاری بتوانیم بازارچه‌های صنایع دستی در فرودس و بیرجند از محل اعتبارات عمرانی و ملی راه‌اندازی نماییم.

وی با بیان اینکه در بخش آموزش روند رو به رشدی در حوزه صنایع دستی ایجاد شده است، افزود: امروزه آموزش صنایع دستی در بین جوانان جایگاه خوبی پیدا کرده و تاثیرات مثبتی به همراه داشته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه شرکت در نمایشگاه‌های صنایع دستی داخل و خارج از کشور در معرفی صنایع دستی استان بسیار مؤثر بوده است، افزود: پیگیری برای به ثبت ملی رساندن روستاهای صنایع دستی خور خوسف و نای‌بندان در دست اقدام بوده که روستای خور خوسف در زمینه سنگ‌های قیمتی و پارچه بافی و روستای نای‌بندان در زمینه حصیربافی است.

رمضانی با بیان اینکه باید تلاش نماییم تا بخش خصوصی در حوزه صنایع دستی حرفه‌ای شود، اضافه کرد: تا زمانی که بخش خصوصی الزامات بازار را درک نکند تابعی از بخش دولتی خواهد بود.

وی ادامه داد: برای اینکه بخش خصوصی در حوزه صنایع دستی صاحب هویت مستقل شود باید اصول بازار را بیاموزد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان‌جنوبی خاطرنشان کرد: اگر صنعتگران با کمک مجامع علمی وارد حوزه صنایع دستی گردند ارزش‌افزوده بیشتری عاید گشته و ظرفیت‌های نهفته این بخش آشکار می‌شود.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۰۳۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردشگری، مردمی‌ترین سهم ما در اقتصاد است

مریم جلالی در جشنواره مردمی شکوفه‌های بادام در شهر دژکرد شهرستان اقلید با اشاره به نام‌گذار‌ی امسال به نام «جهش تولید با مشارکت مردم»، گفت: این مهم سرلوحه کار ما قرار دارد، چرا که معتقدیم صنایع دستی و گردشگری، مردمی‌ترین سهم ما در اقتصاد است که همه اقشار می‌توانند در آن نقش‌آفرینی کنند.

او گفت: هنر زنان و خانواده‌های ایرانی این بوده که زندگی را نگه‌دارند و تولید عشق و عاطفه با محبت، تولید اخلاق و امنیت با تربیت، تولید مثل برای جوانی جمعیت، تربیت سربازان امام زمان (عج) و خلق ثروت کنند.

معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی افزود: هر منظره‌ای که مشاهده می‌شود، هر شکوفه‌ای که بر درخت می‌نشیند، هر نخی که بر تاری و هر کیسه‌ای که بافته می‌شود و هر هنری که خانواده ایرانی از مواد اولیه در دسترس آن استفاده به هنر تبدیل کرده و رنگ آفریده، در واقع حکمت ایرانی اسلامی و سبک زندگی را رقم زده است.

جلالی با تصریح اینکه این خانواده ایرانی است که همیشه سربلند، عزت‌آفرین و عزت‌ساز بوده است، گفت: قدردان شور و شعور اهالی شهر دژکرد هستم، دژی که هم طبیعت و هم زیبایی و فرهنگ با شاهنامه‌خوانی دارد و هم موسیقی، قصه، رنگ و طعم دارد و یک رویکرد کامل برای فرهنگ ما محسوب می‌شود.

او با تاکید بر اینکه فرهنگ ما مثابه یک گنج است و ما باید بتوانیم از این فرهنگ استفاده کنیم، گفت: برای حفظ این فرهنگ باید رنج ببریم، اما پشت هر رنجی، گنجی است.

معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: اگه نوای شاهنامه خوانان، اگر پینه دست زنان در حاجیم و فرش و کیسه و اگر عرق و پینه دست مردان در باغداری وجود داشته، همه برای حفظ ایران بزرگ و برای سربلندی فرزندانی است که در آینده بگویند ما در ایران اسلامی زندگی کردیم.

او با تاکید بر اینکه ایرانی با فرهنگ، غیرت، ایمان و آموزه‌های دینی خود نشان داده که همیشه وجود دارد، با مثبت ارزیابی کردن برگزاری جشنواره مردمی شکوفه‌های بادام اشاره و ابراز امیدواری کرد که به سرسختی دنا و به سختی بادام و طراوات و سرسبزی شکوفه‌های بادام این جشنواره همیشه برقرار باشد و بتوانیم لبخند را بر لب خانواده ایرانی بیاوریم ومعیشت عزت آفرین با دست‌ها، زمین و درختان بیافرینم.

معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در بخش پایانی سخنانش افزود: ایرانی همیشه خوش سلیقه بوده و از هر بهانه‌ای برای حفظ فرهنگ استفاده کرده است. 

جلالی بیان کرد: رویداد‌هایی اینچنینی که پیوند دهنده طبیعت، فرهنگ و اقتصاد است کمک می‌کند تا اهالی یک روستا و شهر یک هویت منسجم پیدا کنند و این نشان دهنده خوش سلیقگی فرهنگ ایرانی است که با هنر، غذا، طبیعت و موسیقی سعی در انسجام ملی دارد.

او یادآور شد: جشن شکوفه‌های بادام بهانه زیبا برای عرض اردات انسان به طبیعت و پاسداری از فرهنگ غنی است که درشهر دژکرد وجود دارد و با رونق گردشگری این شهر، اقتصاد هویت بنیان ایجاد می‌شود.

معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی در پایان گفت: این رویداد‌ها به پیوند نسلی و آشنایی کودکان و نوجوان با فرهنگ ایرانی و اسلامی ما کمک می‌کند و از طرفی رویکرد اقتصادی و اجتماعی هم دارد و حتی می‌تواند اقتدار ایران را تضمین کند.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • دژکرد اقلید شهر ملی کیسه‌بافی می‌شود
  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود
  • گردشگری، مردمی‌ترین سهم ما در اقتصاد است
  • ایجاد بازارچه مرزی سرخس در انتظار منطقه آزادشدن
  • راه اندازی بازارچه مشاغل خانگی در چهارمحال و بختیاری
  • بازارچه مشاغل خانگی در چهارمحال و بختیاری راه‌اندازی می‌شود
  • مرمت عمارت امیرسلیمانی در تهران آغاز شد | برنامه‌ریزی برای بازسازی زندان هارون‌الرشید
  • راه اندازی نخستین بازارچه صنایع دستی دربنای تاریخی ملک زاهدان بزودی
  • بنای تاریخی ملک زاهدان در اختیار صنعتگران صنایع دستی قرار می گیرد
  • ایجاد بازارچه عرضه آبزیان در بهبهان